Mallibu Σεπτέμβριος 13, 2011 #1142 Σεπτέμβριος 13, 2011 Δεν μιλάω μόνο για CROSSFIRE- SLI ! Μιλάω για τους εξωτερικούς controller τύπου SATA III PCI-E, του τυπου USB III pci-e , κάρτες TV tuner, SAT, ήχου κ.λ.π. οι οποίες θέλουν lanes για να αποδόσουν ταυτόχρονα και απρόσκοπτα. Αυτά σου τα δίνει το 990FX όσο κανένα άλλο.Στην αντίπερα όχθη για να χωρέσουν πολλούς controllers μαζί (ενσωματωμένους) παίζουν με plx chipάκια ή πετάνε επάνω σε 1 lane ολόκληρη συστηχία controllers. Τι μένει για να προσθέσεις αν θες κάτι και πως συμπεριφέρεται σε πραγματικό χρόνο όλο αυτό το δημιούργημα? Από εκεί και πέρα αν βάλεις 1080P να παίξεις και φουλ φίλτρα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα δεις ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ από τα διάφορα CPU !Είμαι ένας νορμαλ χρήστης με μια μητρική των 110 ευρώ (Gigabyte P67 D3) και τον i5 2500. Έχω 2 Sata3 + 4 Sata2 + USB 3. Προτεραιότητα μου είναι η απόδοση του μηχανήματος,και αυτήν την στιγμή είμαι καλυμένος απόλυτα. Θα ήτανε λογικό να πάω σε έναν CPU με 30% χειρότερες επιδόσεις,διπλάσια κατανάλωση,ελάχιστο O/C headroom και πιο ζεστό,για να κερδίσω τι..? Δεν είναι ρητορική ερώτηση,καθώς αυτα που λές μου δίνουν την ιδέα πως δεν εστιάζουμε εκεί που πρέπει (απόδοση και κατανάλωση) αλλα σε κατι πράγματα που ενδιαφέρουν το 1% ..? Αλήθεια έστω πως εγώ βάλω και έναν Sata3 PCI-E controller,και ένα TV-Tuner,θα πέσει η απόδοση μου με την μητρική μου? Και να έπεφτε θα προτιμούσα έναν επεξεργαστή γρηγορότερο χωρίς 2η σκέψη,αφού όταν κάνουμε αναβάθμιση πρωτίστως το κάνουμε για την ταχύτητα και ελάχιστα για τα φρου φρου.
adpanos Σεπτέμβριος 14, 2011 #1143 Σεπτέμβριος 14, 2011 Είμαι ένας νορμαλ χρήστης με μια μητρική των 110 ευρώ (Gigabyte P67 D3) και τον i5 2500. Έχω 2 Sata3 + 4 Sata2 + USB 3. Προτεραιότητα μου είναι η απόδοση του μηχανήματος,και αυτήν την στιγμή είμαι καλυμένος απόλυτα. Θα ήτανε λογικό να πάω σε έναν CPU με 30% χειρότερες επιδόσεις,διπλάσια κατανάλωση,ελάχιστο O/C headroom και πιο ζεστό,για να κερδίσω τι..? Δεν είναι ρητορική ερώτηση,καθώς αυτα που λές μου δίνουν την ιδέα πως δεν εστιάζουμε εκεί που πρέπει (απόδοση και κατανάλωση) αλλα σε κατι πράγματα που ενδιαφέρουν το 1% ..? Αλήθεια έστω πως εγώ βάλω και έναν Sata3 PCI-E controller,και ένα TV-Tuner,θα πέσει η απόδοση μου με την μητρική μου? Και να έπεφτε θα προτιμούσα έναν επεξεργαστή γρηγορότερο χωρίς 2η σκέψη,αφού όταν κάνουμε αναβάθμιση πρωτίστως το κάνουμε για την ταχύτητα και ελάχιστα για τα φρου φρου.Εσύ φόρα παροπίδες, Εξάλου δεν περιμένω για κανένα λόγο και τρόπο να καταλάβεις όλα όσα λέω ........