Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] σε οτι αφορά το Cinebench, αντιμετωπίσαμε παρόμοιο πρόβλημα το οποίο τελικα οφείλεται στο SP1. Λογικά στο stock πρέπει να είσαι κοντά στο 6.00 pts.

Τα κανονικά νούμερα ήρθαν μετα απο φορμάτ και καθαρη εγκατάσταση των 7 με ενσωματωμένο το SP1.

[MENTION=4482]LevelOne[/MENTION]

Καθαρό setup από MSDN disc με SP1 ήταν.

Με το turbo core κλειστό βγάζατε 6pts ?

CPU ήταν και πέρασε αυτός :p

Περιμένω κανονικό sample ( personal, όχι από τα press kit που τα περάσανε από 40 χέρια το καθένα ανάθεμα τους :D ) ώστε να έχω και όσο χρόνο θέλω για να δοκιμάσω τα πάντα, και να τρέξω πολλά και διάφορα σε Win7/Win8DP/Linux.

Λέγεται ότι το Turbo Core της AMD είναι πιο "έξυπνο" από αυτό της Intel.

Δεν το αμφισβητώ, μπορεί και να είναι έτσι.

Πάντως την περιέργεια να κάνω test αν υπάρξει κάποιο tool της προκοπής για realtime monitoring της συχνότητας όλων των πυρήνων δίχως να τρώει 20% cpu resources όπως π.χ. το TurboV για να δω τι και πως τα πάει το Turbo Core θα το κάνω.

Είδωμεν

6g για 25κ vantage?:hang3:

Μπορεί την ώρα που κάναμε αυτό το run να είχε σκαλώσει κάποιος πυρήνας ή και να τα κακάρωσε κάποιος core, γιατί το score δεν φαίνεται σωστό, αν λάβουμε υπόψιν ότι φίλος μου overclockerάς με τον δικό του στα 6600MHz βγάζει 30.800 CPU score.

Όχι ότι και εκεί το "σώζει", αλλά καλύτερα από τα κουτσά του συγκεκριμένου run.

και τα 30.8 αθλια ειναι για 6.6g:whip:

ποσο βγαζει το 980 στα 6.6?

απλως μου κανει εντυπωση ποσο χαλια τρεχει το vantage:P

btw ετρεξα μια ι7 920 @ 4.2 να δω τι βγαζει γιατι ειχα καιρο να το τρεξω:

- στα 5,6 ghz o 2600K βγαζει 40.000 cpu score

- στα 4,0-4,2 ghz ο 980Χ βγαζει 40.000 cpu score

Οταν σε προηγούμενο ποστ μου (5 μηνες πισω) ειχα πει οτι σε ενα benchaki που μετραει cpu score ειναι τραγικό...

Οταν το ειδα (step B0) στα 6,4ghz θυμάμαι, ειπα NO WAY BRO!!!

Για να δώσουν μόνο 3 engineering samples σε 40 άτομα σημαίνει ότι δεν είχαν άλλα κομμάτια που clokaroun τοσο καλά?

Πολλά σημαίνουν...

...αλλα το βασικο ηταν ενα, μαπα cpu μην πανε και τσαμπα τα sampes!

Αν ειχαν αστερι CPU στα χερια τους να δεις τι θα γινότανε...

Για τα 205 Ε ο 8120 στα 4.4 GHZ μαπα ειναι ρε φιλε;;; Μπορει να λες οτι θες για την ΑΜD διπλα στα ιντελ φορουμ... ημαρτο δλδ με τα παπαγαλακια... Σε πληρωνει η ΙΝΤΕΛ ρε; ΠΕΣ το καθαρα... Ο peppas τωρα τελευταια χαλαρωσε εσυ εισα χειροτερος και απο αυλικος τουυ ( no offence peppa )...

Τωρα που θα σας μπιττ η μπλε π@#$τ@ν@ χαιρεστε; Ανοδος των τιμών των Sandy B. μετά την κυκλοφορία των Bulldozer | myPlaisio.gr

Το αποτελεσμα δεν ευνοει ΟΛΟΥΣ μας...

