sebastian Σεπτέμβριος 24, 2011 #1321 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Helly νομιζεις ηταν τυχαιο οταν μιλησα για πρωτος για οικονομικες πατατες Αιγυπτου πριν 3 μηνες και 25-30 σελιδες πισω....Βεβαια σας εχω πει επισης κατι, οτι εαν το δειτε ολικα το θεμα της πλατφορμας Bulldozer και οχι μονο cpu bench, δεν ειναι και τοσο πισω, αλλα αντιθέτως κοντα... απλα το θεμα ειναι οτι οι τιμες ειναι πιεσμένες αρκετα απο την Intel και δεν δινει την απαραίτητη ανασα που θελει η AMD να παιξει στα value. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1322 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Helly νομιζεις ηταν τυχαιο οταν μιλησα για πρωτος για οικονομικες πατατες Αιγυπτου πριν 2 μηνες και 20-25 σελιδες πισω....Βεβαια σας εχω πει επισης κατι, οτι εαν το δειτε ολικα το θεμα της πλατφορμας Bulldozer και οχι μονο cpu, δεν ειναι και τοσο πισω... απλα το θεμα ειναι οτι οι τιμες ειναι πιεσμένες αρκετα απο την Intel και δεν δινει την απαραίτητη ανασα που θελει η AMD να παιξει στα value. .SEB σε εμένα πάντως κάτι δεν ταιριάζει .Αν είναι αυτά τα αποτελέσματα τότε ότι αρχική τιμή και να δώσει στον BD αυτή βάση ανταγωνισμού θα κατέβει στα 130-140€ για τον 8150 και κοντά στα 100€ για τους υπόλοιπους.Πες μου λοιπόν εσύ, πως η AMD θα κερδίζει από ένα τέτοιο chip (αν είναι πραγματικά τα νούμερα), με μέγεθος και πολυπλοκότητα ίση με 1δις τρανζίστορ, λειτουργικά chip στο 60% της παραγωγής, όταν θα κοστολογηθεί βάση απόδοσης στην παραπάνω περίπου τιμή ???? Λογικά η εταιρία θα βάζει και από την τσέπη της ....... Είναι αυτό δυνατό???? Για εμένα με τέτοια χαρακτηριστικά το chip είναι ασύμφορο να εμφανιστεί στην αγορά ! Ελα όμως που εμφανίζεται ......:smoke::smoke:Ενας Thuban με 2-πυρήνες παραπάνω στα 32nm, βελτιώσεις της τάξης του 10% στο IPC δανεισμένες από τα Llano , με προσαρμοσμένο τον IMC του Llano και αυξημένη συχνότητα north στα 2600Mhz , πολύ καλύτερα θα στεκόταν στην αγορά .......... από αυτό το chip (αν είναι πραγματικά τα νούμερα πάντα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Σεπτέμβριος 24, 2011 #1323 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Σεπτέμβριος 24, 2011 #1324 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 SEB σε εμένα πάντως κάτι δεν ταιριάζει .Αν είναι αυτά τα αποτελέσματα τότε ότι τιμή και να δώσει στον BD αυτή βάση ανταγωνισμού θα κατέβει στα 130-140€ για τον 8150 και κοντά στα 100€ για τους υπόλοιπους.Πες μου λοιπόν εσύ, πως η AMD θα κερδίζει από ένα τέτοιο chip, μέγεθος και πολυπλοκότητα ίση με 1δις τρανζίστορ και λειτουργικά chip στο 60% της παραγωγής, όταν θα κοστολογηθεί βάση απόδοσης στην παραπάνω περίπου τιμή ???? Λογικά η εταιρία θα βάζει και από την τσέπη της ....... Είναι αυτό δυνατό???? Για εμένα με τέτοια χαρακτηριστικά το chip είναι ασύμφορο να εμφανιστεί στην αγορά !.... για τα bench του OBR δεν μιλαω οτι θελει ας ανεβαζει! Αυτο που εχω να πω ειναι να δειτε συνολικα την εικονα των Bench οταν και θα βγουν δεν ειναι και τοσο μα τοσο ασχημα απλα οταν σε εχουν τρελανει στο marketing οτι θα δεις 980Χ σε τιμη 250 ευρω εεεε αυτο δεν γινεται! Ξενερωνεις που εισαι πισω και απο 2600Κ βεβαια λες και ο 2600Κ ειναι κανενας του πεταματου επεξεργαστης...