Πρόσφατα είχα συζήτηση με ένα funboy σαν και εσένα στο ADSLGR.COM ο οποίος μετά από τον phenom ii x4 905e και 790FX και X58 με I7 920 πέρασε σε I5 750 ! Το μόνο παράπονό του ήταν το παραπάνω. Μπούκωμα του συστήματος σε συνθήκες πλήρους χρήσης πολλών controllers ταυτόχρονα.Δεν με ενδιαφέρει πως στήνεις εσύ το σύστημά σου, ούτε τι είδους πλατφόρμα σε καλύπτει. Κάθε χρήστης έχει τις δικές του προταιτεότητες και της δικές του ανάγκες και μια κουτσουρεμένη πλαγφόρμα σαν την 1155 και το Z68/P65 μόνο προβλήματα σαν αυτά που προανέφερα θα του φέρει και περιορισμούς ! Εδώ κοιτάζουμε το θέμα πλατφόρμα και cpu σφαιρικά και γενικά για κάθε περίπτωση και κάθε χρήση. Δεν μιλάμε για την δική σου ανάγκη ούτε για του γείτονα. Η AM3+ πλατφόρμα σε κάθε κατηγορία τιμής προσφέρει πολύ περισσοτερα από όσα η 1155 και αυτό είναι ένα μεγάλο +++++ για αυτήν είτε το θες είτε όχι. Η πλατφόρμα που μπορεί να συγκριθεί με την ΑΜ3+ είναι η S2011 με τους SANDY -E η οποία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Ναι αν παίζεις με ΕΝΑ ή δύο σκληρους δίσκους, ΜΙΑ κάρτα γραφικών και μια pci ή pci-e συσκευή του τύπου TV TUNER δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά και εκεί στην AM3 πλατφόρμα έχεις μητρική με τα ίδια πράγματα με 62€ !Ο BD δεν είναι CPU με 30% χειρότερες επιδόσεις, μάλλον καλύτερος θα είναι, και θα δίνει και με 110€ πλήρη και όχι κουτσουρεμένη μητρική. Νομίζω πως ο BULLDOZER είναι οτο θέμα μας ....... "AMD Bulldozer Benchmarks Leaked " .........Από εκεί και πέρα 30% διαφορά απόδοσης δεν έχουν ούτε οι thuban με τους sandy ....... λες η amd να βγάλει χειρότερο cpu από την προηγούμενη γενιά ?
billpeppas Σεπτέμβριος 14, 2011 #1144 Σεπτέμβριος 14, 2011 Σε προκαλώ/προσκαλώ ρε Πάνo να μας δείξεις αυτά τα φανταστικά μπουκώματα.Έχω Z68 mobo δίχως nF200 ( Gigabutt UD3P-B3 ) με GTX480, Adaptec 51645 RAID Controller με μεγάλη συστοιχεία RAID6 δίσκων Samsung F3,2* SSD RAID @ Intel SATA 3, Creative X-Fi Titanium HD PCIe, Asus Xonar Essence ST PCI, Technisat DVB-S2 PCI satellite receiver card, και ψάχνω να βρώ τα μπουκώματα...Έβαλα να κάνει copy μια ταινία Blu-ray 40GB από το RAID6 στο RAID0 της mobo, την δορυφορική κάρτα να παίζει 1080i 5.1 DD κανάλι με τον ήχο να φεύγει από την X-Fi, το Winamp να παίζει μουσική FLAC files από άλλον δίσκο του συστήματος σε ακουστικά μέσω της Xonar, και ταυτόχρονα έκανα και την δουλίτσα μου ( επεξεργασία photos @ photoshop, και διαγράμματα στο Swiff Chart Pro )... το παραμικρό slow down δεν υπήρξε.Θες μήπως να έρθεις να μου δείξεις πού και πώς γίνονται αυτά τα περίτρανα μπουκώματα λόγω PCIe lanes για τα οποία μας λες συνέχεια ?
