Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Καλά χαλαρώστε λίγο. Καλοκαίρι είναι έτσι κι αλλιώς. Καλύτερα να καθυστερήσει και να βγει κάτι αξιόλογο παρά να βγει τώρα και να είναι πατάτα. Προσωπική μου άποψη είναι να ακυρώσει το launch η AMD, αν και εφόσον τα έχει βρει σκούρα και βλέπει ότι δεν αποδίδει όπως θα ήθελε. Η Intel έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα χάσει τον θρόνο των high-end cpus. Και στο φινάλε φινάλε, οι Thuban μια χαρά τα πάνε και σε games, και σε πολυπύρηνες εφαρμογές και σε τιμές σκίζουν.

συμφωνώ...με εναν 1090Τ ή 1100Τ ,τι μπορεις να φοβηθείς? Τα bench ? το dirt3 εδειξε την αξια τους!!!!!και θα εχει συνεχεια η ιστορια ,οσο οι εταιριες αρχιζουν να χρησιμοποιουν πολυπυρηνα συστημα ,τοτε αντιο QUAD INTEL.

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Αυτό δεν λέει τίποτα.

Αυτό είναι ότι τους έχει δώσει η AMD τα datasheets με τα register addresses και κάποιες ακόμα πληροφορίες ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τους CPU όταν αυτοί βγούνε.

Και προηγουμένως υπήρχε πρώιμο support για τους Bulldozer.

Σε ένα μήνα θα έχει στην beta version support και για Ivy Bridge, δεν λέει κάτι αυτό.

Με άλλα λόγια μην το συγχέεις ούτε κατά διάνοια με το πότε θα κυκλοφορήσει ένας επεξεργαστής αυτό.

Αν τα παρακολουθείς τα πράγματα, καθώς και την ανάπτυξη του CPU-z το παρατηρείς.

Μπορείς να δείς λογικά και το revision history όλων των εκδόσεων του στο site αν αμφιβάλλεις :)

συμφωνώ...με εναν 1090Τ ή 1100Τ ,τι μπορεις να φοβηθείς? Τα bench ? το dirt3 εδειξε την αξια τους!!!!!και θα εχει συνεχεια η ιστορια ,οσο οι εταιριες αρχιζουν να χρησιμοποιουν πολυπυρηνα συστημα ,τοτε αντιο QUAD INTEL.

Μακάρι να ήταν πιο ισοροπημένα αλλά δεν είναι. Όσο multithreaded και να γίνουν τα πράγματα το IPC & αρχιτεκτονική μετράει παραπάνω απο το core count. Γι'αυτο βλέπεις τον i3 2100 να είναι πάνω απο τον phenom 2 x4 965 στα games. Εκτός απο το να λέμε 8 πυρήνες,omg,που στην πράξη το 99% ουτε που θα εκμεταλευτεί ΤΟΣΟ multitasking,ελπίζω να δώσει προσοχή και να είναι ένα +30-40% πάνω σε ταχυτητα core to core με έναν Phenom

Τότε αντίο Quad Intel και welcome 72core Intel cpus

Μακάρι να ήταν πιο ισοροπημένα αλλά δεν είναι. Όσο multithreaded και να γίνουν τα πράγματα το IPC & αρχιτεκτονική μετράει παραπάνω απο το core count. Γι'αυτο βλέπεις τον i3 2100 να είναι πάνω απο τον phenom 2 x4 965 στα games. Εκτός απο το να λέμε 8 πυρήνες,omg,που στην πράξη το 99% ουτε που θα εκμεταλευτεί ΤΟΣΟ multitasking,ελπίζω να δώσει προσοχή και να είναι ένα +30-40% πάνω σε ταχυτητα core to core με έναν Phenom

Σε ποια games? Υπάρχει κανένα που να είναι heavily multithreaded ή έστω AMD optimized? (αντίθετα με τα core2 optimized). Επιπλέον αν σκεφτείς ότι δεν είναι ακριβώς 8 πυρήνες αλλά περισσότερο 4 χοντροπυρήνες και ότι βελτιώνουν τον memory controller (πράγμα το οποίο μένει να δειχτεί κατά πόσο γίνεται αποτελεσματικά αλλά και μόνο ότι λέγεται ότι θα υποστηρίζει 1866ΜΗΖ είναι αρκετά ενθαρυντικό), τότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αυτό ελπίζω, να μειώσει τουλάχιστον την διαφορά επιδόσεων clock to clock σε 1 core.

