Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

και συ τώρα περιμένεις να βγάλει driver η AMD που θα πραγματοποιεί όλα αυτα? :hehe:

Γιατί όχι ??? Είναι εξάλου αναγκασμένη αν θέλει να έχει σωστή και καλή απόδοση ο BD !!

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
να ρωτήσω αν τελικά σήμερα λήγει το nda ρε παιδιά και αν αυτή η φωτογραφία είναι fake link από εδώ link2

Για αυτές που Linkares νομίζω πως είναι fake,αλλα αυτο που linkare o GruntGR δεν είναι... Και αν ένα νεο BIOS δεν τον κάνει ξαφνικά να αποδίδει το διπλάσιο προβλέπω πολύ rage απο όλους που βιαστήκανε να πάρουνε 990 στα τυφλά.

More benchmarks: http://translate.google.com/translate?sl=zh-CN&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fforum.coolaler.com%2Fshowthread.php%3Ft%3D273986&act=url

Μην αγχώνεσαι φίλε, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Στην τελική εδώ κοτζάμ intel άλλαζε τις μητρικές με το τσουβάλι επί 4 μήνες και κανείς δεν είπε τίποτα κακό τότε, γιατί να πουν τώρα που οι εταιρίες έβγαλαν μητρική πολύ πολύ πριν βγει ο bulldozer? Άσε που η ίδια η AMD δεν θα αφήσει να συμβεί κάτι ανάλογο μιας και δεν την παίρνει οικονομικά...

εχω χασει τη μπαλα πλεον.... κατι ελεγαν για 19 σεπτεμβρη D-day... αλλα μαλλον εχει περασει καιρος απο τοτε που το διαβασα....

Δεν έλεγαν τίποτα.

Ένα παραπλανητικό marketing video της AMD ήτανε που σε έναν υπολογιστή κάτω αριστερά έγραφε σε μια LCD οθονούλα "ember 19th" και ο κόσμος το εξέλαβε ως subliminal message για την ημερομηνία κυκλοφορίας των Bulldozer...

Η απόδοση στην περίπτωση του HT,είμαι μεταξύ 15-30% άρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι η υλοποίηση του SMT κατα τα λεγόμενα της AMD θα είναι καλύτερη.Αυτό δίνει σίγουρα ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε clock2clock καταστάσεις και τον ίδιο αριθμό απαιτούμενων πυρήνων.

Προσωπικά δεν θεωρώ "πυρήνες" αυτή την μίξη που κάνουν(γιαυτό και ονομάστηκε module).Αυτό λέει και ο chew.

Στην περίπτωση της Intel η μόνη αλλαγή που έχει γίνει ώστε να δουλέψει το HT είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των περισσότερων registers και του instruction pointer ενώ ο αριθμός των πυρήνων και της L1&L2 cache παραμένει ο ίδιος. Αντίθετα η AMD διπλασιάζει τους πυρήνες καθώς και την L1. Γι' αυτό είπα ότι είναι μια σχεδόν εντελώς διαφορετική SMT υλοποίηση από το HT και σαφώς δεν είναι σχεδόν το ίδιο με το HT. Αν μάλιστα πετύχει στον πειραματισμό της θα μιλάμε για θεωρητική αύξηση της απόδοσης κατά 80% έναντι του 30% που προσφέρει το HT.

Για αρχή, το ΗΤ δεν δίνει από 15-30% αλλά από -5% - 45%. Για όσους δεν το κατάλαβαν είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο (έχω δει μετρήσεις που ήταν ποιο αργό). Γενικά το ΗΤ μου φαινόταν πάντα ιδέα που δύσκολα θα εφαρμόζονταν αποτελεσματικά στην πράξη, αλλά ας μην ξεφύγουμε τώρα.

Για τα modules του BD τώρα, δεν είναι cores με την μέχρι τώρα έννοια και για αυτό και δεν λέγονται και έτσι από την AMD. Οποιοι δυσκολεύεστε να τα καταλάβετε, απλά μην το κάνετε. Δεν υπάρχει απλοποιημένη ορολογία ή έννοιες, είναι αυτό που είπαν οι adpanos και zaxos. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις αν η παραλλαγή της AMD θα εφαρμόζεται στην πράξη καλύτερα από το HT. Η δική μου εντύπωση είναι ότι πρόκειται για καταπληκτική ιδέα και περιμένω να αποδόσει ανάλογα με τα AMD64 extension... Και για αυτό πιστεύω ότι όσοι περιμένουν BD για benchakia και παιχνιδάκια σε win8 κλμ δεν (περιμένω) να ενθουσιαστούν ιδιαίτερα. Αντίθετα σε unix πιστεύω ότι θα είναι καυλωτικοί.

