Mallibu Αύγουστος 22, 2011 #941 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Φίλε είσαι λάθος γιατί πολύ απλά το κοινό στο οποίο απευθήνονται οι πολυπύρηνοι και πόσο μάλλον τα τέρατα που είναι οι X6 και X8 δεν είναι το κοινό που θα τρέξει SINGLE THREAD εφαρμογές. Αν πάρεις X8 για να τρέξεις COD4 απλά δεν ξέρεις να αγοράζεις και παίρνεις F16 για να πας για ψώνια ....Δεν είπα για single thread αλλά οτι πάνω απο 4 πυρήνες δεν έχουμε σχεδον καμια αύξηση επιδόσεων άρα όποιος ποντάρει στο οτι ο BD θα είναι καλός "επειδή έχει 8 πυρήνες" μάλλον θα βγει χαμένος,αφού μονο σε video encoding και 1-2 προγράμματα έχει πρακτική αξία το >4 core count atm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Αύγουστος 22, 2011 #942 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Malibu, στα συνθετικα , συνηθως, αλλοι ειναι μπροστα. Οσο αφορα τις συχνοτητες και αυτο παλι σχετικο ειναι. Απο το ποσο ζεστος και τι καταναλωση εχει μια cpu σε μια συγκεκριμενη ταχυτητα εως και τον ρυθμο αυξησης επιδοσεων απο overclock (πχ ο i7 920 με Phenom 2 955 αν και μαμα ο 920 εχει προβαδισμα, στα 4 ghz τα πραγματα αλλαζουν). Δεν θα διαφωνησω μαζι σου οτι και τα singlethread ειναι συμαντικα αλλα οπως πανε τα πραγματα και οπως εχω ξαναπει συνηθως εκει που χρειαζονται πολλοι πυρηνες ειναι αναγκη, εκει που χρειαζεται ταχυτητα πυρηνων ειναι πολυτελεια. πχ αν σε ενα παιχνιδι βγαζεις 70 η 90 fps δεν καταλαβαινεις διαφορα, αν ομως κανεις μια ωρα παραπανω σε video encoding (παραδειγμα παντα) εκει εχουμε θεμα. Ειχα και athlon ii x4 620 και phenom ii x2 545 , απο τον πρωτο εμεινα σε πληροφορω περισσοτερο ικανοποιημενοςΔεν μιλάω για single threaded αλλά για εφάρμογες και παιχνίδια που χρησιμοποιούν 2-4 threads aka το 95% που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή. Σε αυτά κερδίζεις πολλά απο την αυξηση της δύναμης του κάθε πυρήνα,αλλα τίποτα προσθέτωντας πυρήνες. Και επειδή διάβασα πιο πάνω πως εφόσον η AMD δεν μπορεί να κοντράρει core to core την Intel βάζει παραπάνω πυρήνες,θα προτιμούσα να έβγαζε ναυαρχίδα 6πύρηνη πχ. αλλά με δύναμη πυρήνα ελάχιστα κατώτερη ή και ίδια με sandy bridge,παρά να βάλει 8 και λίγο καλύτερους απο τους thuban core.υγ. αυτό που λες πως στα 4 ghz αλλάζουν τα πράγματα,μήπως μπερδευτηκές? Γιατί εδώ http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-965,2389-9.htmlο Phenom 2 @ 3.8 ghz είναι πιο αργός και απο στοκ 920 @ 2.6 ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Αύγουστος 22, 2011 #943 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Οχι δεν μπερδευτηκα καθολου ,απλα υπαρχουν πολλοι μυθοι και θρυλοι που πρεπει να σπασουν: Phenom II vs Core i7: Gaming Value Comparison . Διαβασε προσεκτικα ολο το αρθρο και θα καταλαβεις πως ολα ειναι σχετικα. Η AMD δεν ειναι τοσο πισω οσο δεινουν να ενοηθει πολλοι, ειναι μπροστα καπου καπου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk1pper Αύγουστος 22, 2011 #944 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 [MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] Η λογική των Bulldozer είναι πολύ πιο πολύπλοκη από την αντίστοιχη των Thuban. Μέχρι τώρα ήταν 6 καθαρά cores (π.χ1100Τ) μέσα στο Die, ενώ πλέον μιλάμε για 4-modules των 2 πυρήνων με κοινό multi-threaded front end αλλά με ξεχωριστά execution units.