Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

Το marketing εδώ δεν φταίει. Πρέπει να πουλήσει 2 δις transistors με κέρδος. Ως 4core κανείς δεν θα τον αγοράσει. Κανείς δεν θα δώσει 200€ για κάτι που δεν γράφει πάνω Intel και έχει μόνο 4 πυρήνες. Ως 8core όμως και με μεγαλύτερη συχνότητα από την Intel πολλοί θα τσιμπήσουν. Εδώ αγοράζουν 2GB 6450 κάρτα γραφικών με 65€ αποφεύγοντας τις παγίδες των κακών υπαλλήλων που πάνε να τους κοροϊδέψουν με πεταμένες 5570 που έχουν μόλις 1GB RAM στα 58€...

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

yanni το πρόβλημα εδώ δεν είναι ο μέσος χρήστης που στην τελική όπως λες θα τσιμπήσει ακούγοντας για 8 πυρήνες, αν και εάν ρωτήσει κανένα φίλο πρώτα θα καταλάβει ότι είναι 8 "τζούφιοι" πυρήνες, αλλά το γεγονός ότι ακόμα και οι fanboys τα έχουν πάρει άγρια. Αρχίζει να χάνει άτομα από την θύρα βρε συ και αυτό όπως και να το κάνεις είναι σοβαρό πρόβλημα...

yanni το πρόβλημα εδώ δεν είναι ο μέσος χρήστης που στην τελική όπως λες θα τσιμπήσει ακούγοντας για 8 πυρήνες, αν και εάν ρωτήσει κανένα φίλο πρώτα θα καταλάβει ότι είναι 8 "τζούφιοι" πυρήνες, αλλά το γεγονός ότι ακόμα και οι fanboys τα έχουν πάρει άγρια. Αρχίζει να χάνει άτομα από την θύρα βρε συ και αυτό όπως και να το κάνεις είναι σοβαρό πρόβλημα...

Εντάξει οι fanboys θα πάνε να αγοράσουν Thuban για να τιμωρήσουν την AMD (βάζω και μένα μέσα αν και ξαφνικά ο 9950 και ο 9750 που έχω μου φαίνονται πολύ ωραίοι!!!). Αυτοί που περίμεναν επιδόσεις και θα πάνε σε Intel είναι το πρόβλημα.

Νομιζεις οτι οι γνωστες ειναι το 50%? Το 30%? Το 20%? Κατεβα κ'αλλο...

Μια χαρα θα πουλησει οπως λεει και ο yanni μιας και η AMD σε αυτο το τομεα σκεφτηκε σωστα ωστε να τον σπρωξει εξυπνα.. Το "Get an 8 core processor, ubelievable power" και αλλα ωραια δεν παει προς εμας, ας πουμε χρηστες του lab, αλλα στους καθαρα entry-consumer καταναλωτες που θα πανε στο Χ καταστημα και θα παρουν ενα ωραιο HP/Dell/ΛεωνιδαςComputers/Whatever OEM, ετοιμο συστημα.

z3et εάν ίσχυε αυτό που λες η AMD θα είχε το 50% του μεριδίου στους desktop υπολογιστής και αυτή τη στιγμή θα μιλάγαμε για επεξεργαστή στα 22nm... Ελπίζω βέβαια να συμβεί αυτό που λες μπας και πάρει κανένα φράγκο και κάνει σοβαρό R&D επιτέλους... Βέβαια μέχρι να γίνει αυτό η Intel θα έχει μεταπηδήσει μάλλον από το πυρίτιο στο γραφένιο...

Δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη αυτο. Η AMD για να παρει το 50% της αγορας το ~2005 ηθελε 3ς-4ς σερι γενιες επεξεργαστων που να ειναι καλοι (καλυτεροι απο τον ανταγωνισμο, ακα Intel) για να το πετυχει αυτο.

Eφοσον η amd λεει οτι ειναι 8-πυρηνος,τοτε σαν 8-πυρηνο τον παιρνουμε, εκτος αν μας δουλεουν ψηλο γαζι..

Αλλα το θεμα δεν ειναι αν εχει η δεν εχει 8 πραγματικους πυρηνες..

Το θεμα ειναι οτι ειδικα ο μεγαλος της σειρας (fx8150) ειναι ακριβος για αυτα που προσφερει..

O ανταγωνιστης του (2500κ) ειναι φθηνοτερος, ειναι λιγοτερο ενεργοβορος, και επι το πλειστων ταχυτερος.

Αυτο ειναι το θεμα.

Εχουμε διαφορετικό ορισμό του τι είναι core. Εγώ αυτό εδώ το βλέπω 4core:

BDArch.png

Εγω βλέπω ότι τα έχετε κάνει λίγο κουρουβάχαλο όλοι σας, και μέγας φταίχτης είναι αυτός που έγραψε πρώτος όταν βγήκανε οι πρώτοι multi-core CPUs την καταραμένη λέξη NATIVE.

Native CPU core κυριολεκτικά είναι ένας πυρήνας ο οποίος είναι πλήρης και ανεξάρτητος.