Σε ποια games? Υπάρχει κανένα που να είναι heavily multithreaded ή έστω AMD optimized? (αντίθετα με τα core2 optimized). Επιπλέον αν σκεφτείς ότι δεν είναι ακριβώς 8 πυρήνες αλλά περισσότερο 4 χοντροπυρήνες και ότι βελτιώνουν τον memory controller (πράγμα το οποίο μένει να δειχτεί κατά πόσο γίνεται αποτελεσματικά αλλά και μόνο ότι λέγεται ότι θα υποστηρίζει 1866ΜΗΖ είναι αρκετά ενθαρυντικό), τότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αυτό ελπίζω, να μειώσει τουλάχιστον την διαφορά επιδόσεων clock to clock σε 1 core.

Core i3-2120 and Core i3-2100 Processors Review. Page 5 - X-bit labs

Και εγώ δεν περιμένα οτι θα βγαίνει ο i3 πάνω από τον phenom 2 x4 σε όλα τα games,αλλά απότι φαίνεται τα παιχνίδια έχουν λίγο περίεργα κριτήρια,γιάυτό δεν με ενθουσιάζει και πολυενδιαφέρει οι πυρήνες μιας cpu (οσο είναι >=4) όσο η δύναμη του καθένα και εκεί θέλω να δώσει πίεση με τον Bulldozer

Και εγώ δεν περιμένα οτι θα βγαίνει ο i3 πάνω από τον phenom 2 x4 σε όλα τα games,αλλά απότι φαίνεται τα παιχνίδια έχουν λίγο περίεργα κριτήρια,γιάυτό δεν με ενθουσιάζει και πολυενδιαφέρει οι πυρήνες μιας cpu (οσο είναι >=4) όσο η δύναμη του καθένα και εκεί θέλω να δώσει πίεση με τον Bulldozer

@@ νούμερα στο review.

CPU test κάνουνε επί της ουσίας όχι reality test.

Αν βάλεις έστω 2xAA και max game details όλοι οι CPUs θα έχουνε τα ίδια fps :)

Μα εξαρχής συμφώνησα ότι οι AMD δεν ακολουθούν τους Intel ακόμα και με περισσότερους πυρήνες καθώς τα περισσότερα παιχνίδια δεν εκμεταλεύονται το 100% ούτε από 2 πυρήνες. Επίσης δεν έχω δει παιχνίδι να λέει ότι είναι AMD optimized. Οι gamers ας με διορθώσουν. Αντίθετα εδώ για παράδειγμα τα πάει πολύ καλά:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2120-2100_7.html#sect1

, κάτι δλδ που δουλεύει πολύ καλά σε όσα cores του δώσεις.

Τέσπα, νομίζω ότι όλοι περιμένουμε μεγάλες βελτιώσεις από την AMD και πιστεύω ότι από τη μια ένας καλύτερος memory controller (γιατί γενικά παραβλέπουμε τα αυξημένα mem latency των AMD σε σχέση με τους intel και επικεντρωνόμαστε στο CPU) και από την άλλη τα 2 core που είναι και ένα core (και εφόσον προγραμματίζονται σαν ένα και όχι σαν thread) σημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό να είναι τόσο βελτιωμένοι.

Oταν καταλάβεις πως τα παιχνίδια ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτικός παράγοντας για να κρίνεις μια σύγχρονη CPU για την επεξεργαστική ισχύ της, τα ξαναλέμε.

