Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Κοιτα. Για το θεμα θερμοκρασιας, οι amd εχουν ενα ολαφανερο πλεονεκτημα σε σχεση με τους intel. Αυτο δεν ειναι αλλο απο την επιφανεια ψυξης (δεν ειναι δικια μου σκεψη, μου το εχει πει φιλος ψυκτικος και intelακιας). Οσο μεγαλυτερη επιφανεια ψυξης τοσο καλυτερα. Οι intel εχουν αυτη την εσωχη στο μεταλλικο ελλασμα του επεξεργαστη και χανουν. Το δευτερο πλεονεκτημα ειναι η ταση. Μεγαλυτερη ταση λιγοτερα amber = μικροτερες θερμοκρασιες (αυτο το εχω διαβασει σε αλλο φορουμ αλλα απο αποψη φυσικης στεκει). Εχεις δικιο για τους σενσορες αλλα ποση διαφορα να υπαρχει? Αν θυμαμε καλα οταν ειχα p45 πρεπει να εχουν και ενα κεντρικο σενσορ (το ειχα δει στο bios) αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Παντως οι amd σε αυτο το κομματι εχουν ενα προβαδισμα απο κατασκευης. Τωρα για το καπακι δυσκολο, εγω παντα το προσεχω ιδιως σε intel.

Κοιτα. Για το θεμα θερμοκρασιας, οι amd εχουν ενα ολαφανερο πλεονεκτημα σε σχεση με τους intel. Αυτο δεν ειναι αλλο απο την επιφανεια ψυξης (δεν ειναι δικια μου σκεψη, μου το εχει πει φιλος ψυκτικος και intelακιας). Οσο μεγαλυτερη επιφανεια ψυξης τοσο καλυτερα. Οι intel εχουν αυτη την εσωχη στο μεταλλικο ελλασμα του επεξεργαστη και χανουν. Το δευτερο πλεονεκτημα ειναι η ταση. Μεγαλυτερη ταση λιγοτερα amber = μικροτερες θερμοκρασιες (αυτο το εχω διαβασει σε αλλο φορουμ αλλα απο αποψη φυσικης στεκει). Εχεις δικιο για τους σενσορες αλλα ποση διαφορα να υπαρχει? Αν θυμαμε καλα οταν ειχα p45 πρεπει να εχουν και ενα κεντρικο σενσορ (το ειχα δει στο bios) αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Παντως οι amd σε αυτο το κομματι εχουν ενα προβαδισμα απο κατασκευης. Τωρα για το καπακι δυσκολο, εγω παντα το προσεχω ιδιως σε intel.

Είναι πιο κρύοι οι AMD, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από ότι νομίζεις.

Plus έχεις και μια μεγάλη ( για τα τωρινά μοντέλα λέω, μένει να δούμε ο BD τι θα κάνει ) διαφορά στην απόδοση έτσι ?

Αν είναι να κοιτάμε την θερμοκρασία να πάρουμε έναν Atom να ησυχάσουμε :p

Η "κεντρική" θερμοκρασία που λες ότι έβλεπες στο BIOS στο P45 είναι από τον sensor της μητρικής μέσα στο socket.

Άκυρος εντελώς ( ο αντίστοιχος στην Asus Z68 V-Pro λέει 60C @ BIOS @ defaults @ 2600K όταν η κανονική temp είναι περί τους 38C :D ) είναι γιατί είναι εντελώς εκτός CPU, ούτε καν σε επαφή με αυτή, και είναι και ελάχιστης ακρίβειας.

Όλοι οι Intel από τους Dothan κι έπειτα έχουνε DTS σε κάθε πυρήνα ξεχωριστά.

στα amd ο ενας που βλεπουμε συνηθως απο τα διαφορα ocretemp κλπ, διαβαζει μεσα στο σοκετ/κατω απο αυτο/δεν ξερω ακριβως.

