tavliban Δεκέμβριος 23, 2011 #2201 Δεκέμβριος 23, 2011 ισχύει...αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις...ειδικα άν παίζει με 50fps με BD και ο 2500K στα 60-70...εκεί δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά...καθόλου καθώς εσύ μας ανέβασες για μια ακόμη φορά benches... πάρε και αυτό http://www.techspot.com/review/452-amd-bulldozer-fx-cpus/page10.html βλέπω ότι σε μεγάλες αναλύσεις η sandy παθαίνουν κοκομπλόκο...ενώ οι Bd όχι...τέσπα είναι ατέρμονο...αγόραζε μόνο intel να πάμε σε μoνοπώλειο...
Mallibu Δεκέμβριος 23, 2011 #2202 Δεκέμβριος 23, 2011 ισχύει...αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις...ειδικα άν παίζει με 50fps με BD και ο 2500K στα 60-70...εκεί δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά...καθόλου καθώς εσύ μας ανέβασες για μια ακόμη φορά benches...πάρε και αυτό Bulldozer Arrives: AMD FX-8150 Review > Gaming Performance - TechSpot Reviews βλέπω ότι σε μεγάλες αναλύσεις η sandy παθαίνουν κοκομπλόκο...ενώ οι Bd όχι...τέσπα είναι ατέρμονο...αγόραζε μόνο intel να πάμε σε μoνοπώλειο... Tο θέμα με τα 24 καρέ δεν ισχύει και σε παρακαλώ ψάξου λίγο καλύτερα πριν γίνεις τόσο επίμονος σε κάτι που δεν γνωρίζεις. Έχει απόδειχθεί πολλάκις οτι δεν ισχύει. Μια χαρά καταλαβαίνεις την διαφορά απο τα 30 στα 40 ή στα 50 ή στα 60 μην τρελαθούμε. Στον πίνακα που μου δείχνεις ο ι5 είναι μπροστά,δεν καταλαβαίνω τι θες να μου πεις. Αν θελεις να δείξεις πως υπάρχουν και δοκιμές που ο FX περνάει μπροστά,σαφώς και υπάρχουν αλλα πρόκειται για 1-2 στις 10. Το τελευταίο που λες για τις αναλύσεις είναι άσχετο αφού η αλλαγή ανάλυσης επηρεάζει μόνο την επίδοση της GPU όχι της CPU.
cyberdyne Δεκέμβριος 23, 2011 #2203 Δεκέμβριος 23, 2011 Έλεος ρε παιδιά! Είπαμε ο 8150 είναι υπεδεέστερος του 2500Κ, τόσο σε θέμα επιδόσεων όσο σε θέμα τιμής αλλά και σε κατανάλωση! Ας μην αρνούμαστε το προφανές. Η διαφορά μπορεί να μην είναι μεγάλη, αλλά όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε. Γιατί να δώσω 250 ευρω για τον 8150 και όχι 200 ευρώ για τον 2500Κ? Άντε να δω ποιός θα με κατηγορήσει ότι είμαι φανμπόϊ...?