Και ο X2 6000 που είχα κάποτε ήταν ποιο γρήγορος στα games από έναν x4 9650 αλλά ο 9650 ήταν πολύ ποιο δυνατό cpu ...

Αν καταλάβεις πως τα παιχνίδια δεν τα παίζει η cpu αλλά η GPU, τότε θα δίνει σημασία σε τομείς που πρέπει σε ότι αφορά ένα cpu.

Παρεπιπτόντως, ΑΝ οι διαφορές που δείχνουν τα review από επεξεργαστή σε επεξεργαστή, άσχετα την εταιρία, τα 3-4 τελευταία χρόνια ήταν πραγματικές, θα έπρεπε σήμερα να παίζουμε CRYSIS με φουλ φίλτρα στην ενσωατωμένη IGP του cpu / μητρικής μας με 200FPS λόγω των επεξεργαστών ...

Παραπάνω σου λέει κάτι πολύ σωστό ο billpeppas, δεν ξέρω αν τον πιάνεις ....

Μάλλον ο κόσμος μπερδεύεται με τα multi-gpu setups που όντως εκεί υπάρχει bottleneck από τον επεξεργαστή αλλά και το chipset. Αλλά και πάλι υπό προϋπόθεσεις... Οι αναλύσεις και τα φίλτρα που χρησιμοποιούν οι σημερινοί gamers δεν αφήνουν περιθώρια στην cpu να παίξει μπάλα... Κάντε μερικά benches σε extreme mode και όχι perfomance και βγάλτε συμπεράσματα.

Επίσης δεν έχω δει παιχνίδι να λέει ότι είναι AMD optimized.

Υπάρχουνε μερικά, βεβαίως ουσιαστικά εννοούνε ότι είναι "optimized" για τις κάρτες γραφικών Radeon HD και όχι για επεξεργαστές AMD ( άσχετα αν έχουνε απλά το σήμα AMD optimized ) [ π.χ. DirT 2 ].

Software που να γράφει AMD optimized κάπου δεν θα το συναντήσεις γιατί πολύ απλά η AMD δεν έχει δώσει στους software developers δικό της compiler, οπότε ότι optimization γίνεται, γίνεται στον κώδικα, κάτι που κάνουνε ούτως ή άλλως και για την Intel & την AMD και την VIA, απλά αυτό το τυπικό optimization δεν το "διαφημίζουνε".

Δυστυχώς το support της AMD στους software developers και για τους επεξεργαστές αλλά και για τις κάρτες γραφικών είναι μηδαμινό εώς και ανύπαρκτο.

Για τον compiler εντάξει, καλό θα ήτανε να είχανε βγάλει δικό τους, αλλά μην περιμένετε τρελλά κέρδη, άντε ένα 5% speed-up ας πούμε σε ένα βαρύ φίλτρο στο Photoshop CS5 π.χ.

Μάλλον ο κόσμος μπερδεύεται με τα multi-gpu setups που όντως εκεί υπάρχει bottleneck από τον επεξεργαστή

Multi-GPU σε ανάλυση κάτω από 1080p ( 1920x1080 ) είναι ότι πιο άχρηστο και ηλ*θιο μπορεί να κάνει κανείς, οπότε λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι παίζεις σε 1080p και άνω, ένας Core i7 920 @ 4.3GHz είναι υπερ-αρκετός ακόμα και για 4-way GTX 580 SLI ( και στα 6GHz να τον πας, τα ίδια fps θα έχεις ).

Και ο Bulldozer σίγουρα θα είναι μια χαρά στα games ( σε real-life gaming, όχι να βάλεις π.χ. 1024x768 low details για να τον κοντράρεις με SB 2600K ) και θα είναι στα ίδια ακριβώς ή άντε στην χειρότερη 2-3 fps πίσω από σύστημα με Core i5/i7 1ης και 2ης γενιάς.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.