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε αντιπαράθεση του HT της Intel να γίνεται εκτέλεση πλέον παράλληλα και όχι σειριακά. Η φωτό είναι κατατοπιστική του πως διαχειρίζεται μια εντολή ένας SB και πως ένας FX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 22, 2011 #945 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Δεν είχα σκοπώ να ξαναποστάρω στο θέμα αλλά πραγματικά... η ίδια η amd δεν έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τα cpu της...Ναι μύθοι πολλοί.... Σε τέρμα cpu depended game (WoW)Anub Arak 25hc (wotlk dx9)Phenom2 965@3.8Ghz hd5870 20-25fpsI5 750 stock (4ΧΧΧ midend αν θυμάμαι καλά) ~37fpsOg rush hour (wotlk dx11) όλα με HD58701090T@4Ghz ~28fpsI5 760@4ghz ~35fpsI5 2500k@4.8Ghz ~60fpsΑυτά τα έχω δει εγώ στο wow στα 2 τελευταία expac, τέρμα cpu depended game όταν μιλάμε για πόλεις και 25man raids. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια βόλτα από τα διάφορα φορουμ που ασχολούνται με το παιχνίδι να δει και μόνος του ή να κάνει και ένα trial να πάει μέχρι την og...Είχα τον 965@3.8ghz και πραγματικά ήταν απίστευτα σπαστικό να παίζει ο άλλος απο net cafe και να frapsαρει, με τον ι5 750 stock κιόλα και εγώ να χαίρομε που έπαιζα με τα ίδια fps με αυτόν πάνω στο fight...Και φυσικά μιλάμε για full optimized clients με ίδια addons (και με καθαρές εγκαταστάσεις μιας και κάναμε και δοκιμές για να σιγουρευτούμε διότι μας φαίνονταν αφύσικο)απλά τα amd cpu γλιτώνουν το ρεζιλίκι γιατί τα παιχνίδια που εξαρτώνται τόσο πολύ από τις cpu είναι λίγα...και ας μην μιλήσουμε για το πόσο πάει το κάθε cpu... που ειδικά στους Phenom2 X4 οι μπανάνες ξεπερνούσαν σε παραγωγή την Βραζιλία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Αύγουστος 22, 2011 #946 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Καθε cpu εχει και καποιες εφαρμογες που δεν την πανε. Μην παιρνεις παραδειγμα μονο το wow. To wow ειναι γενικα περιεργο παιχνιδι. Καποια εποχη δεν επεζε καλα σε ατι (μπορει και ακομα, δεν ξερω), την 5870 που εχω την ειχα παρει σχεδον καινουργεια 200 ευρω απο το πλαισιο γιατι καποιος την ειχε μολις επιστρεψει επειδη ειχε καποιο θεματακι με το wow. Παντως μην περνεις μεμονομενα παραδειγματα. Αυτο που λεει στο συμπερασμα το αρθρο τα λεει ολα: τιποτα δεν ειναι απολυτο, ναι η amd καπου ειναι ταχυτερη της intel και στην εποχη μας ειναι και φτηνοτερη σαν πλατφορμα γενικα. Το συγκεκριμενο link το ανεβασα γιατι απο μερικους ακουγετε οτι (και καλα) η amd ειναι απλως φτηνη και τιποτα αλλο και δεν φτανει την intel. Αυτο για εμενα ειναι μυθος. Εχει και αυτη καποια δυνατα σημεια ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι. Δεν υποτιμο τα προιοντα της intel αλλα δεν μπορω να ακουω οτι ειναι παντου δυνατοτεροι και πολλα αλλα τραγελαφυκα, οπως σε αυτο το tread που καποιοι εχουν θαψει μια cpu πριν ακομα βγει, εδω μερικοι απορησαν οταν ακουσαν amd cpu 1000 ευρω!!! ΝΑΙ καποτε υπηρχε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 22, 2011 #947 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Όταν υπήρχε, υπήρχε γιατί ήταν το δυνατότερο και στην τελική δεν πρόσφερε ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο από ένα ξεκλείδωτο multy σε σχέση με τα cpu των 300ευρώ!Αυτός που επέστρεψε την 5870 δεν ήξερε τι του γινόταν (για καλή σου τύχη), μέχρι να βγει το fermi δεν είχε αντίπαλο και στο wow η 5870...