Αυτό μου φαίνεται και πολύ λογικό business plan καθώς πρωταρχικός σκοπός της AMD είναι να ανακάμψει στους server και πραγματικά χέστηκε για τους enthusiasts ή τους dekstop γενικότερα. Με το AMD64 είχε θριαμβεύσει, αλλά από τον core2 xeon και μετά μένει σταθερά όλο και ποιο πίσω και εδώ και 4 χρόνια χάνει σταθερά μερίδιο αγοράς (από 25% στο ~6%). Στα server benches τα περισσότερα int units πιστεύω ότι θα αποδώσουν πολύ καλά, ενώ και στις floating πράξεις είναι πολύ πιθανό να πάει καλά όπως μας εξήγησε πολύ ωραία ο adpanos.

Οσο για το τελευταίο screenshot που leekare, είναι απίστευτη πόση λάσπη μπορεί να πέσει...

Για αρχή, το ΗΤ δεν δίνει από 15-30% αλλά από -5% - 45%. Για όσους δεν το κατάλαβαν είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο (έχω δει μετρήσεις που ήταν ποιο αργό). Γενικά το ΗΤ μου φαινόταν πάντα ιδέα που δύσκολα θα εφαρμόζονταν αποτελεσματικά στην πράξη, αλλά ας μην ξεφύγουμε τώρα.

Proof ?

Λασποαερολογείς και το ξέρεις.

Proof ?

Ακριβώς,αυτό που ισχυρίζεσαι nspattak ίσχυε όταν δεν υπήρχε υποστήριξη για αυτό απο το λειτουργικό κάτι χρόνια πρίν δηλαδή.Και η ίδια η Intel έλεγε οτι χρειάζεται απενεργοποίηση.

Αυτό μου φαίνεται και πολύ λογικό business plan καθώς πρωταρχικός σκοπός της AMD είναι να ανακάμψει στους server και πραγματικά χέστηκε για τους enthusiasts ή τους dekstop γενικότερα.

Ρε παιδιά, μισό λεπτό, γιατί με ΤΟΣΟ fanboyσμο έχουμε χάσει την ουσία.

Λες ότι η AMD έχει γραμμένους τους users και θέλει να ανακάμψει στους servers. Από τα λόγια σου φαίνεται ότι το επιβραβεύεις αυτό, οπότε εσύ δεν κοιτάς καν τον συμφέρον σου σαν αγοραστής αλλά αυτό της AMD. WTF? Μήπως παίρνετε μίζα κάποιοι εδώ μέσα και τα λέτε αυτά??

Proof ?

Λασποαερολογώ όταν λέω ότι μπορεί να ήταν και καλύτερο από 30% ?!?!?! Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω αυτό. Η συγκεκριμένη έρευνα που αναφέρομαι ήταν μελέτη του EPCC που έτρεχε τους ποιο συνηθισμένους παράλληλους κώδικες που χρησιμοποιούνταν στην Βρετανία και μετρούσε το scalability τους, βρείτε τη στο site τους, εγώ τώρα δεν κάθομαι να την ψάχνω.

Novel

http://www.ibm.com/developerworks/linux/library/l-htl/

Ακόμα και το ίδιο το link που ποστάρατε παραπάνω το λέει:

en.wikipedia.org/wiki/Simultaneous_multithreading

Intel claims up to a 30% speed improvement compared against an otherwise identical, non-SMT Pentium 4. The performance improvement seen is very application dependent, and some programs actually slow down slightly when HTT is turned on due to increased contention for resources such as bandwidth, caches, TLBs, re-order buffer entries, etc. This is generally the case for poorly written data access routines that cause high latency intercache transactions (cache thrashing) on multi-processor systems.

