Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Λοιπόν εσύ τα συμπεράσματά σου τα έχεις βγάλει για το προιόν, οπότε ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να παρακολουθείς την συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Αφού έχεις βγάλει συμπερασμα άσε και εμάς τους υπόλοιπους να βγάλουμε.

Συμπεράσματα για τον Bulldozer βγάζετε ή αναληθή πράγματα, φουμάρετε τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες για... διπλή software-BIOSική ανάπτυξη του BD μπας και καλύψετε την αποτυχία να ανταγωνιστεί στα ίσα στις επιδόσεις την Intel ?

Μήπως νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να πείτε ότι π.χ. και ο Athlon 1GHz είναι γρηγορότερος από τον 2500Κ ? ( κοντά είστε )

Είσαι ελεύθερος να εκφράσεις την άποψή σου.

Την ακούσαμε !!

Την σεβόμαστε !!

Αλλά δεν μπορούμε να την βλέπουμε σαν τις αφήσες του Γιωργάκη στις εκλογές ανά δυο πόστ να επαναλαμβάνεται. ......

Και εμείς ακούσαμε την δικιά σου... οops όχι sorry, τις κωλοτούμπες σου ακούσαμε ( κάθε 5ο page λες και τα ανάποδα από τις προηγούμενες απόψεις σου ).

Αλλά έχουμε μια διαφορά, εγω δεν σου είπα να μην γράφεις. Ούτε στο είπα, ούτε θέλω να στο πω, ούτε στο λέω, δεν είμαι και αρμόδιος εδώ για να κάνω οτιδήποτε.

Εσύ από πότε έγινες μέλος του team του thelab και μας προστάζεις οι Χ,Υ,Ζ να μην μιλάμε ?

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Εγώ περιμένω το thelab να κάνει αυτό που είπα

Το review να μην έχει κανένα ("αμερόληπτο") bench αλλά πραγματικά προγράμματα σε πραγματικές συνθήκες με πανομιότυπα στησίματα (ram + gpu + hd). Εκεί δείχνει την αξία του ο επεξεργαστής. Βαλε photoshop, video encoding, games,win zip, rar κλπ... Χεστήκαμε για τα bench... Γιατί όπως είδα στα περισσότερα site σε αυτό τον τομέα ο BD είναι αρκετά καλός και όχι στα bench...

Και εμείς ακούσαμε την δικιά σου... οops όχι sorry, τις κωλοτούμπες σου ακούσαμε ( κάθε 5ο page λες και τα ανάποδα από τις προηγούμενες απόψεις σου ).

Αλλά έχουμε μια διαφορά, εγω δεν σου είπα να μην γράφεις. Ούτε στο είπα, ούτε θέλω να στο πω, ούτε στο λέω, δεν είμαι και αρμόδιος εδώ για να κάνω οτιδήποτε.

Εσύ από πότε έγινες μέλος του team του thelab και μας προστάζεις οι Χ,Υ,Ζ να μην μιλάμε ?

Εγώ ανάλογα με αυτά που βλέπω κρίνω. Αν κάτι δεν μου αρέσει θα το πω είτε αυτό είναι προιόν της AMD είτε της Intelας .

Αν λοιπόν δεν βγάλω σαφές συμπέρασμα για κάτι δεν μπορώ να το κρίνω 100% και αμφιταλαντεύομαι !!!

Πες μου λοιπόν τώρα εσύ "ΠΑΤΕΡΑ" της αντικειμενικότητας, γιατί άρχισες να θάβεις ένα προιόν στην δυγκεκριμένη περίπτωση τον BD πριν κάν τον δεις .......... και πριν καν διαρεύσει το οτιδήποτε.... (μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενα post...)

Η αμερολυψία σε μάρανε .................:suicide:

Τράβα τώρα να κάνεις άλλα 500 πόστ στο θέμα των sandy-e και του bug τους στο VT για να μας πείσεις πως είσαι αμερόλυπτος .......

