Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Καλημέρα σε όλους!

Αν και οπαδός της AMD για χρόνια απογοητεύτηκα με τα αποτελέσματα. Δεν περίμενα να βγάλει κάτι να πατήσει τον 2600 αλλά χάνει το strong selling point της που είχε τόσα χρόνια, την τιμή. Δεν νομίζω να παραμείνει στα 260 καιρό ακόμα. Εγω πάντος με βλέπω για πούλημα του 1100 και τις μητρικής και αλλαγή σε 2600. Και καινουργιο rev να βγει δεν νομίζω να αλλάξει κατι, η αντίπερα όχθη θα είναι πάντα κατά 2 χρόνια πιο μπροστά.

Εγώ ακόμα και έτσι επιμένω ότι ίσως τους κρίναμε με ελαφρά τη καρδία... δεν είμαι κολυμένος και εγώ σαν εσάς περίμενα καλύτερα... αλλά υπάρχει ένα αλλά....

είναι όντως τόσο χάλια όσο λέμε ή μήπως χρειάζεται να τον εξετάσουμε πιο διεξοδικά? Πολλοί έσπευσαν να τους βαφτίσουν χειρότερους των Phenom II. I seriously doubt that.

Καλά αφού κάθε 6-μηνο εσύ αλλάζεις σύστημα, τόσο εύκολα τα βγάζεις τα χρήματά για νέα cpu φαίνεται........ , τι κάθεσαι και ασχολείσαι με συγκρίσεις επεξεργαστών όπου με τον ένα βγάζεις 120 FPS και με τον άλλο 140FPS ........ Η διαφορά απλά δεν υπάρχει στην πράξη ..........

Και με τον φτηνότερο επεξεργαστή του σήμερα κάνεις την δουλειά που θες και κερδίζεις χρήματα.

Απλά δεν καταλαβαίνεις πως πολύς κόσμος αγοράζει σύστημα κάθε 5ετία ............

Και από της δυο πλευρές θα υπάρχουν νέα cpu , η AMD δεν θα καθεται να κοιτάζει.

ναι πως καθε 6 μηνες τρεχω και αλλαζω τα παντα αν έβλεπες λιγο την υπογρφη μου θα έβλεπες οτι ειμαι ακομα με q6600 και ddr2, δεν έχουμε ολοι λεφτά για αναβαθμίσεις ξερεις .

δεν εχω καταλάβει ακόμα γιατι δεν δέχεστε οτι μπουλντοζας εχασε σε αυτον τον γύρο τι το λιβανίζουμε ,οχι φταινε τα benchmarks που ειναι κακογραμμένα και τα windows που δεν δουλευουν σωστα .

οσο για το η AMD δεν θα κάθεται να κοιτάζει ... αν απολισει τους πάντες απο το marketing και αντι για γελοία βιντεακια και slides δώσει βάση στα cpu κατι θα κανει .

εδω ειμαστε και περιμενουμε.

δεν ξανα ασχολούμαι με αυτο το θεμα .

καλημερες

ναι πως καθε 6 μηνες τρεχω και αλλαζω τα παντα αν έβλεπες λιγο την υπογρφη μου θα έβλεπες οτι ειμαι ακομα με q6600 και ddr2, δεν έχουμε ολοι λεφτά για αναβαθμίσεις ξερεις .

δεν εχω καταλάβει ακόμα γιατι δεν δέχεστε οτι μπουλντοζας εχασε σε αυτον τον γύρο τι το λιβανίζουμε ,οχι φταινε τα benchmarks που ειναι κακογραμμένα και τα windows που δεν δουλευουν σωστα .

οσο για το η AMD δεν θα κάθεται να κοιτάζει ... αν απολισει τους πάντες απο το marketing και αντι για γελοία βιντεακια και slides δώσει βάση στα cpu κατι θα κανει .

εδω ειμαστε και περιμενουμε.

δεν ξανα ασχολούμαι με αυτο το θεμα .

