Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply
Εντάξει δεν είπα ότι θα έρθει στα 223€. Απλά υπάρχει ένα κάποιο περιθώριο μέχρι τα 250€ και @adpanos οι χρεώσεις που γράφεις χοντρικά ισχύουν και για το Αμέρικα. Δεν νομίζω να μην έχουν εκεί μεταφορικά, μεσάζοντες ή φόρο. Και όταν τα $300 είναι η retail τιμή προφανώς τα περιλαμβάνει. Σωστά; Μπορεί να είναι ποιο χαμηλά τα καπέλα, αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και εκεί. Απλά στην Ελλάδα μπαίνει και ο επιπλέον φόρος "Είμαι και πολύ μαμάω όμορφος εμποράκλας ναουμ :man_in_love: ".

Να σου πω την αλήθεια πίστευα πως η retail δεν περιλαμβάνει τους εκεί φόρους κ.λ.π. Δεν ξέρω :confused:

Το μόνο σίγουρο είναι πως μας έσκασε η κυρά με την αναμονή... ποιο πολύ και από την κυρά μου ....:upside::hehe::hehe:

Οκ λάθος χρόνο διάλεξα! :beer: . Εγώ σου είπα που αναφερόμουν!

Με αυτά που διέρρευσαν έχεις δίκιο. Αν δεις στην OKTABIT έχουν ποστάρει και μετρήσεις από INTERLAGOS (es) VS MAGNY COURS.

Αν δεις τα αποτελέσματα θα δεις πως ΔΕΝ πάει καλά ειδικά στο integer κομμάτι ... Μακάρι να το έχουν διορθώσει.

Clock to clock και core to core είναι τα αποτελέσματα (32 real cores VS 16 modules)... έχουμε πει και κάτι περί 80% απόδοσης του module σε σχέση με τα αντίστοιχα 2 real Bulldozer cores.

Clock to clock και core to core είναι τα αποτελέσματα (32 real cores VS 16 modules)... έχουμε πει και κάτι περί 80% απόδοσης του module σε σχέση με τα αντίστοιχα 2 real Bulldozer cores.

Ναι αλλά δεν μας είπε πως θα βάλει και το ίδια integer sch. μέσα στο module ανά 2 ώστε να πούμε πως εκεί που είχαμε απόδοση 100 με 2 cores θα έχουμε απόδοση 80 με ένα module, αλλά ποιο γρήγορα για να αντισταθμίσει την χασούρα. Διαφορετικά θα κατέστρεφε την αποδοτικότητα του chip αντί να την φτιάξει. Σε αυτό το σημείο βλέπω μειωμένη απόδοη.

Και για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι τι λέμε, ορίστε :

36091669.png

Ναι αλλά δεν μας είπε πως θα βάλει και το ίδια integer sch. μέσα στο module ανά 2 ώστε να πούμε πως εκεί που είχαμε απόδοση 100 με 2 cores θα έχουμε απόδοση 80, αλλά ποιο γρήγορα για να αντισταθμίσει την χασούρα. Διαφορετικά θα κατέστρεφε την αποδοτικότητα του chip αντί να την φτιάξει.

Μπορεί να θεώρησε ότι με τα higher clocks μπορεί να αντισταθμίσει τη χασούρα (μίλησα για Bulldozer και όχι πυρήνες Star).

Αν έχουμε έναν FX-6100 stable με αέρα στα 4,8GHz~5GHz για παράδειγμα πόσο πιο πάνω θα αποδώσει τελικά σε σχέση με τον max 4,3GHz Thuban?

Το newegg παίρνει και ποσότητα, λογικό να έχει καλή τιμή. Ακόμα καλύτερη έχει το Amazon που τον έχει προσφορά (αν βάλεις στην τιμή αυτό το 32% off η εικόνα αλλάζει πολύ) αλλά αν δεις (πλην 2-3ων) τους υπόλοιπους που έχει το pricegrabber οι τιμές δεν είναι και τόσο χαμηλές

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core Processor - Compare Prices and Reviews on AMD HDZ955FBGMBOX Processors - Retail Box at PriceGrabber

Επιπλέον το Πλαίσιο έχει πάψει εδώ και 5-6 χρόνια να είναι το φτηνό κατάστημα που κάποτε ήταν

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box | Skroutz.gr

Επίσης μιλάμε και για σαφέστατη βελτίωση στον memory controller.

Η υπεροχή στις FP να θεωρήσω ότι οφείλεται στην παρουσία των AVX?

Επίσης μιλάμε και για σαφέστατη βελτίωση στον memory controller.

Η υπεροχή στις FP να θεωρήσω ότι οφείλεται στην παρουσία των AVX?

Στο ένα σύστημα έχουμε 4Χ 8-πύρηνους επεξεργαστές και στο άλλο 2X 16-πύρηνους επεξεργαστές.

