Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/amd-bulldozer-benchmarks-leaked-91130-71.html#post1063099710

Οι πολλοι πυρήνες δείχνουν τα δόντια τους βλέπω. (Άλλα χάνουν απο 400 mhz :tomato:)

αυτό θα φανεί στην ίδια ακριβώς συχνότητα γιατί μπορεί κάποιο thread να κολάει στα 3.3 ghz και να κρατάει πίσω τα υπόλοιπα. δηλαδή να έβλεπες πολύ μεγάλη διαφορά του 1100 στα 3.7 ghz προς τα πάνω....

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=15616]cna[/MENTION]

Βασικά είναι και ψυχολογικό, είναι και συνήθεια. Εγώ ας πούμε δεν αγοράζω Intel ποιο πολύ από συνήθεια. Θα μπορούσα να πω ότι είναι και τιμολογιακό το θέμα, αλλά από την στιγμή που είχα σκάσει 350€ για έναν Χ2 3800+ ε μάλλον κάπου θα προσπαθώ να κρυφτώ πίσω από το δακτυλάκι μου.

Από εκεί και πέρα οικονομική κρίση έχουμε, τα λεφτά δεν περισσεύουν οπότε δεν έχεις δίκιο στο να προτρέπεις τους άλλους να δώσουν τα λεφτά τους σε κάτι που ίσως δεν τους ικανοποιεί απλά για να κάνουν το καλό. Μπορείς εσύ αν θέλεις να πάρεις 5 επεξεργαστές και να πουλήσεις τους 4 σφραγισμένους με μια έκπτωση π.χ. 20% σε 4 άτομα που αν δεν είχαν την επιλογή της χαμηλότερης τιμής θα πηγαίνανε καρφωτοί σε Intel.

yanni σαφώς και η οικονομική κρίση αλλάζει τα πάντα. Να σε ρωτήσω όμως κάτι: εάν ο BD ικανοποιεί τις ανάγκες τους τότε γιατί να πάνε σε κάτι ακριβότερο όπως κατά κόρον συμβαίνει μέχρι τώρα στην αγορά; Το 90% των χρηστών μια χαρά καλύπτεται από τους phenom αλλά παρ' όλα αυτά το 70% αγοράζει Intel πληρώνοντας πολλά περισσότερα. Τέλος πάντων ας το δούμε και αλλιώς: αυτοί που χτίζουν ένα HTPC γιατί να μην πάνε σε Llano ας πούμε και επιμένουν ακόμα και εκεί να έχουν Intel? Ας μην αγοράσουν ρε αδερφέ τον BD αλλά η AMD έχει και άλλα προϊόντα που μπορεί να τους καλύπτουν σε άλλες περιστάσεις.

Επίσης η στήριξη μιας προσπάθειας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η αγορά αλλά και το να μην τρέχεις από φόρουμ σε φόρουμ θάβοντας τον όποιο επεξεργαστή. Να σου φέρω και ένα άλλο παράδειγμα; Περισσότερο ερώτηση είναι βασικά: σου έρχεται ο κολλητός που παίζει μόνο internet και office και σου λέει ότι θέλει να αγοράσει καινούργιο υπολογιστή. Τί θα του πρότεινες να αγοράσει;

Είναι και ψυχολογικό. Εγώ π.χ. ξέρω ότι οι Intel λύσεις είναι καλύτερες. Επιμένω σε AMD. Εδώ που τα λέμε έχω κόψει τα benchmarks και δεν ασχολούμαι. Αν με απασχολούσε το 1 ή τα 10fps ή το 1' ή τα 10' θα πήγαινα προφανώς σε Intel. Φίλος μου όποτε είχε AMD σε PC του φαινόταν αργός. Αντίθετα μονοπύρηνο Intel λαπτοπάκι όλη την ώρα μου λέει πόσο γρήγορο είναι.

ορεστη μην παιρνεις και ορκο για το ποιος θα κλοκαρει καλυτερα.

binned bulldozer παιζει 5g με στοκ κουλερ.

τωρα θα μου πεις πως το stock cooler της AMD ειναι καλυτερο απο της ιντελ και οτι μιλαμε για pickαρισμένο επεξεργαστη αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας.