καλημερες

Είναι μια καινούργια αρχή,αρχιτεκτονική που έχει μέλλον μπροστά.

Καλημέρα σε όλους!

Αν και οπαδός της AMD για χρόνια απογοητεύτηκα με τα αποτελέσματα. Δεν περίμενα να βγάλει κάτι να πατήσει τον 2600 αλλά χάνει το strong selling point της που είχε τόσα χρόνια, την τιμή. Δεν νομίζω να παραμείνει στα 260 καιρό ακόμα. Εγω πάντος με βλέπω για πούλημα του 1100 και τις μητρικής και αλλαγή σε 2600. Και καινουργιο rev να βγει δεν νομίζω να αλλάξει κατι, η αντίπερα όχθη θα είναι πάντα κατά 2 χρόνια πιο μπροστά.

Οκ καταλαβαινω οτι οι bulldozes απογοητευουν, αλλά να πουλησεις τον 1100 για τον 2600? Ενταξει ο 1100 δεν ειναι εξίσου γρήγορος αλλα παραμένει υπερβολικα καλος για τα δεδομενα της εποχης... λέω γω τωρα... Ακομα και οι Bulldozes να ηταν καλες γιατι να πουλησεις τον 1100?

διαβαζω χιλια 2, απο την ημερα που βγηκαν στη δημοσιοτητα τα reviews του BD. και εχω διαβασει διαφορες αποψεις. ολες μα ολες, ακομα και απο fanboys, οσο κι αν δεν το παραδεχονται ανοιχτα, συγκλινουν στην αποψη οτι οι BD δεν εχουν αποδοση, συμφωνη με την ανακοινωση της ιδιας της AMD, οτι θα ειναι -εστω και περιπου- 50% γρηγοροτεροι απο τους PHENOM II. σε αυτο συμβαλλουν και τα reviews που το αποδεικνυουν!

ομως ερχομαι τωρα εγω, σαν δικηγορος του διαβολου, και αναρωτιεμαι.

τοσο χαζοι ειναι ΟΛΟΙ εκει στην AMD? τοσο χαζοι που δεν ηξεραν απο πριν οτι το προιον στα reviews, που προφανως ειχαν γινει εδω και καιρο, δεν βγαζει αυτο το +50%...? οτι θα τους κραξουν μολις διαβαστουν τα αποτελεσματα? βγαλανε αυτο το προιον, ελαφρα τη καρδια?

δεν νομιζω, τακη.....! κατι αλλο συμβαινει. καπου αλλου πονταρουν! πιστευω οτι το μελλον θα δειξει. εγω θα περιμενω να κυλησει λιγο νερο στο αυλακι, ωστε να δουμε που το παει!! αν ειναι αποτυχημενη αρχιτεκτονικη, θα φαει τα μουτρα της

Το είπα και σε άλλη μου δημοσίευση: όταν επί 5 χρόνια πιπιλίζεις τα μυαλά του κόσμου με την νέα αρχιτεκτονική, όταν εδώ και 2 χρόνια ο αντίπαλος έχει περάσει στα 32nm, όταν δεν μπορείς να βελτιώσεις άλλο τους Phenom IΙ συμπληρώνοντας απλά τα instruction sets, όταν έχεις ακυρώσει 2-3 φορές την επίσημη παρουσίαση της νέας τεχνολογίας τότε φτάνεις στο σημείο που λες "το βγάζω στην αγορά και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει".

Η AMD δεν είχε άλλη επιλογή παρά να το διαθέσει στην αγορά όπως - όπως. Όσο για τους compilers και τα τοιαύτα εκτός του ότι είναι αδύνατον τα περισσότερα παλιά προγράμματα να ξαναδιατεθούν ώστε να υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία είναι και αμφίβολο εάν η αύξηση της απόδοσης θα είναι πάνω από 5-10%. Επιπλεόν όσο και εάν λέει η AMD ότι το μέλλον είναι το multitasking/multithreading υπάρχουν ακόμα προγράμματα (ακόμα και επαγγελματικά) που δεν είναι τόσο multithreaded όσο θα ήθελε η AMD. Έχω αναφέρει ξανά το παράδειγμα του AutoCAD που στις βασικές του λειτουργίες είναι single threaded.

