Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Sebastian τι διαφορετικο βλεπεις εσυ απο την techpowerup ( AMD FX 8150 Looks Core i7-980X and Core i7 2600K in the Eye: AMD Benchmarks | techPowerUp ) που λεει οτι ο bulldozer βλεπει στα ματια τον i7??? Επειτα κρατατε μικρο καλαθι (με πατατες η οτι αλλο θελετε) γιατι τα slides απο οτι ακουω σε γειτονικο φορουμ μπορει να ειναι ψευτικα. Οσο αφορα τα watt αλλιως τα μετραει ο ενας αλλιως ο αλλος. Τελος για το σοκετ 2011 μην περιμενε και φοβερη ανοδο επιδοσεων, απο οτι πιστευω θα ειναι οτι το 1156 με το 1366 με μια μονο μικρη διαφορα λογο cache.

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
Sebastian τι διαφορετικο βλεπεις εσυ απο την techpowerup ( AMD FX 8150 Looks Core i7-980X and Core i7 2600K in the Eye: AMD Benchmarks | techPowerUp ) που λεει οτι ο bulldozer βλεπει στα ματια τον i7??? Επειτα κρατατε μικρο καλαθι (με πατατες η οτι αλλο θελετε) γιατι τα slides απο οτι ακουω σε γειτονικο φορουμ μπορει να ειναι ψευτικα. Οσο αφορα τα watt αλλιως τα μετραει ο ενας αλλιως ο αλλος. Τελος για το σοκετ 2011 μην περιμενε και φοβερη ανοδο επιδοσεων, απο οτι πιστευω θα ειναι οτι το 1156 με το 1366 με μια μονο μικρη διαφορα λογο cache.

Eχω πει την αποψη μου και δεν αλλαζει ομως πολυ σημαντικο ειναι ο καθενας απο εσας πως βλεπει τα benchmark δηλαδη η δικη του οπτικη γωνια. Δεν θα αγοράσετε με βαση τα δικα μου γουστα και δικα μου πιστεύω.

Εχω πει σε παλιοτερο ποστ τι θα κανει ο BD....

Ενας μπορει να πει πατάτα το cpu δεν το γουστάρω γιατι δεν τραβαει εκει, εκει και εκει, αλλος μπορει να σου πει παιζει στα low end με αυτο που έφτιαξε η AMD, αλλο περιμεναμε...

Αλλος βλέποντας τα νουμερα μπορει να σου πει overall, δεν ειναι και τοσο ασχημος και τα 50 ευρω που θα γλυτώνω συνολικα στην πλατφόρμα ειναι πιο σημαντικά γιατι με ενδιαφερουν πχ μονο games και προτιμώ να τα ριξω στην καρτα γραφικων.

Οσο για τα slides που βγήκαν και για Obr -> no comment!

Εγω καθαρα μιλαω τοσους μήνες...

Δηλαδη εισαι κατι σαν προφητης ας πουμε?

Προφητης!? καμια σχεση....

Θα πω οτι εχω κάποιες γνώσεις πανω σε Β0 και με την εμπειρια μου μπορω να ξερω τι να περιμενω σε Β2 revision. Βεβαια επειδη τα νουμερα που εχω σε μερικα ειναι πραγματικα ασχημα πιστευω ενα τελικο bios μπορει να δώσει ενα επιπλέον boost οπως και το νεο revision Β2.

Eαν τα θεωρώ αυτα αρκετα ωστε για μένα ενα ΑΣΧΗΜΟ CPU να γινει ΚΑΛΟ CPU, οχι δεν ειναι αρκετα!

Το όνομα FX γεννήθηκε μαζι με τις ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και οχι σε VALUE....

Απο συζητησεις ακουω να λενε οτι τα πρωτα stepping ηταν προβληματικα. Βαση του παραπανω δε νομιζω ουτε εσυ ουτε κανεις αλλος να ξερει την πραγματικη αποδοση του chip. Εδω αν ειναι οριακο το ρευμα που δινεις μπορει να βγαλει μικροτερα αποτελεσματα απο τα κονονικα, προσωπικα με 4ghz εχω βγαλει στο cinebench μεγαλυτερο σκορ απο 4,2 και παντα στο ιδιο pc. Κακο chip αυτο που ειχες ηταν σιγουρα γιατι αν ηταν καλο θα το εβγαζαν για κυκλοφορια. Τελος τα slides δεν νομιζω να ειναι αληθινα. Αλλα ας υποθεσουμε οτι ειναι. Δεν νομιζω να δειχνουν ασχημα πραγματα για τον bulldozer. Βλεπουμε, οπως λεει και η techpowerup να κοιταει στα ματια την ιντελ. Τωρα αν εσυ και καποιοι αλλοι θελουν να βλεπουν το αντιθετο, τι μπορω να πω???

Εδώ δεν έχει άδικο ο sebastian. Λυπάμαι που το λέω :p αλλά μάλλον έχει δίκιο. Το ότι περιμέναμε και περιμέναμε μήνες για ένα chip δεν πάει να πει ότι θα το κάνει και καλύτερο.

