FrOsT Ιούλιος 4, 2011 #501 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Στα περισσότερα παιχνίδια αυτό ισχύει, θα σε κόψει η gpu.Για να χρειαστεί πολύ επεξεργαστικη ισχύ πρέπει η να πας να frapsαρεις η να παίζεις κάνα world of warcraft όπου η cpu κάνει τεράστια διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #502 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Υπάρχουνε μερικά, βεβαίως ουσιαστικά εννοούνε ότι είναι "optimized" για τις κάρτες γραφικών Radeon HD και όχι για επεξεργαστές AMD ( άσχετα αν έχουνε απλά το σήμα AMD optimized ) [ π.χ. DirT 2 ].Software που να γράφει AMD optimized κάπου δεν θα το συναντήσεις γιατί πολύ απλά η AMD δεν έχει δώσει στους software developers δικό της compiler, οπότε ότι optimization γίνεται, γίνεται στον κώδικα, κάτι που κάνουνε ούτως ή άλλως και για την Intel & την AMD και την VIA, απλά αυτό το τυπικό optimization δεν το "διαφημίζουνε". Δυστυχώς το support της AMD στους software developers και για τους επεξεργαστές αλλά και για τις κάρτες γραφικών είναι μηδαμινό εώς και ανύπαρκτο. Για τον compiler εντάξει, καλό θα ήτανε να είχανε βγάλει δικό τους, αλλά μην περιμένετε τρελλά κέρδη, άντε ένα 5% speed-up ας πούμε σε ένα βαρύ φίλτρο στο Photoshop CS5 π.χ. Δεν ξέρω τι ενέργειες εννοούν όταν λένε optimization, ούτε και τι εννοείς εσύ ως "τυπικό optimization" ή μηδενικό support στους developer. Αυτό με τον compiler δεν ισχύει: open64 http://developer.amd.com/tools/open64/Pages/default.aspx , όπως επίσης αν ήταν απλά θέμα να έχουν οι developer ένα καλό compiler, υπάρχει ο PGI που ήταν ότι πολύ καλός ή ο NAG. Τέλος ο compiler μπορεί να κάνει πολύ περισσότερη διαφορά από ένα 5% που λές, έχω δει και δεκάδες φορές διαφορά. Αλλά για να μην ξεφύγω (πάλι ), η κάρτα γραφικών καθορίζει την απόδοση στα παιχνίδια και όχι το cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 4, 2011 #503 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Αυτό με τον compiler δεν ισχύει: open64 http://developer.amd.com/tools/open64/Pages/default.aspx Δεν είναι της AMD ο compiler αυτός, ούτε είναι "ειδικά" optimized για τους επεξεργαστές της. Τέλος ο compiler μπορεί να κάνει πολύ περισσότερη διαφορά από ένα 5% που λές, έχω δει και δεκάδες φορές διαφορά. Αν μιλάμε για σωστά compiled κώδικα και όχι "τσεκουρεμένο επίτηδες", η διαφορά μεταξύ ICC ( Intel ) και ενός optimized για κάποια συγκεκριμένη αρχιτεκτ. CPU είναι εκεί, στο 5%. Αλλά για να μην ξεφύγω (πάλι ), η κάρτα γραφικών καθορίζει την απόδοση στα παιχνίδια και όχι το cpu. Word. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #504 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Δεν είναι της AMD ο compiler αυτός, ούτε είναι "ειδικά" optimized για τους επεξεργαστές της.Αν μιλάμε για σωστά compiled κώδικα και όχι "τσεκουρεμένο επίτηδες", η διαφορά μεταξύ ICC ( Intel ) και ενός optimized για κάποια συγκεκριμένη αρχιτεκτ. CPU είναι εκεί, στο 5%.Τι εννοείς δεν είναι της AMD;Μπορείς να δώσεις στοιχεία για το δεύτερο (δεν το αμφισβητώ, απλά δεν το ξέρω);Επίσης να σου τονίζω πριν συνεχίσεις να λες περί "σωστών" κώδικων, ότι εφόσον με ένα compiler η πρώτη υλοποίηση είναι από 5% έως δεκάδες φορές ποιο γρήγορη από ότι με έναν άλλο compiler, τι είναι ποιο εύκολο: να βελτιώνεις την πρώτη υλοποίηση ώστε να φτάνει στο 5% που λες ή να έχεις απλά τον compiler;Αυτά που λέω είναι από μετρήσεις πραγματικών προγραμμάτων και όχι bench ή εκτιμήσεις OPS ή οτιδήποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 4, 2011 #505 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Τι εννοείς δεν είναι της AMD;Μπορείς να δώσεις στοιχεία για το δεύτερο (δεν το αμφισβητώ, απλά δεν το ξέρω);Open64: About Open64Επίσης να σου τονίζω πριν συνεχίσεις να λες περί "σωστών" κώδικων, ότι εφόσον με ένα compiler η πρώτη υλοποίηση είναι από 5% έως δεκάδες φορές ποιο γρήγορη από ότι με έναν άλλο compiler, τι είναι ποιο εύκολο: να βελτιώνεις την πρώτη υλοποίηση ώστε να φτάνει στο 5% που λες ή να έχεις απλά τον compiler;Όταν είσαι επαγγελματίας προγραμματιστής, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για άκρως εμπορικό software ( professional suites/apps & games ) θα πρέπει να είσαι σωστός και στα δύο.