Ο καθενας εχει δικη του οπτικη πλευρα για το πως θα κρινει τα benchmark. ... η εκτιμηση μου ειναι οτι πανω απο 200 ευρω δεν θα πρεπει να εχει ο 8150! .....και ναι θα εχει κερδος εκει η AMD! Πιεσμενο βεβαια αλλα εχει!Επανερχομαι στο plan B που λες, εισαι τοσο σιγουρος οτι ενα τετοιο CHIP θα μπορουσε να υλοποιηθεί με τους περιορισμους σε καταναλώσεις, υψηλούς χρονισμούς και αλλα...Αυτοι νομιζεις δεν το εψαξαν ? Adpano ξερεις πραγματα αλλα μην μιλας σαν ειναι οι αλλοι δεν ξερουν την δουλεια τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1325 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Επανερχομαι στο plan B που λες, εισαι τοσο σιγουρος οτι ενα τετοιο CHIP θα μπορουσε να υλοποιηθεί με τους περιορισμους σε καταναλώσεις, υψηλούς χρονισμούς και αλλα...Αυτοι νομιζεις δεν το εψαξαν ? Adpano ξερεις πραγματα αλλα μην μιλας σαν ειναι οι αλλοι δεν ξερουν την δουλεια τους...Βρε ειρωνεία προς την απόδοσή τους ήταν........ :smoke::smoke: με πολύ κους κους με ένα ποτήρι καφέ μαζί, μιας και είναι Σάββατα .... πρωί. :smoke:Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Σεπτέμβριος 24, 2011 #1326 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Eνταξει δε βλεπετε για που παει η δουλεια."Τhe first true 8 Core consumer cpu.." κ.λ.πΘα βγει και ευχονται με το marketing να τσιμπησουν κανενα κοροιδο.Μη γελιεστε παντως τα fanboys δε ειναι και λιγα αμερικα μερια.Παντως value for money αυτο το πραγμα δε ειναι.Προσωπικα θα εδινα max 150 euro για 8150 και αυτα μονο και μονο λογω του οτι οι 990 μητρικες ειναι οικονομικες.Δηλαδη αν φτιαχνεις bundle cpu - mem - mobo 300+ e.Στο θεμα overclocability οταν εχεις τον 2600k με τιμη στον κατηφορο εν οψει Sandy-E να πιανει τα 4.5+ στα z68 για την πλακα τοτε ουτε Β4 η Β5 stepping ΟC 5Ghz on air απο μπουλτοζα δε εχει ελπιδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 24, 2011 #1327 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Κοντός ψαλμός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1328 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Eνταξει δε βλεπετε για που παει η δουλεια."Τhe first true 8 Core consumer cpu.." κ.λ.πΘα βγει και ευχονται με το marketing να τσιμπησουν κανενα κοροιδο.Μη γελιεστε παντως τα fanboys δε ειναι και λιγα αμερικα μερια.Παντως value for money αυτο το πραγμα δε ειναι.Προσωπικα θα εδινα max 150 euro για 8150 και αυτα μονο και μονο λογω του οτι οι 990 μητρικες ειναι οικονομικες.Δηλαδη αν φτιαχνεις bundle cpu - mem - mobo 300+ e.Στο θεμα overclocability οταν εχεις τον 2600k με τιμη στον κατηφορο εν οψει Sandy-E να πιανει τα 4.5+ στα z68 για την πλακα τοτε ουτε Β4 η Β5 stepping ΟC 5Ghz on air απο μπουλτοζα δε εχει ελπιδα...Aν αυτά που λέει ο OBR είναι αληθινά !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1329 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Κοντός ψαλμός... Και άλλα πολλά !