Εδω ακουσαμε απο τους developers του kubuntu ετοιμαζουνε registry patch το οποιο θα αυξάνει τις επιδόσεις εως κατα 40% και το patch θα ειναι εφαρμόσιμο και στα windows...

εκεί φτάσατε...

.....ναι μόνο που εδω δεν είναι noobαδεςLab.gr αλλα thelab.gr

[MENTION=16982]mordred[/MENTION] Οι 3 πλατφόρμες που εχω τεστάρει και ειναι σχεδόν έτοιμες, εχουν γίνει όλες με πανομοιότυπα στησίματα. Ίδιος δίσκος, ίδιες RAM σε ίδια timings και εννοείται η ίδια GPU.

Δεν εχω βρεί κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής, περαν του πόσο μεταμορφώνεται ο 8150 σε καθεστώς overclock.

Bus is the key.

Εδω ακουσαμε απο τους developers του kubuntu ετοιμαζουνε registry patch το οποιο θα αυξάνει τις επιδόσεις εως κατα 40% και το patch θα ειναι εφαρμόσιμο και στα windows...

εκεί φτάσατε...

.....ναι μονο που εδω δεν ειναι noobαδεςLab.gr αλλα thelab.gr

Αν πας 10 σελίδες πίσως θα δείς την φράση από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα : "Σιγά μην πάρει και 200% ......."

Δεν πιστεύουμε τέτοια πράγματα , αλλά μια ποιο αρθολογική διαχείριση των πόρων του chip ίσως μπορεί να γίνει .

@mordred Οι 3 πλατφόρμες που εχω τεστάρει και ειναι σχεδόν έτοιμες, εχουν γίνει όλες με πανομοιότυπα στησίματα. Ίδιος δίσκος, ίδιες RAM σε ίδια timings και εννοείται η ίδια GPU.

Δεν εχω βρεί κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής, περαν του πόσο μεταμορφώνεται ο 8150 σε καθεστώς overclock.

Bus is the key.

Βασικά εγώ είπα τι θέλω... Τουλάχιστον ξεχωριστά πραγματικές εφαρμογές και όχι bench! Γιατί όπως έχω δει από άλλες μετρήσεις ότι εκεί πάει μια χαρά ο BD

Πες μου λοιπόν τώρα εσύ "ΠΑΤΕΡΑ" της αντικειμενικότητας, γιατί άρχισες να θάβεις ένα προιόν στην δυγκεκριμένη περίπτωση τον BD πριν κάν τον δεις .......... και πριν καν διαρεύσει το οτιδήποτε.... (μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενα post...)...

Εγω Πανούλη είχα πρόσβαση σε μετρήσεις με Bulldozer από το B0 stepping και έπειτα...

Οπότε όταν έλεγα ότι μην βιάζεστε, μην κάνετε σαν τους τρελλούς, δεν θα περνάει τον 2600K + 980/990X δεν τα έλεγα έτσι επειδή είχα ένα ονειράκι κατά τον μεσημεριανό μου υπνάκο.

[MENTION=16982]mordred[/MENTION]

Bus is the key.

Δηλαδή δεν είναι κούφια ?

Εγω Πανούλη είχα πρόσβαση σε μετρήσεις με Bulldozer από το B0 stepping και έπειτα...

Οπότε όταν έλεγα ότι μην βιάζεστε, μην κάνετε σαν τους τρελλούς, δεν θα περνάει τον 2600K + 980/990X δεν τα έλεγα έτσι επειδή είχα ένα ονειράκι κατά τον μεσημεριανό μου υπνάκο.

Τα ίδια έλεγες και πριν το B0 .... Πριν κάν υπάρξει υλοποίηση.

Εγώ σου ξαναλέω ακόμα μια φορά.

Σεβόμαστε την άποψή σου.

Στον ίδιο βαθμό όμως σεβόμαστε και την άποψη του άλλου.

Μετράμε τις απόψεις και ανάλογα κρίνουμε.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι το ΚΑΠΕΛΩΜΑ των συμφορουμιτών σου σε οτιδήποτε θελήσουν να πουν και να δείξουν.

