Mallibu Οκτώβριος 10, 2011 #1461 Οκτώβριος 10, 2011 Έλα πες το...μας δουλεύεις τώρα έτσι; Τόσο καιρό φαγωθήκατε και τώρα που "επιβεβαιωνόσαστε" δεν σας αρέσει;Φαγωνόμασταν όταν γράφονταν γραφικότητες του στυλ "Ο bulldozer θα ισοπεδώνει τον ι7" και "Ο Phenom 2 x6 δεν έχει διαφορά με Sandy bridge" που ήταν fanboy υπερβολές,δεν διαφώνησε κανένας λογικός ανθρωπος με το ότι ένας ανταγωνιστικός Bulldozer (και όχι cpu που θα τα μαμάει όλα,έτσι όπως τον παρουσίαζαν fanboys) μόνο καλό θα έκανε και στις 2 πλευρές.
cna Οκτώβριος 10, 2011 #1462 Οκτώβριος 10, 2011 Όρισέ μου πρώτα πώς το εννοείς το "ανταγωνιστικός" και μετά θα σου πω εάν συμφωνούμε... Ανταγωνιστικός ως προς την τιμή; Ανταγωνιστικός ως προς τις επιδόσεις; Το βασικότερο: όλη αυτή η ανταγωνιστικότητα έναντι ποιου επεξεργαστή; Του 2600 ή του 980Χ;
The_Blade Οκτώβριος 10, 2011 #1463 Οκτώβριος 10, 2011 Φαγωνόμασταν όταν γράφονταν γραφικότητες του στυλ "Ο bulldozer θα ισοπεδώνει τον ι7" και "Ο Phenom 2 x6 δεν έχει διαφορά με Sandy bridge" που ήταν fanboy υπερβολές,δεν διαφώνησε κανένας λογικός ανθρωπος με το ότι ένας ανταγωνιστικός Bulldozer (και όχι cpu που θα τα μαμάει όλα,έτσι όπως τον παρουσίαζαν fanboys) μόνο καλό θα έκανε και στις 2 πλευρές. πάντως στο BF3 ο phenom 2 είναι καλύτερος από sandy bridge.... :rolleyes:
Mallibu Οκτώβριος 10, 2011 #1464 Οκτώβριος 10, 2011 Όρισέ μου πρώτα πώς το εννοείς το "ανταγωνιστικός" και μετά θα σου πω εάν συμφωνούμε... Ανταγωνιστικός ως προς την τιμή; Ανταγωνιστικός ως προς τις επιδόσεις; Το βασικότερο: όλη αυτή η ανταγωνιστικότητα έναντι ποιου επεξεργαστή; Του 2600 ή του 980Χ;Ανταγωνιστικός στο τρίπτυχο απόδοση/τιμή/κατανάλωση. Ανταγωνιστικός προς τον i7 2600 εφόσον ο 8150 θα έχει παρόμοια τιμή,και με ίδιο o/cing headroom aka +50% από τα stock clocks όπως ο ανταγωνιστής του (3,4->5 ghz). Αλλιώς γιατι να τον προτιμήσει κάποιος?
sebastian Οκτώβριος 10, 2011 #1465 Οκτώβριος 10, 2011 Ανταγωνιστικός στο τρίπτυχο απόδοση/τιμή/κατανάλωση. Ανταγωνιστικός προς τον i7 2600 εφόσον ο 8150 θα έχει παρόμοια τιμή,και με ίδιο o/cing headroom aka +50% από τα stock clocks όπως ο ανταγωνιστής του (3,4->5 ghz). Αλλιώς γιατι να τον προτιμήσει κάποιος?Σαφως καλυτερο oc εχει ο 2600Κ απο τον ΒD.... και επισης σε clock to clock δεν υπαρχει θεμα σύγκρισης!Aφηστε τα 8,5ghz του BD τα μουφικα....ο 2600Κ θα μπορουσε να πιασει 8,0ghz με ολους τους πυρηνες εαν δεν ειχε το γνωστο θεμα (Ιntel) με το bclk και τα multi....Ο 2600κ στα 5,0ghz με μια true thermalright μαζι με billpepas βγαλαμε τα παντα για πλακα!