Το 2008 ο αδερφος μου πηρε ενα 9850 περιπου 155 Ε αν τα λεω καλα ειχαν πεσει οι τιμες.. και ενας γνωστος του δεν καταφερα να τν πεισω και πηρε αν τα λεω καλα εναν 8400 165 Ε περιπου ( παιχνιδια παιχνιδια αυτο ελεγαν τοτε ) η χρηση ηταν μετριο transcoding και μετριο image editng Και λοιπον το παιδι τελικα το μετανιωσε....

Θεωρω οτι μπορει να σε δυο χρονια να εχουμε επαναληψη του phenom I του 2008.

Οι περισσότεροι κράζουν επειδή η AMD έβγαλε έναν επεξεργαστή ΠΟΛΥ κατώτερο των προσδοκιών. Ειδικά όταν μιλάμε για 8 πυρήνες, η απόδοση του είναι χώμα για μένα. Άλλοι μπορούν να το βλέπουν διαφορετικά, ότι θα έρθουν τα windows 8 με ότι αυτό συνεπάγεται, ότι θα βγει patch που θα βελτιώνει τις επιδόσεις του (γελάνε και οι πέτρες) ότι ότι ότι... Δεν με νοιάζει πόσο κάνει, μπορούν να τον δώσουν τσάμπα; Καρφί δεν μου καίγεται. Εμένα με ενδιαφέρει ότι ΔΕΝ αποδίδει αυτά που θα έπρεπε για 8πύρηνο.

[MENTION=3647]astrovasilis[/MENTION] στα 4.4 ο 8120, πόσο αντιστοιχεί σε ΜΗz του 2500Κ.. 3600? 3700? δυστυχώς ΟΛΟΙ περιμέναμε κάτι καλύτερο αλλά δεν... και για αυτό συμβαίνει και αυτό που ΜΟΝΟΣ σου λινκ-αρες.. είναι τόσο κατώτερος των προσδοκιών/hype που η intel κάνει μπάλα όπως θέλει... (έτσι βέβαια κάνει χώρο και στην AMD.. στα χαμηλότερα target groups...). Το μόνο που περιμένω με αγωνία είναι το review των Lv1/qbfx/.. γιατί σύμφωνα και με τα "spoilers" του Lv1 ανεβάζοντας bus κάπως καλύπτει την απόσταση.

Για τα 205 Ε ο 8120 στα 4.4 GHZ μαπα ειναι ρε φιλε;;; Μπορει να λες οτι θες για την ΑΜD διπλα στα ιντελ φορουμ... ημαρτο δλδ με τα παπαγαλακια... Σε πληρωνει η ΙΝΤΕΛ ρε; ΠΕΣ το καθαρα... Ο peppas τωρα τελευταια χαλαρωσε εσυ εισα χειροτερος και απο αυλικος τουυ ( no offence peppa )...

Τωρα που θα σας μπιττ η μπλε π@#$τ@ν@ χαιρεστε; Ανοδος των τιμών των Sandy B. μετά την κυκλοφορία των Bulldozer | myPlaisio.gr

Το αποτελεσμα δεν ευνοει ΟΛΟΥΣ μας...

Το 2008 ο αδερφος μου πηρε ενα 9850 περιπου 155 Ε αν τα λεω καλα ειχαν πεσει οι τιμες.. και ενας γνωστος του δεν καταφερα να τν πεισω και πηρε αν τα λεω καλα εναν 8400 165 Ε περιπου ( παιχνιδια παιχνιδια αυτο ελεγαν τοτε ) η χρηση ηταν μετριο transcoding και μετριο image editng Και λοιπον το παιδι τελικα το μετανιωσε....

Θεωρω οτι μπορει να σε δυο χρονια να εχουμε επαναληψη του phenom I του 2008.

Ναι είναι μάπα όταν χάνει απο τον i5 στο 80% των benchmark(και το 95% των προγραμμάτων που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης καθημερινά), είναι πιο ακριβός,καίει 100 watt παραπάνω (σε στόκ,μην πιάσουμε σε o/c και γελάμε μέχρι αυριο) και παίρνει λιγότερο o/c.

0 λόγοι να τον αγοράσει κάποιος,εκτός αν θέλει ντε και καλά AMD και στρουθοκαμηλίζει

Παιδιά χαλαρώστε, είπαμε το CPU είναι σίγουρα πιο χαμηλά από ότι θα ήθελε και η AMD και ο μέσος χρήστης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως:

1)Χαμηλή απόδωση του κάθε πυρίνα όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο στο κάθε module

2)Ανικανότητα των windows 7 να χειριστούν σωστά τους πυρήνες (λογικότατο αφού έχουν κυκλοφορίσει 2 χρόνια)

3)Υψηλή κατανάλωση.

