sk1pper Αύγουστος 11, 2011 #841 Αύγουστος 11, 2011 Εφόσον κοστολογηθούν σωστά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Ειδικά από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον 2-3 κομμάτια που θα είναι καλύτερα από τον current κορυφαίο της επεξεργαστή ο εκάστοτε χρήστης που έχει ήδη πάρει μια AM3+ (αν και με έχει χαλάσει η μέχρι τώρα εξέλιξη που δίνει την εικόνα αρπαχτής) θα έχει όφελος. Εγώ δεν θέλω ένα σύστημα για να κυνηγάω παγκόσμια στο Bot αλλά για να κάνω τη δουλειά μου. Και με έναν deneb των 100 ευρώ κάνω με ευκολία τη δουλειά μου αλλά αν μπορούσα να διαθέσω τα 3 κατοστάρικα του 2600 και ακόμα καλύτερα τα 5 του 970 (s1366) θα το έκανα.
sebastian Αύγουστος 11, 2011 #842 Αύγουστος 11, 2011 Τους βγάλαμε άχρηστους επειδή δεν πατάνε τους Intel.Καλά σοβαρολογείτε μερικοί;;;Αυτός δηλαδή που αγοράζει AMD πιστεύεις δεν του αρκεί;;;Δηλαδή το ότι η αξιοποίηση τους και στους μεν και στους δε είναι απειροελάχιστη δεν είναι ένα θέμα;Γιατί να μην προτιμήσω δηλαδή τον φθηνότερο όταν κάνω την δουλειά μου με αυτόν;;Γίνομαι τσίπης επειδή σκέφτομαι το κόστος, ποσοστό αξιοποίησης,απόδοση;;; PS.Χώρια που αν κάποια έχει καταντήσει γελοία με τα sockets επειδή παίζει μόνη της στην αγορά είναι η μπλέ,που αντικειμενικά δεν χρειαζόταν τόσα πολλά. Το να το κάνει και η πράσινη εφόσον δεν βγούν πραγματικά τα λεγόμενα της,πόσο έξυπνο είναι;;; Μαλλον εσυ μου κανεις πλακα και λες οτι να ναι... cpu -> Intel Core I7-2600K Box | Skroutz.gr -> 271 ευρω mobo -> Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 | Skroutz.gr -> 120 ευρω ram -> Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit - Μνήμες | Skroutz.gr -> 67 ευρω 1. Περιμενεις να ειναι πιο οικονομικο και πιο αποδοτικο απο αυτο ο BD ? 2. Επισης γνωριζεις οτι το Ivy bridge θα ειναι και αυτο συμβατο με το Ζ68! 3. Επισης γνωριζεις οτι το νεο cpu της ΑΜΔ το 2012 θα ειναι σε αλλο socket! Οποτε το μανιφέστο σου ειναι ατυχες και fanboystiko....
AMDnord Αύγουστος 11, 2011 #843 Αύγουστος 11, 2011 ποιο οικονομικο δεν θα ειναι (μαλλον). πιο αποδοτικο δεν ξερουμε. πιο πολλα features στα ιδια λεφτα θα εχει. Gigabyte MB 990FXA-UD3 (sAM3+, DDR3, 990 FX) - Μητρικές - plaisio.gr anyway. το παμε πολυ μακρια. καθιστε να δουμε κανα media sample πρώτα και βλέπουμε. εδιτ: τελοC δεν ξερω που το ξερετε ολοι οτι ο BD δεν τσουλάει? εκτος αν διαβαζετε το Blog του αχρηστου του τσέχου... για τα σοκετ τι να πω. κατι θα ξερει η amd για να λεει οτι το 12 θα εχουμε νεο σοκετ. προφανως δεν το κανει για να αλλαξει ολος ο κοσμος μητρικες κλπ. θυμισου τι εγινε με τα p67/h67/z68 που ειναι ακριβως το ιδιο chipset πρακτικα. PS: παμε αυριο για burgers Ορεστη? εισαι αθηνα ακομα?
