astrovasilis Φεβρουάριος 2, 2012 #2321 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Καταχας ο FPU sceduler δεχεται 2 threads των 2Χ128 στα 2 FMAC με FMA4 ( με τεσσερα operands ) ----->>> FMA3 o PD ... Mono se 256bit AVX εντολων λειτουργει σαν 4 πυρηνος... Αν τα λεω καλα ο thusban exei 3 MMX pipelines και ενα 128 bit FMAC ( fused multiply-accumulate ) 2ον το 10% του Q4 εσοδων της AMD ειναι απο τους BD.. αρα εντο στοχων... 3oν Οι trinity θα ειναι μεταξυ 1 και 2 και το 2013 θα ειναι στο δευτερο σταδιο... λογω GCN.... Επισης L1 L2 αργες L3 παρα πολυ και ενεργοβορα... αρα περιμενουμε να οριμασει η 32nm manufacturong proccess.... αρα οτι ειναι να γινει θα γινει τον οκτωβρη .... ( αν και παντα ακουγεται η χαμηλη προβλεψη τοy branch prediction unit ) Ναι δεν μου αρεσει ο BD τωρα και κανω υπομονη.... αρχη ειναι... εχουμε και τους trintiy se ενα μηνα.. Επισης η καταναλωση εινα μυθος διοτι μονο στους φορητους εχει αξια... Ε αμα καιει 40 W στο full παραπανω.. ενταξει... ποτε θα δουλεψει στο φοου ομωςςς;; Στα 2/3 του χρονου σε idle ειναι... Επισης μιας και δω το site einai hardware enthusiasts αρκετοι εχετε 580/SLI 6970/CF eyefinity ta 40W του ΒD σας πειραξαν; Ε μα...... Και ο δικος μου ο 955 ( εστω ) εκαιγε 110 W και ο Ι5 750 εκαιγε 85W περιπου.. αλλα ο 995 εκανε 135 Ε και ο Ι5 750 170 Ε... ) Για περαιτερω ο charlie sto S|A εχει ενα αρθρο που λεγεται 1000 cuts οf BD και λεεει οτι θελει αρκετη δουλεια ο BD για να ξαναγινει ανταγωνιστικος και μη ξεχναμε την μειωση RnD το 2011 στην ΑΜD.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 2, 2012 #2322 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Ο καθαρά serverάδικος σχεδιάσμος έχει πατώσει επίσης.Επίσης, δεν της είπε κανείς της AMD να βάλει "αποδυναμωμένα" IEU.Πρέπει να δικαιολογούμε την κάθε παπάτζα κάποιας εταιρίας δηλαδή ρε Πάνο ?Δεν δικαιολογούμε κανέναν !!! Απλά για να είμαστε ακριβείς πρέπει αυτό που λέμε να ισχύει κι όλας !!Ο διπλασιασμός της IEU ανά πυρήνα (module) σε σχέση με του πυρήνες της AMD στο παρελθόν, δεν υπάρχει και είναι λάθος να λέγεται ! Εγινε μια μικρή αύξηση της συνολικής IEU και ταυτόχρονα ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ της ...... Αν υπήρχε διπλασιασμός της ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε τότε ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Εσύ με αυτό που είπες αφήνεις να εννοηθεί πως την διπλασίασαν .Μακάρι να το είχαν κάνει για εμένα αλλά δεν ...Αν θέλουμε να κρίνουμε το μέγεθος του κάθε νέου IEU τότε να κρίνουμε τους ZAMBEZI και όχι την αρχιτεκτονική B/D που είναι κάτι γενικότερο.Για τους ZAMBEZI είπα παραπάνω την άποψή μου.Η αρχιτεκτονική BD είναι κάτι που θα μείνει στην AMD για μια 5ετία ίσως και παραπάνω και σίγουρα θα δούμε πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις της.Τέλος αν οι INTERLAGOS ήταν χειρότεροι από τους Magnycours δεν θα είχε η AMD γύρω στο 7% αύξηση μεριδίου στους server αλλά μείωση .... Νομίζω αυτά είναι τα οικονομικά αποτελέσματά της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Φεβρουάριος 2, 2012 #2323 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Τελευταια η AMD τη λεξη CPU παρατηρω δεν την πολυαναφερει... Προς server kai apu παει το πραγμα...AMD reveals its 2012-2013 roadmap, promises 28nm chips across the board by 2013 -- Engadget Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 2, 2012 #2324 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Τελευταια η AMD τη λεξη CPU παρατηρω δεν την πολυαναφερει... Προς server kai apu παει το πραγμα...AMD reveals its 2012-2013 roadmap, promises 28nm chips across the board by 2013 -- Engadget Αν βάλει σε όλα τα DESKTOP και μια IGP τα κάνει APUS ... Δεν θα πάψουν να είναι επεξεργαστές όπως τους ξέραμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 7, 2012 #2325 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 Εφοσον εχει πει ο καθενας τον πονο του κτλπ, οι amd πουλανε τρελα σε σερβεροκομματια ομως γιατι εκει γινονται σωστα προγραμματα μελετημενα και η αναλυση παει συννεφο απο επιστημονες και πανεπιστημιακους παραγοντες. Στα desktop για τον λογο οτι τρωγομαστε ποιος εχει το μακρυτερο ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ, μας πουλανε οτι θενε οσο θενε και μεις το αγοραζουμε γιατι λεει εχει 5W λιγοτερο σε idle και 3 frames παραπανω.