vakis Δεκέμβριος 23, 2011 #2204 Δεκέμβριος 23, 2011 ισχύει...αλλά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις...ειδικα άν παίζει με 50fps με BD και ο 2500K στα 60-70...εκεί δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά...καθόλου καθώς εσύ μας ανέβασες για μια ακόμη φορά benches...πάρε και αυτό Bulldozer Arrives: AMD FX-8150 Review > Gaming Performance - TechSpot Reviews βλέπω ότι σε μεγάλες αναλύσεις η sandy παθαίνουν κοκομπλόκο...ενώ οι Bd όχι...τέσπα είναι ατέρμονο...αγόραζε μόνο intel να πάμε σε μoνοπώλειο... σιγά μην παίζει με 50 fps ο BD και 70 ο 2500... να παίζει με 100 O bd και 110 ο 2500 σε κάποια χαμηλή ανάλυση, ναι γίνεται. Σε αναλύσεις 1080p και με high settings και άνω οι διαφορές είναι μικρές 1-3%. Εντωμεταξύ στα minimum fps ο BD και ο thuban περνούν μπροστά, χαρακτηριστική περίπτωση το Metro 2033. εκεί οι x6 - x8 έχουν minimum fps στα 25αρια και οι sandy (και ο 2600κ) sta 10αρια-12αρια. εδώ clock 4 clock τεστ, στην ΙΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, 8150 μπροστά από 2500κ σε 11 από τα 16. και με 300 Mghz κάτω από τη στοκ ταχύτητά του! Same Frequency!FX-8150 PK X6/X4/i5 εδώ bf3 http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8147 bf3 οι αποδώσεις είναι δίπλα δίπλα για 2600κ-1100t-8150 (1 fps διαφορά) και με ισχυρές gpu που χτυπάνε 70αρια average. P.S. To inpai είναι ένα από τα καλύτερα site του Hong-Kong.
tavliban Δεκέμβριος 23, 2011 #2205 Δεκέμβριος 23, 2011 σιγά μην παίζει με 50 fps ο BD και 70 ο 2500...να παίζει με 100 O bd και 110 ο 2500 σε κάποια χαμηλή ανάλυση, ναι γίνεται.Σε αναλύσεις 1080p και με high settings και άνω οι διαφορές είναι μικρές 1-3%.τυχαία τα νούμερα, δεν θα κάτσω να ψάξω κάθε fps σε κάθε παιχνίδι...Στον πίνακα που μου δείχνεις ο ι5 είναι μπροστά,δεν καταλαβαίνω τι θες να μου πεις. Αν θελεις να δείξεις πως υπάρχουν και δοκιμές που ο FX περνάει μπροστά,σαφώς και υπάρχουν αλλα πρόκειται για 1-2 στις 10.Το τελευταίο που λες για τις αναλύσεις είναι άσχετο αφού η αλλαγή ανάλυσης επηρεάζει μόνο την επίδοση της GPU όχι της CPU.1. στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν το ίδιο test με διαφορετικές cpu/mb αλλά ίδια Gpu...άρα το θέμα είναι της CPU. 2. Αυτό που βλέπεις είναι ότι υπάρχει μεγάλη μείωση στην απόδοση του sandybridge σε συγκριση με τον bd σε μεγάλη ανάλυση. 8% μείωση fps σε Hd ο BD ενώ ο sandy 18%. Η σταθερότητα στις επιδόσεις κάτι λέει για μένα(However, if you look closer there is a difference between 1680x1050 and 1920x1200 performance. Intel clearly controlled the 1680x1050 results (where you could say there was less of a GPU bottleneck) the AMD processors performed better at 1920x1200.) Αυτό που λέει στα αγγλικά θέλω να πω αλλά απλά είδες το chart να έχει τους sandybridge στις πρώτες θέσεις και δεν διάβασες...Θα το ξαναπώ όμως για να μην παρεξηγούμαι, οι Intel αυτή τη στιγμή είναι καλύτερες cpu...no doubt...δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι οι bulldozer είναι γτπ...μια χαρά είναι και ίσως (με πολλά ίσως) δούμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον όταν και υποστηριχτούν από m$..(Βλ Patch scheduler)... είδωμεν
nikos1965 Δεκέμβριος 23, 2011 #2206 Δεκέμβριος 23, 2011 ρε mallibu ποσο χρονον εισαι?και πες μου κάτιτον υπολογιστή σου αντί να τον κοιτάζεις και να κανεις κάθε μέρα test να δεις αν θα βγάλει κανένα fps παραπάνω τον δουλευεις για τιποτα αλλο?