Εξάλου ο 8150 είναι και θα είναι εδώ οπότε θα κριθεί από χρήστες και reviewers πολύ ποιο αμερόλυπτους από το κάθε TOM, Anand κ.λ.π. που στο κάτω κάτω είναι μαγαζιά γωνία και εξηπηρετούν κάθε φορά τα συμφέροντά τους ...... και αυτών που τους επιδοτούν......

Αν πας 10 σελίδες πίσως θα δείς την φράση από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα : "Σιγά μην πάρει και 200% ......."

Δεν πιστεύουμε τέτοια πράγματα , αλλά μια ποιο αρθολογική διαχείριση των πόρων του chip ίσως μπορεί να γίνει .

Αν λες για την περίπτωση να πάρεις 8120/8150 και να τρέχεις σαν 4 cores ( έχοντας 1 core ανά compute unit aka module ενεργό ) τότε η απάντηση μάλλον είναι πάλι όχι ( πρώτα από όλα τότες έχεις ακόμα χαμηλότερη επεξεργαστική δύναμη σε heavily multithreaded εφαρμογές, ενώ κερδίζεις κάτι μόνο σε 2 άντε 3 full thread apps ), αλλά και ένα ακόμα μη αναγκαίο κακό ( μένει να επιβεβαιωθεί πλήρως )

[MENTION=4482]LevelOne[/MENTION] μετρήσεις κατανάλωσης σε stock vs max stable oc κάνατε ? Με αμπεροτσιμπήδες κατά προτίμηση, ή έστω system total από την πρίζα.

Cedar Mill κούφια οχι, δεν είναι. Απο οτι υπολογίζω, έχει ενα scaling (σε multi-threaded εφαρμογές πχ Cinebench) της τάξεως του 80%.

Χονδρικά δηλαδή με 40% overclock @ 5.0GHz βλέπω αύξηση 30-35% στις επιδόσεις.

Αλλα οπως ειπα και πριν, αν κλοκάρεις μονο με multi δεν θα δείς τρελές διαφορές. Θέλει bus.

[MENTION=478]sebastian[/MENTION] τον εχεις δοκιμάσει και το λές ή αναμασάς;

όπως το βλέπω εγώ είναι κρίμα το bashing για τον bulldozer αν και κάπως δικαιολογημένο.... όχι γιατί είναι κακή cpu, απλά δεν έπρεπε το marketing να κινηθεί όπως κινήθηκε, και δυστυχώς είναι ακριβότερη (αλλά όχι και δραματικά πια, δεν πεθάναμε για 40€) από αυτό που θα θέλαμε. Το δεύτερο θα λυθεί σε λίγο καιρό που θα πέσουν οι τιμές τους

Πάντως, υπάρχει η πιθανότητα τα εσωτερικά engineering samples/prototypes να κινούνταν στο performance που διαλαλούσαν οπότε να πήραν το πράσινο φως και άμα ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία δεν την σταματάς εύκολα. Αντιθέτως συνεχίζεις αλλά δεν κάνεις launch το προϊόν με βάση το αρχικό roadmap, αλλά παλεύεις με τα revision (= δίνεις χρόνο στο engineering) μπας έρθει η υποσχόμενη επίδοση. Αυτό έγινε αλλά ακόμη και με αυτό το revision δεν λυθήκανε όλα τα προβλήματα. Η nvidia την έπαθε με αυτό το τρόπο με το fermi. Μέχρι και αχυρένια κάρτα-σκιάχτρο είδαμε και φυσικά έγινε περίγελος...

Νέα αρχιτεκτονική που δεν τους έκατσε όπως την ήθελαν, λογικά θα λυθεί με επόμενο revamp, έχει πλάκα πάντως η σύγκριση σε επίπεδα value με το liano και αναρωτιέμαι ο quad bulldozer πως πάει κόντρα στο 3850...

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] δυστυχως δεν εχω διαθέσιμο τετοιο εξοπλισμό ούτε χρόνο... Θα ήθελα να το κρατήσω παραπάνω για να κάνω και άλλες μετρήσεις + οσες ζήτησαν τα παιδιά αλλα πρέπει να το παραδώσω.