διαβαζω χιλια 2, απο την ημερα που βγηκαν στη δημοσιοτητα τα reviews του BD. και εχω διαβασει διαφορες αποψεις. ολες μα ολες, ακομα και απο fanboys, οσο κι αν δεν το παραδεχονται ανοιχτα, συγκλινουν στην αποψη οτι οι BD δεν εχουν αποδοση, συμφωνη με την ανακοινωση της ιδιας της AMD, οτι θα ειναι -εστω και περιπου- 50% γρηγοροτεροι απο τους PHENOM II. σε αυτο συμβαλλουν και τα reviews που το αποδεικνυουν!

ομως ερχομαι τωρα εγω, σαν δικηγορος του διαβολου, και αναρωτιεμαι.

τοσο χαζοι ειναι ΟΛΟΙ εκει στην AMD? τοσο χαζοι που δεν ηξεραν απο πριν οτι το προιον στα reviews, που προφανως ειχαν γινει εδω και καιρο, δεν βγαζει αυτο το +50%...? οτι θα τους κραξουν μολις διαβαστουν τα αποτελεσματα? βγαλανε αυτο το προιον, ελαφρα τη καρδια?

δεν νομιζω, τακη.....! κατι αλλο συμβαινει. καπου αλλου πονταρουν! πιστευω οτι το μελλον θα δειξει. εγω θα περιμενω να κυλησει λιγο νερο στο αυλακι, ωστε να δουμε που το παει!! αν ειναι αποτυχημενη αρχιτεκτονικη, θα φαει τα μουτρα της

Τα ραφια απο τους Sandy αδειάζουν, ποιος περιμενει μια δευτερα παρουσια για να παρει λιγο αποδοση και αν παρουν τα πτωματα (BD)...

2 μερες τωρα διαβαζω τα απιστευτα πραγματα...

Εχει κανεις αμφιβολία για το αν το Sandy και ειδικα ο 2600Κ ειναι καλύτερη επιλογή και ενα σαφώς τεχνολογικά ΑΝΩΤΕΡΟ προϊόν ?

Πολυ καλο CPU που τιμαει τα λεφτα του ειναι και ο 2500K....

Ο BD δεν πειθει και ειδικα με την τιμη που εχει....

Καλημέρα σε όλους!

:OT:

Οταν είναι να πουλήσεις τον 1100Τ στείλε ένα mail με την τιμή. Ενδιαφέρομαι /.:clap::clap::OT:

Εγω πάντως ακέφτομαι σοβαρά να φτιάξω ενα 2ο gaming rig με AMD FX-4100 κλοκαρισμένο τέζα. Το θέμα είναι περιμένω να δώ τι ψάρια πιάνει στο O/C ο 4100 (κάποιοι λένε για 5.5 χαλαρα χλώμο το κόβω ομως)

Οκ καταλαβαινω οτι οι bulldozes απογοητευουν, αλλά να πουλησεις τον 1100 για τον 2600? Ενταξει ο 1100 δεν ειναι εξίσου γρήγορος αλλα παραμένει υπερβολικα καλος για τα δεδομενα της εποχης... λέω γω τωρα... Ακομα και οι Bulldozes να ηταν καλες γιατι να πουλησεις τον 1100?