Mallibu Δεκέμβριος 23, 2011 #2207 Δεκέμβριος 23, 2011 1. στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν το ίδιο test με διαφορετικές cpu/mb αλλά ίδια Gpu...άρα το θέμα είναι της CPU. 2. Αυτό που βλέπεις είναι ότι υπάρχει μεγάλη μείωση στην απόδοση του sandybridge σε συγκριση με τον bd σε μεγάλη ανάλυση. 8% μείωση fps σε Hd ο BD ενώ ο sandy 18%. Η σταθερότητα στις επιδόσεις κάτι λέει για μένα(However, if you look closer there is a difference between 1680x1050 and 1920x1200 performance. Intel clearly controlled the 1680x1050 results (where you could say there was less of a GPU bottleneck) the AMD processors performed better at 1920x1200.) Αυτό που λέει στα αγγλικά θέλω να πω αλλά απλά είδες το chart να έχει τους sandybridge στις πρώτες θέσεις και δεν διάβασες...Θα το ξαναπώ όμως για να μην παρεξηγούμαι, οι Intel αυτή τη στιγμή είναι καλύτερες cpu...no doubt...δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι οι bulldozer είναι γτπ...μια χαρά είναι και ίσως (με πολλά ίσως) δούμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον όταν και υποστηριχτούν από m$..(Βλ Patch scheduler)... είδωμενΥπάρχει μεγαλύτερη μειωση στον SB γιατί στις χαμηλότερες αναλύσεις ανεβάζει παραπάνω στροφές,αλλά όσο μεγαλώνει ανάλυση τόσο το βάρος πέφτει στην GPU. Έστω ότι τρέχουν σε άνοιχτο δρόμο 2 αμάξια μια Ferrari και ενα Skoda και ξαφνικα συναντάνε κίνηση. Ποιο θα κόψει περισσότερη ταχύτητα απο τα 2? You get the point
tavliban Δεκέμβριος 23, 2011 #2208 Δεκέμβριος 23, 2011 Υπάρχει μεγαλύτερη μειωση στον SB γιατί στις χαμηλότερες αναλύσεις ανεβάζει παραπάνω στροφές,αλλά όσο μεγαλώνει ανάλυση τόσο το βάρος πέφτει στην GPU. Έστω ότι τρέχουν σε άνοιχτο δρόμο 2 αμάξια μια Ferrari και ενα Skoda και ξαφνικα συναντάνε κίνηση. Ποιο θα κόψει περισσότερη ταχύτητα απο τα 2? You get the pointjesus christ...you get the point...άστο malibu...γράψε μόνο για intel...έτσι όπως γράφεις είναι σαν να σε πληρώνει η ίδια η intel...
Mallibu Δεκέμβριος 23, 2011 #2209 Δεκέμβριος 23, 2011 jesus christ...you get the point...άστο malibu...γράψε μόνο για intel...έτσι όπως γράφεις είναι σαν να σε πληρώνει η ίδια η intel...Όσο μεγαλώνουν οι αναλύσεις η ψαλίδα κλείνει επειδή και οι 2 CPU φρενάρονται απο την GPU. Οσο χαμηλώνει η ανάλυση τόσο ανοίγει η ψαλίδα αφού το βάρος πέφτει στην CPU άρα η διαφορά στην δυνάμη μεταξύ FX & SB φαίνεται πιο ορατά.Τι απο το παραπάνω concept σου φαίνεται δύσκολο να καταλάβεις?
tavliban Δεκέμβριος 23, 2011 #2210 Δεκέμβριος 23, 2011 άστο ρε λέμε...ότι ήταν να καταλάβω το κατάλαβα...