Ετσι με την πολιτικη τους να πουλαει μια χαρα, δε θα δουμε νεα games να τρεχουν σωστα καθως θα ναι κακογραμμενα ωστε να περναει το +3 φρειμζ σαν επιτευγμα. Αν ειχαμε μέτρο στην αγορα και την αναβαθμισιμοτητα τοτε θα βλεπα τον λογο για τον οποιο το xbox και το ps3 παιζουν νερο οτι εχει βγει σε 720 και τα πισι δε το φορτωνουν καν.Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.Οι μπουλντοζες επρεπε να ειχαν μεινει ολες στο ραφι οπως και τα περισσοτερα κομματια i5 και i7 ενθουζιασντικ.Αφου δεν υπαρχει κατι νεο σε s/w τρομερο και απιστευτο και εφοσον δε βελτιωνουν οτι ηδη κυκλοφορει, γιατι να παρεις κατι τοσο φρεσκο;Για το +3 φρειμζ; Και θεμε να λεμε οτι οι τεχνολογικες επιστημες ειναι πιο σμαρτ απο τις θεωρητικες; Και να λεμε ψοφιες επιστημες τις αλλες ενω η λογικη στην τεχνολογια εχει αρχισει και παει περιπατο...αυτό είναι με διαφορά το καλύτερο post σε αυτό το thread... +1Αφού αναφερθήκατε όλοι σχεδόν και στους server, επειδή δουλεύω σε εταιρεία παρόχου internet και έχουμε ένα κάρο servers, να σας ενημερώσω πως το 80% είναι AMD για τον εξής απλό λόγο. Οι εφαρμογές που τρέχουν (διαχείριση, file servers, email etc) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΝΗΜΗ πιο πολύ. Άρα η εταιρεία θα κοιτάξει το ΚΟΣΤΟΣ. Δεν ξέρω και τις τιμές στις CPU για Servers αλλά είμαι 100% σίγουρος πως οι ΧΕΟΝ είναι πολύ πιο ακριβοί με τους αντίστοιχους AMD.Αυτό φυσικά δεν τους κάνει καλύτερους, αλλά πιο συμφέρουσα αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 7, 2012 #2326 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 Ρε μάγκες κάτι που έχει προκύψει και θα ήθελα να μάθω... Στο bios της μητρικής μου πλέον υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσω τους πυρήνες (ή τα modules αν θέλετε). Δηλαδή από 8 να έχω 6,4 ή 2. Υπάρχει κάπου πουθενά κάποιο site που να λέει πόσο καταναλώνει πλέον ο Bulldozer με απενεργοποιημένους πυρήνες;;;;Στο μεταξύ είμαι στο ψάξιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 12, 2012 #2327 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2012 Ερχονται νέοι Bulldozer και νέες bullozer base APUs !!! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον νομίζω πως θα έχει ο Α10-5800 με την HD7660 για κάρτα γραφικών, ανάλογα βέβαια την τιμή του. Θα μας δείξει ίσως τι ψάρια πιάνει και ο Piledriver πυρήνας και κατά πόσο έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Zambezi. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνουν οι κωδικοί FX-83 κ.λ.π. , αν είναι νέο rev. νέος πυρήνας ή απλά υψηλότερα ρολόγια. Λέει για VISHERA πάντως οπότε μάλλον φεύγουμε από τους Zambezi άμεσα και πάμε σε Piledriver ! Ούτε ο 8170 δεν φαίνεται να βγαίνει καλά καλά . Πάει σε άμεση αλλαγή πυρήνα η AMD ... Βέβαια μέχρι τώρα μας έλεγε για 10-CORE VISHERA , ενώ εδώ φαίνεται πως θα υπάρχουν 8-core τουλάχιστον για αρχή ! Και τέλος έχουμε και νέα brazos ! Μακάρι να είναι άξιοι αντικαταστάτες των προηγούμενων ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Φεβρουάριος 14, 2012 #2328 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 AMD FX-8150 3.60 GHz with Windows Patches Review - Page 13/14 | techPowerUpδιαβάστε με προσοχή.