Έχει δηλαδή τον δικό του INT Scheduler, FPU Scheduler, Decoder, Fetch, Instruction Cache, Control Registers, General Purpose Registers, L1 Cache, L2 Cache, L3 Cache.

Αυτό το παραπάνω είναι ένας Native Core.

Ένας Native Dual-Core CPU δηλαδή, θα έπρεπε να έχει δύο τέτοια σε έναν die.

Θεωρητικά, όταν μοιράζεις έστω και 1 part του core με έναν 2ο ή και παραπάνω cores, τότε θεωρητικά παύει να είναι native.

Ο Zambezi ( το ένα module του ) είναι ένας δι-πύρηνος επεξεργαστής όσον αφορά τις πράξεις ακεραίων, και ένας επεξεργαστής όσον αφορά τις πράξεις δεκαδικών.

Άποψη μου, καλύτερα θα ήτανε να βάζανε μικρότερες data cache με υψηλότερο associativity ( κάνοντας τες πιο γρήγορες όσον αφορά το access time, και πιο γρήγορες σε data rate σε μικρά chunks δεδομένων ), και με τον κερδισμένο από αυτό χώρο να βάζανε και 2η FPU στο κάθε module.

Καλός ο πειραματισμός με βλέψεις για το μέλλον, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε πειραματικό στάδιο, ενδο-εταιρικό από το ερευνητικό team και όχι από την ομάδα που βγάζει τα προϊόντα πρός "άμεση" παραγωγή και εμπορική διάθεση.

Εντάξει οι fanboys θα πάνε να αγοράσουν Thuban για να τιμωρήσουν την AMD (βάζω και μένα μέσα αν και ξαφνικά ο 9950 και ο 9750 που έχω μου φαίνονται πολύ ωραίοι!!!). Αυτοί που περίμεναν επιδόσεις και θα πάνε σε Intel είναι το πρόβλημα.

Ο 9950 πιστευω να σε εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Οταν τον ειχες παρει τι ελεγαν για αυτον? Πως τα πηγαινε απεναντι στους core2duo 8ΧΧΧ? Τι λεγανε για τους Core2duo τοτε? Κανε μου μια συγκριση σημερα αυτων των 2 επεξεργαστων.

ΥΓ.: Μην αλλαξεις ακομα περιμενε.... εκτος αν βρεις cpu σε ευκαιρια για την μητρικη που εχεις ηδη.

Το μονο πια που περιμενω απο την amd ειναι να δω εξυπνους οδηγους στις καρτες γραφικων της που θα αναδειξουν την νεα τεχνολογια του μπουλντοζα.

The Key ;

Multi-Threaded Rendering

Το παιχνιδι εχει φουντωσει για την amd μιας και απεναντι της δεν εχει μονο την intel αλλα και την nvidia.

Το μονο πια που περιμενω απο την amd ειναι να δω εξυπνους οδηγους στις καρτες γραφικων της που θα αναδειξουν την νεα τεχνολογια του μπουλντοζα.

The Key ;

Multi-Threaded Rendering

Το παιχνιδι εχει φουντωσει για την amd μιας και απεναντι της δεν εχει μονο την intel αλλα και την nvidia.

Το game καθορίζει αυτό.

Οι drivers ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε καμμία παρέμβαση στο engine του game και από εκεί που χρησιμοποιεί π.χ. 2 threads ή 4 να το κάνουνε να χρησιμοποιεί 5,6,7 ή 8 ή και 40.

Τρέχει το Cinema4D... που είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το CineBench ( το CineBench είναι το benchmark του Cinema4D ) για τις μετρήσεις επιδόσεων, στο οποίο CineBench ο 2600K αφήνει τον 8150 κάτι περίπου 2 μονάδες πίσω, και μας λέει ο κύριος Χ ότι είναι γρηγορότερος ο 8150, και κατά πάρα πολύ μάλιστα ?

Ας το καταπιούμε αμάσητο :)

Το game καθορίζει αυτό.

Οι drivers ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε καμμία παρέμβαση στο engine του game και από εκεί που χρησιμοποιεί π.χ. 2 threads ή 4 να το κάνουνε να χρησιμοποιεί 5,6,7 ή 8 ή και 40.

Ασε τα ΔΕΝ και διαβασε λιγο.

'So in conclusion, the reason NVIDIA beats AMD in Civ V is that NVIDIA currently offers full support for multi-threaded rendering/deferred contexts/command lists, while AMD does not.'

AnandTech Forums - View Single Post - 6950 vs GTX 460 768MB - Why does Nvidia beat the Radeon in Civ5???

Γι' αυτό έβαλα το "χμμμ..." μπροστά..

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] μήπως η NVIDIA έχει υποστήριξη σε hardware level (κάποιο instruction παραπάνω) και όχι σε driver level?

Γι' αυτό έβαλα το "χμμμ..." μπροστά..

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] μήπως η NVIDIA έχει υποστήριξη σε hardware level (κάποιο instruction παραπάνω) και όχι σε driver level?