patman Αύγουστος 11, 2011 #844 Αύγουστος 11, 2011 H ουσία των πραγμάτων δεν αλλαζει, η AMD πουλάει motherboards στα fanboys και μερικους φτηνους cpus. Παιρνω το mobo και το φτηνο cpu και περιμενω τον καλο λενε (αλλα που να ξερανε)Θα το πω οσο απλα μπορω ο BD B0 -> ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ!!!! Οτι και να κανει το Β1 δεν αλλαζει το σκηνικό.......Θα βγει η AMD μετα και θα τους πει οτι ο καλος ειναι το Revision 2 για το socket FT1 και να σου νεα γύρο με Mobo και επεξεργαστές!Και αυτό το ξέρεις από που; Εχεις στα χέρια σου BD ή έστω είδες; Η μήπως είναι η ίδια γνώση με το ότι οι 64bit δεν ήταν σημαντική κενοτομία αλλά marketing τρικ; Δεν με πειράζει τόσο offtopic αλλά στις ******** έχω μια ευαισθησία, φιλικά πάντα φίλε μου γενικά πάει και όχι σε σένα ειδικά.Δε θα κάτσω να πω και πολλά, αλλά για όλους αυτούς που έτσι απλά διαγράφουν εταιρείες ή επεξεργαστές, αυτό ίσως να τους προβληματίσει:Sublist Generator | TOP500 Supercomputing Sites66 από τα 500 "ταχύτερα" supercomputer του κόσμου έχουν AMD μεταξύ των οποίων το 3ο, το 6ο και το 8ο στη λίστα.Αλλά οι AMD είναι αποτυχημένοι, αργοί και η AMD απλά αντιγράφει την Intel βγάζοντας mobo για να βγάλει λεφτά.
Havic Αύγουστος 11, 2011 #845 Αύγουστος 11, 2011 Εγώ τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι τα γνωστά:1.Αν χρειάζεσαι pc πάρτο και μην περιμένεις τίποτα, socket, νέες τεχνολογίες, ασυμβατότητες και πράσινα άλογα....2.Αγόραζε πάντα το 2ο ή 3ο καλύτερο προϊόν καθώς σε γενικές γραμμές είναι το καλύτερο από άποψη value for money ή τουλάχιστον η απόδοση του είναι πιο λογική για την τιμή του και δεν πληρώνεις "τρίχες κατσαρές" (ακα 1.23 fps παραπάνω).3.Αγόραζε όσα περισσότερα κομμάτια από το pc μπορείς μεταχειρισμένα, το να σκάσεις ένα υπέρογκο ποσό για να πάρεις pc απλά δεν αξίζει, μετά από ένα χρόνο θα έχει βγει καλύτερο hardware και πάλι πίσω θα είσαι.Όσο για τους bulldozer καθίστε να βγουν... ακόμα και αν δεχτώ ότι δεν θα ξεπερνάνε τον i7 2600k έστω ότι είναι λίγο κάτω από αυτόν είτε είναι λίγο καλύτερος του i5 2500κ είτε είναι στα ίσα αλλά σε μικρότερη τιμή, ε εγώ μόνο fail δεν θα το έλεγα... ούτως ή άλλως δεν κυνηγάνε όλοι τα score στα benchmarks.*Αν είναι πολύ κάτω του i5 2500κ θα ξενέρωνα...
sfk9039 Αύγουστος 11, 2011 #846 Αύγουστος 11, 2011 Εγω δεν μπορω να καταλαβω sebastian απο που το ξερεις οτι δεν τσουλαει. Μεχρι στιγμης απο φιλο ο οποιος εχει γνωστους που ΕΧΟΥΝ bulldozer στα χερια τους, οι πληροφοριες ειναι πως στις multithread εφαρμογες ειναι ταχυτερος απο 2600κ. Στις singletread ο 2600κ εχει ανα μικρο προβαδισμα, το ιδιο λενε και τα περισσοτερα sites, εσυ που ειδεις κατι αντιθετο? δωσε καποιο link. Αλλα τι να λεμε κοντος ψαλμος αληλουια, σε 30 και κατι μερες θα ξερουμε. Ως τοτε καλυτερα να προσεχουμε τι λεμε.
