9000+rpm Δεκέμβριος 25, 2011 #2221 Δεκέμβριος 25, 2011 Οταν τον DENEB τον αγοράζεις 105€ με την μητρική του μαζί στα 180€ είναι ΞΕΠΑΤΩΜΑ αυτό που παθαίνουν οι SANDY των 200-250€ και με την μητρική στα 320-400€ .......Οποιος καταλαβαίνει τι θέλω να πω καταλαβαίνει ....... Φυσικα και καταλαβαινω Απλά δεν μπορείς να δείχνεις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν σωστά ένα cpu και να θες να αποδείξεις πως το cpu είναι για τα μπάζα. Γιατί να μην είναι για τα μπάζα το πρόγραμμα που χρησημοποιείς δηλαδή ? Ομως δυστηχως η ευτυχως αυτες τις εφαρμογες εχουμε σημερα και καποιος που παρει σημερα ειτε sandy ειτε BD αυτες τις εφαρμογες θα τρεξει και στις εφαρμογες που υπαρχυν σημερα εχουμε ξακαθαρο και αδιαμφησβητητο νικητη. Το cpu επρεπε να υποστηριζει σωστα τα σημερινα προγραμματα (αν δεν τα υποστηριζει οπως λες) γιατι τα σημερινα προγραμματα φτιαχτηκε να τρεχει, αν δεν μπορει να κανει ουτε αυτο, αυτο τοτε και αν ειναι epic fail:wall: Τι προτεινεις εσυ δηλαδη, να δωσουμε ειδικες παραγγελιες να φτιαχτουν προγραμματα στα οποια ο σουπερ-ντουπερ BD θα βολευεται καλυτερα και θα δειχνει τα "κυβικα" του? Ωραια λογικη
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2222 Δεκέμβριος 25, 2011 Σε thread που έχει την λέξη Benchmarks περιμένεις να βρεις κόσμο που να μην τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα απο benchmarks? Οταν τον DENEB τον αγοράζεις 105€ με την μητρική του με SATAIII USBIII, CROSS 2X8 μαζί στα 180€ είναι ΞΕΠΑΤΩΜΑ αυτό που παθαίνουν οι SANDY των 200-250€ και με την μητρική στα 330-400€ ....... στο BF3. Που τα εχεις δει αυτά που γράφεις?? Αν οι επεξεργαστές είναι κλοκαρισμένοι τότε το trbo είναι στο OFF σε όλα τα συγκριτικά που παίζουν στην πιάτσα. turbo mode is on....
taotao2 Δεκέμβριος 25, 2011 #2223 Δεκέμβριος 25, 2011 Οταν τον DENEB τον αγοράζεις 105€ με την μητρική του με SATAIII USBIII, CROSS 2X8 μαζί στα 180€ είναι ΞΕΠΑΤΩΜΑ αυτό που παθαίνουν οι SANDY των 200-250€ και με την μητρική στα 330-400€ ....... στο BF3.Οποιος καταλαβαίνει τι θέλω να πω καταλαβαίνει .......Και ξαναλέω πως η απόδοση σε μια εφαρμογή ΔΕΝ δείχνει την γενική απόδοση ενός CPU . Αυτό ισχύει και στην παραπάνω περίπτωση.Απλά δεν μπορείς να δείχνεις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν σωστά ένα cpu και να θες να αποδείξεις πως το cpu είναι για τα μπάζα. Γιατί να μην είναι για τα μπάζα το πρόγραμμα που χρησημοποιείς δηλαδή ?νομιζω οτι παραδειγμα ειναι το dirt 3 ....αν εχω διαβασει καλα ,αξιοποιει και τους 6 πηρυνες ως game και ειδικα στους amd .......δεν ξερω αν ισχυει γιατι δε το εχω παιξει ακομη ,αλλα πολλα αρθρα το εχουν ως παραδειγμα game για τους 6πηρυνους οπου αποδιδει καλυτερα απο καποιον 4πηρυνο!!!!!αν λεω κατι λαθος,ας με διορθωσει καποιος!!!!!