cna Σεπτέμβριος 14, 2011 #1145 Σεπτέμβριος 14, 2011 Μην τρώγεστε βρε. Καλές επιλογές αγοράς κάνατε όλοι σας εφόσον κινηθήκατε με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες. Για τους περισσότερους οι Ζ68 μητρικές είναι overkill, απλά οι μητρικές για AMD με αντίστοιχα χαρακτηριστικά κοστίζουν πολύ λιγότερο. Αυτό είναι όλο.@Malibu: θα σου τονίσω και εγώ ότι ο Bulldozer δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ώστε να μπορούμε να λέμε ότι είναι χειρότερος/θερμότερος κλπ. Από την εμπειρία μου πάντως και από τα 2 στρατόπεδα έχω να πω ότι οι AMD επεξεργαστές είναι μακράν δροσερότεροι από τους αντίστοιχους intel. Τώρα για την απόδοση εντάξει μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί αλλά θα δούμε τί θα γίνει και με τους bulldozer.
billpeppas Σεπτέμβριος 14, 2011 #1146 Σεπτέμβριος 14, 2011 NordicHardware: "Also are these 5+ GHz frequencies that could be achieved by people looking for a 24/7 overclock on air or water cooling solutions?"Sami Mäkinen: "There is obviously a delta between “CPUZ MHz” and “24/7 MHz” and overclocking is never guaranteed. But getting close to 5GHz (or even above) on good cooling solutions seems to be possible. Every CPU is different so your mileage can vary."Sami Makinen = υπάλληλος της AMD, παλιός γνωστός extreme overclocker υπό το nickname "Macci"[MENTION=15616]cna[/MENTION]:ΜΑΚΡΑΝ ΔΡΟΣΕΡΟΤΕΡΟΙ δεν ισχύει φίλος.Οι AMD έχουν έναν σένσορα θερμοκρασίας ( DTS ) μέσα στον επεξεργαστή, αμφιβόλου ακρίβειας, και εκ φύσεως ανακριβή λόγο της τοποθεσίας, άλλη temp έχει μέσα στον κάθε πυρήνα που απέχει x mm από τον sensor και άλλη temp στην επιφάνεια x mm από τον πυρήνα X,Y,Z.Η Intel έχει έναν σένσορα μέσα σε κάθε core.Πιο κρύοι είναι οι AMD, αλλά όχι όσο πολύ νομίζετε, και όσο θέλουνε να δείχνουνε με τον 1 temp sensor.
cna Σεπτέμβριος 14, 2011 #1147 Σεπτέμβριος 14, 2011 Μα δεν μίλησα για core temp αλλά για συνολική θερμοκρασία. Συγγνώμη που δεν πήρα μετρήσεις με θερμοκάμερα αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν θα κάτσω να ξοδέψω λεφτά για αυτό. Εξάλλου όταν με στοκ cooler βλέπω τον E7300 να βαράει 45-50 βαθμούς και τον τετραπύρηνο phenom 30-35 προφανώς το σφάλμα του sensor δεν μπορεί να καλύψει την διαφορά.Μου αρέσει πάντως που σχολιάζεις το γεγονός ότι ο Makinen είναι υπάλληλος της AMD. Ακόμα και εάν δεν ήταν υπάλληλος κάτι ανάλογο θα έλεγε δεδομένου ότι η επίδειξη χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την AMD στα πλαίσια της διαφήμισης του νέου επεξεργαστή. Εδώ άλλοι χαϊδεύουν την Intel χωρίς να φαίνεται άμεσα η ύπαρξη χρηματοδότησης.
sfk9039 Σεπτέμβριος 14, 2011 #1148 Σεπτέμβριος 14, 2011 Σε p45 intel chipset με 4 σκληρους δισκους, sli και καρτα ηχου δεν ειχα μπουκομα (πιστευω). Αλλα αυτο δεν νομιζω να εχει σχεση στο οτι η amd εχει φτηνοτερα chipset, τα εχει.ΥΓ.: Για το benchmark ποιον θα εβαζε η amd εμενα και εσενα??? δικο της ανθρωπο θα εβαζε.