Η έκφραση "Intel claims UP TO 30% " δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία... Επίσης εσείς το 15-30% το έχετε βγάλει τρέχοντας τα 10-20 benchmarks που χρησιμοποιούνται συνήθως και τα οποία (κάποια στιγμή κατάφεραν και) προσαρμόστηκαν ώστε να εκμεταλέυονται όσο μπορούσαν αυτό το feature. Οι υπόλοιποι από όσους γράφουν κώδικα όμως δεν τους ήταν καθόλου εύκολο ή βολικό να εκμεταλεύονται το ΗΤ. Για το καινούριο ΗΤ του i7 δεν γνωρίζω, δεν το έχω ψάξει ακόμα.

Και απο ποτε το x86_64 εδωσε αυξηση επιδοσεων στον μεσο χρηστη? Μονο στο headroom (και αυτο μετα απο χρονια)...

Δεν ξέρω τι είναι το headroom. Ξέρω (γιατί το έχω κάνει, καθόμασταν και βάζαμε Yellow Dog linux για να μπορέσουμε να κάνουμε compile εφαρμογές σε 64bit λειτουργικο/περιβάλλον ώστε να μετρήσουμε χρόνο, πλέον δεν έχω μετρήσεις γιατί είμαι παντού σε 64bit) όμως ότι η ίδια εφαρμογή αν την κάνεις compile σε 32bit και σε 64bit έχει διαφορά. Μην κοιτάς που σε Windows σε παιχνίδια και benchmarks δεν τα είχατε παρά πολύ αργότερα (τα τελευταία χρόνια). Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι το 64 δεν έδωσε, τότε ποιο το νόημά του που βγήκε από τότε; Γιατί η Intel το αντέγραψε στο καπάκι;

Ρε παιδιά, μισό λεπτό, γιατί με ΤΟΣΟ fanboyσμο έχουμε χάσει την ουσία.

Λες ότι η AMD έχει γραμμένους τους users και θέλει να ανακάμψει στους servers. Από τα λόγια σου φαίνεται ότι το επιβραβεύεις αυτό, οπότε εσύ δεν κοιτάς καν τον συμφέρον σου σαν αγοραστής αλλά αυτό της AMD. WTF? Μήπως παίρνετε μίζα κάποιοι εδώ μέσα και τα λέτε αυτά??

Εγώ δεν έχω καμία σχέση με fanboy και εσύ δεν κατάλαβες αυτά που είπα. ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ σκοπός της είναι να ανακάμψει στο server κoμμάτι της αγοράς επεξεργαστών, που είναι και το λογικό αφού είναι πολύ ποιο προσοδοφόρο από το desktop και κοντεύει να σβήσει από την serrver αγορά. ΜΕΤΑ την ενδιαφέρει να πουλήσει σε εσένα και σε μένα. Το ότι μας έχει χεσμένους δεν το είπα γιατί όντως μας έχει, ήταν τρόπος του λέγειν θέλοντας να τονίσω πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να ανακάμψουν στους server. Κατά την άποψή μου η όλη ιδέα των πολλών μονάδων ακέραιων πράξεων εκεί στοχεύει και θα ωφελήσει πολύ. Τώρα πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι επειδή η AMD θέλει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στους servers εμένα(ή εσένα) θίγεται το συμφέρον μου(σου) και πως/γιατί εγώ το επικροτώ κι όλας, θα ήθελα πραγματικά να μου το εξηγήσεις...

Εκθειάζεις μια εταιρεία για την οποία έρχεσαι ΠΟΛΥ μετά στις προτεραιότητες της, πράγμα το οποίο μόνος σου το λες. Τέσπα, ας αφήσουμε εδώ το θέμα για να μην βγαίνουμε off-topic.

Λασποαερολογώ όταν λέω ότι μπορεί να ήταν και καλύτερο από 30% ?!?!?! Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω αυτό. Η συγκεκριμένη έρευνα που αναφέρομαι ήταν μελέτη του EPCC που έτρεχε τους ποιο συνηθισμένους παράλληλους κώδικες που χρησιμοποιούνταν στην Βρετανία και μετρούσε το scalability τους, βρείτε τη στο site τους, εγώ τώρα δεν κάθομαι να την ψάχνω.