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2224 Δεκέμβριος 25, 2011 νομιζω οτι παραδειγμα ειναι το dirt 3 ....αν εχω διαβασει καλα ,αξιοποιει και τους 6 πηρυνες ως game και ειδικα στους amd .......δεν ξερω αν ισχυει γιατι δε το εχω παιξει ακομη ,αλλα πολλα αρθρα το εχουν ως παραδειγμα game για τους 6πηρυνους οπου αποδιδει καλυτερα απο καποιον 4πηρυνο!!!!!αν λεω κατι λαθος,ας με διορθωσει καποιος!!!!!
adpanos Δεκέμβριος 25, 2011 #2225 Δεκέμβριος 25, 2011 Σε thread που έχει την λέξη Benchmarks περιμένεις να βρεις κόσμο που να μην τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα απο benchmarks?Που τα εχεις δει αυτά που γράφεις?? Διάβασε σε όλα τα συγκριτικά του BD και θα δεις πως σε ΟΛΑ όσα έχουν ΚΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ τα CPU τα turbo είναι στο off. Τα 3,6Ghz είναι DEFAULT συχνότητα του 8150 ενώ στα 3,3 είναι ΥΠΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΣ !!!! σε αυτό που δείχνεις. Από εκεί και πέρα το CINEBENCH χρησιμοποιεί την FPU των πυρήνων ! Εκεί ο BD αν και 8-πύρηνος θεωρητικά έχει 4Χ fpu με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται σαν 4-πύρηνος στο CINEBENCH.
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2226 Δεκέμβριος 25, 2011 Φιλε μου αυτο ειναι beta εκδοση, που αμα την ειχες παίξει θα ήξερες οτι είχε memory leaks και άλλα bugs πολλά..Για κοιτα σε κανα συγκριτικό με το κανονικό το game.. Στο cinebench το point μου ήταν για τα turbo(default δεν λεει?) Δηλαδή FX-8150 5,98@4,2Ghz i5-2500K 5.25@3.7Ggz 500mhz ειναι διαφορά... Eνδεικτικά το κοκκινο ειναι στα 4Ghz και το κιτρινο στα 5Ghz
astrovasilis Δεκέμβριος 25, 2011 #2227 Δεκέμβριος 25, 2011 Βασικα εχει 2Χ4Χ 128 bits FPU ... Αρα μπορει να δεχθει 8 threads..το cinebench..Βασικα ειπαμε ο ΒD φετος δεν τραβαει.. δεν τι να κανουμε στα 4GHZ ο X6 σπερνει..Του χρονου ο PD θα ειναι καλυτερος σαφως.. ( 9 μηνες ακομα περιπου )Δεν μπορει να παρα πολυ μικρη εταιρια οπως η AMD να φτιαξει 240 Ε CPU απλα δεν μπορει...
The_Blade Δεκέμβριος 25, 2011 #2228 Δεκέμβριος 25, 2011 Φιλε μου αυτο ειναι beta εκδοση, που αμα την ειχες παίξει θα ήξερες οτι είχε memory leaks και άλλα bugs πολλά..Για κοιτα σε κανα συγκριτικό με το κανονικό το game..σε δοκιμή που είχα κάνει με το nickpoth και η οποία είχε παρουσιαστεί στο thelab τα αποτελέσματα στο DIRT 3 ήταν τα εξής.ι5 2500κ @4500 + 6970 CF =116 FPS1090t @ 4000 (2800NB) +6970 CF =119fpshttp://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/1090t-4-ghz-vs-i5-2500-4-a-96141.htmlδεστε το review, δείχνει την κατάσταση πρίν απο 6 μήνες, είχαμε φτύσει αίμα. Η διαφορά στα Mghz είναι κατ'επιλογή μια και οι sandy clockaroun πιο πάνω από thuban.μόνο ένα λάθος υπάρχει στο mafia 2 με physx on το σκορ του AMD είναι 29 και κάτι όχι 34. Είχα περάσει ένα mod που ο Νίκος δεν το είχε περάσει.