billpeppas Σεπτέμβριος 14, 2011 #1149 Σεπτέμβριος 14, 2011 Billpeppas τα παραλες λιγο και εκτιθεσε.Παρακαλώ... Με τοσες καρτες ηχου και δεν ξερεις τι διαφορα εχουν απο την onboard???Παρότι δεν γουστάρω να ασχοληθώ, και δεν είχα και σκοπό να το κάνω στο άλλο thread άλλωστε, στα γρήγορα...Audio Chip στις σύγχρονες Asus & Gigabyte Z68 mobos = RealTek ALC889.Διόλου κακό chip.Σε ότι αφορά την ποιότητα ήχου ( ποιότητα ήχου = απόκριση συχνοτήτων, αρμονική παραμόρφωση, crosstalk, IMD, κλπ # όχι "με την Ψ ακούς πιο πολλά εφέ ή έχεις το Ζ surround feature, κλπ κλπ ) με ηχεία της τάξης "computer speaker sets" όπως τα Edifier, Logitech, Creative διαφορά ουσιαστική δεν θα ακούσεις.Αν μιλάμε για ηχεία της προκοπής ( Hi-Fi speakers όπως π.χ. B&W, JBL, JM Lab, Kef, Martin Logan, Magnepan, Roister, κλπ κλπ ) ή για ακουστικά ( headphones ) της προκοπής ( Sennheiser HD5xx & πάνω, AKG K501 και πάνω, τα γνωστά SuperLux, κανένα ηλεκτροστατικό π.χ. Stax ) τότε ναι, η διαφορά στον ήχο που θα ακούσεις μεταξύ on-board και κάποιας καλής για τον σκοπό κάρτα ήχου ( π.χ. Xonar Essence STX, X-Fi Titanium HD, κλπ ) θα είναι από μεγάλη εώς και τεράστια.Στα games αν δεν παίζεις με headphones ( ώπου χρειάζεσαι κάποιο καλό DSP, όπως αυτό της Creative Labs ) σου είναι περιττή η X-Fi ( άλλη κάρτα για gaming δεν θα πρότεινα, γιατί οι τίτλοι με EAX 5 HD υπάρχουνε ακόμα, και είναι κάτι που έχει διαφορά όταν το game το αξιοποιεί, και προφανώς δεν παίζει με Asus ήχου ή άλλη κάρτα ) αν παίζεις π.χ. με ηχεία 2.1/4.1/5.1 [ υποστηρίζει EAX 5 HD μέσω software emulation license το Supreme FX 2 της Asus ]Διαφορά ουσιαστική στα FPS πάλι δεν υπάρχει.Αν την χρησιμοποιείς και για ακρόαση μουσικής με κάποιο καλό ηχείο/ακουστικά, τότε ναι, προτείνεται ανεπιφύλακτα η αγορά μιας "σωστής" X-Fi ( η Xtreme Audio δεν είναι επί της πράξης X-Fi είναι Audigy 4 ZS, η Xtreme Music από την άλλη είναι κανονική X-Fi ).
cna Σεπτέμβριος 14, 2011 #1150 Σεπτέμβριος 14, 2011 Βασικά ο μόνος τρόπος που φαντάζομαι ότι μπορεί να οδηγήσει σε μπούκωμα είναι να βάλεις το μηχάνημα να κάνει όλα αυτά που λέει ο billpepas + render στο 3dsmax κάποιου μεγάλου κτηρίου (πχ burj dubai). Βέβαια υπάρχει περίπτωση το render από μόνο του να γονατίσει το μηχάνημα. Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι προς το παρόν ο μέσος χρήστης ποτέ δεν θα δει μπούκωμα ή κάποια άλλη διαφορά εκτός και εάν μιλάμε για extreme gaming ή benchmarks όπου και πάλι δεν θα μπορούμε να μιλάμε για μπούκωμα αλλά για ταβάνι στις επιδόσεις (λες και έχουν διαφορά τα 180fps από τα 120 fps για το ανθρώπινο μάτι).
sfk9039 Σεπτέμβριος 14, 2011 #1151 Σεπτέμβριος 14, 2011 Billpeppas γραψε ακυρο για τις καρτες, ειναι offtopic και το εσβησα. Λαθος μου, καλυτερα να ασχοληθουμε με το θεμα αυτο καθε αυτο. Αν θες απαντηση ποσταρε στο αλλο thread.
adpanos Σεπτέμβριος 14, 2011 #1152 Σεπτέμβριος 14, 2011 To κλέβω από την oktabit αλλά είναι κάτι σχετικά σημαντικό. The 2.37mm2 integer execution unit supports single-cycle data bypass among four independent functional units. Compared to previous AMD x86-64 cores (deneb-thuban), project goals reduce the number of F04 inverter delays per cycle by more than 20%, while maintaining constant IPC, to achieve higher frequency and performance in the same power envelope, even with increased core counts.Δηλαδή το IPC για το κάθε Integer execution unit έχει μείνει το ίδιο ή εννοεί πως αν είχε το ίδιο θα βλέπαμε 20% μικρότερη υστέρηση ανα κύκλο ρολογιού ?