4)Περιορισμένος αριθμός εφαρμογών με πάνω από 4 Thread.

Λοιπόν από εκεί και πέρα το CPU δεν είναι άχρηστο απλά αυτή τη στιγμή χτυπιέται με τον 2500κ και όχι τον 2600κ, και όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια του βλέπει ότι στις νέες (και πιο Multithreaded) εφαρμογές είναι πιο ισχυρός από τον πρώτο.

Μάλιστα είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει απόδωση όσο βελτιώνεται το multi-threading των εφαρμογών, ενώ αντίθετα ο 2500κ θα βρεθεί ξαφνικά με "κομένα πόδια" όπως βρέθηκαν οι διπύρηνοι πριν 2 χρόνια.

τώρα οι Intelakides έχουν βρει γουστόζικο να μπαίνουν εδώ και να φορτώνουν τον κόσμο, ενώ οι AMDακιδες τσιμπάνε! ολυμπιακός-παναθηναικός δηλαδή... .. έχει την πλάκα του, εγώ προσωπικά γουστάρω !!! :dance3: :p :p

Παιδιά χαλαρώστε, είπαμε το CPU είναι σίγουρα πιο χαμηλά από ότι θα ήθελε και η AMD και ο μέσος χρήστης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως:

1)Χαμηλή απόδωση του κάθε πυρίνα όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο στο κάθε module

2)Ανικανότητα των windows 7 να χειριστούν σωστά τους πυρήνες (λογικότατο αφού έχουν κυκλοφορίσει 2 χρόνια)

3)Υψηλή κατανάλωση.

4)Περιορισμένος αριθμός εφαρμογών με πάνω από 4 Thread.

Λοιπόν από εκεί και πέρα το CPU δεν είναι άχρηστο απλά αυτή τη στιγμή χτυπιέται με τον 2500κ και όχι τον 2600κ, και όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια του βλέπει ότι στις νέες (και πιο Multithreaded) εφαρμογές είναι πιο ισχυρός από τον πρώτο.

Μάλιστα είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει απόδωση όσο βελτιώνεται το multi-threading των εφαρμογών, ενώ αντίθετα ο 2500κ θα βρεθεί ξαφνικά με "κομένα πόδια" όπως βρέθηκαν οι διπύρηνοι πριν 2 χρόνια.

τώρα οι Intelakides έχουν βρει γουστόζικο να μπαίνουν εδώ και ναφορτώνουν τον κόσμο, νώ οι AMDακιδες τσιμπάνε! ολυμπιακός-παναθηναικός δηλαδή... .. έχει την πλάκα του, εγώ προσωπικά γουστάρω !!! :dance3: :p :p

Εγώ σε όσα site έχω κοιτάξει αυτο το 1-2% που κερδίζει ο BD σε Win8 το κερδίζει και ο SB. Επίσης το multithreading των εφαρμογών έχει και ένα όριο.Άλλη ώθηση έδωσε απο μονοπύρηνο στους διπύρηνους,άλλη μετά σε 4πύρηνο και ακόμα λιγότερη απο εδώ και πέρα. Πριν 2 χρόνια,μια χαρά ήταν και οι διπύρηνοι απο που βγάζουμε την υπερβολή πως "ήταν με κομμένα πόδια" ?. O 2πύρηνος i3 2100 που ακόμα και σήμερα είναι πάνω απο τον Phenom 2 965 στο 80% των games πάει κόντρα σε αυτά που λες.

Επιστρέφοντας στον i5,αντί να λες "στις νέες εφαρμογές ο BD είναι καλύτερος" είναι καλύτερα να λέμε την αλήθεια πως "σε κάθε review απορρίπτουμε τα 15 τεστ που βγάζουν τον i5 καλύτερο και επικεντρενωμαστε στα 2 που βγαίνει καλύτερος ο BD και που συνήθως είναι κάτι εντελώς αδιάφορα προγράμματα στο 95% του κόσμου".

