tavliban Ιανουάριος 9, 2012 #2241 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Τα modules, με βάση το πως τα βλέπω εγώ, δεν είναι κάτι καινοτόμο, αλλά κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα Χ86 από την Intel πριν από 7-8 χρόνια. Είναι το hyperthreading της Intel, αλλά με τέτοιο τρόπο υλοποιημένο από την AMD ώστε να μην φάει στα μούτρα έναν χείμαρρο μηνύσεων από τους πελάτες της, που θα διαπιστώνουν ότι τους πούλησαν κουτσουρεμένο και όχι κανονικό eight core cpu. Ο FX είναι τόσο eight core όσο χρειάζεται για να λέει τα ψέματά του το τμήμα marketing. Αναρωτιέμαι αν αργότερα (intel και/ή AMD) θα γράφουν έξω από το κουτί μόνο την max turbo συχνότητα και όχι την standard όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες.δεν το έχω ψάξει το θέμα με τα modules για να είμαι ακριβής και αυτό που λες δεν το ξέρω προσωπικά...έχω διαβάσει ότι ουσιαστικά πρόκεται για 4 πυρήνες με 8 threads μεταξύ τους (κ το patch της microsoft αυτό έκανε) και ότι πρόκειται για marketing τρικ...πάντως αυτό με την max Turbo συχνότητα το έχουν κάνει (ειδικά η ΑΜΔ) στο παρελθον αν θυμάσαι με κάτι επεξεργαστές που έλεγαν 2200+, 34000+ κλπ ενώ ήταν χρονισμένοι πιο κάτω ... οπότε δεν θα μου φανεί περίεργο αν το κάνει και η Ιntel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patman Ιανουάριος 9, 2012 #2242 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στο γνωστό πρόβλημα των BD με τον scheduler. Αν κ πιστεύω ότι είναι φούμαρα, μπορεί με το αναμενόμενο (?) patch των windows να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό όμως που πρέπει κάποιος να τονίσει είναι ότι αν κάποιος κατασκευαστής δεν έφτιαχνε ποτέ κάτι καινοτόμο (π.χ. AMD έφτιαξε τον πρώτο 64bit cpu) τότε πρώτα η Intel δεν θα έφτιαχνε ποτε της (ή θα αργούσε) να φτιάξει 64bit cpu και στη συνέχεια δεν θα έφτιαχναν 64Βit OS. Μπορεί λοιπόν η αρχιτεκτονική της AMD με τα modules να είναι καλύτερη για το μέλλον (λέμε τώρα) αν υποστηριχτεί αντίστοιχα.Βασισμένος σε τι πιστεύεις ότι είναι φούμαρα; Στην εμπειρία σου με job scheduling; Οταν βγήκαν οι amd64 πόσοι βλέπαν διαφορά με 64bit windows; Πόσο καιρό πήρα για να δείτε (στα win πάντα) 64bit φώς;Το ίδιο θα γίνει και με το τωρινό "module" Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 9, 2012 #2243 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 πάντως αυτό με την max Turbo συχνότητα το έχουν κάνει (ειδικά η ΑΜΔ) στο παρελθον αν θυμάσαι με κάτι επεξεργαστές που έλεγαν 2200+, 34000+ κλπ ενώ ήταν χρονισμένοι πιο κάτω ... οπότε δεν θα μου φανεί περίεργο αν το κάνει και η Ιntel... All due respect αλλά στην ιστορία πάσχεις. Δεν υπήρχε max turbo τότε και το ΧΧΧΧ+ ήταν PR rating και όχι μέγιστη συχνότητα. O tempora o mores.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 9, 2012 #2244 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 [MENTION=1038]schumifer[/MENTION] νταξ δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά της ίδιας νοοτροπίας είναι, έχω μια CPU που παίζει στα 3ghz και λέω ότι μπορεί να αποδόσει σαν 4ghz...το ίδιο σκεπτικο είναι με αυτό που αναφέρω...[MENTION=9497]nspattak[/MENTION] με το σκεπτικό του marketing το λέω...Σου λέει ο πωλητής πάρτο τώρα γιατί στο μέλλον θα σου βάλω ένα patch και θα έχεις 10-40% (το 40% δεν είναι τυχαίο νούμερο το έχω δει σε άλλα forum) παραπάνω απόδοση...