sebastian Αύγουστος 11, 2011 #847 Αύγουστος 11, 2011 ποιο οικονομικο δεν θα ειναι (μαλλον).πιο αποδοτικο δεν ξερουμε. πιο πολλα features στα ιδια λεφτα θα εχει. Gigabyte MB 990FXA-UD3 (sAM3+, DDR3, 990 FX) - Μητρικές - plaisio.gr anyway. το παμε πολυ μακρια. καθιστε να δουμε κανα media sample πρώτα και βλέπουμε. εδιτ: τελοC δεν ξερω που το ξερετε ολοι οτι ο BD δεν τσουλάει? εκτος αν διαβαζετε το Blog του αχρηστου του τσέχου... για τα σοκετ τι να πω. κατι θα ξερει η amd για να λεει οτι το 12 θα εχουμε νεο σοκετ. προφανως δεν το κανει για να αλλαξει ολος ο κοσμος μητρικες κλπ. θυμισου τι εγινε με τα p67/h67/z68 που ειναι ακριβως το ιδιο chipset πρακτικα. PS: παμε αυριο για burgers Ορεστη? εισαι αθηνα ακομα? θα μιλήσουμε, να δω που θα είμαι! Είμαι σε παραθαλάσσια μέρη τώρα...
billpeppas Αύγουστος 11, 2011 #848 Αύγουστος 11, 2011 AMD is eyeing the Sept. 26 release date for its new Opteron 4200 series, codenamed Valencia, and Opteron 6200 series, codenamed Interlagos, according to a source familiar with the company's product roadmap. AMD's FX-series Bulldozer chips for high-end desktops are also set for release in either September or October, according to a report from DigiTimes.
ganastasiou Αύγουστος 11, 2011 #849 Αύγουστος 11, 2011 Μαλλον εσυ μου κανεις πλακα και λες οτι να ναι...cpu -> Intel Core I7-2600K Box | Skroutz.gr -> 271 ευρωmobo -> Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 | Skroutz.gr -> 120 ευρωram -> Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit - Μνήμες | Skroutz.gr -> 67 ευρω1. Περιμενεις να ειναι πιο οικονομικο και πιο αποδοτικο απο αυτο ο BD ? 2. Επισης γνωριζεις οτι το Ivy bridge θα ειναι και αυτο συμβατο με το Ζ68! 3. Επισης γνωριζεις οτι το νεο cpu της ΑΜΔ το 2012 θα ειναι σε αλλο socket!Οποτε το μανιφέστο σου ειναι ατυχες και fanboystiko....Που ακριβώς κολλάνε οι τιμές που δίνεις με το σχόλιο που έκανα;;;Είπα εγώ ότι είναι καλύτερες οι μπουλντόζες βάσει κόστους/απόδοσης,είπα εγώ ότι πήρα μητρική για μπουλντόζες με την προοπτική αναβάθμισης(αν και αυτό είναι όντως γελοίο,αλλά δεν νομίζω κάποιος να θεώρησε ότι ο τωρινός επεξεργαστής του δεν είναι αρκετός,γιαυτο πιθανότατα έκανε την αγορά με την προοπτική που λές);;;Αυτό που είπα είναι ότι και ο skipper,αλλά εσύ συνεχίζεις να μπαίνεις στο τρυπάκι της διαφήμισης κάνοντας μου μόστρα την τιμή της πλατφόρμας sandy.Δεν μου λές όμως τι ποσοστό καταναλωτών χρειάζεται αυτή την πλατφόρμα.Έχει καταντήσει γελοίο εν έτη 2011 να βγαίνουν επεξεργαστές που κατα 99% είναι idle.Μπα μόνο fanboy δεν με λές,ούτε πράσινο ούτε μπλέ είμαι,ίσως συμπαθώ περισσότερο την nvidia(γενικότερα) αλλά αυτό δεν με κάνει να φοράω παρωπίδες.Ο λόγος που είσαι λάθος είναι ένας,κάνε ένα test στο σύστημα σου και δές βάσει των δικών σου διεργασιών που τρέχεις,τι χρησιμοποίηση κάνεις στον επεξεργαστή στο σύνολο του χρόνου που είναι ανοιχτό το μηχάνημα.(τον βαθμό δηλαδή του πολυπρογραμματισμού)