Mallibu Σεπτέμβριος 14, 2011 #1153 Σεπτέμβριος 14, 2011 Εσύ φόρα παροπίδες, Εξάλου δεν περιμένω για κανένα λόγο και τρόπο να καταλάβεις όλα όσα λέω ........Πρόσφατα είχα συζήτηση με ένα funboy σαν και εσένα στο ADSLGR.COM ο οποίος μετά από τον phenom ii x4 905e και 790FX και X58 με I7 920 πέρασε σε I5 750 ! Το μόνο παράπονό του ήταν το παραπάνω. Μπούκωμα του συστήματος σε συνθήκες πλήρους χρήσης πολλών controllers ταυτόχρονα. Δεν με ενδιαφέρει πως στήνεις εσύ το σύστημά σου, ούτε τι είδους πλατφόρμα σε καλύπτει. Κάθε χρήστης έχει τις δικές του προταιτεότητες και της δικές του ανάγκες και μια κουτσουρεμένη πλαγφόρμα σαν την 1155 και το Z68/P65 μόνο προβλήματα σαν αυτά που προανέφερα θα του φέρει και περιορισμούς ! Εδώ κοιτάζουμε το θέμα πλατφόρμα και cpu σφαιρικά και γενικά για κάθε περίπτωση και κάθε χρήση. Δεν μιλάμε για την δική σου ανάγκη ούτε για του γείτονα. Η AM3+ πλατφόρμα σε κάθε κατηγορία τιμής προσφέρει πολύ περισσοτερα από όσα η 1155 και αυτό είναι ένα μεγάλο +++++ για αυτήν είτε το θες είτε όχι. Η πλατφόρμα που μπορεί να συγκριθεί με την ΑΜ3+ είναι η S2011 με τους SANDY -E η οποία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Ναι αν παίζεις με ΕΝΑ ή δύο σκληρους δίσκους, ΜΙΑ κάρτα γραφικών και μια pci ή pci-e συσκευή του τύπου TV TUNER δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά και εκεί στην AM3 πλατφόρμα έχεις μητρική με τα ίδια πράγματα με 62€ ! Ο BD δεν είναι CPU με 30% χειρότερες επιδόσεις, μάλλον καλύτερος θα είναι, και θα δίνει και με 110€ πλήρη και όχι κουτσουρεμένη μητρική. Νομίζω πως ο BULLDOZER είναι οτο θέμα μας ....... "AMD Bulldozer Benchmarks Leaked " ......... Από εκεί και πέρα 30% διαφορά απόδοσης δεν έχουν ούτε οι thuban με τους sandy ....... λες η amd να βγάλει χειρότερο cpu από την προηγούμενη γενιά ? Εγώ λοιπόν που φοράω παρωπίδες και είμαι fanboy προτιμώ να παίρνω ότι μου προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση ανεξαρτήτως brand. Εσύ ο ανοιχτόμυαλος προσπαθείς να δικαιολογήσεις την χαμηλότερη απόδοση μιας εταιρίας (που την υπερασπίζεσαι με τέτοιο συναίσθημα λες και σε ταίζει) κατηγορώντας την άλλη για μπουκώματα και λοιπές ιστορίες για αγρίους,χωρίς να αποδείκνυεις ποτε τίποτα στην πράξη.