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Σεπτέμβριος 24, 2011 #1330 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Τουτέστιν η AMD προσπαθεί να μπει δυνατά στην αγορά και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει για να το κάνει και αυτό επειδή ενώ για τους SB είχαν γραφτεί μερικές σελίδες εδώ έχουμε 67 σελίδες από τις οποίες οι περισσότερες είναι σκέτη λάσπη. Γιατί; Μα γιατί ο fanboyσμός πάει σύννεφο. Εγώ θα έλεγα μακάρι να μην πάει καλά η AMD να μείνει μόνο η Intel και να κάνει ότι έκανε παλιά η MS: να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 24, 2011 #1331 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Υπερωρίες έκανε το τμήμα marketing από ότι βλέπω. Αν έχω καταλάβει καλά τα διαγράμματα -διότι θέλω να πιστεύω ότι δεν τα έχω καταλάβει καλά- η όλη φάση με τον Bulldozer, τον σχεδιασμό του και τις αναμενόμενες μη-επιδόσεις του, ας βάλω πλέον και τις κραυγές του τμήματος marketing, μου θυμίζει την περίπτωση της 2900ΧΤ. Βέβαια από την 2900ΧΤ μας προέκυψε η HD3850 που ήταν προάγγελος της αντεπίθεσης της AMD στις κάρτες γραφικών με την σειρά HD4000. Αν ο Μπουλντόζας θα επαναλάβει το όλο σκηνικό και στους επεξεργαστές μένει να το δούμε σε 2-3 χρόνια. Αλλά, άλλο NVidia η οποία μάλιστα ποτέ δεν έπαψε να είναι η Νο1 και άλλο Intel η οποία μπορεί να κλείσει την AMD αύριο το πρωί αν θέλει. Και δεν υπερβάλω με το "αύριο το πρωί".Η AMD μάλλον ποντάρει σε ένα απλό πράγμα, που φαίνεται στο γράφημα με το "Retail system pricing", στο ότι ο κόσμος πλέον δεν χρειάζεται δυνατά μηχανήματα όπως πριν 5 χρόνια και όσον αφορά το δυνατά, εννοώ δυνατά με την σημερινή και μελλοντική έννοια. Κατ' επέκταση δεν χρειάζεται ακριβά desktops. Άλλωστε κάποιος παίρνει ένα Android dual core κινητό και χοροπηδάει από την χαρά του με την ταχύτητά του. Θα μου πείτε άλλο κινητό με Android και άλλο Windows 7 ή 8. Δεν θα το έλεγα. Πλέον και το desktop τείνει να πάψει να είναι ο κεντρικός επεξεργαστής του και μόνο. Πλέον ένας SSD ή μια καλή κάρτα γραφικών που επιταχύνει ικανοποιητικά οτιδήποτε βλέπουμε στην οθόνη είναι εξίσου σημαντική και σε αντίθεση με το παρελθόν αυτού του τύπου οι αναβαθμίσεις δεν θεωρούνται δευτερεύουσες.Η AMD πάει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κομμάτι από το 76% του "Retail system pricing" με τους Μπουλντόζες. Και για να το κάνει αυτό διαφημίζει οτιδήποτε φαινομενικά καλύτερο έχουν οι επεξεργαστές της ακόμα και αν αυτό είναι ανούσιο. Υποστήριξη για ταχύτερη μνήμη, περισσότερη cache, μεγαλύτερα περιθώρια turbo, περισσότεροι πυρήνες, εξτρά εντολές που κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει διότι δεν είναι της Intel.Κούφιοι πυρήνες και κούφια MHz. Ο Pentium 4 επέστρεψε.... πράσινος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 24, 2011 #1332 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 εγώ θα το ξανά πω μα για πιο λόγο να πιστέψετε ότι η AMD θα βγάλει επεξεργαστή ίσο με 980χ/990χ μα αυτοί οι 2 είναι οι καλύτεροι επεξεργαστές το ξαναλέω μετά τους xeon αυτό σημαίνει ότι.. πες.. βγάζει η AMD η άτιμη η τιμή αυτόματα πάει στα 800ευρό, για AMD πράγμα που τόσο καιρό είναι για value for money. Εγώ το έχω πάρει απόφαση η AMD ποτέ δεν πρόκειται να περάσει την INTEL και πες την περάσει κάποια στιγμή η INTEL θα βγάλει αμέσως μετά κάτι καλύτερο πως να το κάνουμε δηλαδή τώρα. Εγώ δεν λέω αγαπάω AMD <3 και την τίμησα με την APU και με τον καίνουριο FX θα την τιμήσω γιατί η δουλεία μου δεν είναι τα benchmark και το o/c είναι το gaming καλοί είναι για αυτόν τον τομέα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1333 