σαν μεσος ορος αν βγει ενα 4.7-8 για καθε μερα με decent ψυξη θα ειναι κομπλε imo.

Εσύ τι περιμένεις πως θα βγει και ποια είναι η αίσθησή σου βλέποντας όλα όσα έχουν φανεί έως τώρα ??

Η ερώτηση έχει να κάνει ως προς

1) Την απόδοση

2) Την τιμή

3) Την ανταγωνιστικότητα

4) Το κλοκάρισμα (αν θα είναι κούφια ή όχι)

5) Την κατανάλωση

6) Και το σημαντικότερο, αν έχει μέλλον αυτή η αρχιτεκτονική.

Δεν νομίζω ότι θεωρείται έγκυρο το chart που δίνεις αφου οι διαφορές είναι στα όρια στατιστικού λάθους.

Εκτός αν θέλεις να πιστέψουμε ότι ο Phenom II x4 είναι καλύτερος απο τον χ6 σύμφωνα με αυτό.

Battlefield 3 Beta GPU and CPU Performance Benchmarks-Hi Tech Legion-Battlefield 3 Beta GPU and CPU Performance Benchmarks

Ειναι στα ορια του στατιστικου λαθους. Μια ο ενας μια ο αλλος. Βαση αυτου το ποσο ξυλο θα τρωει ο i7 απο τον μπουλτοζα θα το ξερουμε σε λιγες μερες. Τις λιγες μερες θελω να τις τονισω σε καποιους γιατι τοτε θα ερθουν αντιμετοποι με τα λεγομενα τους. Σιγουρα και σε καμια περιπτωση δεν θα θελουν να μπουν στην διαδικασια να χαρακτηρισουν το εαυτο τους βασει αυτον που εχουν πει.

Εσύ τι περιμένεις πως θα βγει και ποια είναι η αίσθησή σου βλέποντας όλα όσα έχουν φανεί έως τώρα ??

Η ερώτηση έχει να κάνει ως προς

1) Την απόδοση

2) Την τιμή

3) Την ανταγωνιστικότητα

4) Το κλοκάρισμα (αν θα είναι κούφια ή όχι)

5) Την κατανάλωση

6) Και το σημαντικότερο, αν έχει μέλλον αυτή η αρχιτεκτονική.

αν ρωτας εμενα προσωπικα, εγω περιμενω την "πλακα" που θα εχουν στο oc :neo:. Κουφια ξεκουφια δεν ξερω αλλα θα ειναι ωραια ( ειδικα τωρα που σηκωνουν και πολλα mhz σε μνημες, σκεφτομαι να παρω και ram pot πλέον (lolol)

ο 1090t μου ειναι παραπανω απο αρκετος για το 24/7 pc.

να πω την αληθεια για το τι περιμενα με ολα αυτα που ακουγαμε κλπ?

κατι αναμεσα σε 2600k και 980x. ειτε 1% ειτε 30% πανω απο τον 2600κ, δεν θα ειχα προβλημα :D

μελλον σιγουρα εχει απλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει η amd με τα οικονομικα που εχει και τρεχωντας ταυτογχρονα τοσα πραματα μπορει να το κανει σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα.

αν ρωτας εμενα προσωπικα, εγω περιμενω την "πλακα" που θα εχουν στο oc :neo:. Κουφια ξεκουφια δεν ξερω αλλα θα ειναι ωραια ( ειδικα τωρα που θα σηκωνουν και πολλα mhz σε μνημες)

ο 1090t μου ειναι παραπανω απο αρκετος για το 24/7 pc.

να πω την αληθεια για το τι περιμενα με ολα αυτα που ακουγαμε κλπ?

κατι αναμεσα σε 2600k και 980x. ειτε 1% ειτε 30% πανω απο τον 2600κ, δεν θα ειχα προβλημα :D

Ξερεις πολλα εσυ.........

Το τι θα δω το ξερω...

Η κριση των αποτελεσμάτων ειναι καθαρά θέμα του καθενός...

Εαν περιμενεις για παραδειγμα για να κρινεις τον BD σε Metro 2033, Crysis 2 σε 1920χ1080 με ΑΑ και λοιπά συμπράγκαλα τοτε δεν θα απογοητευτείς!