εγώ το ΕΥΧΟΜΑΙ να ισχύει (έχω BD άλλωστε και είμαι ήδη ευχαριστημένος), μέχρι όμως να βγει το patch και το δω με τα ματάκια μου θα είμαι ένας άπιστος Θωμάς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 9, 2012 #2245 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 ...πάντως αυτό με την max Turbo συχνότητα το έχουν κάνει (ειδικά η ΑΜΔ) στο παρελθον αν θυμάσαι με κάτι επεξεργαστές που έλεγαν 2200+, 34000+ κλπ ενώ ήταν χρονισμένοι πιο κάτω ... οπότε δεν θα μου φανεί περίεργο αν το κάνει και η Ιntel...Οι επεξεργαστές της AMD τότε που είχαν τις ονομασίες 2200+, 3400+ (Athlon XP, Athlon x2) κλπ, όπως είπε και ο schumifer, δεν έπιαναν αυτές τις συχνότητες. Ήταν χαμηλότερα χρονισμένοι και δεν είχαν κάποια λειτουργία (π.χ. Turbo core) να αλλάζει τα ρολόγια τους. Τα νούμερα στις ονομασίες τους δήλωναν κατα κάποιο τρόπο οτι οι επίδόσεις τους είχαν ένα + από τον αντίστοιχο Pentium 4.Παράδειγμα, ο Athlon XP 1800+ που είχα ήταν χρονισμένος στα 1533Mhz αλλά η ονομασία του "δήλωνε" πως είχε σε επιδόσεις ένα + παραπάνω από τον αντίστοιχο Pentium 4 1800Mhz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 9, 2012 #2246 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Athlon - Wikipedia, the free encyclopediaThe Athlon XP was marketed using a PR system, which compared its relative performance to an Athlon utilizing the earlier "Thunderbird" core. Και αυτό marketing τρικ ήταν, αλλά σε έναν βαθμό απόλυτα δικαιολογημένο μιας και η Intel παρουσίαζε τη συχνότητα ως το απόλυτο μέτρο σύγκρισης δύο επεξεργαστών, που προφανώς ήταν απολύτως λανθασμένη άποψη και παραπλανητική. Παλιότερα αν θυμάμαι καλά και η Cyrix και η AMD είχαν χρησιμοποιήσει ανάλογες τακτικές με PR system.Βέβαια είχε επικρατήσει να θεωρούμε το PR rating σε σύγκριση με τους Pentium 4 διότι αρχικά ίσχυε. Προς το τέλος την ζωής των Athlon XP όμως η AMD είχε μείνει πίσω. Σε καμιά περίπτωση για παράδειγμα ο Athlon XP 3200+ δεν ήταν αντίστοιχος με έναν Pentium 4 preshott στα 3.2GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 9, 2012 #2247 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Athlon - Wikipedia, the free encyclopediaΚαι αυτό marketing τρικ ήταν, αλλά σε έναν βαθμό απόλυτα δικαιολογημένο μιας και η Intel παρουσίαζε τη συχνότητα ως το απόλυτο μέτρο σύγκρισης δύο επεξεργαστών, που προφανώς ήταν απολύτως λανθασμένη άποψη και παραπλανητική. Παλιότερα αν θυμάμαι καλά και η Cyrix και η AMD είχαν χρησιμοποιήσει ανάλογες τακτικές με PR system.Βέβαια είχε επικρατήσει να θεωρούμε το PR rating σε σύγκριση με τους Pentium 4 διότι αρχικά ίσχυε. Προς το τέλος την ζωής των Athlon XP όμως η AMD είχε μείνει πίσω. Σε καμιά περίπτωση για παράδειγμα ο Athlon XP 3200+ δεν ήταν αντίστοιχος με έναν Pentium 4 preshott στα 3.2GHz.+1 πάντως δεν ξέρω αν ισχύει αυτό με τον 3200+ και τον p4 στα 3.2 αλλά όντως κάπου εκεί άρχισε να το χάνει το παιχνιδι η AMD. Εκεί που τελείωσε πάντως ήταν με την εμφάνιση των core 2 duo. Έκτοτε η intel βγάζει καλύτερη cpu...με τις mb μου τα χαλάει...