Εγώ σε όσα site έχω κοιτάξει αυτο το 1-2% που κερδίζει ο BD σε Win8 το κερδίζει και ο SB. Επίσης το multithreading των εφαρμογών έχει και ένα όριο.Άλλη ώθηση έδωσε απο μονοπύρηνο στους διπύρηνους,άλλη μετά σε 4πύρηνο και ακόμα λιγότερη απο εδώ και πέρα. Πριν 2 χρόνια,μια χαρά ήταν και οι διπύρηνοι απο που βγάζουμε την υπερβολή πως "ήταν με κομμένα πόδια" ?. O 2πύρηνος i3 2100 που ακόμα και σήμερα είναι πάνω απο τον Phenom 2 965 στο 80% των games πάει κόντρα σε αυτά που λες.

Επιστρέφοντας στον i5,αντί να λες "στις νέες εφαρμογές ο BD είναι καλύτερος" είναι καλύτερα να λέμε την αλήθεια πως "σε κάθε review απορρίπτουμε τα 15 τεστ που βγάζουν τον i5 καλύτερο και επικεντρενωμαστε στα 2 που βγαίνει καλύτερος και που συνήθως είναι κάτι εντελώς αδιάφορα προγράμματα".

κοτα δεν μιλάμε για 1-2% μιλάμε για 20-30% σε εφαρμογές με μέχρι 4 thread, και 10-20% σε εφαρμογές με μέχρι 6 thread. και δεν έχει περάσει από τώρα στα windows 8 , αλλά η amd θα προσπαθίσει να το περάσει.

όπως το δουλεύουν τώρα το cpu τα windows αν το CPU χρησιμοποιεί ένα μόνο thread και ενεργοποιηθεί δεύτερο τότε απευθείας χάνεις 20-30% από το πρώτο thread και 20-30% από το δεύτερο.

Aν ενεργοποιούσε το δεύτερο module τότε θα είχε 100% και στα 2 thread!

Φυσικά θα ανέβει η κατανάλωση.

Αν αυτό δεν μπεί στα Win8 ή δεν μπεί με patch, τότε απλά ο cpu θα χάνει απόδωση... σαν να έχεις κάρτα με κακούς Driver....

κοτα δεν μιλάμε για 1-2% μιλάμε για 20-30% σε εφαρμογές με μέχρι 4 thread, και 10-20% σε εφαρμογές με μέχρι 6 thread. και δεν έχει περάσει από τώρα στα windows 8 , αλλά η amd θα προσπαθίσει να το περάσει.

όπως το δουλεύουν τώρα το cpu τα windows αν το CPU χρησιμοποιεί ένα μόνο thread και ενεργοποιηθεί δεύτερο τότε απευθείας χάνεις 20-30% από το πρώτο thread και 20-30% από το δεύτερο.

Aν ενεργοποιούσε το δεύτερο module τότε θα είχε 100% και στα 2 thread!

Φυσικά θα ανέβει η κατανάλωση.

Αν αυτό δεν μπεί στα Win8 ή δεν μπεί με patch, τότε απλά ο cpu θα χάνει απόδωση... σαν να έχεις κάρτα με κακούς Driver....

Αυτά τα +20-30% με ένα patch τα ακούω βερεσέ όπως κάθε κατανάλωτης μέχρι να βγει και να ισχύουν αυτά που υπόσχονται οι εταιρίες. Έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση η AMD που λέει ότι θα κερδίσεις +20-30% με τέτοιο patch? Και αν ναι,γιατί δεν το είχε έτοιμο στο launch,απο την στιγμή που παίζονται τόσα λεφτά και η φήμη/αξιοπιστία της? Παλιότερα θυμάμαι που είχα ένα AMD dual core optimiser πρόγραμμα εποχές athlon 64,τι την εμποδίζει να το βγάλει τώρα αλλα πρέπει να περιμένουμε ως τα τέλη του 2012 που θα βγουν τα windows 8 και εως τότε θα έχουν βγεί πόσες νεες cpu?

Αν υπηρχε περιπτωση να παρει τοσο πολυ θα φαινοταν στα single threaded benches..

μονο και καλα αν καποια thread με κοινα data πχ τα αναγνωριζει το λειτουργικο και τα βαζει σε ιδιο module , ωστε παιζουν με κοινη L2 και τα δυο μπορει να παρει κατι παραπανω σε αποδοση.. πολυ λιγοτερο απο 20-30% οπως το καταλαβαινω εγω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.