BulldozeR Οκτώβριος 10, 2011 #1466 Οκτώβριος 10, 2011 Πολύ κρίμα. Αν αποτύχει τόσο άσχημα δεν βοηθάει κανένα,ούτε εμάς που δεν περιμέναμε και πήγαμε σε Sandy ούτε αυτους που περιμένανε τόσους μήνες με την υπόσχεση του θα είναι 50% καλύτερος του 980χ. Ας μην περνάει τον ι7 2600 στην τελική αρκεί το προιον να παραμένει ανταγωνιστικό,όχι να χάνει απο τον Thuban..έλεος. Αυτο είναι αποτυχία και ελπίζω στις 12 που θα δούμε πιο εμπεριστατωμένα reviews να μην είναι τόσο χάλια τα νούμερα.γιατί ποιος έγραψε οτι θα περνάει τον 980χ 50%?θα μου φύγουν τα μαλια απο αυτά που διαβάζω ...πωω οτι θέλετε γράφετε ο καθένας . κανένας admin να αρχίσει να καθαρίζει? περιμένετε 2 μέρες να βγουν γιατί πολλά από αυτά που γράφονται δεν είναι αληθές
cna Οκτώβριος 10, 2011 #1467 Οκτώβριος 10, 2011 Δηλαδή sebastian έχεις στα χέρια σου BD και φυσικά όχι ES...Κομμάτι παραγωγής σωστά;@Malibu: δηλαδή εάν ήταν ανταγωνιστικός ως προς τον 2600 θα τον αγόραζες; Με το χέρι στην καρδιά να μου απαντήσεις...
AMDnord Οκτώβριος 10, 2011 #1468 Οκτώβριος 10, 2011 ορεστη μην παιρνεις και ορκο για το ποιος θα κλοκαρει καλυτερα. binned bulldozer παιζει 5g με στοκ κουλερ. τωρα θα μου πεις πως το stock cooler της AMD ειναι καλυτερο απο της ιντελ και οτι μιλαμε για pickαρισμένο επεξεργαστη αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας. σαν μεσος ορος αν βγει ενα 4.7-8 για καθε μερα με decent ψυξη θα ειναι κομπλε imo. με ιδιες ψυξεις ποσο παραπανω να παει ο 2600k? επισης μην ξεχνας οτι ειναι τσιπακια που γουσταρουνε το κρυο πιο πολυ απο το ρευμα αρα οσο πιο καλη ψυξη εχεις, τοσο καλυτερα. anyway, 2 μερες μεινανε και μετα θα ψαξω να βρω καναν 55αρη και πάνω 2600κ
billpeppas Οκτώβριος 10, 2011 #1469 Οκτώβριος 10, 2011 πάντως στο BF3 ο phenom 2 είναι καλύτερος από sandy bridge.... :rolleyes: Bullshit. Prove me wrong ( σε 2 μέρες θα αποδειχθεί το αντίθετο ) Δηλαδή sebastian έχεις στα χέρια σου BD και φυσικά όχι ES...Κομμάτι παραγωγής σωστά;@Malibu: δηλαδή εάν ήταν ανταγωνιστικός ως προς τον 2600 θα τον αγόραζες; Με το χέρι στην καρδιά να μου απαντήσεις... Αν ανταλλάζει γροθιές ( trading blows ) με τον 2600K ( δηλαδή σε X προγράμματα είναι λίγο πιο γρήγορος ο 2600K και σε X προγράμματα είναι λίγο πιο γρήγορος ο BD ) και είναι σε έστω 20€ χαμηλότερη τιμή από τον 2600K τότε πάρα πολλοί θα τον αγόραζαν. ορεστη μην παιρνεις και ορκο για το ποιος θα κλοκαρει καλυτερα.binned bulldozer παιζει 5g με στοκ κουλερ. Με stock cooler 5GHz για 24/7 θα είναι λίγοι που θα το κάνουνε αυτό, ίσως και 1ας και μοναδικός. Αλλά ας πάρουμε και το κουλό, δηλαδή να παίζουνε όλοι 5.2GHz για 24/7 με το stock cooler, και έχοντας τις επιδόσεις που είδαμε στο preview του lab501. Και ας πάρουμε ότι έχεις τον χειρότερο 2600K, που παίζει μόνο στα 4.3GHz με το μαμά cooler. Έχεις την εντύπωση ότι θα του αρκούνε αυτά τα 900MHz του BD για να περάσει τον 2600K @ 4.3GHz ? Μπα. ( εκτός και αν οι επιδόσεις που δείξανε στο preview οι Ρουμάνοι μουσάδες είναι εντελώς off )