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2229 Δεκέμβριος 25, 2011 σε δοκιμή που είχα κάνει με το nickpoth και η οποία είχε παρουσιαστεί στο thelab τα αποτελέσματα στο DIRT 3 ήταν τα εξής.ι5 2500κ @4500 + 6970 CF =116 FPS 1090t @ 4000 (2800NB) +6970 CF =119fps http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/1090t-4-ghz-vs-i5-2500-4-a-96141.html δεστε το review, δείχνει την κατάσταση πρίν απο 6 μήνες, είχαμε φτύσει αίμα. Η διαφορά στα Mghz είναι κατ'επιλογή μια και οι sandy clockaroun πιο πάνω από thuban. μόνο ένα λάθος υπάρχει στο mafia 2 με physx on το σκορ του AMD είναι 29 και κάτι όχι 34. Είχα περάσει ένα mod που ο Νίκος δεν το είχε περάσει. Δεν κατάλαβες μιλαω για το screen με το battlefield 3 BETA.. sorry για την εκταση του post αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω.. Παραπάνω αποδυκνειεται πως I5 2500K στα 4,5Ghz και 1090T στα 4Ghz ή καλύτερα ένας SANDY-BRIDGE χωρίς HT και οποιοσδήποτε THUBAN X6 είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΙ σε συνολική ΙΣΧΥ με τον thuban να ΥΠΕΡΕΧΕΙ CLOCK TO CLOCK (όχι όμως και core to core) !!Διαφορά έχουν στον τρόπο που αποδίδουν την ισχύ τους και στον τρόπο που την εκμεταλεύεται το εκάστοτε πρόγραμμα !!! Ο BULLDOZER έρχεται για αυτό ακριβώς το λόγο !!! Για να είναι ποιο ελαστικός και να προσαρμόζει την ισχύ του ανάλογα την εφαρμογή !!!! Επίσης μιλάμε και για 2 επεξεργαστές κλοκαρισμένους στο ΜΙΣΟ GHZ ΔΙΑΦΟΡΆ στο συγκεκριμένο review!!!! Δεν κλοκάρουν όλοι, περίπου το 10% των χρηστών κλοκάρει. Τέλος η διαφορά τιμής μεταξύ : 1090T & AM3+ (880G PRO3) = 242€ 1055T & AM3+ (880G PRO3) = 222€ Ι5 2600Κ & MSI P67A-G45 = 315€ Αρα μιλάμε για 25% χαμηλότερη τιμή, διαφορά 73€, για τον 1090T σε σχέση με τον 2500Κ και 31% χαμηλότερη τιμή (διαφορά 93€) για τον 1055Τ σε σχέση με τον 2500Κ, διαφορές που είναι αξιόλογες και αρκετά μεγάλες κάνοντας την εκάστοτε λύση να ενδιαφέρει και διαφορετικό κοινό. ! Εγώ έχω μια απορία! Αν την διαφορά τιμής μεταξύ της πλατφόρμας 1155 & ΑΜ3+ (80-100€) την δίνατε σε μια 80-100€ ποιο ακριβή / δυνατή κάρτα τότε τα αποτελέσματα στα GAMES ποια θα ήταν ????? Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να απαντηθεί για να υπάρξει ένας ξεκάθαρος τρόπος συνθεσης συστήματος !!! Δίνεις τιμή του 2600k και μετα λες οτι ειναι ο 2500Κ....οπότε το point σου για την τιμή τις πλατφόρμας είναι άτοπο αφου η διαφορά ειναι πλεον αρνητική.ο 2500Κ δεν εκανε 315€ οταν βγήκε εκανε 205€ άρα φτηνότερος απο τους amd..
billpeppas Δεκέμβριος 25, 2011 #2230 Δεκέμβριος 25, 2011 νομιζω οτι παραδειγμα ειναι το dirt 3 ....αν εχω διαβασει καλα ,αξιοποιει και τους 6 πηρυνες ως game και ειδικα στους amd .......δεν ξερω αν ισχυει γιατι δε το εχω παιξει ακομη ,αλλα πολλα αρθρα το εχουν ως παραδειγμα game για τους 6πηρυνους οπου αποδιδει καλυτερα απο καποιον 4πηρυνο!!!!!αν λεω κατι λαθος,ας με διορθωσει καποιος!!!!!Marketing please... .:: BenchZone ::. Get in the Zone, stay in the Zone! - PC's Gaming Performance: What really matters...Πο*τσες μπλέ.This thread is interesting & entertaining... NOT!