Καλός κώδικας από εσένα, και όσο το δυνατόν καλύτερο compiling ( διαφορετικό compile per CPU brand/generation με τον compiler της κατασκευάστριας { εδώ η AMD δεν έχει } είτε καλό profiling χρησιμοποιώντας τον compiler που δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον επεξεργαστή ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 4, 2011 #506 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2011 Open64: About Open64Όταν είσαι επαγγελματίας προγραμματιστής, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για άκρως εμπορικό software ( professional suites/apps & games ) θα πρέπει να είσαι σωστός και στα δύο.Καλός κώδικας από εσένα, και όσο το δυνατόν καλύτερο compiling ( διαφορετικό compile per CPU brand/generation με τον compiler της κατασκευάστριας { εδώ η AMD δεν έχει } είτε καλό profiling χρησιμοποιώντας τον compiler που δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον επεξεργαστή )Το link σου σημαίνει ότι σε αυτόν πατάει ο compiler της AMD, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει ειδικά τους επεξεργαστές της: x86 Open64 Compiler Suite Overview . Επίσης με την ίδια λογική (ότι πατάει σε παλιότερη δουλειά άρα δεν είναι δικός της compiler ειδικά για τους επεξεργαστές της) ούτε ο nvcc είναι της nvidia ούτε ακόμα και ο PGI της Pathscale: Δες authors στον Open64Επειδή ειδικά όταν είσαι επαγγελματίας προγραμματιστής ή/και software house/company υπάρχει ο παράγοντας χρόνος/προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι δεν φτάνουν σε αυτό το 5% που έλεγες. Το αντίθετο πιστεύω ότι ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια, cpu optimization είναι το τελευταίο που ασχολούνται. Εδώ δεν είναι ακόμα multithreaded...Δεν ξέρω γιατί θεωρείς τόσο κακούς τους compiler που υπάρχουν για AMD ούτε γιατί φαίνεσαι να νομίζεις ότι μόνο με έναν εξ ολοκήρου δικό της compiler θα έβγαζε "καλό" κώδικα. Τέσπα, points made νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Ιούλιος 5, 2011 #507 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2011 Ένα ενδιαφέρον test του Tomshardware με ολες τις CPU να έχουν 1 core@3 Ghz για Core2Core συγκριση.Benchmarks X86 Core Performance Comparisonκαι summary:http://www.tomshardware.com/charts/x86-core-performance-comparison/All-time-based-values-added,2779.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Ιούλιος 6, 2011 #508 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Ένα ενδιαφέρον test του Tomshardware με ολες τις CPU να έχουν 1 core@3 Ghz για Core2Core συγκριση.Benchmarks X86 Core Performance Comparisonκαι summary:Charts, benchmarks X86 Core Performance Comparison, All time based values added...τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα του οποίου επιβεβαιώνουν την υπογραφή μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 6, 2011 #509 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Oπως ολοι ειδαμε απο με την ανακοινωση που εβγαλε η INTEL οτι τα Sandybridge-E θα καθυστερήσουν (μουρμουρες που εγιναν πραξη, οχι λογου προβληματος απο μεριας της INTEL αλλα ...... )Ακομα πιστευω αν και δεν ειχα νεοτερη ενημέρωση οτι οι επεξεργαστες της ΑΜD θα βγουν μεσα στον Οκτωβριο...Εχω να πω κατι τελευταιο οτι η αποδοση του Bulldozer(B1) σε ενα συγκεκριμένο προγραμμα και συνάμα πολυ γνωστο για τo cpu score του δεν ηταν καθόλου καλη αν και πολυ ψηλά χρονισμενος...Καποιος θα μπορουσε να πει οτι ο Σεπτεμβριος ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ για την ΑΜD έχοντας δει αυτα τα νουμερα...