AMDnord Οκτώβριος 10, 2011 #1470 Οκτώβριος 10, 2011 δεν μιλαω για θεμα συγκρισης με ιντελ. μιλαω σαν καθαρο oc headroom. δεν νομιζω να ειναι τελειως off οι φιλοι μου οι ρουμανοι ΑΛΛΑ δεν περιμενω απο την αλλη ολοκληρη εταιρια να μην ξερει εδω και 3-4-10 μηνες που ασχολουντε και εχουν τσιπακι στα χερια τους να βγαλουν κατι που καιει περισσοτερο, ειναι ακροβοτερο και αποδιδει χειροτερα απο την προηγουμενη γενια. κατι δεν μου καθεται καλα. ας περιμενουμε λεω μεχρι τις 12 του μηνα
sebastian Οκτώβριος 10, 2011 #1471 Οκτώβριος 10, 2011 Με την Scythe Shuriken (που ειναι ενα μικρο cpu cooler) σου βγαζω οτι θες στα 5,0ghz, εκτος απο LYNX....5,0 καθαρα και δυνατα GHZ (4,5ghz τον εχω με 1,3v για 24/7)
billpeppas Οκτώβριος 10, 2011 #1472 Οκτώβριος 10, 2011 Αν δεν συμβεί κάτι το συγκλονιστικό, φαίνεται πως οι PM ήταν πολύ αισιόδοξοι στα νούμερα που προβλέπανε.Οι συχνότητες που είχανε θέσει δεν πιάστηκαν, και μείνανε με το ****ί στο χέρι.Βεβαίως σαν 24/7 CPU καλύτερα θα είναι μάλλον από τους x6 αν λέμε αν, μπορούνε να πιάνουνε όλα τα κομμάτια 4.8GHz για 24/7 με μαμά ψύκτρα.
AMDnord Οκτώβριος 10, 2011 #1473 Οκτώβριος 10, 2011 μωρε πανω απο 4.5 δεν πολυ εχει νοημα απλα ειναι ψυχολογικο μια χαρα τσιπακια θα ειναι απλα ολοι αυτοι που λενε κακα λογια ειναι πληρωμενοι απο την ιντελ πιστευω εγω.
sebastian Οκτώβριος 10, 2011 #1474 Οκτώβριος 10, 2011 μωρε πανω απο 4.5 δεν πολυ εχει νοημα απλα ειναι ψυχολογικο μια χαρα τσιπακια θα ειναι απλα ολοι αυτοι που λενε κακα λογια ειναι πληρωμενοι απο την ιντελ πιστευω εγω. Μια χαρα δεν ειναι σε σχεση τον ανταγωνισμο, αλλα παντα και για ολα υπαρχει αγοραστικο κοινο εαν το τιμολογήσεις ωραια... Τωρα εαν λεμε γενικα ναι μια χαρα ειναι ο BD, ποιον δεν καλυπτει ? Αλλα εδω ειμαστε thelab και το μια χαρα εχει αλλο νοημα στον καθε ενα απο εμας! Eτσι ειναι, αλλα τα 250 ευρω παντως ειναι πολλα γι αυτο το cpu... Εαν εχει 50-60 ευρω κατω απο 2600Κ δηλαδη κοντα στον 2500Κ θα ειναι μια χαρα για να σταθεί στην αγορα.
The_Blade Οκτώβριος 10, 2011 #1475 Οκτώβριος 10, 2011 Bullshit.Prove me wrong ( σε 2 μέρες θα αποδειχθεί το αντίθετο ) να και το τρολάκι, μην λες κακές λέξεις ... έχει πιπέρι... phenom>sandy bf3: Battlefield 3 Beta Performance Test > CPU Scaling and Performance - TechSpot Reviews ά πάρε και ένα ακόμα για τις π@π@τζες που έλεςγες για το multithreading και είχαμε πεθάνει στα γέλια: Battlefield 3 Beta Performance Preview - BenchmarK3D c ya
billpeppas Οκτώβριος 10, 2011 #1476 Οκτώβριος 10, 2011 να και το τρολάκι, μην λες κακές λέξεις ... έχει πιπέρι...phenom>sandy bf3: Battlefield 3 Beta Performance Test > CPU Scaling and Performance - TechSpot Reviews ά πάρε και ένα ακόμα για τις π@π@τζες που έλεςγες για το multithreading και είχαμε πεθάνει στα γέλια: Battlefield 3 Beta Performance Preview - BenchmarK3D c ya 1920x1080 0x Anti-Aliasing με GTX 580 ? Πλάκα κάνεις έτσι ? Στο δε 2ο, μας δείχνεις τι ? Ότι κερδίζει λίγα fps μέχρι τους 4 πυρήνες σε ανάλυση 1680x1050... so ? Τι νέο είναι αυτό ? Έχεις κάτι χειροπιαστό ότι βοηθάνε οι 5,6,7,8 πυρήνες ? Και σε αναλύσεις που παίζουνε οι κάτοχοι τέτοιων συστημάτων ? Για το credibility των συγκεκριμένων sites δεν θα κάνω σχόλιο.