Δεν ξέρω αν η διαφορά στις μνήμες σχετίζεται και με αυτό. .

Από εκεί και πέρα την FPU φοβόνοτυσαν όλοι που είναι μια ανά 2 cores, από εκεί τους ήρθαν τα καλά τα νέα.

Το newegg παίρνει και ποσότητα, λογικό να έχει καλή τιμή. Ακόμα καλύτερη έχει το Amazon που τον έχει προσφορά (αν βάλεις στην τιμή αυτό το 32% off η εικόνα αλλάζει πολύ) αλλά αν δεις (πλην 2-3ων) τους υπόλοιπους που έχει το pricegrabber οι τιμές δεν είναι και τόσο χαμηλές

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core Processor - Compare Prices and Reviews on AMD HDZ955FBGMBOX Processors - Retail Box at PriceGrabber

Επιπλέον το Πλαίσιο έχει πάψει εδώ και 5-6 χρόνια να είναι το φτηνό κατάστημα που κάποτε ήταν

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box | Skroutz.gr

Γιαννη αυτο που θελω να πω ειναι πως στην Ελλαδα γυρω στο 300αρι παρα κατι θα εχει. Απ οτι λεγετε 270 περιπου. Αλλα μην εστιαζουμε εκει, το θεμα ειναι τι αποδοση θα εχουμε σε σχεση με τα λευτα που δινουμε. Η τιμη του ειναι καλου τετραπυρινου, σε αυτο πιστευω πως συμφωνουμε ολοι. Για εμενα ενα λαθος που εχει κανει η AMD ειναι να τον λανσαρει ως οκταπυρηνο. Η ιντελ τις cpu με hyperthreading τις λανσαρει βαση των πραγματικων πυρηνων. Αυτο επρεπε να κανει και η AMD με καποιο ισως διαφορετικο τροπο. Απο τα bench που βλεπουμε (αν ισχυουν, με οσα εχω δει δεν πιστευω τιποτα) σιγουρα εχει περιεργη συμπεριφορα. Οταν με το καλο βγει, ο καθενας μπορει να δει τι προσφερει η νεα αρχιτεκτονικη και αναλογα με το πορτοφολι αποφασιζει.

Και για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι τι λέμε, ορίστε :

Δεν το ξέρω το προγραμματάκι. Το κατέβασα και το έτρεξα στον Phenom 9750 στα 2.4GHz σε 64bit Windows 7. 8GB DDR2 800MHz RAM.

Τι θέλω να ρωτήσω. Μήπως το πρώτο setup κάπου πάσχει; Ρωτάω γιατί εμένα μου δίνει όσον αφορά την μνήμη

Memory performance 2199

Memory bandwidth performance 1621

Στα υπόλοιπα (για την ιστορία) δίνει

Integer Processor integer performance 4835

Floating Point Processor floating point performance 6293

και

Geekbench Score 4496

Από κρούση που δέχτηκα από μια πηγή το 12 Οκτωβρίου για λανσάρισμα του BD δεν θα το είχα και δεδομένο...

Νομιζω πως δεν εχει δοθει, σε κανεναν, επισημο Launch Date, μονο, οσοι υπεγραψαν NDA, γνωριζουν τη ληξη του (12/10/2011 08:00 GMT). Υποτιθεται πως την ιδια μερα θα υπαρξει και διαθεση, soft/paper ή οτι αλλο...

AMD Cuts Q3 View On Yield, Manufacturing Issues

The chip maker gave several reasons for the shortfall:

- The company is having 32 nm yield, ramp and manufacturing issues at the GlobalFoundries facility in Dresden, Germany, resulting in limited supply of its Llano processor line.

- AMD also said 45 nm supply was less than expected “due to complexities related to the use of common tools across both technology nodes.”

AMD Confirms 32nm Yield Issues at Global Foundries

The bigger concern in the near term is the impact this will have on the ramp of Bulldozer. Llano wasn't a huge chip, Bulldozer is.

Τι ειχες Γιαννη? τι ειχα παντα. Ταιριαζει και με το ονομα σου. Δεν λεει κατι καινουργιο, βασικα πολυ πολυ παλια οταν δεν υπηρχαν τοσοι υπολογιστες στον πλανητη δεν ισχυε αυτο.

Τι ειχες Γιαννη? τι ειχα παντα. Ταιριαζει και με το ονομα σου. Δεν λεει κατι καινουργιο, βασικα πολυ πολυ παλια οταν δεν υπηρχαν τοσοι υπολογιστες στον πλανητη δεν ισχυε αυτο.

Μπα? Δηλαδή?

Το μονιμο προβλημα της AMD. Εδω ακουω οτι δεν υπαρχει επαρκια σε Athlon 250 που ειναι ο πιο εμπορικος κωδικος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.