Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

οι άλλοι εκει κατω στην taiwan/κινα κλπ ετρεχαν με bulldozer και 760G μητρικη :p

περιμενετε να βγει κατι απο ανθρωπο της amd. μέχρι τότε όπως ξέρει και ο Πέππας, ολα ειναι υπο αμφισβήτηση :man_in_love:

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
οι άλλοι εκει κατω στην taiwan/κινα κλπ ετρεχαν με bulldozer και 760G μητρικη :p

περιμενετε να βγει κατι απο ανθρωπο της amd. μέχρι τότε όπως ξέρει και ο Πέππας, ολα ειναι υπο αμφισβήτηση :man_in_love:

Mια χαρά τρέχει και σε 760g (140watt TDP) των 60€ πάντως ο BD.... Δεν είναι θέμα chipακίου :smoke: !!!

blank.jpg

@nevolin:Σκέψου πχ το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί μόνο 1 core/module (το οποίο σημαίνει ότι ο 8 πύρηνος BD δουλεύει ως 4πύρηνος)

Αυτό δεν παίζει με την καμμία πάντως, απολύτως καμμία :)

Εντάξει billpepas, το ομολογώ, υποθέσεις κάνω και εγώ μόνο που δεν μπορείς να αποκλείσεις εντελώς την λογική της υπόθεσής μου δεδομένου ότι δεν έχει δει κανείς ακόμα τον retail Bulldozer ή έστω αυτόν με B2 stepping. Μιας και δεν είμαι του κλάδου παρά ασχολούμαι ερασιτεχνικά: όταν με το καλό βγει ο BD θα βγάλει η MS update για τα windows ή θα πει ότι και έτσι όπως είναι τα 7άρια χρησιμοποιούν και υποστηρίζουν άνετα τον BD? Αναρωτιέμαι βέβαια τί θα γίνει και για όλα τα προγράμματα τύπου 3dsmax κλπ.

Εντάξει billpepas, το ομολογώ, υποθέσεις κάνω και εγώ μόνο που δεν μπορείς να αποκλείσεις εντελώς την λογική της υπόθεσής μου δεδομένου ότι δεν έχει δει κανείς ακόμα τον retail Bulldozer ή έστω αυτόν με B2 stepping. Μιας και δεν είμαι του κλάδου παρά ασχολούμαι ερασιτεχνικά: όταν με το καλό βγει ο BD θα βγάλει η MS update για τα windows ή θα πει ότι και έτσι όπως είναι τα 7άρια χρησιμοποιούν και υποστηρίζουν άνετα τον BD? Αναρωτιέμαι βέβαια τί θα γίνει και για όλα τα προγράμματα τύπου 3dsmax κλπ.

Όπως είναι μένουνε τα 7άρια.

Δεν το έχω ψάξει εμπεριστατωμένα, αλλά από ότι είχα δει και είχα διαβάσει επίσης κάνουνε αρκετά καλή διαχείριση των πυρήνων που έχει ο εκάστοτε επεξεργαστής.

Είναι βασικά τα πρώτα desktop/workstation Windows που σχεδιάστηκαν και optimizeαρίστηκαν για πολυ-πύρηνους επεξεργαστές.

Ο επεξεργαστής σαν αυτό επεξεργαστής, δείχνει στα Windows ότι έχει X πυρήνες, δηλαδή οι μεγάλοι 8πύρηνοι BD λένε στο λειτουργικό "είμαι ο Μήτσος, έχω 8 πυρήνες για σένα, φόρτωσε τους με threads".

Τα προγράμματα που θα χρειαστούνε update είναι λίγα, πολύ λίγα, αυτά που έχουνε περιορισμό στα max threads που μπορούνε να χρησιμοποιήσουνε, τα περισσότερα έχουνε unlimited thread count εξ' αρχής.

Το Cinebench π.χ. χρησιμοποιεί όσους έχει ο CPU, ανεξαιρέτως μάρκας, και αριθμού επεξεργαστών.

Να δείς πως τρέχει σε σύστημα με 4 CPU να πάθεις πλάκα :D

Όλα αυτά ισχύουν και για το διαφορετικό instruction set του bulldozer?