adpanos Σεπτέμβριος 14, 2011 #1154 Σεπτέμβριος 14, 2011 Εγώ λοιπόν που φοράω παρωπίδες και είμαι fanboy προτιμώ να παίρνω ότι μου προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση ανεξαρτήτως brand. Εσύ ο ανοιχτόμυαλος προσπαθείς να δικαιολογήσεις την χαμηλότερη απόδοση μιας εταιρίας (που την υπερασπίζεσαι με τέτοιο συναίσθημα λες και σε ταίζει) κατηγορώντας την άλλη για μπουκώματα και λοιπές ιστορίες για αγρίους,χωρίς να αποδείκνυεις ποτε τίποτα στην πράξη. Μεγαλύτερη απόδοση συνάρτηση της τιμής προσφέρει από το 2006 και μετά η AMD . Οχι ότι μας αγαπάει εμάς τους καταναλωτές αλλά έτσι διαμορφώθηκε η τιμολογιακή πολιτική της για τους Α-Β λόγους. Αυτό σου λέω πολύ απλά. Από εκεί και πέρα συμφώνησα μαζί σου πως για απλή καθημερινή χρήση μια χαρά είναί όλα τα chip της αγοράς ακόμα και το AMD 760G ... αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ο ένας κατασκευαστής σου προσφέρει 40lanes να τα κάνεις ότι θες και ο άλλο σε έχει στο περίμενε με τα plx και σου πουλάει και την μητρική στα 150€++++ .......... Αν τα lanes δεν είχαν λόγο ύπαρξης ΔΕΝ θα υπήρχαν στις μητρικές και η ίδια η intel δεν θα έβγαζε X79 chip για την καλή πλατφόρμα της αλλά παρόμοιο με το Z68 .... Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν? Οτι ανάλογα την κατηγορία που απευθύνεται η πλατφόρμα παίζουν και διαφορετικά chip με διαφορετική επεκτασιμότητα σε εξωτερικές κάρτες κ.λ.π. ??? Από εκεί και πέρα αυτό θα θέμα μιλάει για BULLDOZER και την πλατφόρμα τους, οπότε από πότε μπορείς να κρίνεις εσύ βάση VALUE FOR MONEY μιας πλατφόρμας και μια γενιάς επεξεργαστών η οποία ΔΕΝ έχει τιμολογηθεί, δεν έχουν παρουσιαστεί επιδόσεις και το μόνο που γνωρίζουμε είναι η ανωτερότητα των chip της πλατφόρμας της ανά κατηγορία τιμής έναντι του 1155 socket ??? Αυτή την στγιμή ΔΕΝ μπορώ να κρίνω τα BD για την απόδοση τιμή τους αλλά κρίνω την πλατφόρμα τους που είναι είδη διαθέσιμη και είναι πολύ ποιο value for money από οποιοδήποτε chip της 1155 , είτε το θες είτε όχι ! Πληρότητα αλλά Z68 σε AM3+ βρίσκεις από 62-80€ ! Πληρότητα σχδόν (λιγότερα sataiii) αλλά X79 (s2011) βρίσκεις στο ΑΜ3+ με 115€ ! Πληρότητα αλλά X79 (s2011) στο 1155 δεν βρίσκεις ποτέ!
nevolin Σεπτέμβριος 14, 2011 #1155 Σεπτέμβριος 14, 2011 Ασχετο αλλα ο Phenom II X4 965 ακόμα και στα 4GHZ τις πνίγει τις 6950 σε CF με αποτέλεσμα -20fps σε 1080p αναλύση σε σχέση με ι5 2500κ στο Crysis 2 DX11. Ελπίζω ο Buldozer να το αλλάξει το σκηνικό αυτό γιατί εχω ξενερώσει
