Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Ρε παίδες εγώ δε καταλαβαίνω το τόσο θάψιμο... Οκ δεν είναι ο γαμάω επεξεργαστής που όλοι θέλαμε... Ο 8150 είναι στα κυβικά του 2500... Αν πέσει η τιμή του στα ίδια επίπεδα δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος κάποιος να αγοράσει τον 2500, έχοντας κατά νου ότι με λιγότερα λεφτά παίρνει καλύτερη πλατφόρμα (με 130€ παίρνεις υπερτούμπανη μητρική ΑΜ3+) και ότι το 95% παίζει μέχρι τα 1920x1080? Συν ότι στο μέλλον μπορεί να βγεί κερδισμενος από την καινούρια αρχιτεκτονική...

(με 130€ παίρνεις υπερτούμπανη μητρική ΑΜ3+) και ότι το 95% παίζει μέχρι τα 1920x1080? Συν ότι στο μέλλον μπορεί να βγεί κερδισμενος από την καινούρια αρχιτεκτονική...

Με 30 ευρώ παραπάνω παίρνεις υπερτούμπανη μητρική για SB aka Gene-Z.

Με τις τωρινές τιμές, το πακέτο 2500K + Giga UD4 + 8GB DDR3-1600 vengeance απλά δεν παίζεται.

γιατι το μαρκετινγκ τοσο καιρο ελεγε οτι θα βγουνε τουμπανοι και βγηκε κατι μετριο και παρολα αυτα η τιμή είναι πολυ ψηλα.. το έχουν χειριστει πολυ καλα γενικα.. δεν φταιει ο κοσμος που κραζει

Με τις τωρινές τιμές, το πακέτο 2500K + Giga UD4 + 8GB DDR3-1600 vengeance απλά δεν παίζεται.

Τούμπανο τι εννοείς με 2 SATA 3 ενώ η AMD σου δίνει 6? Με 16x + 8x pci-e? Αυτό ειναι το τούμπανο που πληρώνεις 30-40€ παραπάνω;!

Καλά αν υποστηρίζουν και σειρές 7xx της AMD τους BD εκεί θα μιλάμε για value for money και για πραγματική ευκαιρία αναβαθμισης! Οχι σα τους άλλους που βγάζουν socket καθε φορά που αλλάζουν σώβρακο...

Δε καταλαβαίνω τη λογική... "Ο 2500 είναι πολύ καλός... Ο 8150 που είναι ισάξιος (και στο μέλλον μπορεί καλύτερος) είναι γτπ..."

Τούμπανο τι εννοείς με 2 SATA 3 ενώ η AMD σου δίνει 6? Με 16x + 8x pci-e? Αυτό ειναι το τούμπανο που πληρώνεις 30-40€ παραπάνω;!

Καλά αν υποστηρίζουν και σειρές 7xx της AMD τους BD εκεί θα μιλάμε για value for money και για πραγματική ευκαιρία αναβαθμισης! Οχι σα τους άλλους που βγάζουν socket καθε φορά που αλλάζουν σώβρακο...

μα μονο η σειρά 9χχ υποστηρίζει BD...

και ελάχιστοι 8χχ αλλά ανεπίσημα μιας και η AMD είπε όχι...

μα μονο η σειρά 9χχ υποστηρίζει BD...

και ελάχιστοι 8χχ αλλά ανεπίσημα μιας και η AMD είπε όχι...

επισημως συμβαινει αυτο. ανεπισημα μπορουν ανετα να τους υποστηριξουν, απ'οτι φαινεται...!!!

http://www.thelab.gr/eidiseis/oi-msi-kai-asrock-dimosieysan-tis-mitrikes-100431.html

Τούμπανο τι εννοείς με 2 SATA 3 ενώ η AMD σου δίνει 6?

Ναι, γιατί δεν σου φτάνουνε δηλαδή τα 2 SATA 3 ?

Εσύ θα βάλεις 3-4 SATA 3 SSD ?

Με 16x + 8x pci-e? Αυτό ειναι το τούμπανο που πληρώνεις 30-40€ παραπάνω;!