Ναι φαντάζομαι πώς τρέχει σε 4CPU: μέχρι να φορτώσει η εικόνα έχει τελειώσει η επεξεργασία της.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Από σχεδιαστικής μεριάς ( λογικών κυκλωμάτων ) όταν μεταβαίνεις σε ένα σχεδόν εντελώς νέο design και δεν εξελίσσεις απλά το προϋπάρχον design, δεν ξέρεις 100% τι θα γίνει από την άποψη ότι η πράξη δεν ακολουθεί πάντα την θεωρία.

Μπορεί στα χαρτιά μια MCM σχεδίαση με single OP fetchers, κοινή FPU, 16-way associative L1 data cache κλπ να δείχνει δυνατό στις περισσότερες περιπτώσεις κώδικα, και στην πράξη για τον χ,ψ,ζ λόγο να μην αποδίδει τα αναμενόμενα.

Απλή λογική. Όταν φτιάχνεις μια νέα αρχιτεκτονική δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις μέσω προσομοίωσης-εικάζω-πώς θα αποδίδει αυτή στην πράξη;

Όλα αυτά ισχύουν και για το διαφορετικό instruction set του bulldozer?

Ναι φαντάζομαι πώς τρέχει σε 4CPU: μέχρι να φορτώσει η εικόνα έχει τελειώσει η επεξεργασία της.

Τα υπάρχοντα instruction-set ( x86-64, AES-Ni, SSE1/2/3/4/4.1/4.2, AVX, κλπ ) υποστηρίζονται δίχως την παραμικρή αλλαγή ( Win update / driver ), τα όποια νέα instruction-set χρειάζονται υποστήριξη μέσω update/patch ( για τα Windows ή για κάποιο πρόγραμμα σκέτο ) [ αν δηλαδή βγάλει π.χ. η AMD το instruction-set Spernei-o-kitsos-sto-HDR-photoshop, και θέλει η Adobe να το εκμεταλλευτεί στο PhotoShop CS6, το μόνο που της μένει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει compiler που να υποστηρίζει τις εντολές αυτές, δεν χρειάζεται να έχει κάνει update η MS τα Windows για να μπορεί κάποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει τις εντολές αυτές ].

Για να χρησιμοποιηθούνε νέες εντολές στον πυρήνα και τις εφαρμογές ( της Microsoft που έρχονται με τα ) Windows πρέπει να βγάλει update η Microsoft ( όπως έβαλε τις AVX με το SP1 των Windows 7 ).

Απλή λογική. Όταν φτιάχνεις μια νέα αρχιτεκτονική δεν έχεις τη δυνατότητα να δεις μέσω προσομοίωσης-εικάζω-πώς θα αποδίδει αυτή στην πράξη;

Μπορείς να κάνεις διάφορες προσομειώσεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις προσομείωση για όλα τα προγράμματα, όλα τα σενάρια, κλπ.

Ούτε και είναι κανόνας το αποτέλεσμα μιας προσομείωσης, και το software που κάνεις την προσομείωση έχει και αυτό τις αστάθειες και μεταβολές του.

Σαν πολυ δεν συζητιέται η amd στα φορουμς τωρα τελευταια? :smoke:

..και να βγαινε και τιποτα..

Μου αρέσει που απο τις 15-02-2011 το νήμα έχει θέμα AMD Bulldozer Benchmarks Leake" και εδώ και 7 μήνες δεν έχει διαρεύσει τίποτα. :hehe:

Τελικά εκεί που πήγαμε να πάρουμε τα πάνω μας με το WR σήμερα μας κόψανε τα φτερά πάλι.

Συνοπτικα, οι διαφορες του ΑΜ3+ με του AM3 για να μην αναρωτιεστε καθε φορα...

ASRock AM3+

ΥΓ

υπομονη η AMD ( JF ) τελευταια λεει οτι ΔΕΝ ισχυουν αυτα που γραφονται... Ειπαμε ΔΕΝ...

Συνοπτικα, οι διαφορες του ΑΜ3+ με του AM3 για να μην αναρωτιεστε καθε φορα...

ASRock AM3+

ΥΓ

υπομονη η AMD ( JF ) τελευταια λεει οτι ΔΕΝ ισχυουν αυτα που γραφονται... Ειπαμε ΔΕΝ...

Αυτά ισχύουν για τις ASROCK !!! Αλλες εταιρίες μπορούν να τροφοδοτήσουν σωστά τον BD με το υπάρχον κύκλωμα τροφοδοσίας των απλών AM3 τους !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.