Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Ναι trollάρισμα... Δεν μας ενδιαφέρει τι ποινή σου έριξαν σε άλλο forum. Ούτε είναι εδώ χώρος για να ξεσπάσεις επειδή έφαγες ban. Το ότι έχουν ειπωθεί κάποια offtopic πράγματα σε αυτό το thread δεν σημαίνει ότι είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Οπότε να συνεχίσουμε στο θέμα μας παρακαλώ...

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Να ρωτήσω κάτι άλλο.....Αν οι bulldozer κάνουν την εμφάνιση τους στα μαγαζιά απ'τα μέσα

Οκτωβρίου, εμείς πότε θα έχουμε μια σωστή άποψη για το τι πραγματικά κάνουν???(reviews-benchmarks)!!!

Είναι πιθανό να γνωρίζουμε αρκετά πιο πριν??

Να ρωτήσω κάτι άλλο.....Αν οι bulldozer κάνουν την εμφάνιση τους στα μαγαζιά απ'τα μέσα

Οκτωβρίου, εμείς πότε θα έχουμε μια σωστή άποψη για το τι πραγματικά κάνουν???(reviews-benchmarks)!!!

Είναι πιθανό να γνωρίζουμε αρκετά πιο πριν??

Από την τιμή που θα κλειδώσει για προπαραγγελία θα καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανοίκουν χοντρικά σε σχέση με την απόδοσή τους.

Την ημέρα που θα έρθουν θα έχεις 10 πακέτα reviews να διαβάσεις για το τι κάνουν αλλά με επιφύλαξη σε πολλά θέματα γιατί πολλοί είναι πουλημένοι στην μια ή την άλλη πλευρά .... Κάτι TOM και Anand intelοφέρνουν πολύ...

Μετά από 1+ μήνα όπου θα υπάρχουν και πολλοί χρήστες που θα τους έχουν δουλέψει στα όρια (overclock, θερμοκρασίες, value for money σε απλά συστήματα) θα καταλάβεις αν είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το αντίπαλο προιόν της συγκεκριμένης κατηγορίας σαν απόδοση/τιμή και πάντα συνολικά μαζί με την πλατφόρμα τους (ΑΜ3+)!

Σε γενικες γραμμες απο οτι ξερω και θυμαμαι το βραδυ πριν την κυκλοφορια του καθε σημαντικου προιοντος βγαινουν τα review. Θα ηθελα να ρωτησω κατι: εχει ακουσει κανεις αν θα βγουν φτηνοι bulldozer κλασης athlon πχ?

Σε γενικες γραμμες απο οτι ξερω και θυμαμαι το βραδυ πριν την κυκλοφορια του καθε σημαντικου προιοντος βγαινουν τα review. Θα ηθελα να ρωτησω κατι: εχει ακουσει κανεις αν θα βγουν φτηνοι bulldozer κλασης athlon πχ?

Οι τετραπύρηνοι FX-4000 λογικά θα παίζουν στα 100€++ ή εκεί κοντά.

Η ΑΜD επίσης θα φέρει ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟΥΣ Llano (Κ) για αντί athlon που θα τους κλοκάρεις ανετότατα και πιστεύω πως θα παίζουν σε αυτές τις τιμές και θα αξίζουν !

amd_aseries_llano_specs_2011.png

Να ρωτησω... μια ζωη ο AMDακιας γενικα επαιρνε CPU στα 80 - 140 Ε πως ξαφνικα το ενδιαφερον ειναι τα 220 Ε -επεξεργαστης 8 core και οχι ο "ταπεινος" 4C ~ 120 Ε ; Γιατι τα παντα γυρνανε γυρω απο αυτον πλεον; Τελικα ο AMDακιας παιρνει AMD για το κοστος ή επειδη "αγαπα" AMD;

Παίδες να πω κάτι απλό? Ok μου οριοθετείτε τον FX-8150 -ή τους 8-core τελοσπάντων- στα επίπεδα του 2500Κ και λέω εγώ τώρα:

Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να εξισώνεται μια cpu με ίδια λιθογραφία, ένα σοβαρό και αξιόλογο memory controller (όπως είδαμε στους Llano), διπλάσιο αριθμό cores, διπλάσιο αριθμό execution units, σχεδόν διπλάσιο αριθμό transistors, με τα ίδια πλέον instructions και με σχεδόν 3 φορές την cache της με τον 2500Κ?