Το Wow το έβαλα σαν παράδειγμα όπου η διαφορά είναι τεράστια... ούτε περίεργο ούτε τίποτα δεν είναι όταν ξέρεις τι κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Αύγουστος 22, 2011 #948 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Εγω πααρατηρω πως ειναι τα πραγματα στις καρτες γραφικων και λεω οτι ΝΑΙ ηταν πιο φτηνες στα ιδια λεφτα οι AMD και ποτε δεν ειχα προβλημα ( επαιζα dirt 2 σε athlon 64 X2 ) ΑΛΛΑ πρεπει να φτιαξει ΔΥΝΑΤΑ προιοντα για να μαθευτει οτι φτιαχνει τουμπανα προιοντα στα 180- 200 Ε ( αι ας χανει απο τον 2600Κ ) για να αποκτησει γρηγορα ονομα που της λειπει.. ΤΗν ΑΤΙ δεν την ηξερε κανεις αλλα σε δυο χρονια περασε την NVDIA πως με λιγο χαμηλοτες τιμες ΚΑΙ καλα προιοντα σε ΟΛΕΣ τις κατηγοριες. Ετσι το ονομα επαιζε παντου.. Ξεχνατε ωρε τον ATHLON 64 FX ( ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ) οταν εγω επαιζα με ατhlon 64 3000 ( 1.8 GHZ ακα pentium 4 3000 3 GHZ. ) ?? Δεν εχω διαβασει πολυ την αρχιτεκτονικη την νεα αλλα αυτα τα νεα καλουδια ΝΑΙ ΡΕ υποσχονται πολλα.. Ημαρτον αμα με τοσα πραγματα ΕΝΑΣ CPU που εκλυσει 125 W θερμικης ενεργειας FX δεν μπορει να περασει τον Ι5 στα 95 W τι να πω.. ( Η φωτο του skipper ειναι αποκαλυπτικη για το τι ειναι ΗΤΤ πραγματικα.. ) Οταν μια εταιρια σαν την AMD με λιγα κεφαλαια ( και εννιοτε ελλειματα ) τωρα χρονια παλευε στα 50-150 Ε ( πλην FX και Χ2 64 ) και βαζει φραγκα τωρα για να ανεβει σκαλοπατια κατι ΞΕΡΕΙ και επενδυει εκει.. Ενα ΔΙΣ πηρε απο την INTEL εξωδικαστικα ενω ακουστηκε οτι θα μπορουσε να παρει περισσοτερα που σημαινει υπογειες συμφωνιες ;;Επισης αν ο χαμηλοτερος απο τους SB-E κανει 380 Ε ο 2600Κ χανει το θρονο και πλεον θα μιλαμε γι αυτον, ισχυει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 22, 2011 #949 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Επισης αν ο χαμηλοτερος απο τους SB-E κανει 380 Ε ο 2600Κ χανει το θρονο και πλεον θα μιλαμε γι αυτον, ισχυει;Όχι γιατί είναι κλειδωμένος. Ο φτηνότερος K SBE ~580$ (6core).Θα περίμενα κάνα μήνα για ΒD, αλλά βγαίνει το Deus ex HR αυτή τη Παρασκευή, και εν όψη μηδαμηνών αξιόπιστων bench/leaks σκέφτομαι να τραβήξω την σκανδάλη για i5,2500k να κάνω και SLI τις 460 μου. Εκτός και αν ο Λεωνίδας (q6600) την παλέψει με μία μονή 460... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Αύγουστος 22, 2011 #950 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Όχι γιατί είναι κλειδωμένος. Ο φτηνότερος K SBE ~580$ (6core).Θα περίμενα κάνα μήνα για ΒD, αλλά βγαίνει το Deus ex HR αυτή τη Παρασκευή, και εν όψη μηδαμηνών αξιόπιστων bench/leaks σκέφτομαι να τραβήξω την σκανδάλη για i5,2500k να κάνω και SLI τις 460 μου. Εκτός και αν ο Λεωνίδας (q6600) την παλέψει με μία μονή 460...Αντικειμενικά τώρα ο Λεωνίδας τα μασάει όλα μέχρι να δεις τι κάνει ο μπουλντόζας. Είναι πολύ κουτό να αναβαθμίσει κάποιος τώρα αποκλειστικά από οικονομικής άποψης αν θες. και αυτό γιατί :1)Αν ο μπουλντόζας είναι καλός τότε οι sandy θα ρίξουν τιμές2)αν ο μπουλντόζας δεν είναι τόσο καλός τότε θα κάνει πόλεμο τιμών η AMD, και θα παρασύρει και την intelγενικά: ανταγωνισμός = χαμηλότερες τιμέςΑ και όταν θα κάνεις upgrade μην το πουλήσεις αυτό το cpu πάντως, ο q6600 έχει μέσα του πολλά χρόνια ζωής ακόμα, έστω και αν δεν θα είναι στο βασικό σου μηχάνημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Αύγουστος 22, 2011 #951 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Μη το κανεις και παρεις INTELL μη, περιμενε τον Οκτωβρη ( 1.5 μηνας εμεινε ) Μη δινεις τα λεφτα σου στα μονοπωλια.. Ας ενισχυουμε και τους μικρους... Ετσι και αλλιως ειναι AMD optimized το παιχνιδι αρα ΘΕΛΕΙΣ AMD LOL... