Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Πολύ καλά κάνει και τους συγκρίνει γιατί:

1) Η AMD το λέει και μας τον πουλάει για 4πήρυνο

2) Έχουν την ίδια τιμή

Α ρε AMD που κατάντησες... Να χάνεις από τον ίδιο σου τον εαυτό :clap:

Η μόνη σημασία που έχει αν η AMD τον προωθεί ως 4πύρηνο είναι (1)ότι είναι απάτη και (2)αποτυχημένη απάτη. Από εκεί και πέρα αν δλδ η intel τους επεξεργαστές με ΗΤ τους διαφήμιζε 2πύρηνους,4πύρηνους και 8πύρηνους πάει να πει ότι εγώ θα τους αγόραζα και θα έτρεχα 2,4,8 threads/processes πάνω σε αυτούς μόνο και μόνο επειδή έτσι μου τους διαφήμισαν;

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
Από εκεί και πέρα αν δλδ η intel τους επεξεργαστές με ΗΤ τους διαφήμιζε 2πύρηνους,4πύρηνους και 8πύρηνους πάει να πει ότι εγώ θα τους αγόραζα και θα έτρεχα 2,4,8 threads/processes πάνω σε αυτούς μόνο και μόνο επειδή έτσι μου τους διαφήμισαν;

Εννοείται. Εφ'όσον η εταίρια που το παράγει το διαφημίζει ώς έτσι,αυτήν την απαίτηση έχεις απο την λειτουργεία & τις επιδόσεις του. Και όταν το προιόν δεν έχει τις διαφημιζόμενες προδιαγραφές έχεις όλο το δικαίωμα να κράξεις/απέχεις απο την αγορά του.

Εφόσον η εταίρια μου τον διαφημίζει ώς 4πύρηνο και έχει ίδια τιμή με τον 965 x4, με ποιόν περιμένεις να τον συγκρίνουμε δηλαδή?

από ότι βλέπω αν και ο 8150 έχει ελπίδες για βελτίωση (ειδικά στα win 8) φοβάμαι ότι τα μικρότερα μοντέλα έχουν ζήτημα.....

Αυτό το οποίο έκαναν είναι στρατηγικό λάθος, έπρεπε να προχωρήσουν σε die shrink του thuban, το οποίο να πουλούσαν ταυτόχρονα με το κορυφαίο μοντέλο του BD μέχρι να ωριμάσει η αρχιτεκτονική και να πάρει τα ινία.....

Είμαι amd-sympathiser αλλά εδώ βιάστηκαν να αλλάξουν αρχιτεκτονική. Πιστεύω ότι ο BD έιναι περίπτωση 2900xt. Ευτυχώς που έχουν τον Llano και την Radeon γιατί αλλιώς θα κινδυνέυαμε με μονοπώλιο.

δεν θα παραξενευόμουν αν έχουμε επιστροφή σε thuban αρχιτεκτονικές..... ο οποίος μάλιστα έχει δείξει τα χαρίσματά του και ειδικά στις νέες εφαρμογές βλέπω και προσωπικά αποδώσεις δίπλα στον 2500κ φίλου, και ας είμαι εγώ στα 4ghz και αυτός στα 4,6.. δηλαδή ένας thuban βελτιωμένος στα 32nm που θα έπιανε άνετα τα 4.5 θα ήταν πραγματικά μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα.....

Εννοείται. Εφ'όσον η εταίρια που το παράγει το διαφημίζει ώς έτσι,αυτήν την απαίτηση έχεις απο την λειτουργεία & τις επιδόσεις του. Και όταν το προιόν δεν έχει τις διαφημιζόμενες προδιαγραφές έχεις όλο το δικαίωμα να κράξεις/απέχεις απο την αγορά του.

Εφόσον η εταίρια μου τον διαφημίζει ώς 4πύρηνο και έχει ίδια τιμή με τον 965 x4, με ποιόν περιμένεις να τον συγκρίνουμε δηλαδή?

Εννοείται να την κράξεις/απέχεις και ότι άλλο θες. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι ψάχνουμε το value for maney και δεν αρκούμαστε στο τι λέει το marketing της κάθε εταιρίας αλλά διαβάζουμε και κρίνουμε με τη λογική και το μυαλό μας.

η αρχιτεκτονικη του Thuban/deneb ειχε φτασει στο τελος guyz. και ακομα και να επεφταν στα 32νμ ποιος ειπε οτι θα μπορουσαν να παρουν ~300-400mhz απο τα τωρινα thuban? (4.5ghz)

δεν θα εχουμε επιστροφη σε Κ8/10. Αν βαλoυμε και στην εξισωση τα οικονομικα μεγεθη των 2 εταιριων - την ιντελ τα ειδατε, ~27 του μηνα θα δουμε και της AMD - εγω πιστευω πως τα παει περιφημα τηρουμενων των αναλογιων.