Είναι δυνατόν αυτό το chipακι να το δώσει η AMD στα 160ευρώ όταν δίνει τον τετραπύρηνο στην ουσία Athlon, A-3850 στα 130??? Ή να είναι χειρότερο από τον Thuban που έχει 180???

Μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας του chip μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο σενάριο.

Επίσης για όσους φέρνουν την καταστροφή χωρίς λόγο και μετά δεν ξέρουν τι τους φταίει λέω το εξής.

Πριν κανένα μήνα δεν είδαμε η AMD σε επίσημη δική της ανακοίνωση να δίνει ως τιμή αξιολόγησης του 8130 τα $300? Και πάλι σε μια cpu που δεν θα δούμε ποτέ?

Εγώ ποιον θα πιστέψω την ίδια την εταιρία ή κάποιο site μαγαζιού που θέλει να τραβήξει κίνηση? Πόσες φορές έχουμε δει προϊόντα να πωλούνται και καλά φτηνά σε e-shops για να τραβήξουν hits? Δεν το βλέπεις ότι είναι καθαρά θέμα διαφήμισης?

Παίδες να πω κάτι απλό? Ok μου οριοθετείτε τον FX-8150 -ή τους 8-core τελοσπάντων- στα επίπεδα του 2500 και λέω εγώ τώρα:

Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να εξισώνεται μια cpu με ίδια λιθογραφία, ένα σοβαρό και αξιόλογο memory controller (όπως είδαμε στους Llano), διπλάσιο αριθμό cores, διπλάσιο αριθμό execution units, σχεδόν διπλάσιο αριθμό transistors, με τα ίδια πλέον instructions και με 3 φορές την cache της με τον 2500?

Αξιόλογος ώς προς τί; Κατα τη γνώμη μου μόνο σε συχνότητες παρά σε αποδοτικότητα. Τα νούμερα του 3850 για 2500Mhz στις μνήμες, αν δείς στο review του Lynx, είναι τραγικά. Δές τα αντίστοιχα των SB. Μπορεί να φτάνει 2500, όντως έχει τραγική διαφορά στο OC απο τους Thuban, αλλά έως εκεί.

Όσο για την L3 Cache, η ίδια η AMD έδειξε τη αναγκαιότητά/αποδοτικότητά της με την αφαίρεση της από τον πυρήνα του A8-3850.

Είναι δυνατόν αυτό το chipακι να το δώσει η AMD στα 160ευρώ όταν δίνει τον τετραπύρηνο στην ουσία Athlon, A-3850 στα 130??? Ή να είναι χειρότερο από τον Thuban που έχει 180???

Ο 1090Τ αυτή τη στιγμή έχει 149€...

Επιπλέον δίνεις 130€ όχι μόνο για έναν Athlon αλλά και για μια HD6550D.

Πριν κανένα μήνα δεν είδαμε η AMD σε επίσημη δική της ανακοίνωση να δίνει ως τιμή αξιολόγησης του 8130 τα $300? Και πάλι σε μια cpu που δεν θα δούμε ποτέ?

Εγώ ποιον θα πιστέψω την ίδια την εταιρία ή κάποιο site μαγαζιού που θέλει να τραβήξει κίνηση? Πόσες φορές έχουμε δει προϊόντα να πωλούνται και καλά φτηνά σε e-shops για να τραβήξουν hits? Δεν το βλέπεις ότι είναι καθαρά θέμα διαφήμισης?

Δεν διαφωνώ αλλά ο χρόνος θα δείξει :yu:

Αποψή μου ειναι πως η AMD θα καθυστερήσει λίγο ακόμα την κυκλοφορία των Buldozers για να δεί την κίνηση της Intel με τους SB-E και όχι τόσο για τις επιδόσεις των συγκεκριμένων επεξεργαστών, που είμαι βέβαιος πως θα "ξυρίζουν" και σε τιμή και σε επιδόσεις αλλά για να δεί την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Intel στους τωρινούς SB-2XXX Series ώστε να λανσάρει το προιόν σε μια τιμή ανταγωνιστική μιας και η φημολογία θέλει τους buldozers να παίζουν πολύ κοντα με τους SB πάνω-κάτω ανάλογα τα optimizations του εκάστοτε προγράμματος κλπ.

