Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

cna, συμφωνω! ουτε στον ηλιο, ουτε στον ισκιο που λενε στο χωριο μου!!!

adpanos, δεν την θεωρεις πιο λογικη απαντηση απο ολα αυτα που ακουγονται? την καθυστερηση λογω Llano εννοω. και πιο σιγουρα και πιο γρηγορα κερδη? γιατι σωνει και καλα πρεπει να βγαζουμε απο το μυαλο μας(?) 1002 αιτιολογιες για την καθυστερηση? ξεχναμε οτι ειναι εταιρειες και πρεπει να σιγουρευουν τα εσοδα?

εγω τη θεωρω πιο λογικη εξηγηση παντως!

Ναι την θεωρώ ποιο λογική γιατί πιστεύω πως ΔΕΝ γίνεται η AMD να έχει διαθέσιμο νέο STEP της bulldozer σε 30-60 ημέρες ......

Αν είχε πρόβλημα το chip θα της έπαιρνε πάνω από 3εις μήνες να το διορθώσει !!!!

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
Ναι την θεωρώ ποιο λογική γιατί πιστεύω πως ΔΕΝ γίνεται η AMD να έχει διαθέσιμο νέο STEP της bulldozer σε 30-60 ημέρες ......

Αγνοείς αρκετά πράγματα όμως.

Πρώτα από όλα, το delay αυτό μπορεί να το ξέρανε ότι θα αναγκαστούνε να το κάνουνε εδώ και τουλάχιστον 1-2 μήνες αν όντως δεν έχουνε τις επιδόσεις που θέλανε, ούτε πιάνανε τα TDP & Clock targets.

Οπότε έχουνε/είχανε πάνω από 3 μήνες να ασχοληθούνε και να δούνε αν μπορούνε να κάνουνε τις οιοσδήποτε αλλαγές μπας και ανέβουνε τα clocks.

Αν είχε πρόβλημα το chip θα της έπαιρνε πάνω από 3εις μήνες να το διορθώσει !!!!

Πρόβλημα = δεν δουλεύει σωστά κάτι, ή π.χ. έχει πρόβλημα σε κάποιο τμήμα της CPU ή π.χ. "σκάνε" οι IMC μετά από λίγο καιρό με τις μνήμες στα 1.6V π.χ.

Το να μην πιάνουνε τις συχνότητες που υπολογίζανε/ελπίζανε ή τις επιδόσεις που αναμένανε δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι κάτι που ξεκινάς από λευκή κόλλα.

Είτε κάνεις μικροαλλαγές και ελπίζεις να ξεζουμίσεις μερικά MHz, είτε βγαίνεις όπως είσαι, και κοιτάς σε κανά 6μηνο δουλειάς να έχεις νέο revision με αλλαγές αντί μικροαλλαγών μπας και πας καλύτερα ή έστω πιάσεις τον πρώην στόχο σου.

Oταν στην έκθεση δείχνεις sample από trinity πάει να πει πως έχεις ασχοληθεί με την μπουλντόζα και πως έχεις χρόνο να την πας και ποιο περα προσαρμόζοντας και IGP .

Αν δεν έχεις μπουλντόζα κάθεσαι να φτιάξεις αυτή πρώτα. Η amd όμως έδειξε και trinity.

Θεωρώ πως και η επιτευξη υψηλότερων ρολογιών είναι πρόβλημα και ιδιαίτερα στην ποιότητα των chip που παράγονται από την global foundries . Μπορεί να μην είναι καθόλου σχεδιαστικό το πρόβλημα. Αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα και ΔΕΝ είναι στρατιγική επιλογή.

Αλλά όσο δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι, θα κάνουμε εικασίες που δεν βγάζουν πουθενά.

Εγω έχω τα εξής δεδομένα.

1) Ποιότητα, ποσότητα και σχεδιασμός μητρικών στο ακριβό chip της AMD ανάλογη και μεγαλύτερη από αυτή των chip/πλατφόρμας της Intel. Δεν γίνεται να πατώνει το chip σε επιδόσεις και η GIGA να σχεδιάζει 6 διαφορετικά ακριβά μοντέλα με το 990FX chip . Να τις πουλήσει με ποια cpu ? Με τα cpu των χαμηλών επιδόσεων του 100/150€ θα πουλά 150, 200 και 250€ μητρικές ?? Μάλλον θα έβγαζε ένα σωρό μητρικές με 970/sb950 των 70-100€ για value πλατφόρμα αν οι μπουλντόζες ήταν ψόφιες.