Εγω λεω να δουμε την συνολικη αποδοση του CPU (B2) και της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ στα παιχνιδια αλλα και στα προγραμματα σε σχεση με τα λεφτα που θα θελει για να την αποκτήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Ιούλιος 6, 2011 #510 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Εγώ πάλι παραμένω στην άποψη ότι οι bulldozer θα είναι στα επίπεδα sandybridge και λίγο καλύτεροι. Αυτοί που νομίζουν πως θα είναι οι super duper CPU's θα απογοητευτούν και αυτοί που είχαν phenom θα συμφέρει να κάνουν την αναβάθμιση. Μετά θα βγουν και με ανεβασμένα ρολόγια και αυτό ήταν όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 6, 2011 #511 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 ...τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα του οποίου επιβεβαιώνουν την υπογραφή μου...Αυτός είναι ένας τρόπος να τα ερμηνεύσεις. Αν σκεφτείς όμως ότι1) Τα συγκεκριμένα benchmarks δεν είναι "γενικά" benchmarks αλλά πόσο καλά δουλεύει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ένα ή στον άλλο επεξεργαστή.2) Οπως είπα και πριν, οι επαγγελματίες/έμπειροι προγραμματιστές των μεγάλων εταιριών/softare companies δεν επενδύουν πάντα χρόνο στο optimization (ειδικά σε μια πλατφόρμα που έχει το 10-15% της αγοράς (amd desktop) και ακόμα λιγότερο στα workstation) λόγω χρονικών και οικονομικών περιορισμών. τότε θα δεις ότι δεν είναι αλλοπρόσαλλα αλλά απλά αποτελέσματα. Αν κάποιος αγοράζει υπολογιστή για να τρέχει 3DS ή autocad καλά θα κάνει να ψωνίσει ανάλογα με αυτά τα αποτλέσματα, αν ψωνίζει για παιχνίδια καλά θα κάνει να ψωνίσει ότι είναι φτηνότερο σε mobo/cpu και να πληρώσει κάρτα γραφικών, κλπ κλπ.Δεδομένου ότι "benchάρετε" σε windows οι τιμές που βγάζετε μπορούν να εμφανίσουν χαοτική συμπεριφορά...Προσωπικό παράδειγμα με κώδικα που με ρώτησαν να βελτιώσουμε και έγινε το εξής: σε windows όταν διπλασιάζαμε το δεδομένα έκανε τον τετραπλό χρόνο ενώ με τετραπλάσια δεδομένα έκανε τον διπλό... Η σχέση δεδομένων χρόνου ήταν γραμμική ( Ο(Ν) ). Φυσικά έπαθα εγκεφαλικό και δεν ήξερα τι γίνεται οπότε το δοκίμασα σε δικό μου μηχάνημα με linux όπου φυσικά οι χρόνοι ήταν γραμμικοί όπως έπρεπε... Δεν θέλω να περάσουμε στο ποιο λειτουργικό είναι το καλύτερο, θέλω απλά να τονίσω ότι το πως αξιολογείς ένα μηχάνημα δεν γίνεται τρέχοντας 2-3 παιχνίδια, ένα winrar/winzip, office ή autocad. Αυτά είναι χρήσιμα όταν αυτός που τα διαβάζει έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Ιούλιος 6, 2011 #512 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Εγώ πάλι παραμένω στην άποψη ότι οι bulldozer θα είναι στα επίπεδα sandybridge και λίγο καλύτεροι. εγω προσωπικα εχω κατι ψιλοαμφιβολιες για το αν θα ειναι πιο δυνατοι απο SB.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Ιούλιος 6, 2011 #513 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Εγώ δεν έχω καμία ένδειξη πως θα είναι καλύτεροι, το λέω μόνο διότι με τόσο που έχουν αργήσει θα πρέπει να είναι καλύτεροι αλλιώς αν είναι σαν τους Phenom X6 τι να τους κάνουμε; Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζή η AMD και να τους βγάλει αν είναι χειρότεροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιούλιος 6, 2011 #514 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Από ότι φαίνεται το μόνο σίγουρο είναι ότι τους περιμένουν πολύς κόσμος και δεν έχουμε ιδέα τι έιναι :hang3::hang3::hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 6, 2011 #515 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Εχω να πω κατι τελευταιο οτι η αποδοση του Bulldozer(B1) σε ενα συγκεκριμένο προγραμμα και συνάμα πολυ γνωστο για τo cpu score του δεν ηταν καθόλου καλη αν και πολυ ψηλά χρονισμενος...Καποιος θα μπορουσε να πει οτι ο Σεπτεμβριος ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ για την ΑΜD έχοντας δει αυτα τα νουμερα...