Εαν παλι θες να δεις το second pass του encode παλι δεν θα απογοητευτείς, μια χαρα ειναι!

τα αλλα σε λιγες μερες...

Εγω με την τιμή εχω ένσταση...

Ο κοινος χρηστης ειτε παρει 2600Κ+6990, ειτε παρει 8150+6990 ευχαριστημένος θα είναι!

Πάρα πολλοί σίγουρα, όχι όμως αυτοί που τόσο καιρό αντιμετωπίζουν με μένος τον BD, έτσι δεν είναι; Ακόμα να απαντήσει ο Malibu εάν θα αγόραζε AMD εάν είχε ένα ανταγωνιστικό, για τα δικά του μέτρα, τσιπάκι. Αυτό που ήθελα να δείξω εν ολίγοις ότι η "στεναχώρια" για την ενδεχόμενη αποτυχία είναι καθαρά εικονική αφού ούτως ή άλλως κάποιοι είναι κολλημένοι με την Intel. Δεν θυμάμαι μάλιστα να γέμισε με τόσες σελίδες το αντίστοιχο νήμα με το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί τον Γενάρη στους SB και ειδικά με τόσο παθιασμένα μηνύματα. Εν ολίγοις, εάν ενδιαφέρει κάποιους ειλικρινά να υπάρχει ανταγωνισμός ώστε να μην μείνει μόνο η Intel και μας κάνει ό,τι θέλει τότε ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα κατά μέρος και ας υποστηρίξουν όπως μπορούν την όποια προσπάθεια. "Μα," θα μου πείτε "γιατί να στηρίξουμε την αποτυχία της AMD να βγάλει σωστό επεξεργαστή στα 32nm?". Η μόνη απάντηση που έχω είναι η εξής: γιατί είναι μια προσπάθεια μιας εταιρίας που έχει το 1/10 (και πολύ λέω) του προϋπολογισμού της Intel και εν πάση περιπτώσει είναι μια φιλότιμη προσπάθεια εάν αναλογιστούμε ότι εκτός από την μετάβαση έχουμε και μια νέα αρχιτεκτονική πρόταση.

δυστυχώς είναι στο κακό κομμάτι της Ελληνικής νοοτροπίας να θέλει κάποιος να είναι με τον απόλυτο νικητή με τον απόλυτο πρωταθλητή, αυτό το βλέπεις από τον αθλητισμό μέχρι την πολιτική.... μεγάλη κουβέντα.

Αυτό βλέπεις και στα δικά μας τα τεχνολογικά, πρέπει να υπάρχει ένας πρωταθλητής που το κοινό θα αποθεώνει χωρίς να τον νοιάζει ούτε αν αυτό συμφέρει τον ίδιο σαν καταναλωτή (μονοπώλιο), ούτε αν ο πρωταθλητής είναι όντως πρώτος σε όλα ή μόνο στα χαρτιά... :hm:

Ομολογώ ότι παλαιότερα και εγώ κάπως έτσι ήμουν μέχρι που διαπίστωσα ότι τελικά στην πραγματική χρήση ακόμα και ο phenom II της υπογραφής με καλύπτει ακόμα και σε ζητήματα δουλειάς. Οκ δεν κάνει render στο autocad τόσο γρήγορα όσο ο 2600 αλλά κάνω τόσο rendering ώστε να μην αξίζει οικονομικά η μετάβαση. Σε φίλο που δουλεύει πάρα πολύ rendering πρότεινα intel i7 πέρυσι τον Δεκέμβρη.

Το τι θα δω το ξερω...

Η κριση των αποτελεσμάτων ειναι καθαρά θέμα του καθενός...

Εαν περιμενεις για παραδειγμα για να κρινεις τον BD σε Metro 2033, Crysis 2 σε 1920χ1080 με ΑΑ και λοιπά συμπράγκαλα τοτε δεν θα απογοητευτείς!

Εαν παλι θες να δεις το second pass του encode παλι δεν θα απογοητευτείς, μια χαρα ειναι!

τα αλλα σε λιγες μερες...

Εγω με την τιμή εχω ένσταση...