Βρες μου ένα πρόγραμμα/game που έχει διαφορά στις επιδόσεις υπέρ σου ( που έχεις 16x16x wow ).

Υπάρχει ?

Όχι ?

Τότε μήπως το "πλεονέκτημα" της 990FX σου είναι... ανύπαρκτο ?

Δε καταλαβαίνω τη λογική... "Ο 2500 είναι πολύ καλός... Ο 8150 που είναι ισάξιος (και στο μέλλον μπορεί καλύτερος) είναι γτπ..."

Ισάξιος ? Που καλέ ?

Στα 50 τεστ, ο 8150 περνάει μπροστά ( για λίγο τις περισσότερες φορές, με καλή διαφορά σε λίγα τεστ ) στα 10, και στα άλλα είναι πίσω λίγο εώς πολύ.

Στην τιμή ? 190 ευρώ vs 250 ευρώ ?

Αν κάνουμε και max OC on air για 24/7 χάνει και αρκετά από τα τεστ που ήτανε μπροστά.

[ αυτό με το μέλλον να είναι καλύτερος, δηλαδή να κερδίσει 10% και παραπάνω επιδόσεις λόγω software... well... ουτοπία καλή ;) ]

Ναι, γιατί δεν σου φτάνουνε δηλαδή τα 2 SATA 3 ?

Εσύ θα βάλεις 3-4 SATA 3 SSD ?

Βρες μου ένα πρόγραμμα/game που έχει διαφορά στις επιδόσεις υπέρ σου ( που έχεις 16x16x wow ).

Υπάρχει ?

Όχι ?

Τότε μήπως το "πλεονέκτημα" της 990FX σου είναι... ανύπαρκτο ?

Ισάξιος ? Που καλέ ?

Στα 50 τεστ, ο 8150 περνάει μπροστά ( για λίγο τις περισσότερες φορές, με καλή διαφορά σε λίγα τεστ ) στα 10, και στα άλλα είναι πίσω λίγο εώς πολύ.

Στην τιμή ? 190 ευρώ vs 250 ευρώ ?

Αν κάνουμε και max OC on air για 24/7 χάνει και αρκετά από τα τεστ που ήτανε μπροστά.

[ αυτό με το μέλλον να είναι καλύτερος, δηλαδή να κερδίσει 10% και παραπάνω επιδόσεις λόγω software... well... ουτοπία καλή ;) ]

1.Ναι σε καινούριο μηχάνημα θα βάλω 4 sata 3 σκληρούς και μπορεί και παραπάνω...

2.Για τα lanes στους bd δεν έχουμε δει ακόμα αν όντως το 16x = 16x μπορεί να δώσει παραπάνω.

3.Μίλησα αν πέσει η τιμή του στα ίδια επίπεδα.

4.Ναι γιατί ένας κατασκευαστής πρέπει να σχεδιάζει με βάση το μέλλον και οχι το παρόν.

Και ναι θα πάρω μητρική που είναι πιο φτηνή 30€ και είναι στη κορυφαία κατηγορία και μου δ'ινει περισσότερα. Και συν της άλλης κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίζει και τους επόμενους BD αν θέλω να αναβαθμίσω στο μέλλον.

Η απάντηση Frost για της μητρικές 7xx ήρθε από τον cabdik... Με μλίγα λόγια μπορείς να πάς σε BD με μητρική 4 ετών...

Και όχι δε θα πάρω sandy για να αλλάζω και πάλι μητρική για να πάω σε ivy (σώβρακα λέμε!) μόνο και μόνο για να μου τα τρώει η intel...

η μητρική αυτή είναι 40 ευρώ πιο ακριβή από τις 990 fx , και επιπλέον έχει κουτσά lanes.....

επιπλέον το cpu είναι 4-πυρινο και οι 4 πυρήνες περνάνε την τελευταία καλή χρονιά τους, είναι σαν τους dual core του 2007... άλογα που στη γωνία θα μείνουν από ανάσα....