με τιμή Πλαισίου το λέω.. nevermind.

Σχετικά με τον IMC όπως και να το κάνεις ρε συ είναι πρόοδος. Είναι ένα σαφές δείγμα βελτίωσης.

Και για να κλείσω

Δεν διαφωνώ αλλά ο χρόνος θα δείξει

Wise words... αυτή είναι η γενικότερη στάση που κρατάμε σε όλη την φάση των BD και στα καλά και στα άσχημα. Να είχαμε να λέγαμε είναι όλα αυτά...αν δεν δω πως θα κρίνω.

Και πολυ καλα ειναι σε αυτες τις τιμες, αν και προσωπικα περιμενα 1 μοντελο "πανω", δηλαδη ο κορυφαιος να κοστιζει περι τα 300, ο μικρος 8C περι τα 230, ο 6C περι τα 199 και ο 4C ενα κλικ πανω απο τον σημερινο "κορυφαιο" 1100T, δηλαδη 169. :)

Οποτε αν ισχυουν οι τιμες των φημων, προσωπικα προβληματιζομαι.

Ριξε αλλη μια προσπαθεια λοιπον, εγω συνεχιζω την προς τις οπισθεν σελιδες του θεματος αναζητηση γιατι δεν εδωσα την πρεπουσα βαση στα λεγομενα σου. :)

Edit: Πριν απο κανα μηνα λοιπον, ελεγες οτι δεν παει καθολου καλα η AMD, ειναι σε απογνωση, οι BD (σε B0 τουλαχιστον) ειναι τραγικοι και δεν "τσουλανε" και οτι μονο value επεξεργαστες μπορει να φτιαξει η AMD στη παρουσα φαση, με την ATI να την κραταει "ζωντανη".

Εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος :)

Αν ισχυει αυτο, πώς στην ευχη θα τιμολογησουν τον 8core στα 240 ευρω? Πώς θα τολμησουν καν να τον βγαλουν? Και σε καθε περιπτωση, δεν ειναι δυνατον να ειναι χειροτεροι απο τη προηγουμενη γενια, ενα 20% τουλαχιστον απο Phenom II δε μπορει να μη το χουν.

Παντως εχω καιρο να δω να ανακοινωνεται κατι φθηνο και ο κοσμος να δυσανασχετει. Βασικα δεν θυμαμαι να το εχω δει και ποτε, αλλα ας υποθεσω πως μου εχει ξανατυχει αλλη μια φορα στην ζωη μου. Στο θεμα μας: 1) εδω και καιρο (περιπου 5 χρονια) τα μεγαλα μοντελα της amd εχουν αυτη περιπου την τιμη, που ειναι το περιεργο? 2) Ο 1100τ σε σχεση με τον 2500κ τι διαφορα στην αποδοση εχει? Θεωρω σιγουρο οτι ο 6πυρηνος bulldozer θα ειναι καλυτερος απο τον 6πυρηνο Thuban και βαση αυτου του σκεπτικου πιστευω πως ο 6πυρηνος bulldozer θα ειναι και ποιο γρηγορος απο τον 2500κ. 3) Ο οκταπυρηνος δεν εχει κατι να συγκριθει αυτη τι στιγμη μαζι του, αλλα μπορω να φανταστω εναν thuban με 2 πυρηνες παραπανω και καλυτερο IPC. Πιστευω οτι η AMD εχει να πει κατι και σε αυτην την κατηγορια και συντομα. Αν αυτες οι τιμες ειναι σωστες (μακαρι) τοτε εχει να πει πολλα. 4) Μην συγκρινουμε τους επεξεργαστες clock to clock, αυτο ειναι λαθος. Παλια αδικητω η ιντελ τωρα η amd. Οταν οι pentium 4 χτυπουσαν 3,8 ghz stock οι athlon εφτανα τα 2,6 το πολυ, ηταν πιο γρηγοροι αλλα πανω απο 3 ghz χρειαζοταν σοβαρο εξοπλισμο για να πανε. Αν ο bulldozer χτυπαει 5 ghz με αερα χαλαρα, αυτο ειναι κατι που πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψιν γιατι το συνολικο κοστος πλατφορμας ιδιας αποδοσης με ιντελ μπορει να ειναι φθηνοτερο εως και 100%. 5) Καθηστε να βγουν και βλεπουμε. Μην βαζετε κηδειοχαρτο σε κατι που δεν εχει γεννηθει ακομα.....