Mallibu Δεκέμβριος 23, 2011 #2211 Δεκέμβριος 23, 2011 Cool μου αρέσει η ροή επιχειρημάτων των κατόχων FX σε αυτό το θέμα.Greektube - Αμαν Εγκλωβισμενοι του Χρηματιστηριουάιντε,καλές γιορτές
tavliban Δεκέμβριος 23, 2011 #2212 Δεκέμβριος 23, 2011 thanks επίσης...δεν θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω με κάποιον που είναι υποκειμενικος ρε φίλε...την άποψη μου την είπα στο Post 2205.overall είναι καλύτεροι οι intel τερμα, όχι οτι η Bd είναι ΓΤΠ. αλλά να παρουσιάζεις τον Intel σαν φερράρι και τον bd σαν skoda...ε αν είναι να μιλήσουμε έτσι άστο ρε λέμε...είναι χάσιμο χρόνου αν όχι τίποτα άλλο...
grathk Δεκέμβριος 23, 2011 #2213 Δεκέμβριος 23, 2011 'Εχετε πολύ πλάκα...ΔλΔ να ξαναβάλω την 6600gt μου να παίζω call of duty.Τί 24fps τί 60fps...Εχετε παίξει ποτε fps και μιλατε και για battlefield??...ftlulz..
adpanos Δεκέμβριος 25, 2011 #2214 Δεκέμβριος 25, 2011 εννοείς το chipset το οποίο ΟΝΤΩΣ είναι σαφώς ανώτερο από την σειρά 67, (και overclockαρει, και 6ΧSATA3 έχει κλπ κλπ). τώρα από αυτό με τα fans αυτό που δεν καταλαβαίνω ακόμα είναι αν το μάτι τους πιάνει τα 10fps παραπάνω που βγάζει ο intel στα παιχνίδια (στα 80fps), ή τα 5msec παραπάνω που θα κάνει να ανοίξει το excelloφυλλο... πάντως για μένα εκεί που υστερεί σημαντικά είναι στην κατανάλωση... πολύ χρήσιμο το ποστ σου....ο 8150 είναι εφάμηλος τον 2500, και μάλιστα σε multithreaded εφαρμογές (4+ thread) του ρίχνει για πλάκα. Τον κερδίζει clock for clock και στην ίδια συχνότητα. Kαι φυσικά έχει καλύτερη πλατφόρμα από το Ζ68. τώρα αμα σου αρέσει να κοιτάς benchmark 5ετίας και παιχνίδια 3-ετίας, ή να ψάχνεις το αν τα fps είναι 80 ή 81,345 δικαιωμά σου. ειχα για καμοσο καιρο pc με 980+ραμπατζ 3 μπλακ/2600κ+μαξιμους/8150+κροςχερ 5/1090+ κροςχερ 4.πρακτικα σε games/browsing/λιγο επεξεργασια video/λιγο photoshop και γενικα δουλειες περα απο βεnchmarks η διαφορες ειναι πολυ μικρες για να φανουν με το ματι. τωρα για τα benchmarks ειναι αλλη ιστορια. πρέπει να είσαι απο αυτούς που καταλαβαίνουν τα 90fps από τα 100fps...και αντιλαμβάνονται το 1msec...(κάνω χιούμορ αποτυχημένο ) anyway εγώ θεωρώ πάντως ότι και οι δύο μια χαρα cpu είναι και άμα έβαζες τα pc δίπλα δίπλα το ίδιο gaming και την ίδια δουλειά θα έκανες...πάντως αναβάθμιση εγώ θα κάνω του χρόνου χωρίς να αλλάξω mb...για τους ivybridge ξέρουμε αν θα παίξουν στο 1155???ή θα έχει 1156;;;; Τι κάθεστε και ασχολείστε βρε εσείς ????? Θα βάλετε μυαλό σε ένα άτομο το οποίο πιστεύει και θέλει να μας αποδείξει κι όλας πως αν διαθέσουμε σε έναν γέρο (παλαιό πρόγραμμα) ένα αεροπλάνο (πολυπύρηνο) και ένα ποδήλατο (μονοπύρηνος) να πάει στο χωριό του και ο γέρος διαλέξει το ποδήλατο γιατί αυτό μόνο ξέρει να οδηγεί, τότε φταίει το αεροπλάνο (πολυπύρηνος) για την απόφαση του γέρου και όχι ο γέρος (το προγραμμα) ........:clap::clap::clap::clap::clap::wall::wall: 'Εχετε πολύ πλάκα...ΔλΔ να ξαναβάλω την 6600gt μου να παίζω call of duty.Τί 24fps τί 60fps...Εχετε παίξει ποτε fps και μιλατε και για battlefield??...ftlulz.. Οχι θα βάλουμε επάνω τον παλιό PHENOM II X4 975/980 που τουλάχιστον στο BATTLEFIELD ξαπατώνει τους διαφόρους SANDY και B/DΟZER ...... Απλά για να καταλάβεις πολύ απλά και εσύ πως τα διάφορα προγράμματα εκμεταλεύονται περισσότερο ή λιγότερο έναν επεξεργαστή ανάλογα την αρχιτεκτονική του και ανάλογα τον τρόπο που είναι γραμμένα, και η τελική απόδοση ΔΕΝ αντικατοπτρίζει κατά κανόνα τις γενικές επιδόσεις/δυνατότητες του επεξεργαστή αυτού. Καλές εορτές !
