Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Αν μπορείς τρέξε ένα Vantage για το CPU Score μόνο με αέρα στα 4.6plz

Επίσης cinebench 11.5 στα 4.6

Καλοδεχούμενα αν τα κάνεις και σε Win8 Developer. Θέλω να τα συγκρίνω με τα δικά μου αλλά δεν τα ποστάρω ακόμα γιατι δεν εχουν επαφή με αυτά που έχω βρει στο διαδίκτυο

Εγώ πάντως άνετα θα αγόραζα Bulldozer και MSI 990FXA-GD80, απλά και μόνο για χάρη της Alice :DMSI 990FXA-GD80: Sexy Alice aka Bulldozer girl recommends AMD 990FX!

wwwξιγλ02df1e3e.jpg

Γιατί δεν δίνουν και ένα κιτάκι στον σειρινάκη;

Μεγάλε παρόλο που με έβαλες να διαβάσω άλλο forum και να απαντήσω σε άλλον user τον Aten-Ra, έχω να πω τα εξής:

Γράφεις ένα γενικό "είσαι λάθος" και το πετάς στα μούτρα μου βάζοντας σε quote ΟΛΟ το κείμενο μου.

Μα εκεί που με παραπέμπεις, μου βγάζει λάθος μόνο τα 2 πρώτα λάθη που γράφω και δεν σχολιάζει τα άλλα.

Γιατί?

Απαντάω σε αυτά που απάντησε:

1) Σε κάθε module είναι κοινό (shared), το front-end (με όλα τα units του), η FPU, η L1I και η L2.

Όποιος έχει αντίρρηση σε αυτό, απλά κάνει ΛΑΘΟΣ. Τελεία και παύλα.

2) Το decoding performance του shared decoder είναι αυτό που φαίνεται στο παρακάτω πινακάκι:

Front End Comparison

AMD Phenom II AMD FX Intel Core i7

Instruction Decode Width 3-wide 4-wide 4-wide

Single Core Peak Decode Rate 3 instructions 4 instructions 4 instructions

Dual Core Peak Decode Rate 6 instructions 4 instructions 8 instructions

Quad Core Peak Decode Rate 12 instructions 8 instructions 16 instructions

Six/Eight Core Peak Decode Rate 18 instructions (6C) 16 instructions 24 instructions (6C)

Το πλεονέκτημα του φαρδύτερου decoder του BD σε σχέση με Thuban, από 3-wide σε 4-wide και η ισοφάριση σε σχέση με τον Sandy Bridge, ισχύει μόνο σε Single core. Μετά μένει πίσω και από τους δύο.

Πρόβλεψη μου και πάλι. Οι Integer cores του BD ΜΕΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΙ από το front-end. Η νεκροψία θα δείξει.

Με την ευκαιρία προσθέτω άλλο ένα μείον του BD.

Προσβλέπω ότι το Branch Prediction Unit δεν στέκεται στο ύψος του, δεν έχει πάνω από 95% hits που απαιτείται για τόσο βαθιά pipeline που έχει ο BD, με αποτέλεσμα να έχουμε stalls και bubbles μέσα στο pipeline λόγω των mispredictions.

Η νεκροψία θα δείξει.

3) Τα Integer Execution units είναι πιο αδύναμα στον BD από τον Thuban. Αφού έτσι είναι τι να κάνουμε, δεν φταίω εγώ.

Αποδείξεις:

1) Από Anandtech:

"The biggest change here is each integer core now has two ports instead of three. A single integer core features two AGU/ALU ports, compared to three in the previous design. AMD claims the third ALU/AGU pair went mostly unused in Phenom II, and as a result it's been removed from Bulldozer."

2) Από RWT:

"Thus to improve throughput (by decreasing core size), AMD reduced the number of integer execution units."

Τέλος περιμένω από τον Aten-Ra να σχολιάσει τα λάθη 3) και 4) από το αρχικό μου post που έχω εντοπίσει στο design όπως επίσης και την άποψη μου ότι η CPU σχεδιάστηκε για servers και πετάχτηκε όπως είναι στο desktop segment.

Αυτά!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.