Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] απο οσο γνωρίζω 3 ήταν τα presskit που δωθηκαν Ελλάδα, αλλα μονο αυτο που έχω ας πουμε οτι ειναι σε θέση να benchάρει...

Σωστά τα λες.

3 kits ήρθανε.

Το 1 με ψόφια mobo + cpu ( LOL ).

Εσείς έχετε το 1 λειτουργικό, το 2ο το έχει τώρα το GHz.gr και η Oktabit έχει ένα ακόμα το οποίο πλέον λειτουργεί ( τους στείλανε νέο ).

Την αγκράφα την έχετε εσείς ?

Φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσει κάποιος labίτης με δαύτη έξω :D

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Πάντως οι τιμές παίρνουν την κατηφόρα και αρχίζουν να φαίνονται συμπαθητικοί.

Αν ξεκλειδώνουν σε πυρήνες οι μικροί θα είναι καλό value for money ενώ καλό value αρχίζει να έχει και ο 8120.

4100 100+€

6100 160€

8120 195+€

8150 235€

Αγκράφα;; :whistle2:

Αν εκπέμπουμε στο ίδιο φάσμα συχνοτήτων τότε την έχεις :D

Αλλιώς... αυτή είναι ( ναι είναι λίγο... τεραστιοδιακριτικότατη :D )

amd-belt-buckle.jpg

Πάντως οι τιμές παίρνουν την κατηφόρα και αρχίζουν να φαίνονται συμπαθητικοί.

Αν ξεκλειδώνουν σε πυρήνες οι μικροί θα είναι καλό value for money ενώ καλό value αρχίζει να έχει και ο 8120.

4100 100+€

6100 160€

8120 195+€

8150 235€

εχει ακομα, στα 199 ευρω κατι θα γινει με τον BD!

.....και παλι εαν δεν εχουμε μπασιμο απο intel στις τιμες!

250 x 20 τον παίζω με 1.4125V στα 5 γίγα και τα έχει βγάλει όλα, με HT & NB @ 2500MHz & τις μνήμες @ 2000ΜΗΖ 9-11-9-24

Δεν θέλω να δώσω σκόρ ακόμα για να υπάρξει και λίγη κινηση στο review :p

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] απο οσο γνωρίζω 3 ήταν τα presskit που δωθηκαν Ελλάδα, αλλα μονο αυτο που έχω ας πουμε οτι ειναι σε θέση να benchάρει...

Να επιβεβαίωσω και εγώ λοιπόν ότι το cpu παίρνει καλή απόδοση από το ανεβασμένο bus. Κάποια γρήγορα test που κάναμε με τον LevelOne έδειξαν ότι 250x20 πάει αισθητά καλύτερα από 200x25. Επίσης ΗΤ & NB έχουν και αυτά επίπτωση στην επίδοση (μικρότερη όμως). Πολύ θα θέλαμε να δούμε ακριβώς τι γίνεται με HT & ΝΒ αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιέση χρόνου, οπότε θα παίξουμε με safe καλές τιμές (2500 each).

Πάντως, αυτό που έκανε και στους 2 μας μεγάλη εντύπωση, είναι πόσο εύκολα και γρήγορα τον κλοκάραμε στις ταχύτητες αυτές. Χωρίς κανένα παίδεμα ήρθαν τα 5 giga και επίσης, εγώ προσωπικά εξεπλάγην από το πόσο γρήγορα boot-αρε windows η πλατφόρμα αυτή. Ούτε το logo των windows δεν προλάβαινε να σχηματιστεί (με μέτριο ssd κιόλας)

Περί επιδόσεων σε στοκ λίγο πολύ τα ξέρετε όλοι. Πάντως τα oc GHz δεν δείχνουν κούφια, τουλάχιστον από κάποια γρήγορα τεστ που κάναμε. :)

εγώ προσωπικά εξεπλάγην από το πόσο γρήγορα boot-αρε windows η πλατφόρμα αυτή. Ούτε το logo των windows δεν προλάβαινε να σχηματιστεί (με μέτριο ssd κιόλας)

Οπότε λογικά βελτιώσανε την απόδοση με SSD,αφού με τον ίδιο SSD στην 890gx πλατφόρμα που είχα το logo των windows μετα το ποστ,σχηματιζότανε και προλάβαινε να αναβοσβήσει 1-2 φορές πριν μπεί,ενώ μόλις τον έβαλα στο P67 ούτε που προλάβαινε να σχηματιστεί.

Ναι έχεις δίκιο Malibu, η αλλαγή του chipset είναι που τα κάνει όλα αυτά και όχι ο μπουλντόζας και ας λέει αγαπημένος μας Tom ότι οι μόνες αλλαγές από το 890 στο 990 είναι η συμβατότητα με τον μπουλντόζα και το SLI.