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Αύγουστος 22, 2011 #952 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Οχι δεν μπερδευτηκα καθολου ,απλα υπαρχουν πολλοι μυθοι και θρυλοι που πρεπει να σπασουν: Phenom II vs Core i7: Gaming Value Comparison . Διαβασε προσεκτικα ολο το αρθρο και θα καταλαβεις πως ολα ειναι σχετικα. Η AMD δεν ειναι τοσο πισω οσο δεινουν να ενοηθει πολλοι, ειναι μπροστα καπου καπου.....Μύθος ξε-μύθος (δεν νομίζω τα υπόλοιπα συγκριτικα που βγάζουν όλα με διαφορά τον ι7 να είναι πληρωμένα και στημένα,ε?) προτιμώ να πιστευω τα ματάκια μου,και όταν πήγα απο Phenom II 965 @ 3,9 Ghz σε i5 2500 stock οι διαφορές ήταν πάντα υπέρ του ι5,άλλοτε πάρα πολύ άλλοτε λίγο (σε κάτι Unigine & AvP που είναι κάργα gpu dep),αλλα ποτέ πιο πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Αύγουστος 22, 2011 #953 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Πάτε να μπλέξετε σε infinite loop ( review 1 = πληρωμένο, όχι, review 2 = πληρωμένο, όχι ρε, κλπ κλπ )αχ αμήν να βγούνε αυτοί οι μ@μημένοι CPU καλοί ή κακοί ότι θα 'ναι, να ησυχάσουμε επιτέλους.Καλό μας Οκτώβρη, αν όχι Νοέμβρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Αύγουστος 22, 2011 #954 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2011 Το review λεει για ι7 920 οχι για i5 2500. Για τον δευτερο χαιρω πολυ...... Αλλα μην κολας εκει. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καμια απο τις δυο εταιριες δεν ειναι μαπα και η αλλη ειναι η μονη καλη. Και οι δυο εχουν τις καλες και κακες στιγμες τους. Αυτο που συμφερει εμας ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος. Επισης δεν πρεπει να ειμαστε προβατακια και να μην βλεπουμε δεξια και αριστερα. Μια που αναφερθηκε ο q6600 (τσουλαει καλα ακομα οντως), οταν ειχε 250 ευρω εγω τον βρηκα 100, δηλαδη να μην τον παρω επειδη δεν γουσταρω την intel (που δεν την πολυπαω) ? θα ηταν πολυ χαζο.... Ουτε τις ΑΤΙ δεν πολυγουσταρω, αλλα αφου η nvidia δεν ειχε dx11 καρτα ακομα και αφου την βρηκα ξεφτηλα να μην την παρω?? Ολα σχετικα ειναι αλλα ποτε μην βγαζετε μια εταιρια καταξιομενη σκαρτη, ειτε intel λεγεται ειτε amd. Τελος για την 5870 και το wow οι πρωτοι drivers πρεπει να ειχαν προβλημα, δεν το ξερω το παιχνιδι αλλα απο οτι ψιλοεψαξα καθαρα απο περιεργεια αυτο νομιζω οτι επαιζε. Ο τυπος για να εχει τα λευτα να παρει 500 ευρω καρτα (τοτε) δεν νομιζω να πολυασχοληθηκε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 23, 2011 #955 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 [MENTION=16790]sfk9039[/MENTION] δεν ξέρω τι βρήκες ακριβώς, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους 12.9 και μετά (αυτοί κυκλοφορούσαν οταν την πήρα), τώρα οτι έχουν κάτι περίεργα παραπάνω οι drivers της ati γενικά τα έχουν...Επίσης απο την αρχή της κυκλοφορίας των 58χχ η amd χρησιμοποιούσε το wow σε events για promotion στην νέα τότε σειρά 58χχ και ειδικά του eyefinity.