adpanos Σεπτέμβριος 14, 2011 #1156 Σεπτέμβριος 14, 2011 Ασχετο αλλα ο Phenom II X4 965 ακόμα και στα 4GHZ τις πνίγει τις 6950 σε CF με αποτέλεσμα -20fps σε 1080p αναλύση σε σχέση με ι5 2500κ στο Crysis 2 DX11. Ελπίζω ο Buldozer να το αλλάξει το σκηνικό αυτό γιατί εχω ξενερώσειΑλλης χρονoλογίας ο ένας επεξεργαστής άλλης ο άλλος.Αλλης τιμής ο ένας επεξεργαστής άλλη ο άλλος.Αλλης τιμής η μια πλατφόρμα, άλλης η άλλη.Το ίδιο θα ίσχυε και ισχύει για κάθε επεξεργαστή παλαιότερης γενιάς.Πολλές φορές τα παιχνίδια έχουν και ιδιοτροπίες ανά αρχιτεκτονική επεξεργαστή αλλά και κάρτας γραφικών και φταίει και το πως αυτά είναι χτισμένα.Το θέμα είναι τι πληρώνεις και τι παίρνεις και όχι οι απόλυτες επιδόσεις = value for money.Εσύ δηλαδή ζητάς από έναν επεξεργαστή + μητρική της ΜΙΣΗΣ αξίας από έναν άλλο να τρέχει το ίδιο ????? Εγώ θα περίμενα να τρέχει και τα πάντα στο 50% (μισό) πράγμα που δεν ισχύει άρα είναι value for money !Σε προκαλώ/προσκαλώ ρε Πάνo να μας δείξεις αυτά τα φανταστικά μπουκώματα.Έχω Z68 mobo δίχως nF200 ( Gigabutt UD3P-B3 ) με GTX480, Adaptec 51645 RAID Controller με μεγάλη συστοιχεία RAID6 δίσκων Samsung F3,2* SSD RAID @ Intel SATA 3, Creative X-Fi Titanium HD PCIe, Asus Xonar Essence ST PCI, Technisat DVB-S2 PCI satellite receiver card, και ψάχνω να βρώ τα μπουκώματα...H μητρική σου είναι των 100€ ή των 140+€ ? Στα 100€+ παίζουν μητρικές με Z68 οι οποίες δίνουν 1x pci-e x16 ή δίνουν και δεύτερο σε ταχύτητα X4 ! Πολλές φορές επίσης έχουν και περιορισμό του στιλ : αν ενεργοποιήσεις τον Etron usbIII τότε χάνεις την 1 pci-e x16 (x4 ταχύτητα) ή την pci-e x1 κ.λ.π.
sfk9039 Σεπτέμβριος 14, 2011 #1157 Σεπτέμβριος 14, 2011 Παντως εχω την εντυπωση οτι πιπιλαμε τα ιδια πραγματα. Αυτην την στιγμη (σημερα δηλαδη) η intel εχει την πρωτια σε επιδοσεις και η amd σε value for money (σχετικα ελατωμενη σε σχεση με 5 μηνες πριν). Περιμενουμε την απαντηση με τους bulldozer και βλεπουμε.
z3et Σεπτέμβριος 14, 2011 #1158 Σεπτέμβριος 14, 2011 Ξεκολλατε λιγο με τα lanes. Το οτι εχεις συσκευες πανω που τις χρησιμοποιουν ολες, δεν σημαινει πως χρησιμοποιουν και το πληρες bandwidth αυτων.
TopCLR Σεπτέμβριος 14, 2011 #1159 Σεπτέμβριος 14, 2011 Ξεκολλατε λιγο με τα lanes. Το οτι εχεις συσκευες πανω που τις χρησιμοποιουν ολες, δεν σημαινει πως χρησιμοποιουν και το πληρες bandwidth αυτων.Δεν εννούν πως "μπουκώνουν" επειδή χρησιμοποιούν το πλήρες bandwidth. Aν παράδειγμα έχεις μια μητρική που έχει δεύτερη pci-express x16 @x4 όπου βάζεις έναν RAID controller (Perc) που χρησιμοποιεί pci-express x4. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένας onboard USB 3 controller όπου ο κατασκευαστής της μητρικής αναφέρει οτι αν ενεργοποιηθεί/χρησιμοποιηθεί o USB 3 controller η pci-express θα λειτουργεί σε x1 αντί x4.Capacity Per lane (each direction):v1.x: 250 MB/s (2.5 GT/s)v2.x: 500 MB/s (5 GT/s)v3.0: 1 GB/s (8 GT/s) Από Wikipedia Σε αυτήν την περίπτωση αν χρησιμοποιήσεις μια USB 3 συσκευή θα έχεις πρόβλημα με τον RAID controller.Φυσικά αν δεν σε ενδιαφέρει η επεκτασιμότητα της μητρικής που έχεις/πρόκειται να πάρεις τότε το παραπάνω παράδειγμα είναι από τα πράγματα χωρίς σημασία.
Mallibu Σεπτέμβριος 14, 2011 #1160 Σεπτέμβριος 14, 2011 AMD FX-8120P benchmark from Coolaler - AnandTech Forums
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.