vakis Αύγουστος 11, 2011 #850 Αύγουστος 11, 2011 Μαλλον εσυ μου κανεις πλακα και λες οτι να ναι...cpu -> Intel Core I7-2600K Box | Skroutz.gr -> 271 ευρωmobo -> Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 | Skroutz.gr -> 120 ευρωram -> Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit - Μνήμες | Skroutz.gr -> 67 ευρω1. Περιμενεις να ειναι πιο οικονομικο και πιο αποδοτικο απο αυτο ο BD ? 2. Επισης γνωριζεις οτι το Ivy bridge θα ειναι και αυτο συμβατο με το Ζ68! 3. Επισης γνωριζεις οτι το νεο cpu της ΑΜΔ το 2012 θα ειναι σε αλλο socket!Οποτε το μανιφέστο σου ειναι ατυχες και fanboystiko....Συνάδελφε το θέμα είναι ότι με περίπου 130 ευρώ αγοράζεις μητρική με πλήρες feature -set 8-Phaze, 16x/16x κλπ, και όχι αυτό που προτείνεις, (άντε να κλοκάρεις τον 2600 σε αυτή τη μητρική θα τσιρτσιρίζουν οι πυκνωτές σαν τηγανιτά ψάρια)Για κάτι αντίστοιχο στον SAndy ΟΤΑΝ βγει θα θες 230++Επιπλέον, και αυτό στο υπογράφω:1) αν ο BD είναι λίγο χειρότερος από 2600κ θα είναι φτηνότερος2)αν ο BD είναι καλύτερος από 2600κ θα είναι λίγο ακριβότεροςΟτι από τα δύο και να συμβεί είναι μια πολύ ανταγωνιστική πρόταση γιατί θα είναι ούτως η άλλως φτηνότερη (λογω mobo) και πολύ κοντά στις επιδόσεις!to socket δεν αλλάζει το 2012, ο buldozer fusion θα πατάει στο Am3+ απλά δεν θα μπορεί να βγάλει σήμα GPU.Και τέλος πάντων για να μην ακούω όλο το θάψιμο, ο 1090τ στα 4Ghz σε ότι εφαρμογή/παιχνίδι έχει βγει μετά το 2009 δεν μασάει και πολύ ούτε από τα 4-cores του 1366 socket αλλά ούτε και από τον 2500κ.Λοιπόν δεν είναι κανείς κορόιδο και Fanboy όταν με 250- 300 παίρνει 6πύρινο CPU (1055-1100) και FULL FEATURED MOBO , και ας μην πάρει ποτέ μπουλντόζα!Εξηγήστε μου αφού δεν σας κάνουν τα προϊόντα της AMD γιατί έρχεστε εδώ για να θάβετε; αυτό δεν είναι Fanboysm?
z3et Αύγουστος 11, 2011 #851 Αύγουστος 11, 2011 to socket δεν αλλάζει το 2012, ο buldozer fusion θα πατάει στο Am3+ απλά δεν θα μπορεί να βγάλει σήμα GPU.Ο Trinity θα μπαινει μονο σε FM(X) socket (δηλαδη παρομοιας σχεδιασης με των Llano). Ο μεγαλος Bulldozer 2 (Komodo) δεν ξερουμε ακομα, αν και ενα "roadmap" ελεγε πως θα ειναι και αυτος σε FM socket...Εχουμε δηλαδη μια μικρη υποψια οτι θα ειναι σε FM socket, καμια πληροφορια για το αν θα ειναι σε AM3+...
vakis Αύγουστος 11, 2011 #852 Αύγουστος 11, 2011 Ο Trinity θα μπαινει μονο σε FM(X) socket (δηλαδη παρομοιας σχεδιασης με των Llano). Ο μεγαλος Bulldozer 2 (Komodo) δεν ξερουμε ακομα, αν και ενα "roadmap" ελεγε πως θα ειναι και αυτος σε FM socket...Εχουμε δηλαδη μια μικρη υποψια οτι θα ειναι σε FM socket, καμια πληροφορια για το αν θα ειναι σε AM3+...Πάω πάσο, το είχα διαβάσει στο Techpowerup. είναι πιθανό μια και μιλάμε για κολοσσιαία μεταβολή αρχιτεκτονικής.είμαι βέβαιος όμως πως η AMD θα κρατήσει τα socket της πολύ περισσότερο από τη στιγμή που σταθεροποιηθεί η αρχιτεκτονική.