2) Αδεια για υποστήριξη SLI από την Nvidia. Και εδώ αν η AMD δεν είχε κάτι σοβαρό στα χέρια της γιατί να το πράξει η Nvidia αυτό ? Μόνο εφόσον ανέμενε πλήρως ανταγωνιστικούς τους bulldozer θα το έκανε. Πράγμα που έπραξε...

3) Αν το chip δεν είχε ελπίδες να πιάσει τα SANDY και η AMD είχε γραμμές παραγωγής για να το παράξει ,γιατί η να μην το βγάλει από τώρα στην αγορά έστω και με μειωμένες επιδόσεις από το επιθυμητό και να κλείσει λίγο την ψαλίδα που έχουν οι deneb/thuban με τους sandy? Πιστεύω πως μόνο αν το chip υπόσχεται επιδόσεις φωτιά και κάποια λεπτομέρια σε χαλάει σε αυτό, το καθυστερείς και το βγάζεις μόλις το διορθώσεις! Αλλιώς δεν έχει νόημα να καθυστερήσεις, εκτός και αν το προβλημα είναι άλλο, δηλαδή δεν έχεις τις γραμμές παραγωγής !!

4) Γιατί η AMD να δώσει εντολή να αποκαλυφθούν οι 990Fx μητρικές από τώρα αν το chipάκι δεν ήταν έτοιμο ?

Έχει δημιουργηθεί τσάμπα πανικός, το Bulldozer σαν πλατφορμα θα ειναι συνολικά πάνω από τα κουτσά P, Z, H και θα είναι κάτω απο το νεο Χ...

Τωρα εαν στην αρχη δεν πιανει 4,5-4,6ghz με αερα και παει μεχρι 4ghz-4,2ghz βαριά δεν ειναι και πρόβλημα ρε παιδια...

Μιλαμε για εναν 8 core επεξεργαστή!

Oταν στην έκθεση δείχνεις sample από trinity πάει να πει πως έχεις ασχοληθεί με την μπουλντόζα και πως έχεις χρόνο να την πας και ποιο περα προσαρμόζοντας και IGP .

Το είδαμε να τρέχει ?

Γιατί FWIW μπορεί κάλιστα να είναι και ένας Opteron 146 αυτό που κρατάει :D

Το είδαμε να τρέχει ?

Γιατί FWIW μπορεί κάλιστα να είναι και ένας Opteron 146 αυτό που κρατάει :D

Nαι αλλά καμιά εταιρία δεν βάζει να τρέξει sample από τεχνολογία που θα παρουσιαστεί σε 1 χρόνο !!!

Τελικά όμως δεν μου είπες σε τι πιστεύεις εσύ! Γιατί βρε αδερφάκι μου όλο το ύφος των απαντήσεών σου είναι σαν να μιλάς για εταιρία φαντασμα, bulldozer που είναι εικονικό προιόν και εκπροσώπους τύπου που μιλάνε σαν τον Παπανδρέου... Νομίζω πως το έχεις πάρει λίγο λάθος το θέμα .... γιατί πολύ απλά η AMD δεν χρωστάει σε κανέναν μας κάτι. Κάνει αυτό που την συμφέρει..... με σκοπό το κέρδος.

Τελικά όμως δεν μου είπες σε τι πιστεύεις εσύ! Γιατί βρε αδερφάκι μου όλο το ύφος των απαντήσεών σου είναι σαν να μιλάς για εταιρία φαντασμα, bulldozer που είναι εικονικό προιόν και εκπροσώπους τύπου που μιλάνε σαν τον Παπανδρέου... Νομίζω πως το έχεις πάρει λίγο λάθος το θέμα .... γιατί πολύ απλά η AMD δεν χρωστάει σε κανέναν μας κάτι. Κάνει αυτό που την συμφέρει..... με σκοπό το κέρδος.

Δεν πιστεύω τίποτα, πουθενά και κανένα.

Αν δεν βγεί το προϊόν, να δούμε πραγματικά τι κάνει και τι δεν κάνει, δεν κάθομαι να ασχοληθώ με το τι πως που γιατί.

Στην καλύτερη πάνω στην συζήτηση να σου πω τι εκτιμώ πως θα κάνει με τις όποιες πληροφορίες διαθέτω/ουμε.

Αυτό που δεν μου αρέσει, είτε λέγεσαι AMD, είτε Intel, είτε nVIDIA, είτε VIA είναι το οφθαλμοφανές και αχρείαστο ψέμμα.