grathk Δεκέμβριος 25, 2011 #2215 Δεκέμβριος 25, 2011 Απλά δες στα reviews τις συχνότητες που λένε οτι δοκιμάζουν τις cpu. Πιστεύεις οτι τρέχουν με turbo mode on ή off?Εγώ νομίζω οτι τρέχουν με on. Στο battlefield 3 τώρα που ο FX-8150 περνάει τους SB ειναι λογικά φορτωμένος άρα έχει "τουρμπίσει" στα 4,2Ghz ,οι sandy απο την άλλη εχουν "τουρμπίσει" στα 3,7-3,8Ghz.Στο shogun 2 τί παιζει εκει?Μήπως δεν ειναι heavily multithreaded εφαρμογή αυτή?
taotao2 Δεκέμβριος 25, 2011 #2216 Δεκέμβριος 25, 2011 εγω αυτο που εχω να πω...ειναι οτι εχω εναν 1090t και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα !!!Βλεπω εδω αναλυσεις πανω σε θεματα ,οπου τα περισσοτερα ειναι σταγονες στον ωκεανο για τον ανιδεο χρηστη και τον μεσο χρηστη που ειναι το 90% της παγκοσμιας αγορας !!!!Τον πηρα 176 ευρω σε συνδιασμο με ενα καλο mobos και μια καλη καρτα γραφικων(6950) και κανει παπαδες ......απο παιγχνιδια,απο εφαρμογες,εγγραφες dvd κλπ. κλπ. κλπ. Αυτη την ωρα στην ελλαδα ειδικα ,δεν υπαρχει η φραση, οτι πληρωσεις παιρνεις....υπαρχει η φραση ,οσο σε παιρνει θα πληρωσεις.Ολες τις φορες που εχω συναρμολογησει pc σε φιλους και γνωστους ....η ερωτηση ειναι η εξης:μεχρι ποσα διαθετεις ???και απο εκει και περα ,πορευεσαι και φτιαχνεις μεχρι εκει που βασταει η τσεπη!!!!Εμπορικα ,την ιδια διαρκεια ζωης εχει ο 1090Τ με τον 2500 .....επειδη λοιπον αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη ,και τους δυο που εχω δουλεψει ,διαφορες δεν εχουν πουθενα σε καθημερινη χρηση ..........κανεις δε θα κατσει σπιτι του να κανει τεστ και ουτε ολοι μενουν στα βορεια προαστεια με 5000 ευρω το μηνα εισοδημα και εχουν την δυνατοτητα να αλλαζουν μηχανηματα καθε εξαμηνο !!!!Θα συμφωνησω με την φραση του nikos1965 : "τον υπολογιστή σου αντί να τον κοιτάζεις και να κανεις κάθε μέρα test να δεις αν θα βγάλει κανένα fps παραπάνω τον δουλευεις για τιποτα αλλο? "
sk1pper Δεκέμβριος 25, 2011 #2217 Δεκέμβριος 25, 2011 You made my day ρε παίδες Ακόμα με τη μαούνα ασχολείστε? Από κάθε άποψη είναι fail η cpu... τόσο απλά Είναι ζεστός, ενεργοβόρος και ελεεινά αδύναμος ακόμα και σε σχέση με έναν Thuban. [MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] sorry ρε man -no offence- αλλά με αυτή τη λογική δοκίμασε το και σε DX9. Τον κοινό gamer τον ενδιαφέρει τι λέει το εκάστοτε HW στα 1920x1080 (άντε βαριά 1680x1050) Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!