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2231 Δεκέμβριος 25, 2011 This thread is interesting & entertaining... NOT!τα οριά του τεινουν στο άπειρο..
adpanos Δεκέμβριος 25, 2011 #2232 Δεκέμβριος 25, 2011 Δεν κατάλαβες μιλαω για το screen με το battlefield 3 BETA..sorry για την εκταση του post αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω..Δίνεις τιμή του 2600k και μετα λες οτι ειναι ο 2500Κ....οπότε το point σου για την τιμή τις πλατφόρμας είναι άτοπο αφου η διαφορά ειναι πλεον αρνητική.ο 2500Κ δεν εκανε 315€ οταν βγήκε εκανε 205€ άρα φτηνότερος απο τους amd..H τιμή των 315€ έχει να κάνει με τον 2500Κ και την πλατφόρμα του μαζί . Ξαναδιάβασε ......Δεν γίνεται να μεταφράζω και αυτά που γράφω.ΤΟ 2600 είναι τυπογραφικό λάθος.
sfk9039 Δεκέμβριος 25, 2011 #2233 Δεκέμβριος 25, 2011 Για την ιστορια παντως στο BF3 ,αν και οι διαφορες 2500κ με Phenom η FX δεν ειναι μεγαλες (οποτε ουτε αξιες λογου), ο 2500κ τραβαει πιο ζορι απο τους αλλους. Η χρηση της cpu ειναι γυρω στο 70% ενω στους AMD στο 50 με 55%. Κατα τα αλλα καλο τσιπ ειναι ο 2500κ απ οσο εχω δει. Το αδυνατο σημειο του ειναι οι 4 πυρηνες και το δυνατο του η θερμοκρασια του, για ιντελ καιρο ειχα να δω κατι τετοιο. Οι bulldozer ,απ οτι βλεπουμε για ενα review που κανουμε με μια ομαδα για site του εσωτερικου, εχουν πολυ δυναμη αλλα τα μεχρι στιγμης υπαρχοντα προγραμματα δεν την εκμεταλευονται. Στο μελλον εχουν να δειξουν πολλα πραγματα. Για εμενα ο 1090τ πολυ καλα τραβαει...........
tavliban Δεκέμβριος 27, 2011 #2234 Δεκέμβριος 27, 2011 Για την ιστορια παντως στο BF3 ,αν και οι διαφορες 2500κ με Phenom η FX δεν ειναι μεγαλες (οποτε ουτε αξιες λογου), ο 2500κ τραβαει πιο ζορι απο τους αλλους. Η χρηση της cpu ειναι γυρω στο 70% ενω στους AMD στο 50 με 55%. Κατα τα αλλα καλο τσιπ ειναι ο 2500κ απ οσο εχω δει. Το αδυνατο σημειο του ειναι οι 4 πυρηνες και το δυνατο του η θερμοκρασια του, για ιντελ καιρο ειχα να δω κατι τετοιο. Οι bulldozer ,απ οτι βλεπουμε για ενα review που κανουμε με μια ομαδα για site του εσωτερικου, εχουν πολυ δυναμη αλλα τα μεχρι στιγμης υπαρχοντα προγραμματα δεν την εκμεταλευονται. Στο μελλον εχουν να δειξουν πολλα πραγματα. Για εμενα ο 1090τ πολυ καλα τραβαει........... έλα έλα να βάλεις BD...Bulldozer ready είναι η MB σου...
Shiongon_Excedo Ιανουάριος 8, 2012 #2235 Ιανουάριος 8, 2012 εγω βολευτικα με το πσ μου , τα χαρακτιριστικα ειναι απο κατω , παιδες ...σκωτονη πραγματικα ομως !:dance3:
TopCLR Ιανουάριος 8, 2012 #2236 Ιανουάριος 8, 2012 ^^Και ένα PC με Intel® Core™ i7-2600K + GA-Z68X-UD5-B3 και τα υπόλοιπα ίδια με το δικό σου, θα σκοτώνει όπως λες.Ομολογώ πως δεν δοκίμασα τίποτα από τα 2.