Γενικά, εντελώς γενικά και ως προσωπική άποψη, θεωρώ ότι πολλοί από εμάς είμαστε έτοιμοι να βάλουμε παρωπίδες και να υπερτονίσουμε τα όποια θετικά του και να υποτιμήσουμε τα αρνητικά του chip. Τόσοι μήνες αναμονή και η ελπίδα ότι η AMD θα βγάλει μια πραγματική μπουλντόζα και όχι ένα παιδικό παιχνίδι μπουλντόζα, μπορούν άνετα να επηρεάσουν τον βαθμό αντικειμενικότητας του οποιουδήποτε.

Ποιο πολύ σημασία για έχει η νέα ευρύτερη αρχιτετκονική BULLDOZER με τα MODULES να έχει ουσία και θετικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό μιας CPU σε σχέση με το παρελθόν, παρά αυτή καθε αυτή η δυναμικότητα του ZAMBEZI !

Αν λοιπόν το πρόβλημα είναι η συγκρεκριμένη υλοποίηση του zambezi core που για τον Α ή Β λόγο μπορεί να μην αποδείδει και όχι η λογική των modules, τότε υπάρχει φως για την AMD αλλάζοντας αυτά που πρέπει, διαφορετικά ....

Δηλαδη εισαι κατι σαν προφητης ας πουμε?

Απλά αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια χωρίς να έχουμε πλήρη άποψη για το τι θα δούμε. Τουλάχιστον βάση των διαρροών. Αν έχει κάποιος σπίτι του BD τότε αλλάζει.

παίδες ηρεμήστε.

Οι λογικοί φωνάζουμε εδώ και μήνες ότι ο BD θα είναι άνετα πάνω από 2500k και θα χάνει από τον 2600 κ (εκτός από heavily multithreaded applications)

Το cpu είναι price-performance killer.

Είναι φτηνό με πλατφόρμα 16χ/16χ και όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνει το multi-threading θα γίνεται καλύτερο.

Εγώ προσωπικά κρίνω ότι αν τα νούμερα που βλέπουμε είναι αληθινά το chipaki είναι επιτυχιμένο.

παιδιά αυτό που βλέπω είναι ότι πολύ φασαρία για το τίποτα, τα slid είναι 100% fake όσο για την απόδοση της cpu σίγουρα θα είναι στα επίπεδα του 2600k και θα είναι λίγο ποιο ακριβός, αυτό το συμπέρασμα βγάζω από τα γραφόμενα του φόρουμ της OKTABIT, για μένα αξίζει μόνο ο 4120 με 3900 συχνότητα λειτουργίας και θα τον περιμένω μιας και η μητρική μου θα τον παίρνει GA-890FXA-UD5 και δεν έχει βγάλει ακόμα bios να τους υποστηρίξει , επίσης είναι αλήθεια ότι μας έχει ζαλίσει τον έρωτα και η AMD με τις καθυστερήσεις της και το NDA, αν δεν μπορείς να δώσεις κομμάτια δώσε κάνα bench τουλάχιστον....

Το πιο χτυπητό "λάθος" είναι αυτό του Cinebench. Δείτε photo 2η στην σειρά, εκεί που λέει Your System (αριστερά στην φωτογραφία)...

http://www.thelab.gr/1063093407-post1319.html

Αυτή η εικόνα είναι από το site της Maxon ( η εταιρία που βγάζει το Cinema4D και το CineBench ).

Ουσιαστικά η "AMD" ( σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρουμε αν είναι σίγουρα επίσημα έγγραφα ) πήρε την εικόνα, και απλά έγραψε τα score δεξιά, δεν είναι ότι έτρεχε το πρόγραμμα σε αυτό το σύστημα.

ωωωωωωωωωωωχ αυτή η AMD μας ΈΣΚΑΣΕ! Δεν ξέρω όμως πως ήταν τα πράγματα πριν βγουν οι thuban! έτσι ήτανε? υπήρχε τόση αναμονή και τόσα rumors?

Λογικά μεγαλύτερος χαμός θα είχε γίνει :p

Δε νομίζω πως οι FX που θα βγουν θα έχουν την "επιτυχία" των phenom πάντως.

Σε θέμα πωλήσεων τουλάχιστον.

Αυτή η εικόνα είναι από το site της Maxon ( η εταιρία που βγάζει το Cinema4D και το CineBench ).

Ουσιαστικά η "AMD" ( σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρουμε αν είναι σίγουρα επίσημα έγγραφα ) πήρε την εικόνα, και απλά έγραψε τα score δεξιά, δεν είναι ότι έτρεχε το πρόγραμμα σε αυτό το σύστημα.

Δηλαδή, πόσο πιθανό το βρίσκεις να πήρε απλά την εικόνα από το site μια σοβαρή εταιρία σαν την AMD (αν υποθέσουμε πως είναι), αντί να πάρει screenshots από τα δικά της benchies. Και μάλιστα μια εικόνα που απεικονίζει σύστημα με επεξεργαστή του ανταγωνισμού.

Τι να πω, αν όντως έγινε κάτι τέτοιο θα πρέπει όλο το τμήμα marketing να απαγχονιστεί σε κεντρική πλατεία σε ένδειξη παραδειγματισμού :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.