Αυτό που θυμάμαι καλά είναι κάτι που συμβαίνει και σήμερα:Παίρνει ο άλλος νεο pc (value με "καλή vga") η αλλάζει μόνο vga και σε 25man raids και πόλεις εχει low fps η δεν είδε αύξηση με την νέα vga! Μετά αρχίζει το πανηγύρι και το qq για drivers και κακή υποστήριξη... Δεν πα να βγάζει η κάρτα... "100fps στο crysis αλλα στην dalaran εχω 15fps, καταραμένη ati-nvidia"Επίσης για να μην μιλάμε μόνο για το wow: μεγάλη διαφορά εχω δει και στο bfbc2, οχι κατα την διάρκεια του απλού gaming αλλα οταν θέλησα να καταγραψω με το fraps... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Αύγουστος 23, 2011 #956 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 Δεν εχω παιξει ποτε στην ζωη μου Wow, δεν το ξερω το παιχνιδι. Τωρα για bfbc2 εγω με τον 955 δεν ειχα κανενα προβλημα στο capture. Το εχεις registered το fraps??? Παντως τα fps παντα οταν γραφεις πανε λιγο κατω. Η ati εχει θεμα με τους drivers, πολυ μικροτερο ομως σε σχεση με το περελθον. Η 5χχχ σειρα δεν μου αρεσε οσο η 4χχχ. Κυριως λογο της ποιοτητας απεικονησης με hdmi και το displayport (τελειως χαλια) ,επισης και οταν εχουν συνδεθει πανω απο ενα μονιτορ κανουν κατι τρελα. Απο γκαζι καλα τα πανε παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 23, 2011 #957 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 Registered ναι, θυμάμαι είχε θέμα (sub 30fps) κυρίως οταν έπεφταν κτίρια και στον ι5 δεν το είχε η αν εμφανίζονταν ηταν σε πολύ μικρότερη έκταση, 32αρι conquest παίζω συνήθως. Θέμα είχαν και τα βίντεο που ποσταρε ενα παλικάρι στο αντίστοιχο θέμα και τα είχε κάνει cature με 955 αν θυμάμαι καλά. Πάντως το fraps δεν μειώνει λίγο τις επιδόσεις μάλλον αρκετά θα έλεγα, για αυτό και λόγο του περίεργου τρόπου που διαχειρίζεται τα fps κατα την καταγραφή με έκαναν να ψαξω για αντικαταστάτη, δοκίμασε το playclaw για capture! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Αύγουστος 23, 2011 #958 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 Οχι εγω δεν ειχα προβλημα ουτε οταν επευταν κτιρια ουτε οταν επαιζαν 32 παικτες, μαλλον καπου αλλου μπορει να υπηρχε προβλημα, δεν πιστευω να ηταν η cpu. Με το fraps ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, χρονια τωρα. Δυστηχως δεν εχω ανεβασει κανενα βιντεο με bad company 2 για να σου εδειχνα. Εχω με 2142 και athlon x2 5200+(το ειχα ανεβασει για πλακα, τιποτα σπουδαιο) : [ame=http://www.youtube.com/watch?v=yPQhXJnxeHg]10 kill strike by |HEL-PX| sfk9039 in bf2142 - YouTube[/ame] . Ποτε δεν ειχα προβλημα με amd επεξεργαστη και fraps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 23, 2011 #959 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 Το πρόβλημα είναι σχετικό, αν δεν σε ενοχλεί το πως δουλεύει τότε ναι δεν θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Σε 1080p capture πάντως εγώ είδα αρκετή διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 23, 2011 #960 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2011 To fraps δε τρώει σκάλωμα με τον επεξεργαστή. Το bottleneck είναι στον δίσκο. Σε 19x12 θέλει 60ΜΒ/s, για κάνε ότι φορτώνεις ένα παιχνίδι και βάλε από πίσω να αντιγράφει ένα αρχείο να δεις στα πόσα MB/s πέφτει (ιδιαίτερα άμα γράφει στον ίδιο δίσκο που έχεις εγκαταστήσει το παιχνίδι/λειτουργικό. Επίσης εάν π.χ. βάλεις να κάνει record στα 30fps, λογικό είναι ότι το παιχνίδι θα έχει max τα...30fps. Και για να μην είναι βγήκαν και άλλα "benches" εχθές με έναν 8150 στα 4.2, αλλά προφανώς θα είναι μούφα και για αυτό δε θα δώσω λινκ για να τους ανεβάσω το page count. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.