Εγώ πάντως δεν θέλω να μου πουλάνε μ...... τα specs κάθε cpu θέλω (cache, ghz, cores, hyperthreading, bus κλπ) και μετά να κρίνω από το internet, τα benchmarks και την τιμή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 9, 2012 #2248 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Πήρε το αίμα της πίσω όμως με τους Athlon FX! To "άλλη συχνότητα-άλλη ονομασία" το συνέχισε πάντως και με τους Athlon x2 dual core, πάντα με το "+" στο τέλος. Αυτά πλέον είναι (αρχαία) ιστορία και χαλάμε το thread που έχει άλλο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 9, 2012 #2249 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 σωστά...κουβέντα να γίνεται...αλήθεια έχει ακουστά κανείς πότε θα παίξει το patch του scheduler για τα windows 7 (να αλλάξω από άπιστος Θωμάς που λεω πιο πάνω ή να επιβεβαιωθεί η αμφιβολία μου); Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 9, 2012 #2250 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Τα modules, με βάση το πως τα βλέπω εγώ, δεν είναι κάτι καινοτόμο, αλλά κάτι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα Χ86 από την Intel πριν από 7-8 χρόνια. Είναι το hyperthreading της Intel, αλλά με τέτοιο τρόπο υλοποιημένο από την AMD ώστε να μην φάει στα μούτρα έναν χείμαρρο μηνύσεων από τους πελάτες της, που θα διαπιστώνουν ότι τους πούλησαν κουτσουρεμένο και όχι κανονικό eight core cpu. Ο FX είναι τόσο eight core όσο χρειάζεται για να λέει τα ψέματά του το τμήμα marketing. Αναρωτιέμαι αν αργότερα (intel και/ή AMD) θα γράφουν έξω από το κουτί μόνο την max turbo συχνότητα και όχι την standard όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες.Δεν νομίζω πως έχει κάποια σχέση. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως με τον BD θέλει να μειώσει το συνολικό ποσό της FPU στο chip έστω να κερδίσει χώρο για περισσότερες IEU και να αντικαταστήσει εν μέρη την FPU με την IGP σειράς 7000 .Η σκέψη της σωστή αν αναλογιστεί κανείς που πηγαίνει σιγά σιγά το πράγμα αλλά η υλοποίηση φαίνεται να πάσχει. Αναμένω να δω τα trinity να δω τι θα έχουν κάνει μέχρι τότε στην βελτίωση του BD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 9, 2012 #2251 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Δεν νομίζω πως έχει κάποια σχέση. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως με τον BD θέλει να μειώσει το συνολικό ποσό της FPU στο chip έστω να κερδίσει χώρο για περισσότερες IEU και να αντικαταστήσει εν μέρη την FPU με την IGP σειράς 7000 .Η σκέψη της σωστή αν αναλογιστεί κανείς που πηγαίνει σιγά σιγά το πράγμα αλλά η υλοποίηση φαίνεται να πάσχει. Αναμένω να δω τα trinity να δω τι θα έχουν κάνει μέχρι τότε στην βελτίωση του BD.Και οι IEU και αυτές κουτσουρεμένες είναι σε σχέση με τους Phenom II. Τέλος πάντων, τα benchmarks σε σύγκριση με τους Phenom II και όχι τους Intel, μιλάνε από μόνα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 13, 2012 #2252 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Maximum PC | Microsoft Issues Hotfix for AMD Bulldozer Processors (No Fooling this Time) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 13, 2012 #2253 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Maximum PC | Microsoft Issues Hotfix for AMD Bulldozer Processors (No Fooling this Time)τωρα αυτό τι είναι?ας μιλήσουν τα bench παρακαλώ...αρκετά με τα μεγάλα λόγια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 13, 2012 #2254 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 Maximum PC | Microsoft Issues Hotfix for AMD Bulldozer Processors (No Fooling this Time)τωρα αυτό τι είναι?