Ο κοινος χρηστης ειτε παρει 2600Κ+6990, ειτε παρει 8150+6990 ευχαριστημένος θα είναι!

ΠΑΡΕ ΚΑΙ 1 LIKE ΚΑΙ ΕΝΑ QUOTE ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Εδω που τα λεμε και εγω με ενα netbook κανω τις περισσοτερες δουλειες μου. Δηλαδη με εναν atom n270. Το μονο που με νοιαζει ο επεξεργαστης ειναι στο gaming. Για bulldozer δεν σκευτομαι ακομα. Κατα πασα πιθανοτητα θα παρω εναν οταν προκειται να αλλαξει socket (με πεσμενη τιμη) για να αξιοποιησω την μητρικη μου. Πλεον πιστευω πως οι επεξεργαστες εχουν προχωρησει πολυ. Καθομαστε και μιλαμε για το αν ο Χ θα κανει 5 δευτερολεπτα πιο γρηγορα απο τον Υ. Δεν εχει νοημα πια. Μεγαλυτερο νοημα εχει πλεον ποσο κανει μια πλατφορμα παρα το ποσο γρηγορη ειναι. Πανε οι εποχες που καθε 2 χρονια το πολυ ηθελες αναβαθμηση γιατι δεν ετρεχες εφαρμογες/παιχνιδια καινουργια.

Βασικα αλλο νοημα ηθελα να δώσω, οτι οι διαφορες σε εναν που δεν τρεχει μετροπρογραμματα και αλλα βασισμενα στον CPU δεν εχει διαφορα, γιατι περα απο την πλακα τοσο ο BD, τοσο ο I7, o Sandy, o Thuban ειναι πολυ καλη επεξεργαστες και στην εποχη μας και για τα επομενα 4-5 χρονια δεν προκειται ενα συναντησουν κανενα προβλημα.

1. για παραδειγμα σε παιχνιδια τα οποια βγαζουν 150 fps+ λογικο να υπαρχει διαφορα υπερ του sandy αλλα σε παιχνιδια που η αποδοση τους ειναι κοντα στα 30-60 fps εκει θα ειναι διπλα, ποιο απο τα δυο ομως ειναι το σημαντικο. Διαφερει αυτο στον καθενα μας....

2. Αλλος μπορει να θελει να ειναι πολυ δυνατος σε οτι εχει να κανει με cpu στο target group των 250-300 ευρω αρα 2600Κ.

Ανακεφαλαιώνοντας θεωρω οτι εχουν ιδιο διαστημα ζωης, οταν ο ενας δεν θα μπορει BD δεν θα μπορει και ο αλλος με 2600K.

Ο καθε ενας απο εμας εχει εντελώς διαφορετικη αποψη των πραγματων, εγω ας πουμε απο i7 920+χ58 για την περίπτωση μου οπου και την ανάλυσα πιο πισω θεώρησα οτι καλυτερη λυση ηταν το Ζ68+2600Κ.

Βασικα αλλο νοημα ηθελα να δώσω, οτι οι διαφορες σε εναν που δεν τρεχει μετροπρογραμματα και αλλα βασισμενα στον CPU δεν εχει διαφορα, γιατι περα απο την πλακα τοσο ο BD, τοσο ο I7, o Sandy, o Thuban ειναι πολυ καλη επεξεργαστες και στην εποχη μας και για τα επομενα 4-5 χρονια δεν προκειται ενα συναντησουν κανενα προβλημα.

1. για παραδειγμα σε παιχνιδια τα οποια βγαζουν 150 fps+ λογικο να υπαρχει διαφορα υπερ του sandy αλλα σε παιχνιδια που η αποδοση τους ειναι κοντα στα 30-60 fps εκει θα ειναι διπλα, ποιο απο τα δυο ομως ειναι το σημαντικο. Διαφερει αυτο στον καθενα μας....

2. Αλλος μπορει να θελει να ειναι πολυ δυνατος σε οτι εχει να κανει με cpu στο target group των 250-300 ευρω αρα 2600Κ.

Ανακεφαλαιώνοντας θεωρω οτι εχουν ιδιο διαστημα ζωης, οταν ο ενας δεν θα μπορει BD δεν θα μπορει και ο αλλος με 2600K.