Ο 8150 υπολείπεται του 2600κ αλλά υπερέχει ξεκάθαρα του 2500k Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Φεβρουάριος 14, 2012 #2329 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Δεν αντιλεγω,αν και ειμαι μερικες φορες καχυποπτος.Σε gaming συστηματα εχω παρατηρησει παραπολυ καλες συμπεριφορες.Καταναλωσεις ομως; Μεγαλος βηχας εκει, κριμα. Και δε βλεπω να στρωνει πολυ σε επομενα rev's. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Φεβρουάριος 14, 2012 #2330 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Δεν αντιλεγω,αν και ειμαι μερικες φορες καχυποπτος.Σε gaming συστηματα εχω παρατηρησει παραπολυ καλες συμπεριφορες.Καταναλωσεις ομως; Μεγαλος βηχας εκει, κριμα. Και δε βλεπω να στρωνει πολυ σε επομενα rev's.Βασικά εδώ το τεσταραν με καινούριες εφαρμογές και games, αν το τεστάρουν με εφαρμογές 2007-2009, όπως κάνουν οι περισότεροι, θα σερνεται.Η κατανάλωση είναι πρόβλημα.Προσωπικά περιμένω να δω τι θα φέρει ο piledriver στο τραπέζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Φεβρουάριος 15, 2012 #2331 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Σχεδόν διπλάσια κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τον 2500Κ και μιάμιση φορά περισσότερη από τον 2600Κ. Μήπως έχουν υπογράψει καμιά σύμβαση με την ΔΕΗ; Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό, ειδικά όταν αναμένονται οι Ivy Bridge με 77W max TDP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Φεβρουάριος 15, 2012 #2332 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Σχεδόν διπλάσια κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τον 2500Κ και μιάμιση φορά περισσότερη από τον 2600Κ. Μήπως έχουν υπογράψει καμιά σύμβαση με την ΔΕΗ; Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό, ειδικά όταν αναμένονται οι Ivy Bridge με 77W max TDP.και εγώ το σκέφτομαι πολύ για ivy, τον τετραπύρινο με HT.Με εκνευρίζει όμως η τσιφουτιά της intel με τους πυρίνες, και το να πέσω από τους 6 στους 4. Ειδικά επειδή σε νέες εφαρμογές βλέπω να παίζουν και οι 6 σε πολύ υψηλά ποσοστά.Εκτός και αν βαρέσω καμιά υδρόψυξη και στείλω τον γερο-1090τ στα 4.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Φεβρουάριος 15, 2012 #2333 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Καλά το υπερέχει ξεκάθαρα κιόλας απο που το συμπέρανες? Στα περισσότερα τεστ πίσω του είναι & καίει το διπλάσιο όπως ξανα-αναφέρθηκε. Απο το conclusion του άρθρου: "For the past few years, AMD has always been two steps behind Intel, but always found a way to stay competitive in certain market segments that kept AMD operational. The Bulldozer architecture and Zamebezi processors should have narrowed that gap between AMD and Intel, but instead of competing on par with Sandy Bridge, a year-old architecture, Bulldozer ended up only as a mid range product. This means AMD will have to continue the two step lag behind Intel for another product cycle at least" "..It would have been a great CPU if it weren't for Intel's Sandy Bridge, and Ivy Bridge is just around the corner. The price tag on FX-8150 is not that bad actually and it could be the only thing that keeps FX-8150 afloat. If you're into gaming: Inte'ls Core i5 2500K is the way to go, while those spending many hours doing some serious work should look to FX-8150 as an valid option" Επίσης,καλό άρθρο για ανάγνωση: HD 7970: Bulldozer vs. Sandy Bridge vs. Nehalem Review - Page 1/21 | techPowerUp TL;DR: Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Φεβρουάριος 15, 2012 #2334 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Καλά το υπερέχει ξεκάθαρα κιόλας απο που το συμπέρανες? Στα περισσότερα τεστ πίσω του είναι & καίει το διπλάσιο όπως ξανα-αναφέρθηκε.