εχει ψωμια ακομα ο bulldozer. :)

η αρχιτεκτονικη του Thuban/deneb ειχε φτασει στο τελος guyz. και ακομα και να επεφταν στα 32νμ ποιος ειπε οτι θα μπορουσαν να παρουν ~300-400mhz απο τα τωρινα thuban? (4.5ghz)

δεν θα εχουμε επιστροφη σε Κ8/10. Αν βαλoυμε και στην εξισωση τα οικονομικα μεγεθη των 2 εταιριων - την ιντελ τα ειδατε, ~27 του μηνα θα δουμε και της AMD - εγω πιστευω πως τα παει περιφημα τηρουμενων των αναλογιων.

εχει ψωμια ακομα ο bulldozer. :)

αυτό είχε ειπωθεί και για τον pentium 3, ο οποίος επέστρεψε θριαμβευτικά σαν core2 duo....

H ανασταση του BD ειναι τοσο μακρια οσο η μερα που οι Ελληνες εφοπλιστες θα κανουν τα λεφτα τους δωρεα στο Δημοσιο :p

Κοιτα να δεις: μολις ο Λατσης και ο Βαρδινογιαννης εδωσαν 20 δις δωρεα στο δημοσιο!!!

να βρω το λινκ μονο....

Κοιτα να δεις: μολις ο Λατσης και ο Βαρδινογιαννης εδωσαν 20 δις δωρεα στο δημοσιο!!!

να βρω το λινκ μονο....

Στα ανέκδοτα αυτό

Θα είχα εγώ τέτοια ψύκτρα πιστεύεις? :hehe:

Μπορείτε στο review σας να δείτε και αν το cpu παίρνει undervolt και πόσο ????

Και αν γίνεται να μετρήσετε κατανάλωση για default και undervolt ?

Παεί τώρα, δυστυχώς το Bulldozer έφυγε απο τα χέρια μας. Ότι μετρήσαμε μετρήσαμε. Θέλαμε πολύ να μετρήσουμε καταναλώσεις, όμως ούτε εγώ ούτε ο LevelOne είχαμε power meter, και δυστυχώς ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος και οι μετρήσεις πάρα πολλές, για να μπούμε σε διαδικασία να παραγγείλουμε power meter. Δεν μετρήσαμε undervolting, αφού τον περισσότερο κόσμο εδώ μέσα το overclocking τον ενδιαφέρει.

Επίσης, ο bulldozer δεν φημήζεται για την χαμηλή του κατανάλωση (2B transistors είναι αυτά), οπότε δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα το undervolting, αφού άμα θες κάτι low power, κοιτάς στο λάθος thread :hehe:

Δεν υπάρχει άτομο που θα παρει BD με τα χιλια στραβά και θα προσπαθήσει να κανει και undervolting...

Ετσι και αλλιως για το ποσο καίει έχουμε βγάλει άκρη.

Με το ρεύμα που θελει ο BD στα 5,0ghz άνετα τροφοδοτείς με ρευμα 2 χ 2500Κ στα 5,0ghz...:p

Τελικά παιδιά σήμερα θα ανέβει το συγκριτικό ή δεν το προλαβαίνετε ? είμαι ανυπόμονος αλλά δεν θέλω και να σας τα πρήξουμε.

BenchZowner benching for GHz.gr - FX-8150 CPU-z @... LN2

Νούμερα FX-8150 @ Stock ( 3.6GHz, Turbo Core Disabled ) - 4GB DC DDR3-1866 9-9-9-24 - GTX 480 Stock - Ubuntu Linux 11.10 x64

PTS ( Phoronix Test Suite )

test # - result

39 = 858C/s

119 (x264) = 100.12fps

89 = 30.84s

58 = 59.18S/s

75 = 1542.55Mflops

8 = 35.11s

86 = 112.2

115 = 68.2s

65 = 2.962s

50 = 322.43s

12 = 24981.3MB/s

79 = 14658.34MB/s

2 = 17535MB/s

10 = 50.66s

CineBench 11.5 x64 = 4.91pts multi /// 7.57pts @ 5619MHz

WinRAR = 3421kb/s

3D Mark Vantage CPU Score = 16329

3D Mark11 Physics Score = 5734

screen072.jpg

Billpeppas δεν πιστεύω να άφησες το πτώμα εξω απο το ψυγείο για πολυ ωρα γιατί θα σου βρομίσει....

O BD αγριεύει, ευτυχώς από καλσόν έχει πολλά!

Παντως εαν ανέβαζες το bus speed μπορεί να επιανες 2.000-3.000 παραπανω.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.