Ο καθε ενας απο εμας εχει εντελώς διαφορετικη οψη των πραγματων, εγω ας πουμε απο i7 920+χ58 για την περίπτωση μου οπου και την ανάλυσα πιο πισω θεώρησα οτι καλυτερη λυση ηταν το Ζ68+2600Κ.

O thuban παντως σε 1920χ1080 ενω στα max fps ήταν πολυ κόντα με ι7-2600κ στα min είχε τεράστιο πρόβλημα με αποτέλεσμα όταν φίλος άλλαξε και πήγε σε ι7-2600κ έιχε τεράστια διαφορά. Μην κοιτάτε μόνο τα max fps στα παιχνίδια αύτό από μόνο του δεν λέει κάτι

O thuban παντως σε 1920χ1080 ενω στα max fps ήταν πολυ κόντα με ι7-2600κ στα min είχε τεράστιο πρόβλημα με αποτέλεσμα όταν φίλος άλλαξε και πήγε σε ι7-2600κ έιχε τεράστια διαφορά. Μην κοιτάτε μόνο τα max fps στα παιχνίδια αύτό από μόνο του δεν λέει κάτι

Σε ποιο παιχνιδι αναφαρεσαι, με τι sets ?

Δεν μπορουμε να μιλαμε γενικα, o φιλος σου αλλαξε ολοκληρο μηχανημα...θα πρεπει να τεσταριστουν τα μηχανηματα , φρεσκοφορμαρισμενα για να δουμε τι παιζει με το ολο το υπολοιπο hardware ιδιο...

Θα μπορουσε καποιος να δωσει τα ποσοστα ζητησης ι5 και ι7 ωστε να ξερουμε τι ζητανε οι χρηστες;.....

ΤΩΡΑ τελευταια σαμπως εχει θεοποιηθει ο 2600Κ . Παιδια ειμαστε στο AMD thread και μιλαμε συνεχως για > 250 Ε CPUs... Ημαρτον δλδ.... Ενας που να εχει Ι5 δεν υπαρχει;; Ετσι και αλλιως λιγο παραπανω απο κει θα ειναι ο BD...

[MENTION=19038]nevolin[/MENTION] Ο φιλος απλως εδωσε 300 Ε + MB = 480 E απλως για να εχει > min... Εσυ συμφωνεις με αυτο; Ειναι και για επαγγελματικη χρηση;

Το πως βλεπει(αντιλαμβανεται) ο καθενας μας την διαφορα σε ενα παιχνιδι ειναι μεγαλη συζητηση.

Εγω παντως ειδα ΤΡΕΛΟ boost με την αλλαγη απο 9550 σε i7 950.

Και οχι με κανα δυνατο cf/sli απλα με μια 5870.

Σε ποιο παιχνιδι αναφαρεσαι, με τι sets ?

Δεν μπορουμε να μιλαμε γενικα, o φιλος σου αλλαξε ολοκληρο μηχανημα...θα πρεπει να τεσταριστουν τα μηχανηματα , φρεσκοφορμαρισμενα για να δουμε τι παιζει με το ολο το υπολοιπο hardware ιδιο...

Αλλάξε μόνο μηρική και επεξεργαστή..

Όσο για την διαφορά ήταν εμφανής μια και το τεστάρισα και εγώ. Η κάρτα γραφικών είναι gtx 580 και τα παιχνίδια που έιδαμε διαφορά ήταν το Crysis 2 Multiplayer (τεράστια διαφορά) WOW (άπειρη διαφορά) Στο crysis 2 τα fps με τον Phenom ii πέφτανε στα 15 αρκετές φορές εκεί που είχε πολούς παίκτες ενώ με τον Intel δεν πέφτανε ποτέ κάτω απο τα 50. Στο World of Warcraft (WOW) στα 25man raids τα fps παιζανε μεταξύ 20 και 30 max ενώ με τον Intel δεν είδαμε ποτέ κάτω απο τα 40fps. Στα max fps η διαφορά ήταν αμελητέα αλλά λόγω ότι o Intel κράταγε καλύτερα τα fps το αποτέλεσμα ήταν η μέρα με την νύχτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.