Οντως έτσι είναι αλλά θέλω καλύτερη απόδοση σε κάποια πράγματα και λέω να κάνω την αλλαγή. Περίμενα τους BD αλλά αποδείχτηκαν σχεδόν το ίδιο με τον 1100 οπότε ο 2600 είναι το next step. Anyway, αν ήταν σε χαμηλότερη τιμή θα κέρδιζε περισσότερα κατ'εμέ. Είναι καινούργια αρχιτεκτονική σαφώς και θα θέλεί χρόνο αλλά δεν δημιουργείς προσδοκίες που δεν μπορείς να υποστηρίξεις εν τελει. Ισως με τους piledriver και μετα βελτιωθεί απροσδόκητα η κατάσταση.

Το next step είναι οι Ivy Bridge. Εκτός αν έχεις μικρόβιο με την αναβάθμιση, οπότε πάω πάσο.

Το έχω το μικρόβιο που λές να λέμε την αλήθεια αλλά θέλω και το καλύτερο δυνατό τώρα και είναι ο 2600 με τον 2500 αρκετά κοντά. Με τις τρέχουσες εξελίξεις κιόλας των εποχών ούτε για αγορά floppy δεν με βλέπω του χρόνου!

Τραγικά πίσω;;;;;

από ποιον επεξεργαστή;;;;

τον 2500κ;;;

ή τον 2600κ;;;;

με τον πρώτο είναι ίσα βάρκα - ίσα νερά στο 70% + , των περιπτώσεων και στο υπόλοιπο πιο πολύ κερδίζει παρά χάνει!

με τον 2600 χάνει σε αρκετά αλλά είναι μια η άλλη σε πολλά και σε άλλα ρίχνει σκαμπίλια..... και κοστίζει σημαντικά λιγότερο....

και σας θυμίζω (όπως είπαν και άλλοι) ότι τον thuban που τον είχατε του πεταμάτου τώρα φαίνεται ότι είναι ίσα με τον 2500k και του ρίχνει κιόλα..... to software εξελίσεται και μαζί με αυτό φαίνονται οι σωστές επιλογές της AMD. όταν λοιπόν οι 2500κ θα είναι στις αγγελίες οι BD θα τρέχουν αλγόριθμους..... ;)

Δεν καταλαβαίνω την μανία να δείξουν ορισμένοι οτι δεν έχει διαφορά με SB.

AnandTech - Bench - CPU

37 στα 42 test ο SB είναι μπροστά. Αν αυτό το αποκαλείς μια ή άλλη τι να πω,να προτείνω οφθαλμίατρο?

Να βάλουμε και την κατανάλωση/OCing headroom στην σύγκριση να γίνουν ακόμα πιο μονόπλευρα τα πράγματα?

Και όσον αφορά το σχόλιο σου περί Thuban>i5 μια απο τα ίδια.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=146

Δεν καταλαβαίνω την μανία να δείξουν ορισμένοι οτι δεν έχει διαφορά με SB.

AnandTech - Bench - CPU

37 στα 42 test ο SB είναι μπροστά. Αν αυτό το αποκαλείς μια ή άλλη τι να πω,να προτείνω οφθαλμίατρο?

Να βάλουμε και την κατανάλωση/OCing headroom στην σύγκριση να γίνουν ακόμα πιο μονόπλευρα τα πράγματα?

Και όσον αφορά το σχόλιο σου περί Thuban>i5 μια απο τα ίδια.

AnandTech - Bench - CPU

Bαλε την καρτα γραφικων που εχει ενσωματωμένη για ΠΑΝ ενδεχόμενο, βαλε το NB μέσα στο cpu, βάλε το Quick Sync support απο τους Sandy!

....ψιλοπράγματα :p

Λοιπόν,

όποιος θέλει να τρέξω κάτι συγκεκριμένο σε FX 8150 με άζωτο ή σε αέρα, σε Win 7 ή Win 8 κάνει quote και γράφει τι θέλει.

Αν λέτε για προγράμματα ή benchmarks ή games σε Windows 8 σας παρακαλώ να τα έχετε δοκιμάσει ότι παίζουνε στα Win8, μην τα βάλω και παίζει θέμα compatibility και δεν τρέχουνε.

Δεν έχω τον άπλετο χρόνο.

Thanks.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.