Τρίτη σε ρωτάμε τι γίνεται, λες βγαίνουνε.

Τετάρτη βγαίνουνε φήμες για delay.

Πέμπτη λες εσύ κατηγορηματικά "αυτά είναι ψέμματα, βγαίνουνε κανονικά".

Και Παρασκευή λες, καθυστερούμε δυστυχώς, υπολογίζουμε 30-60-90 μέρες.

Αυτά δεν είναι πράγματα.

Πες εξ' αρχής, δεν θα βγούνε στην ημερομηνία που σας είχαμε πει, και υπολογίζουμε ότι θα βγούνε τότε ή δεν ξέρουμε πότε θα βγούνε.

Προτιμήσεις σε εταιρίες δεν έχω, παίρνω ότι μου καλύπτει τις ανάγκες καλύτερα ( συνήθως ανεξαρτήτου τιμής ), και δεν είναι και λίγες φορές ( κυρίως λόγω extreme benchmarking ) που έχω προϊόντα και των 4 κυρίων εταιριών την ίδια εποχή.

Θέλω να πηγαίνει μπροστά η τεχνολογία ( αν δε αυτό δεν γίνεται εις βάρος του καταναλωτή ακόμα καλύτερα )

Έχεις δίκιο billpeppas, όμως νομίζω δεν είχαμε δει official announcement ότι βγαίνουν Ιούνιο.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω το release ήταν για Q3. Έτσι έδειχναν τουλάχιστον τα screenshots από τις παρουσιάσεις.

Και επίσης όταν ρωτήθηκε η AMD για το delay είπε πως θα τηρήσει το πρόγραμμα κανονικά για Q3, δηλαδή Ιούλιο-Αύγουστο ή Σεμπτέμβριο.

Η διάψευση δηλαδή του delay μάλλον μιλούσε για απόκλειση καθυστέρησης ΜΕΤΑ το Q3.

Μπέρδεμα... αλλά έτσι είναι η τεχνολογία και το χρήμα.

Επειδή με την AMD δεν έχω σχέσεις, δεν μπορώ να σου πω μετά βεβαιώτης αν είχανε κάπου κάποια ημερομηνία ή έστω μήνα πέραν του υποτιθέμενου presentation στην computex.

Μπορώ όμως να μάθω από άτομο που έχει και θα επανέλθω.

Τελικά ακριβή ημερομηνία για την εμπορική διάθεση δεν είχανε πει επισήμως ( NDA ).

Αλλά γράφανε για εμπορική διάθεση "early summer".

Edit: Ξεκάθαρα και σε slides στην Financial Analyst Day

amdbulldozerslidefad01-575x331.jpg

Ε τωρα το πήγαν late summer :p

θα τα πουμε αναλυτικότερα το βραδυ μπιλ. να σου αναλυσω και την θεωρια μου πανω σε αυτο και να σου δειξω και ενα 16core τσιπακι που ετυχε να βρω :magic:

Ε τωρα το πήγαν late summer :p

θα τα πουμε αναλυτικότερα το βραδυ μπιλ. να σου αναλυσω και την θεωρια μου πανω σε αυτο και να σου δειξω και ενα 16core τσιπακι που ετυχε να βρω :magic:

Σε πιστέψαμε, το μυαλό σου στα burgers είναι ήδη :p

Η όλη φάση για τις επιδόσεις μου θύμισε την dfi και γνωστό μέλος του forum (εποχές nf2 αν δεν με απατά η μνήμη μου)

Στο περίπου:

-πήρες την dfi;

-ναι εδώ την έχω

-τι λέει; καλή;

-καλά τι να σου λέω τώρα το mobo μαμάει!!!

-σοπα ρε, ποσό πηγές το cpu τώρα;

-δεν την έβαλα ακόμα επάνω ρε...

- -.-

Η όλη φάση για τις επιδόσεις μου θύμισε την dfi και γνωστό μέλος του forum (εποχές nf2 αν δεν με απατά η μνήμη μου)

Στο περίπου:

-πήρες την dfi;

-ναι εδώ την έχω

-τι λέει; καλή;

-καλά τι να σου λέω τώρα το mobo μαμάει!!!

-σοπα ρε, ποσό πηγές το cpu τώρα;

-δεν την έβαλα ακόμα επάνω ρε...

- -.-

Χαχαχαχα, jmk1234 ε ? :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.