Απο το conclusion του άρθρου: "For the past few years, AMD has always been two steps behind Intel, but always found a way to stay competitive in certain market segments that kept AMD operational. The Bulldozer architecture and Zamebezi processors should have narrowed that gap between AMD and Intel, but instead of competing on par with Sandy Bridge, a year-old architecture, Bulldozer ended up only as a mid range product. This means AMD will have to continue the two step lag behind Intel for another product cycle at least" "..It would have been a great CPU if it weren't for Intel's Sandy Bridge, and Ivy Bridge is just around the corner. The price tag on FX-8150 is not that bad actually and it could be the only thing that keeps FX-8150 afloat. If you're into gaming: Inte'ls Core i5 2500K is the way to go, while those spending many hours doing some serious work should look to FX-8150 as an valid option" Επίσης,καλό άρθρο για ανάγνωση: HD 7970: Bulldozer vs. Sandy Bridge vs. Nehalem Review - Page 1/21 | techPowerUp TL;DR: Τι έγινε ξεμύτισες από τη γέφυρα??? :P διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις..... κριτική κάνουμε και οι ίδιοι αν δεις τα ποστ, ειδικά για power consumptioN και την απόδοση σε παλιές εφαρμογές. Στα σημαντικά benches η απόδοση δεν συγκρίνεται. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για το batman (204 fps 214) και το 3dmark εντάξει... αλλά τότε πρόκειται για επίπεδο νηπιαγωγίου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 15, 2012 #2335 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Να στο χαλάσω, αλλά αυτό το έτρεξαν στους Intel με το Core Parking Enabled, που ρίχνει το score κατά 2000 Kb/s πάνω κάτω. Το μοναδικό μου σχόλιο επί του θέματος, δεν έχω τον παραμικρό σκοπό να αναμειχθώ σε ένα ακόμα AMD vs Intel thread. eot Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMDnord Φεβρουάριος 15, 2012 #2336 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Core parking απο registry?δεν νομιζω οτι όλοι οσοι εχουν cpu με ΗΤ ξερουν τι ειναι, απο που το ανοιγεις και τι κανει.αρα με απειραχτο λειτουργικο, δουλευει ετσι.εκτος και αν εχει μπει σε επιλογη @ cp οποτε οκ, αλλα και παλι δεν ειναι ανοιχτο απο την μανα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Φεβρουάριος 15, 2012 #2337 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Τι έγινε ξεμύτισες από τη γέφυρα??? :P διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις..... κριτική κάνουμε και οι ίδιοι αν δεις τα ποστ, ειδικά για power consumptioN και την απόδοση σε παλιές εφαρμογές. Στα σημαντικά benches η απόδοση δεν συγκρίνεται. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για το batman (204 fps 214) και το 3dmark εντάξει... αλλά τότε πρόκειται για επίπεδο νηπιαγωγίου... Μου linkareis τα 4-5 που είναι μπροστά σαν "σοβαρα' benchmark και τα υπόλοιπα 15 που είναι πίσω τα χαρακτηρίζεις ασόβαρα? Με το "παλιές εφαρμογές" και "εφαρμογές 2007-2009" καν΄το καλύτερα το 95% των εφαρμογών/παιχνιδιών που κυκλοφορούνε σήμερα για να είσαι μέσα στα σύμπερασματα σου ps.Το 3dmark είναι επιπεδο νηπιαγωγίου,το wPrime και το Cinebench που λινκάρεις γιατί δεν υπάγονται σε αυτόν τον κανόνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 15, 2012 #2338 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Εμπρός λοιπόν για τους παλαιολιθικούς μονοπύρηνους .... επειδή το software είναι για κλάματα!!! :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Φεβρουάριος 15, 2012 #2339 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 αυτο το thread θα κρατισει για παντα σοβαρα τωρα γιατι ασχολειστε ? και οι amd και οι intel φανς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 15, 2012 #2340 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Μάλλον κανείς τους δεν έχει τίποτα το καλύτερο να κάνει στην ζωή του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.