Εγω λεω να δουμε την συνολικη αποδοση του CPU (B2) και της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ στα παιχνιδια αλλα και στα προγραμματα σε σχεση με τα λεφτα που θα θελει για να την αποκτήσεις...Τα αποτελέσματα μήπως ήρθαν από τίποτα κομμένα chipάκια ? sample ήταν ???Δώσε καμιά παραπάνω λεπτομερια . Ποιο bench ήταν αυτό ? Επίσης είναι πολύ σωστό αυτό που λες! Το καλό και το κακό προιόν συνεπάγεται από την σχέση απόδοσης/τιμής ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 6, 2011 #516 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2011 Τα αποτελέσματα μήπως ήρθαν από τίποτα κομμένα chipάκια ? sample ήταν ???Δώσε καμιά παραπάνω λεπτομερια . Ποιο bench ήταν αυτό ? Επίσης είναι πολύ σωστό αυτό που λες! Το καλό και το κακό προιόν συνεπάγεται από την σχέση απόδοσης/τιμής !Nαι, sample ειναι και το bench για το οποιο μιλαω είναι το κλασσικό cpu&gpu scoreΠεριμενουμε να δουμε... θελουμε την εικονα σε real life και οχι σε καποιο συγκεκριμενο bench! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orgios Ιούλιος 8, 2011 #517 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2011 Εχουμε ακόμα δρόμο... Καπου διάβασα 16 Ιουλίου πρώτα δείγματα σε έκθεση, ψαχνω να το βρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούλιος 8, 2011 #518 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2011 Εχουμε ακόμα δρόμο... Καπου διάβασα 16 Ιουλίου πρώτα δείγματα σε έκθεση, ψαχνω να το βρω...Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τον ZAMBEZI για να κάνει τόσο καιρό η AMD .... Δυστηχώς με τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και καλό να είναι το προιόν θα έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό πριν βγει στην αγορά.Αυτό παθαίνει από το 2007 η AMD και μετά .... Καθυστερεί να βγάλει μια αρχιτεκτονική που είναι υπολογισμένο να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη της Intel και μέχρι να την παρουσιάσει η Intel έχει βγάλει την επόμενη. Εγώ πάντως θα την τιμήσω μόλις βγει αφού είδη παρήγγειλα AM3+ μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BulldozeR Ιούλιος 8, 2011 #519 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2011 Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τον ZAMBEZI για να κάνει τόσο καιρό η AMD .... Δυστηχώς με τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και καλό να είναι το προιόν θα έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό πριν βγει στην αγορά.Αυτό παθαίνει από το 2007 η AMD και μετά .... Καθυστερεί να βγάλει μια αρχιτεκτονική που είναι υπολογισμένο να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη της Intel και μέχρι να την παρουσιάσει η Intel έχει βγάλει την επόμενη. Εγώ πάντως θα την τιμήσω μόλις βγει αφού είδη παρήγγειλα AM3+ μητρική.ότι καθυστερεί δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα . μην γραφεiς ότι θέλεις ..... περίμενε να κυκλοφορήσει και μετά βγάζεις συμπέρασμα για το αν έχει πρόβλημα η όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Ιούλιος 8, 2011 #520 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2011 Mark your calendars for July 16th! AMD and HardOCP are teaming up to deliver the community a GamExperience! Tourneys will be played. Raffles and tons of free stuff will be had. Free-for-all headshots will be made. Winners will be crowned. Losers will be chastised! VIP lounge for Tourney players, plenty of Fusion, Eyefinity, and Big Screen demo stations. And yes, we will give the HardOCP community their first hands-on GamExperience with AMD's next generation AMD FX / Bulldozer hardware. This event will be open to the public in Dallas, Texas. More details coming soon. AMD [H]ardOCP GamExperience - July 16 - [H]ard|Forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.