adpanos Δεκέμβριος 25, 2011 #2218 Δεκέμβριος 25, 2011 Απλά δες στα reviews τις συχνότητες που λένε οτι δοκιμάζουν τις cpu.Πιστεύεις οτι τρέχουν με turbo mode on ή off?Εγώ νομίζω οτι τρέχουν με on.Στο battlefield 3 τώρα που ο FX-8150 περνάει τους SB ειναι λογικά φορτωμένος άρα έχει "τουρμπίσει" στα 4,2Ghz ,οι sandy απο την άλλη εχουν "τουρμπίσει" στα 3,7-3,8Ghz.Στο shogun 2 τί παιζει εκει?Μήπως δεν ειναι heavily multithreaded εφαρμογή αυτή?Αν οι επεξεργαστές είναι κλοκαρισμένοι τότε το trbo είναι στο OFF σε όλα τα συγκριτικά που παίζουν στην πιάτσα. Και σου ξαναλέω πως ανάλογα το πως είναι γραμμένο ένα παιχνίδι παίζει καλύτερα σε έναν και όχι σε άλλον επεξεργαστή. Δεν εξετάζω αυτή την στιγμή αν είναι SANDY, DENEB, CONROE, THUBAN. Αρα σου έχω απαντήσει είδη.
9000+rpm Δεκέμβριος 25, 2011 #2219 Δεκέμβριος 25, 2011 Το θεατρο του παραλογου.. Στο bf3 που φαινονται οι sandy πισω για 0,5 εως και 1,5 ολοκληρο fps, δηλαδη διαφορα στο οριο του στατιστικου λαθους, ηAMD ξεπατωνει τους sandy... Στα υπολοιπα παιχνιδια που πραγματικα οι sandy χανονται απο τον χαρτη, τι 30, τι 40 τι 50 fps, δεν αφορουν τον χρηστη τετοια νουμερα Φαινεται πως μερικη αρνουνται να δεχτουν το προφανες, οτι δηλαδη ο bd ειναι fail ειτε απο τιμη το πιασεις, ειτε απο καταναλωση το πιασεις, ειτε απο επιδοσεις το πιασεις, ειτε και συνδιασμο και των 3ων μαζι Καλα Χριστουγεννα σε ολους!
adpanos Δεκέμβριος 25, 2011 #2220 Δεκέμβριος 25, 2011 Το θεατρο του παραλογου..Στο bf3 που φαινονται οι sandy πισω για 0,5 εως και 1,5 ολοκληρο fps, δηλαδη διαφορα στο οριο του στατιστικου λαθους, ηAMD ξεπατωνει τους sandy...Οταν τον DENEB τον αγοράζεις 105€ με την μητρική του με SATAIII USBIII, CROSS 2X8 μαζί στα 180€ είναι ΞΕΠΑΤΩΜΑ αυτό που παθαίνουν οι SANDY των 200-250€ και με την μητρική στα 330-400€ ....... στο BF3.Οποιος καταλαβαίνει τι θέλω να πω καταλαβαίνει .......Και ξαναλέω πως η απόδοση σε μια εφαρμογή ΔΕΝ δείχνει την γενική απόδοση ενός CPU . Αυτό ισχύει και στην παραπάνω περίπτωση.Απλά δεν μπορείς να δείχνεις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν σωστά ένα cpu και να θες να αποδείξεις πως το cpu είναι για τα μπάζα. Γιατί να μην είναι για τα μπάζα το πρόγραμμα που χρησημοποιείς δηλαδή ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.