Λασποαερολογείς γιατί τα γραπτά μένουνε... περιμένουμε λοιπόν να μας δείξεις το -45% στις επιδόσεις με το HT on vs HT off.

Πριν λες Α τώρα λες Β.

Αποφάσισε, το HT δίνει από 5 μέχρι 30% ή -5% εώς και -45% ( δηλαδή όπως μας είπες πριν, δηλαδή ότι δεν βοηθάει πουθενά, μόνο μειώνει τις επιδόσεις... ).

By the way τα "άρθρα" που δίνεις είναι από τους Pontium 4... άλλη αρχιτεκτονική, άλλη επίδραση το HT σε αυτή και άλλο στους Core i7 gen 1 & gen 2, και άλλο το support από τα OS και τα applications τότε και τώρα.

Επειδή δεν είσαι ο μόνος που γράφει κώδικα στον πλανήτη, εμείς οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε κάποια δραστική διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ καλού x86 κώδικα και x86-64 σε καθημερινά προγράμματα ( εξαιρούνται προγράμματα προηγμένων μαθηματικών, και κυρίως φυσικής και μοριακών προσωμειώσεων ) και games.

Δεν εκθειάζω, γεγονότα παραθέτω. Τα ίδια ισχύουν και στην Intel! Δεν ήθελα να βγω offtopic, την αρχιτεκτονική του bd σχολίαζα και το τι περιμένω να δω σε επιδόσεις. Για να σας το κάνω ποιο "λιανά", πιστεύω ότι το νέο chip θα είναι πολύ καλό αλλά αυτό δε θα φαίνεται ιδιαίτερα στα παιχνίδια και στα bench που παρακολουθούνται από desktop user sites, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εδώ μέσα δε θα είστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σε σχέση με τους Intel. Παρόλα αυτά ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ούτε ελπίζω ούτε θέλω απλά ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ότι η AMD θα αρχίσει να βελτιώνει τη θέση της.

Λασποαερολογείς γιατί τα γραπτά μένουνε... περιμένουμε λοιπόν να μας δείξεις το -45% στις επιδόσεις με το HT on vs HT off.

Πριν λες Α τώρα λες Β.

Αποφάσισε, το HT δίνει από 5 μέχρι 30% ή -5% εώς και -45% ( δηλαδή όπως μας είπες πριν, δηλαδή ότι δεν βοηθάει πουθενά, μόνο μειώνει τις επιδόσεις... ).

By the way τα "άρθρα" που δίνεις είναι από τους Pontium 4... άλλη αρχιτεκτονική, άλλη επίδραση το HT σε αυτή και άλλο στους Core i7 gen 1 & gen 2, και άλλο το support από τα OS και τα applications τότε και τώρα.

Επειδή δεν είσαι ο μόνος που γράφει κώδικα στον πλανήτη, εμείς οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε κάποια δραστική διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ καλού x86 κώδικα και x86-64 σε καθημερινά προγράμματα ( εξαιρούνται προγράμματα προηγμένων μαθηματικών, και κυρίως φυσικής και μοριακών προσωμειώσεων ) και games.

Φίλε δεν διάβασες σωστά αυτό που έγραψα... -5 - 45% δλδ (-5,45) δλδ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝ ΠΕΝΤΕ ΕΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ. Πως θα ήταν δυνατόν να πω μόνο αρνητικό πρόσημο; Αφού είναι τόσες μετρήσεις που είχαν και 20 και 30% βελτίωση...

Φυσικά και μιλάω για Π4. Δεν είχα ποτέ πρόσβαση σε ι7 με ΗΤ, όπως και η πλειοψηφία αυτών που γράφουν κώδικα. Και δεν είπα ότι είμαι ο μόνος που γράφει κώδικα, θα σας παρακαλούσα να μη μου επιτίθεστε προσωπικά όπως και εγώ δεν το κάνω σε κανένα σας...

Δεν ξέρω που γράφεις κώδικα και δε βλέπεις διαφορές. Υποψιάζομαι όμως ότι είναι σε windows. Δικό σου θέμα. Γιατί ποιο καθημερινό πρόγραμμα που χρησιμοποιείς/γράφεις εκμεταλεύεται το ΗΤ ή τους πυρήνες που έχεις διαθέσιμους ή τα GHz που έχεις clockarei ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.