ό αλλος διαβαζει μεσα στο cpu καπου κοντα στον IMC απο οσο εχω δει :p

αρα μιλαμε παλι για ενα +5-8c απο αυτο που βλέπουμε στον IMC.

σιγουρα δεν βαρανε τα 100αρια των ιντελ αλλα την 70αρα τους την πιανουνε. (οχι οτι θα παθουν κατι αν πανε στους 100 αλλα λεμε τώρα).

Το θεμα ειναι τι θα παθουμε εμεις :weep:!!! Ξερετε τι τραβηξα πριν 2-3 καλοκαιρια με τον q6600? Ηθελα 5-6 air-condition για να ερθω στα ισα μου!!! Το armor junior ειχε γινει κλιβανος!!! Τωρα για την αποδοση, ναι η amd αργει, αλλα δεν νομιζω να εχουν τις διαφορες γενια με γενια. Οταν θα ερθει η ωρα για αντικατασταση, πανε πακετο ολα μαζι. Η διαφορα ειναι ποσα εχεις κλαψει για να κανεις το γουστο σου.......

Το δευτερο πλεονεκτημα ειναι η ταση. Μεγαλυτερη ταση λιγοτερα amber = μικροτερες θερμοκρασιες (αυτο το εχω διαβασει σε αλλο φορουμ αλλα απο αποψη φυσικης στεκει).

Δεν ισχύει αυτό.

Ούτε από φυσικής μεριάς, Q = I^2*R, Joule heating ( το "φαινόμενο" που εξηγεί την μετατροπή μέρους του ηλεκτ. που μετατρέπεται σε θερμότητα από τους επεξεργαστές ).

Το I ( ένταση aka Ampere ) ξέρεις από που πηγάζει φαντάζομαι :)

Εχεις δικιο για τους σενσορες αλλα ποση διαφορα να υπαρχει?

Αρκετή, από 5C μέχρι και 10-15C ανάλογα την απόσταση του πυρήνα με τον σένσορα.

Αρα καλα τα λενε αν μεγαλωσεις το I μεγαλωνει και το q. Κοιτα απο οτι καταλαβαινω εισαι intel funboy. Κανενα προβλημα. Εγω δεν παω την intel λογο τιμολογιακης πολιτικης καθαρα. Δεν επιτρεπετε να πουλαγε τον 920 στα 200 και τον q9505 στα 250!!! Δηλαδη ο κακομοιρης με 775 με διπυρηνο πρεπει να πληρωσει παραπανω ενα αρχαιοτερο τσιπ, για να παει σε τετραπυρηνο χωρις να αλλαξει πλατφορμα. Η απαντηση που θελεις να ακουσεις φιλε μου ειναι η εξης: AMD=GAMERS , INTEL=RICH GAMERS !!!!!!!! Ελπιζω η amd να συνεχισει ετσι και με τους bulldozer......... το τσαμπα ειναι παντα καλυτερο!!!!

Αρα καλα τα λενε αν μεγαλωσεις το I μεγαλωνει και το q. Κοιτα απο οτι καταλαβαινω εισαι intel funboy. Κανενα προβλημα. Εγω δεν παω την intel λογο τιμολογιακης πολιτικης καθαρα. Δεν επιτρεπετε να πουλαγε τον 920 στα 200 και τον q9505 στα 250!!! Δηλαδη ο κακομοιρης με 775 με διπυρηνο πρεπει να πληρωσει παραπανω ενα αρχαιοτερο τσιπ, για να παει σε τετραπυρηνο χωρις να αλλαξει πλατφορμα. Η απαντηση που θελεις να ακουσεις φιλε μου ειναι η εξης: AMD=GAMERS , INTEL=RICH GAMERS !!!!!!!! Ελπιζω η amd να συνεχισει ετσι και με τους bulldozer......... το τσαμπα ειναι παντα καλυτερο!!!!

hmmm I= V/R :p ( R = σταθερή )

Εγω 180 ευρώ τον βλέπω τον Q9505 στο εξωτερικό, και 20 ευρώ πιο πάνω τον i7 :)

Performance fanboy, γιατί πολύ απλά αυτό αναζητώ, είτε είναι από AMD είτε από Intel είτε από Cyrix.