ας μιλήσουν τα bench παρακαλώ...αρκετά με τα μεγάλα λόγια...Early Results Achieved with AMD FX Processor Using WindowsOur testing shows that not every application realizes a performance boost. In fact, heavily threaded apps (those designed to use all 8 cores), get little or no uplift from this hotfix – they are already maxing out the processor. In other cases, the uplift averages out to a 1-2 percent uplift. But heck, it is free performance, and this is the scheduler model that will be used in Windows 8 (along with some further enhancements), so why not add it to your list of downloads? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 13, 2012 #2255 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 AMD Bulldozer Performance-Patch: Updates von Microsoft im Test - Bulldozer Benchmarks mit KB2645594 und KB2646060 (2/3) - TweakPC Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 13, 2012 #2256 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2012 AMD Bulldozer Performance-Patch: Updates von Microsoft im Test - Bulldozer Benchmarks mit KB2645594 und KB2646060 (2/3) - TweakPCεπειδή με google translate δεν τα πάω καλά, ούτε και με τα Γερμανικά, δεν υπάρχει κάνα αγγλικό site???EDIT: τελικά κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την αμφιβολία μου... cinebench πριν το patch 5,09, μετά τα Patch 4.99... OC στα 4Ghz πάλι 4.99...όμως παρατηρώντας το AMD overdrive to cinebench χρησιμοποιούσε ΜΟΝΟ 4 cores (το cinebench τον αναγνωρίζει πλέον σαν 4c/8t)...Σε αντίθεση με των windows task manager Που έδειχνει full utilization Και για τους 8... Για να είμαι πιο ακριβής είχαν Load και οι 8 πυρήνες στο 100% αλλά μόνο οι 4 έφταναν το μέγιστο των Hz Που μπορούσαν,οι υπόλοιποι έπαιζαν σε hz idle state στην περπίπτωση μου τα 1,4Ghz...άρα μάλλον πρέπει να υπάρξει και καινούργια Verison του cinebench...τέλοςhttp://www.techpowerup.com/158623/AMD-FX-8150-Tested-with-Latest-Windows-Hotfixes-Still-No-Improvement.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 14, 2012 #2257 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 μαπα το καρπουζι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιανουάριος 20, 2012 #2258 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Μια χαρά είναι ο BD δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα παραπάνω από έναν 2500K/2700K/2600Κ/3930Κ/3960Χ/980Χ/990Χ άμα είσαι Gamer!περίμενε Ivy και κάνε αναβάθμιση με z77 επίσης.. και με μια καλή κάρτα γραφικών είσαι Comple!Και περιμένουμε επίσης και PD! κατά το μάρτιο απρίλιο θα μας έρθει τελείωσε και η AMD με τις κάρτες γραφικών όλα λανσάροντε.σειρά έχουν Trinity και PD με το 1090FX Chipset! Μπας και βγάλει κανένα λεφτό από τις 7970 και μας δώσει κανα Cpu της προκοπής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Ιανουάριος 20, 2012 #2259 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 PD μάρτιο - απρίλιο? για σεπτέμβρη δεν είναι αυτός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Ιανουάριος 21, 2012 #2260 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2012 Σε 8 μηνες?????????? πολυ δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.