Ναι έχεις δίκιο Malibu, η αλλαγή του chipset είναι που τα κάνει όλα αυτά και όχι ο μπουλντόζας και ας λέει αγαπημένος μας Tom ότι οι μόνες αλλαγές από το 890 στο 990 είναι η συμβατότητα με τον μπουλντόζα και το SLI.

Έχεις την εντύπωση πως η αλλαγή CPU μειώνει τοσο πολυ το boot time ή οτι η CPU παίζει κάποιο ρόλο στο boot time?

Νομίζω πως υπάρχουν πιο ειδικοί από εμένα για να σου απαντήσουν στο ερώτημά σου για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε 890+phenom II X6+SSD - 990+phenom II X6 +SSD και 990+Bulldozer+SSD.

Στο δικό μου πάντως υπολογιστή όποτε ξεκινά το gnometer (το οποίο ανοίγει μαζί με τα windows) βλέπω την cpu να χτυπάει 80-100%. Αναρωτιέμαι εάν θα έβλεπα ή όχι βελτίωση εάν έβαζα εξαπύρηνο.

Να επιβεβαίωσω και εγώ λοιπόν ότι το cpu παίρνει καλή απόδοση από το ανεβασμένο bus. Κάποια γρήγορα test που κάναμε με τον LevelOne έδειξαν ότι 250x20 πάει αισθητά καλύτερα από 200x25. Επίσης ΗΤ & NB έχουν και αυτά επίπτωση στην επίδοση (μικρότερη όμως). Πολύ θα θέλαμε να δούμε ακριβώς τι γίνεται με HT & ΝΒ αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιέση χρόνου, οπότε θα παίξουμε με safe καλές τιμές (2500 each).

Το COOL n QUIET δουλεύει σε overclock καταστάσεις και αν ναι και με αυξημένο Bus / NORTH/ ΗΤ ?

Αυτό πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να ξεκαθαριστεί, γιατί σε idle και μερικού load ειδικά καταστάσεις με το cpu κλοκαρισμένο θα υπάρχει αρκετή διαφορά στην κατανάλωση και σίγουρα λίγο ποιο χαμηλές θερμοκρασίες. :hm:

Το COOL n QUIET δουλεύει σε overclock καταστάσεις και αν ναι και με αυξημένο Bus / NORTH/ ΗΤ ?

Αυτό πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να ξεκαθαριστεί, γιατί σε idle και μερικού load ειδικά καταστάσεις με το cpu κλοκαρισμένο θα υπάρχει αρκετή διαφορά στην κατανάλωση και σίγουρα λίγο ποιο χαμηλές θερμοκρασίες. :hm:

Ναι δουλεύει... Και γιατί να μην δουλεύει άλλωστε? Εγώ μόνο μια φορά έχω δει να μην δουλεύει CnQ και αυτό ήταν σε έναν 965BE σε crosshair III και multi πάνω απο 17 (και μάλλον ήταν bug του bios)

Βέβαια, το χαμηλότερο multi του bulldozer είναι 7x και όχι 4x που μας είχε συνηθήσει η AMD...

...

εγώ προσωπικά εξεπλάγην από το πόσο γρήγορα boot-αρε windows η πλατφόρμα αυτή. ...

Θέμα asus(της σειράς ROG πιο συγκεκριμένα) είναι και όχι πλατφόρμας ;)

Θέμα asus(της σειράς ROG πιο συγκεκριμένα) είναι και όχι πλατφόρμας ;)

Και εγώ ROG μητρική έχω (πιο παλιά βέβαια) και με καλύτερο ssd από αυτόν που δοκιμάζαμε, και τόσο γρήγορα δεν boot-αρω :(

Σου έκανα και edit κατά λάθος... Έχω συνηθίσει να έχει το quote κάτω δεξιά @#*&^%$@(!#

Τι να σου πώ. Όσες ROG έχουμε δοκιμάσει και με το Δημήτρη και μόνος μου μπουτάρουν αρκετά πιο γρήγορα απο άλλες. Επίσης το bios τους πάει σφαίρα, ειδικά σε σύγκριση με gigabyte.

Έχεις την εντύπωση πως η αλλαγή CPU μειώνει τοσο πολυ το boot time ή οτι η CPU παίζει κάποιο ρόλο στο boot time?

Ναι παιζει ρολο..εγω απο 2500@4.4 σε 2600Κ@4.4 ειδα διαφορα ~1.2sec στο boottimer στην ιδια εγκατασταση. Κλαιν μαιν ον δε λινε θα μου πειτε αλλα παιζει ρολο.

Τωρα για τον "σχηματισμο logo" και για τα συναφη σχολια που γραφτηκαν παιζουν πολλα ρολο..και οχι μονο η αλλαγη πλατφορμας κτλ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτο με το boot το ειδα και εγω. Πριν ειχα μια gigabyte με 770-ud3 και μια 790Χ-ud3, η crosshair bootαρε γρηγοροτερα. Με τι καρτα γραφικων δοκιμασατε ? εχω την εντυπωση οτι οι nvidia bootαρουν λιγο γρηγοροτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.