Οχι για μενα δεν ειναι θεμα hardware.

To ιδιο παιζεται τωρα με το Crysis 2.

Ασε τα ΔΕΝ και διαβασε λιγο.

'So in conclusion, the reason NVIDIA beats AMD in Civ V is that NVIDIA currently offers full support for multi-threaded rendering/deferred contexts/command lists, while AMD does not.'

AnandTech Forums - View Single Post - 6950 vs GTX 460 768MB - Why does Nvidia beat the Radeon in Civ5???

Άσε το conclusion, και διάβασε το κείμενο όλο, καλά καλά, να καταλάβεις τι είναι αυτό που λέει και αυτό που λες εσύ.

Δεν είναι single thread game και γίνεται multi-threaded από τους drivers.

Multi-threaded είναι εξ' αρχής, αυτό που αλλάζει με το DX11 MT support των drivers είναι ότι τα threads γίνονται ανεξάρτητα process, απλοϊκά δηλαδή, δεν χρησιμοποιείται ένα scheduling & sync thread, αλλά το κάθε thread τρέχει σαν να είναι άλλη ανεξάρτητη εφαρμογή, έτσι δεν "κολλάει" το output αν π.χ. καθυστερεί ένα από τα threads, όπως συμβαίνει αν δεν υπάρχει στο game και τους drivers η λειτουργία αυτή.

on-topic again, εδώ μερικά benchmarks από τον Macci ( πρώην παγκόσμιας κλάσης extreme overclocker, και νυν εργαζόμενος στην AMD ) και τον SF3D ( extreme overclocker ):

fail_xtreme.jpg

Ο 9950 πιστευω να σε εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Οταν τον ειχες παρει τι ελεγαν για αυτον? Πως τα πηγαινε απεναντι στους core2duo 8ΧΧΧ? Τι λεγανε για τους Core2duo τοτε? Κανε μου μια συγκριση σημερα αυτων των 2 επεξεργαστων.

ΥΓ.: Μην αλλαξεις ακομα περιμενε.... εκτος αν βρεις cpu σε ευκαιρια για την μητρικη που εχεις ηδη.

Τον πήρα σχετικά πρόσφατα με 50€ και αν και 140W ναι δεν το έχω μετανιώσει και ούτε θα πωληθεί στο άμεσο μέλλον (αν πωληθεί ποτέ). Όπως δεν μετάνιωσα και για τον 9750 (125W) που πήρα πριν κάνα 2 χρόνια από φίλο μου στα 60€. Οι 4 πυρήνες βοηθάνε αφάνταστα αν ανοίγεις virtualboxs όπως εγώ. Έχω βάλει τον Χ2 τις τελευταίες 10 μέρες (που τον είχα για πώληση) μιας και o 9750 ενδέχεται να επιστρέψει στον παλιό του κάτοχο και νιώθω λες και το μηχάνημα πηγαίνει κουτσαίνοντας. Εκεί που άφηνα τον 9750 και άραζε στα 1200MHz με CnQ την ποιο πολύ ώρα, τον Χ2 έτρεξα να τον ανεβάσω κατευθείαν στα 2.85GHz και πάλι δεν νιώθω καλά!!!

Για σύγκριση με Core2Duo δεν ξέρω. Υποθέτω ότι το ιδανικό σενάριο από θέμα επιδόσεων θα ήταν να αγοράσεις C2D και μετά να μεταβείς σε C2Q ή κατευθείαν σε C2Q (αν είχες την επιλογή τότε διότι δεν θυμάμαι). Αν πάλι ήθελες να μην αλλάξεις cpu για μια 5ετία και δεν σε καίγανε οι απόλυτες επιδόσεις, πήγαινες εξ αρχής σε Phenom X4.

Περα απο το θάψιμο πιστεύω οτι ο FX 4100 θα έιναι μια πολύ καλή αγορά για ξεκλείδωτο επεξεργαστή και πιστεύω με ενα καλό cooler θα πρεπει να παίζει στα 5ghz λογω λιγότερων cores/heat. Σε αυτή την τιμή η Intel δεν έχει κανένα cpu ξεκλείδωτο

Δεν είναι single thread game και γίνεται multi-threaded από τους drivers.

Multi-threaded είναι εξ' αρχής, αυτό που αλλάζει με το DX11 MT support των drivers είναι ότι τα threads γίνονται ανεξάρτητα process, απλοϊκά δηλαδή, δεν χρησιμοποιείται ένα scheduling & sync thread, αλλά το κάθε thread τρέχει σαν να είναι άλλη ανεξάρτητη εφαρμογή, έτσι δεν "κολλάει" το output αν π.χ. καθυστερεί ένα από τα threads, όπως συμβαίνει αν δεν υπάρχει στο game και τους drivers η λειτουργία αυτή.

Εγω προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οτι και να ειναι το engine ενος παιχνιδιου multi-threaded αν οι οδηγοι δεν το εκμεταλευονται τοτε βραστα.

Τεσπα οποιος καταλαβε καταλαβε. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.