@sebastian τον εχεις δοκιμάσει και το λές ή αναμασάς;

Μπερδεύεται με το όριο του 5% στην αύξηση του bus που έχουν οι sandybridge. Να δώσω αποτελέσματα της μικρής και ταπεινής cpu μου στο cinebench μια φορά με το bus στα 200 και μια με το bus στα 250 να δούμε διαφορές;

Να θυμίσω και αυτό ή δεν είναι καλή η ώρα για τέτοια; Το λέω γιατί μου φαίνεται παράλογο με ίδιο ή καλύτερο instruction set να δουλεύει χειρότερα από μια cpu χαμηλότερα χρονισμένη και με λιγότερους πυρήνες.

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] δυστυχως δεν εχω διαθέσιμο τετοιο εξοπλισμό ούτε χρόνο... Θα ήθελα να το κρατήσω παραπάνω για να κάνω και άλλες μετρήσεις + οσες ζήτησαν τα παιδιά αλλα πρέπει να το παραδώσω.

Το φανταζόμουν αυτό, βλακεία που δίνουνε ένα sample σε τόσα άτομα από λίγες μόνο μέρες ο καθένας.

Αφού κάνει τον κύκλο του το sample, κοιτάξτε μπας και μπορέσουνε να σας το στείλουνε πάλι για λίγες μέρες να βγάλετε τίποτα που θέλατε και δεν προλάβατε.

Ο crmaris θα μπορούσε άνετα να κάνει τις μετρήσεις αυτές π.χ.

Ας τα προσθέσετε και μετά και από μήνα στo review αν σας δωθεί αυτή η ευκαιρία, αξίζει :)

όπως το βλέπω εγώ είναι κρίμα το bashing για τον bulldozer αν και κάπως δικαιολογημένο.... όχι γιατί είναι κακή cpu, απλά δεν έπρεπε το marketing να κινηθεί όπως κινήθηκε, και δυστυχώς είναι ακριβότερη (αλλά όχι και δραματικά πια, δεν πεθάναμε για 40€) από αυτό που θα θέλαμε. Το δεύτερο θα λυθεί σε λίγο καιρό που θα πέσουν οι τιμές τους

Νέα αρχιτεκτονική που δεν τους έκατσε όπως την ήθελαν, λογικά θα λυθεί με επόμενο revamp, έχει πλάκα πάντως η σύγκριση σε επίπεδα value με το liano και αναρωτιέμαι ο quad bulldozer πως πάει κόντρα στο 3850...

Το Chip είναι ΚΑΚΙΣΤΟ σαν υλοποίηση γιατί με 2-δις τρανζίστορ βγάζει μόνο αυτά τα αποτελέσματα.

Αλλά από εκεί και πέρα εμείς σαν καταναλωτές θα το δούμε σαν μαύρο κουτί .

Μας ενδιαφέρει το :

-Πόσο κοστίζει.

-Τι απόδοση έχει.

Σε ότι αφορά τα Llano VS FX-4100 με το παρακάτω που είδα εχτές μάλλον ο FX-4100 θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. O 631 είναι πραγματικός 4-πύρηνος (Κ10.5+κάτι ψιλά)

Εκπληκτικό chipάκι και είναι εκεί με default τάση όπως λένε. Κόστος 75€ !!!

post-7477-1416075559,0269_thumb.jpg

250 x 20 τον παίζω με 1.4125V στα 5 γίγα και τα έχει βγάλει όλα, με HT & NB @ 2500MHz & τις μνήμες @ 2000ΜΗΖ 9-11-9-24

Δεν θέλω να δώσω σκόρ ακόμα για να υπάρξει και λίγη κινηση στο review :p

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] απο οσο γνωρίζω 3 ήταν τα presskit που δωθηκαν Ελλάδα, αλλα μονο αυτο που έχω ας πουμε οτι ειναι σε θέση να benchάρει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.