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Υπερωρίες έκανε το τμήμα marketing από ότι βλέπω. Αν έχω καταλάβει καλά τα διαγράμματα -διότι θέλω να πιστεύω ότι δεν τα έχω καταλάβει καλά- η όλη φάση με τον Bulldozer, τον σχεδιασμό του και τις αναμενόμενες μη-επιδόσεις του, ας βάλω πλέον και τις κραυγές του τμήματος marketing, μου θυμίζει την περίπτωση της 2900ΧΤ. Η AMD πάει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κομμάτι από το 76% του "Retail system pricing" με τους Μπουλντόζες. Και για να το κάνει αυτό διαφημίζει οτιδήποτε φαινομενικά καλύτερο έχουν οι επεξεργαστές της ακόμα και αν αυτό είναι ανούσιο. Υποστήριξη για ταχύτερη μνήμη, περισσότερη cache, μεγαλύτερα περιθώρια turbo, περισσότεροι πυρήνες, εξτρά εντολές που κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει διότι δεν είναι της Intel. Κούφιοι πυρήνες και κούφια MHz. Ο Pentium 4 επέστρεψε.... πράσινος. Εγώ δεν έχω καταλάβει σε πολλά γραφήματα με ποιο CPU συγκεκριμένα της σειράς συγκρίνει. Πετάει σε μερικά ένα FX BULLDOZER και δεν σου δίνει να καταλάβεις σε ποιον απευθύνεται. .... :hmm: Από εκεί και πέρα έχω μοιρασμένες εντυπώσεις. Από την μια δεν φαίνεται να είναι ο super τούμπανο επεξεργαστής που θα σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά του, αλλά από την άλλη στέκεται πολύ τίμια απέναντι στον Sandy, που δεν είναι και κανένα τυχαίο cpu. Θεωρώ πως σαν πρώτο δείγμα της αρχιτεκτονικής των module είναι σχετικά καλό και περιμένω καλυτέρευση με τους PILEDRIVER πυρήνες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Απ`όσα μαθαίνουμε είναι είδη στα σκαριά. Περιμένω να δω καταναλώσεις και overclock όπως και την συμπεριφορά του σε gaming κ.λ.π. καθώς και την τιμή ! Στην τιμή εξαρτώνται όλα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMDnord Σεπτέμβριος 24, 2011 #1334 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 λείπουν και σελιδες απο το pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 24, 2011 #1335 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 λείπουν και σελιδες απο το pdf Τι εννοείς ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Σεπτέμβριος 24, 2011 #1336 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Mιλωντας απο προσωπικη εμπειρια, 'εχοντας απο του; πρωτους opteron στην 'Ελλαδα πανω στην τοτε θρυλικη AN50R Shuttle αλλα και αλλες περιοδους οπου η AMD πραγματικα προσφερε τεχνολογια φθηνα για τον low budget gamer(Athlon XP,Athlon 64x2),εχω να πω οτι πραγματικα ειναι τραγικη η κατασταση.Πας και συγκρινεσαι με τεχνολογια ετών του αντιπαλου σου,επιχειρηματολογωντας για μη ιδιαιτερα ανταγωνιστικη τιμη. Συγκρινεις τον top 8 πυρηνο ακυκλοφορητο Cpu σου με 980x(texnologia 3+ ετιας) λεγοντας οτι εισαι πολυ ποιο "αποδοτικος" για τα λεφτα σου.Σα να συγκρινω το νεο Seat Ibiza με το Μercedes S class του 2007 και να λεω οτι για τα λεφτα του εχει ελαχιστη μικροτερη καταναλωση το S class αρα το Ibiza ειναι top(Ζησε Μαη να φας τριφυλλι.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Σεπτέμβριος 24, 2011 #1337 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Mιλωντας απο προσωπικη εμπειρια, 'εχοντας απο του; πρωτους opteron στην 'Ελλαδα πανω στην τοτε θρυλικη AN50R Shuttle αλλα και αλλες περιοδους οπου η AMD πραγματικα προσφερε τεχνολογια φθηνα για τον low budget gamer(Athlon XP,Athlon 64x2),εχω να πω οτι πραγματικα ειναι τραγικη η κατασταση.