sk1pper Αύγουστος 11, 2011 #853 Αύγουστος 11, 2011 Όπως είπε και z3et ξέρουμε σίγουρα περί FMx socket, πιθανώς FM1 (ως έχει δηλαδή), μόνο για τους -αρχιτεκτονικής BD- Trinity που θα αντικαταστήσουν τους Llano. Για τους Komodo μόνο σε -φερόμενο ως- roadmap της AMD το έχουμε δει αυτό περί νέου FMx socket (διαφορετικό του FM1), αλλά όπως είπε σωστά ο vakis μιλάμε για νέα αρχιτεκτονική με ενσωμάτωση του nb στο die της cpu κλπ κλπ οπότε φαντάζει αρκετά λογικό να μην συνεχιστούν τα AMx.Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε στην προοπτική μη μελλοντικής αναβάθμισης ενός ήδη κορεσμένου socket και όχι στο ότι η AMD δίνει τη δυνατότητα σε κατόχους πλατφόρμας 2,5 χρόνων να έχει ένα τόσο δυνατό chip.Φυσικά τα όσα λέει ο Sebastian είναι σωστά αλλά δεν μπορεί να παινεύεις την Intel για το upgradability μιας πλατφόρμας που παρουσίασε τόσα προβλήματα και με ένα νέο chipset που μετρά μόλις 4 μήνες ζωής, ενώ ταυτόχρονα σκότωσε μια πλατφόρμα (1156) η οποία τον άλλο μήνα θα κλείσει τον 2ο χρόνο ζωής.
Havic Αύγουστος 12, 2011 #854 Αύγουστος 12, 2011 offtopicoutofspecs.gr.... AMD στους νεους οκταπυρηνους επεξεργαστες της (Bulldozer) θα προτιμησει την υδροψυξη αντι για κλασικη αεροψυκτρα. Μαλιστα εδωσε ηδη εντολη στους OEM κατασκευαστες της να κανουν τις απαραιτητες ενεργειες. Αναμενουμε κατι χαμηλων επιδόσεων βεβαια αντίστοιχο του Corsair κιτ με τα 100$.
z3et Αύγουστος 12, 2011 #855 Αύγουστος 12, 2011 To Hydro H80 ειναι χαμηλων επιδοσεων (για ετοιμη υδροψυξη)? Και μαλιστα αναλογο kit θα μπει στην BOX εκδοση των 81ΧΧ? Τι λε ρε...
sfk9039 Αύγουστος 12, 2011 #856 Αύγουστος 12, 2011 Μπα γιατι offtopic??? καλη φαση!!!AMD Considers Equipping FX Chips with Liquid-Cooling Solution - X-bit labs
AMDnord Αύγουστος 12, 2011 #857 Αύγουστος 12, 2011 δεν προκειται να γινει κατι τετοιο.δεν ρισκαρει ετσι ευκολα μια εταιρια με τα rma λογω του οτι "δεν ξεκινησε η αντλια/δεν ξεκινησε to fan/ κοπηκε ο σωληνας κλπ τετοια ομορφα.
jackess Αύγουστος 12, 2011 #858 Αύγουστος 12, 2011 σε 2 χρόνια η amd θα δίνει δώρο με κάθε bulldozer και μια μπουκάλα υγρού αζώτου
The One Αύγουστος 12, 2011 #859 Αύγουστος 12, 2011 Παντως και για τα κορυφαια μοντελα Sandy-E ακουστηκε κατι τετοιο. Οτι κανει ο ενας θα κανει και ο αλλος. Μενει να δουμε αν αληθευουν οι φημες, αν και δεν το πιστευω.
Volrath Αύγουστος 12, 2011 #860 Αύγουστος 12, 2011 Παράλογο. Να βάλεις "ψύκτρα" που κοστίζει 60-70ε bundle σε επεξεργαστή των 300; Να ανεβάσουν την τιμή κατά 25% για να έχουν αντίστοιχες θερμικές αποδόσεις από μία καλή αερόψυκτρα; Χλωμό. Ίσως άμα έβγαζαν κάποιον επεξεργαστή "special" edition, των 1000$ να το έκαναν αυτό. Στις τιμές που ξέρουμε τώρα απλά δε γίνεται.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.