tavliban Ιανουάριος 8, 2012 #2237 Ιανουάριος 8, 2012 εγω βολευτικα με το πσ μου , τα χαρακτιριστικα ειναι απο κατω , παιδες ...σκωτονη πραγματικα ομως !:dance3: μεγειές! Οι μνήμες φαίνονται τρομερές (πόσο πήγαν άραγε;; ).. και για να σε βάλω σε τριπάκι εξόδων πάρε κ έναν ακόμα agility 3 να παίξεις raid0 να δεις εκεί πόσο θα πετάει ...
patman Ιανουάριος 9, 2012 #2238 Ιανουάριος 9, 2012 Το cpu επρεπε να υποστηριζει σωστα τα σημερινα προγραμματα (αν δεν τα υποστηριζει οπως λες) γιατι τα σημερινα προγραμματα φτιαχτηκε να τρεχει, αν δεν μπορει να κανει ουτε αυτο, αυτο τοτε και αν ειναι epic fail:wall: Τι προτεινεις εσυ δηλαδη, να δωσουμε ειδικες παραγγελιες να φτιαχτουν προγραμματα στα οποια ο σουπερ-ντουπερ BD θα βολευεται καλυτερα και θα δειχνει τα "κυβικα" του? Ωραια λογικη Δηλαδή η "σωστή λογική" είναι να γράφουμε προγράμματα και μετά ανάλογα με αυτά να φτιάχνουμε επεξεργαστές; Εγώ ξέρω ότι το πρόγραμμα γίνεται compile και optimize ανάλογα τον επεξεργαστή και όχι το αντίθετο.
tavliban Ιανουάριος 9, 2012 #2239 Ιανουάριος 9, 2012 Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στο γνωστό πρόβλημα των BD με τον scheduler. Αν κ πιστεύω ότι είναι φούμαρα, μπορεί με το αναμενόμενο (?) patch των windows να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό όμως που πρέπει κάποιος να τονίσει είναι ότι αν κάποιος κατασκευαστής δεν έφτιαχνε ποτέ κάτι καινοτόμο (π.χ. AMD έφτιαξε τον πρώτο 64bit cpu) τότε πρώτα η Intel δεν θα έφτιαχνε ποτε της (ή θα αργούσε) να φτιάξει 64bit cpu και στη συνέχεια δεν θα έφτιαχναν 64Βit OS. Μπορεί λοιπόν η αρχιτεκτονική της AMD με τα modules να είναι καλύτερη για το μέλλον (λέμε τώρα) αν υποστηριχτεί αντίστοιχα.
yanni Ιανουάριος 9, 2012 #2240 Ιανουάριος 9, 2012 Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στο γνωστό πρόβλημα των BD με τον scheduler. Αν κ πιστεύω ότι είναι φούμαρα, μπορεί με το αναμενόμενο (?) patch των windows να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό όμως που πρέπει κάποιος να τονίσει είναι ότι αν κάποιος κατασκευαστής δεν έφτιαχνε ποτέ κάτι καινοτόμο (π.χ. AMD έφτιαξε τον πρώτο 64bit cpu) τότε πρώτα η Intel δεν θα έφτιαχνε ποτε της (ή θα αργούσε) να φτιάξει 64bit cpu και στη συνέχεια δεν θα έφτιαχναν 64Βit OS. Μπορεί λοιπόν η αρχιτεκτονική της AMD με τα modules να είναι καλύτερη για το μέλλον (λέμε τώρα) αν υποστηριχτεί αντίστοιχα.Τα modules, με βάση το πως τα βλέπω εγώ, δεν είναι κάτι καινοτόμο, αλλά κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα Χ86 από την Intel πριν από 7-8 χρόνια. Είναι το hyperthreading της Intel, αλλά με τέτοιο τρόπο υλοποιημένο από την AMD ώστε να μην φάει στα μούτρα έναν χείμαρρο μηνύσεων από τους πελάτες της, που θα διαπιστώνουν ότι τους πούλησαν κουτσουρεμένο και όχι κανονικό eight core cpu. Ο FX είναι τόσο eight core όσο χρειάζεται για να λέει τα ψέματά του το τμήμα marketing. Αναρωτιέμαι αν αργότερα (intel και/ή AMD) θα γράφουν έξω από το κουτί μόνο την max turbo συχνότητα και όχι την standard όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.