Πας και συγκρινεσαι με τεχνολογια ετών του αντιπαλου σου,επιχειρηματολογωντας για μη ιδιαιτερα ανταγωνιστικη τιμη. Συγκρινεις τον top 8 πυρηνο ακυκλοφορητο Cpu σου με 980x(texnologia 3+ ετιας) λεγοντας οτι εισαι πολυ ποιο "αποδοτικος" για τα λεφτα σου. Σα να συγκρινω το νεο Seat Ibiza με το Μercedes S class του 2007 και να λεω οτι για τα λεφτα του εχει ελαχιστη μικροτερη καταναλωση το S class αρα το Ibiza ειναι top (Ζησε Μαη να φας τριφυλλι.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 25, 2011 #1338 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Mιλωντας απο προσωπικη εμπειρια, 'εχοντας απο του; πρωτους opteron στην 'Ελλαδα πανω στην τοτε θρυλικη AN50R Shuttle αλλα και αλλες περιοδους οπου η AMD πραγματικα προσφερε τεχνολογια φθηνα για τον low budget gamer(Athlon XP,Athlon 64x2),εχω να πω οτι πραγματικα ειναι τραγικη η κατασταση.Πας και συγκρινεσαι με τεχνολογια ετών του αντιπαλου σου,επιχειρηματολογωντας για μη ιδιαιτερα ανταγωνιστικη τιμη. Συγκρινεις τον top 8 πυρηνο ακυκλοφορητο Cpu σου με 980x(texnologia 3+ ετιας) λεγοντας οτι εισαι πολυ ποιο "αποδοτικος" για τα λεφτα σου.Σα να συγκρινω το νεο Seat Ibiza με το Μercedes S class του 2007 και να λεω οτι για τα λεφτα του εχει ελαχιστη μικροτερη καταναλωση το S class αρα το Ibiza ειναι top(Ζησε Μαη να φας τριφυλλι.)Τον πρώτο AMD ATHLON 64 σε socket s754 τον θυμάσαι ?? :smoke::smoke:Θυμάσαι τι απόδοση είχε σαν πρώτο δείγμα της νέας τότε αρχιτεκτονικής ?Εγώ δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτά τα cpu ! Μια χαρά επιδόσεις έχουν σαν πρώτο δείγμα αλλά θα περιμένω να δω πραγματικά αποτελέσματα από τα reviews που θα κυκλοφορήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Σεπτέμβριος 25, 2011 #1339 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Αdpano νομιζω ξεχνας και κατι σημαντικο οτι τα BD παιζουν στα 125 TDP για δες τον 2600Κ και επισης δες τι εχει ο 2600Κ που ο BD δεν εχει καθολου.Την κατηγορία των 125 TDP της INTEL δεν την εχεις δει ακομα...Μεχρι το Μαιο-Ιουνιο του 2012 εχουν να βγουν κατι CPU για INTEL που θα τριβουμε τα ματια μας σε ολο το φασμα τιμων...Το Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα πανω απο την AMD, τυχαια το ειχα πει νομιζεις...Πρεπει να τρεξει πολυ η ΑΜD για να προλαβει το τρενο....πιστευεις οτι μπορει ? Πολυ μα πολυ δυσκολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Σεπτέμβριος 25, 2011 #1340 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Τον πρώτο AMD ATHLON 64 σε socket s754 τον θυμάσαι ?? :smoke::smoke:Θυμάσαι τι απόδοση είχε σαν πρώτο δείγμα της νέας τότε αρχιτεκτονικής ?Εγώ δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτά τα cpu ! Μια χαρά επιδόσεις έχουν σαν πρώτο δείγμα αλλά θα περιμένω να δω πραγματικά αποτελέσματα από τα reviews που θα κυκλοφορήσουν.Mα αυτο ειπα shuttle An50R με opteron Socket 754.Oi οπτερον ειχαν κυκλοφορησει λιγο νωριτερα αλλα ουσιαστικα ηταν Α64.Καλα τοτε ηταν πολυ μπροστα η AMD και ηταν ιδιαιτερη καινοτομια το ενσωματομενο IMC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.