Παντως εχω καιρο να δω να ανακοινωνεται κατι φθηνο και ο κοσμος να δυσανασχετει. Βασικα δεν θυμαμαι να το εχω δει και ποτε, αλλα ας υποθεσω πως μου εχει ξανατυχει αλλη μια φορα στην ζωη μου. Στο θεμα μας: 1) εδω και καιρο (περιπου 5 χρονια) τα μεγαλα μοντελα της amd εχουν αυτη περιπου την τιμη, που ειναι το περιεργο? 2) Ο 1100τ σε σχεση με τον 2500κ τι διαφορα στην αποδοση εχει? Θεωρω σιγουρο οτι ο 6πυρηνος bulldozer θα ειναι καλυτερος απο τον 6πυρηνο Thuban και βαση αυτου του σκεπτικου πιστευω πως ο 6πυρηνος bulldozer θα ειναι και ποιο γρηγορος απο τον 2500κ. 3) Ο οκταπυρηνος δεν εχει κατι να συγκριθει αυτη τι στιγμη μαζι του, αλλα μπορω να φανταστω εναν thuban με 2 πυρηνες παραπανω και καλυτερο IPC. Πιστευω οτι η AMD εχει να πει κατι και σε αυτην την κατηγορια και συντομα. Αν αυτες οι τιμες ειναι σωστες (μακαρι) τοτε εχει να πει πολλα. 4) Μην συγκρινουμε τους επεξεργαστες clock to clock, αυτο ειναι λαθος. Παλια αδικητω η ιντελ τωρα η amd. Οταν οι pentium 4 χτυπουσαν 3,8 ghz stock οι athlon εφτανα τα 2,6 το πολυ, ηταν πιο γρηγοροι αλλα πανω απο 3 ghz χρειαζοταν σοβαρο εξοπλισμο για να πανε. Αν ο bulldozer χτυπαει 5 ghz με αερα χαλαρα, αυτο ειναι κατι που πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψιν γιατι το συνολικο κοστος πλατφορμας ιδιας αποδοσης με ιντελ μπορει να ειναι φθηνοτερο εως και 100%. 5) Καθηστε να βγουν και βλεπουμε. Μην βαζετε κηδειοχαρτο σε κατι που δεν εχει γεννηθει ακομα.....

H διαφορά μεταξύ του 2500 και του Phenom x6 είναι 20-40% ανάλογα το παιχνίδι/εφαρμογή (Core i7-990X Extreme Edition vs. Core i7-2600K. Page 9 - X-bit labs , AnandTech - Bench - CPU ) . Επίσης καταναλώνει το μισό,και είναι πολυ πιο κρύος.....το λιγότερο που περιμένω απο τον 6πύρηνο Bulldozer (τον 4άρη τον αφήνω στην άκρη,δεν νομίζω απότι δείχνει η τιμή του να είναι για πολλα πολλά) είναι να είναι ανταγωνιστικός του 2500 και στους 3 αυτούς τομείς κάτι που τεχνολογικά και μόνο μου φαίνεται πολύ μεγάλο άλμα για μια εταιρία που είναι πίσω 40% στο IPC. Μακάρι να βγώ ψευτης αλλα τα benchmark των τελευταίων 2-3 ημερών είναι πλήρως απογοητευτικά,και η τιμολόγηση το ψιλοεπιβεβαιώνει.

Επίσης εφόσον προσπαθούν τόσο καιρό να φτάσουν τα ρολόγια στο maximum για να είναι ανταγωνιστικόι,τι πλεονέκτημα θα έχουν εναντι του ανταγωνισμού που έχει 3,3 ghz->5 ghz aka 1,7 ghz headroom?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.