Mallibu Οκτώβριος 10, 2011 #1477 Οκτώβριος 10, 2011 να και το τρολάκι, μην λες κακές λέξεις ... έχει πιπέρι...phenom>sandy bf3: Battlefield 3 Beta Performance Test > CPU Scaling and Performance - TechSpot Reviewsά πάρε και ένα ακόμα για τις π@π@τζες που έλεςγες για το multithreading και είχαμε πεθάνει στα γέλια:Battlefield 3 Beta Performance Preview - BenchmarK3D c yaΔεν νομίζω ότι θεωρείται έγκυρο το chart που δίνεις αφου οι διαφορές είναι στα όρια στατιστικού λάθους.Εκτός αν θέλεις να πιστέψουμε ότι ο Phenom II x4 είναι καλύτερος απο τον χ6 σύμφωνα με αυτό.
The_Blade Οκτώβριος 10, 2011 #1478 Οκτώβριος 10, 2011 Δεν νομίζω ότι θεωρείται έγκυρο το chart που δίνεις αφου οι διαφορές είναι στα όρια στατιστικού λάθους.Εκτός αν θέλεις να πιστέψουμε ότι ο Phenom II x4 είναι καλύτερος απο τον χ6 σύμφωνα με αυτό. έχει 400 Mghz παραπάνω.
Mallibu Οκτώβριος 10, 2011 #1479 Οκτώβριος 10, 2011 έχει 400 Mghz παραπάνω. http://www.thelab.gr/amd-epeksergastes/amd-bulldozer-benchmarks-leaked-91130-71.html#post1063099710 Οι πολλοι πυρήνες δείχνουν τα δόντια τους βλέπω. (Άλλα χάνουν απο 400 mhz )
cna Οκτώβριος 10, 2011 #1480 Οκτώβριος 10, 2011 Αν ανταλλάζει γροθιές ( trading blows ) με τον 2600K ( δηλαδή σε X προγράμματα είναι λίγο πιο γρήγορος ο 2600K και σε X προγράμματα είναι λίγο πιο γρήγορος ο BD ) και είναι σε έστω 20€ χαμηλότερη τιμή από τον 2600K τότε πάρα πολλοί θα τον αγόραζαν.Πάρα πολλοί σίγουρα, όχι όμως αυτοί που τόσο καιρό αντιμετωπίζουν με μένος τον BD, έτσι δεν είναι; Ακόμα να απαντήσει ο Malibu εάν θα αγόραζε AMD εάν είχε ένα ανταγωνιστικό, για τα δικά του μέτρα, τσιπάκι. Αυτό που ήθελα να δείξω εν ολίγοις ότι η "στεναχώρια" για την ενδεχόμενη αποτυχία είναι καθαρά εικονική αφού ούτως ή άλλως κάποιοι είναι κολλημένοι με την Intel. Δεν θυμάμαι μάλιστα να γέμισε με τόσες σελίδες το αντίστοιχο νήμα με το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί τον Γενάρη στους SB και ειδικά με τόσο παθιασμένα μηνύματα. Εν ολίγοις, εάν ενδιαφέρει κάποιους ειλικρινά να υπάρχει ανταγωνισμός ώστε να μην μείνει μόνο η Intel και μας κάνει ό,τι θέλει τότε ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα κατά μέρος και ας υποστηρίξουν όπως μπορούν την όποια προσπάθεια. "Μα," θα μου πείτε "γιατί να στηρίξουμε την αποτυχία της AMD να βγάλει σωστό επεξεργαστή στα 32nm?". Η μόνη απάντηση που έχω είναι η εξής: γιατί είναι μια προσπάθεια μιας εταιρίας που έχει το 1/10 (και πολύ λέω) του προϋπολογισμού της Intel και εν πάση περιπτώσει είναι μια φιλότιμη προσπάθεια εάν αναλογιστούμε ότι εκτός από την μετάβαση έχουμε και μια νέα αρχιτεκτονική πρόταση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.