χωρίς πλάκα δεν παρατηρείς ότι με την κυκλοφορία του 2500 ο thuban έδειχνε μια γενιά πίσω και μέσα σε μήνες έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.... και σε νέες εφαρμογές παίρνει κεφάλι...

ο BD έχει τιμή κυκλοφορίας 250, σύντομα θα είναι στα 200-220, σε όλα τα προιόντα συμβαινει αυτό, είναι καλό προιόν όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα 2 χρόνια.....

Και όχι δε θα πάρω sandy για να αλλάζω και πάλι μητρική για να πάω σε ivy (σώβρακα λέμε!) μόνο και μόνο για να μου τα τρώει η intel...

Αν οι sandy ειναι η "μεσαια" σειρα και η high end θα ειναι οι ivy με την τωρινη αποδοση των sandy τοτε ναι θελω να μου τα φαει η intel με τους ivy!!!!!!Οι μπουλντοζες μου θυμιζουν κατι σαν την ταινια back to the future!Πηραμε ενα cpu του 2013 στο 2011 και ολοι αναρωτιομαστε τι δεν παει καλα και δεν αποδιδει σωστα....

Ναι οκ θα μου πεις οτι σε 2 χρονια απο τωρα μπορει να σκοτωνει με το software που θα παιζει τοτε ΑΛΛΑ ο οποιοσδηποτε εδω μεσα θα αγορασει συστημα που να σκοτωνει οτι υπαρχει ΤΩΡΑ και σε δυο χρονια αν οχι να συνεχιζει να κανει το ιδιο τουλαχιστον να μπορει να ανταπεξελθει με αξιωσεις.Οχι να παιξουμε στοιχημα αν τα windows (που θα βγουν σε ενα χρονο) θα μπορεσουν να διαχειριστουν σωστα το hardware του σημερα ή αν θα βγει καποια εφαρμογη που σιγουρα δεν θα απευθυνεται στον μεσο χρηστη και θα μπορει να τον ζορισει για να δειξει το τι μπορει να κανει.

Τουλαχιστον η δικια μου κατηγορια χρηστη (1 φορα στα 5 χρονια αναβαθμιση, ακομα 775 εχω) θα επενδυσει εκει που ξερει οτι θα πιασουν τοπο τα σημερινα χρηματα σε σημερινα δεδομενα και οτι και να γινει στο μελλον θα μπορει να αποδιδει.

Η απάντηση Frost για της μητρικές 7xx ήρθε από τον cabdik... Με μλίγα λόγια μπορείς να πάς σε BD με μητρική 4 ετών...

Ivy στα υπάρχοντα 1155 θα μπαίνουν.

Αν η υποστήριξη είναι όπως ήταν του χ6 στην gb 790χ ud4 που είχα...

Και ξαναλέω ότι επίσημα η AMD είπε όχι λόγο specs κάτι θα ξέρει αυτή (υποθέτω), ή μήπως δεν ξέρει, τότε ο bd..., όχι βρε κάτι θα ξέρει!

η μητρική αυτή είναι 40 ευρώ πιο ακριβή από τις 990 fx , και επιπλέον έχει κουτσά lanes.....

επιπλέον το cpu είναι 4-πυρινο και οι 4 πυρήνες περνάνε την τελευταία καλή χρονιά τους, είναι σαν τους dual core του 2007... άλογα που στη γωνία θα μείνουν από ανάσα....

χωρίς πλάκα δεν παρατηρείς ότι με την κυκλοφορία του 2500 ο thuban έδειχνε μια γενιά πίσω και μέσα σε μήνες έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.... και σε νέες εφαρμογές παίρνει κεφάλι...

ο BD έχει τιμή κυκλοφορίας 250, σύντομα θα είναι στα 200-220, σε όλα τα προιόντα συμβαινει αυτό, είναι καλό προιόν όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα 2 χρόνια.....

Υπάρχουν δοκιμές που δείχνουν οτι αυτό που λες για τα lanes είναι μπαρουφες.

Όσον αφορά την απόσταση αναπνοής αν εννοείς οτι πριν έχανε στο 95% των δοκιμών ενώ τώρα στο 90%,είσαι μέσα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.