Εδω στην Ελλαδα παντως πριν κανα χρονο (αν θυμαμε καλα), τοσο εκανε. Αλλα και παλι ειναι αυτη διαφορα? Ο 955 κανει 115 ευρω τωρα!!! Οσο για την φυσικη, δεν πρεπει να ησουν/εισαι καλος. q= i^2*r σημαινει : θερμοκρασια ισον ενταση (αμπερ) στο τετραγωνο επι αντισταση. Αυτον τον τυπο τον χρησιμοποιουν για να μαθουν ποση θερμοτητα μπορει να βγαλει μια αντισταση με την ταδε ενταση. Μετα μου πετας το i=v/r. Αυτο σημαινει οτι ενταση ισον με ταση δια αντισταση. Ναι η ταση ειναι αναλογη της εντασης, στην προκειμενη περιπτωση ομως ειναι ασχετο γιατι ο συγκεκριμενος τυπος (ο πρωτος) ειναι αρκετος για να διαπιστωσουμε οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η ενταση τοσο μεγαλωνει η θερμοκρασια. Βεβαια και η ταση μπορει να μεγαλωσει την θερμοκρασια αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο q=(v/r)^*r

Κοιτα απο οτι καταλαβαινω εισαι intel funboy.

:hmm: από που το συμπέρανες αυτό;

Έχει γεμίσει το thread από Intel-Fanboys οι οποίοι έρχονται να "διαφημίσουν" την μπλέ πραμάτεια και να θάψουν ένα αναμενόμενο προϊόν. Ε ρε παναγία μου έρωτας :man_in_love: με την Intel

Εντωμεταξύ το off topic πάει σύννεφο.

Οι πιο πολλές συζητήσεις είναι για INTEl !!!! :tomato: :tomato: :tomato:

μήπως κάποιος να ανοίξει ένα νέο thread?

Παντως εχει θεμα το topic. Αυτη την στιγμη το διαβαζουν 23 και ταυτοχρονα στους intel επεξεργαστες το διαβαζουν μονο 2

ε φυσικά αφού έχουν έρθει όλοι από το intel φορουμ εδώ... :p :P :p

έτσι και βγει καλός ο μπολντόζας θα γεμίσουν οι αγγελίες με "Σαντες" , και μετά θα το παίζουν όλοι AMDακιδες: "Ημουν και εγώ στο thread του Buldozer" :)

Ημαρτον κατι τετοια λεγανε και στην Oktabit,

διπλασια ταση με σταθερη γραμμικη αντισταση εχει διπλασιο ρευμα. Αρα R= V/I Aρα για να αυξανεις τη ταση αυξανεις το ρευμα. Αν πουμε R intel = R amd για να μενει Ο ΛΟΓΟΣ τους ισος πρεπει να εχει μεγαλο ρευμα και μεγαλη ταση η INTEL ( ή το αναποδο ) και μικρο ρευμα και μικρη ταση η AMD .

Q = I^2 * R και Q= V^2 / R

Η INTEL εχει μεγαλο ρευμα αρα στο τετραγωνο αυξανεται πολυ το Q.

Η INTEL εχει μεγαλη ταση αρα στο τετραγωνο αυξανεται πολυ το Q.

ΑΛΛΙΩΣ

διατηρεις τη ταση χαμηλα αρα το ρευμα ειναι χαμηλα αρα και το φορτιο ειναι λιγοτερο αρα και το Q ( για ιδιο R).

Δεν ισχύει αυτό.

Ούτε από φυσικής μεριάς, Q = I^2*R, Joule heating ( το "φαινόμενο" που εξηγεί την μετατροπή μέρους του ηλεκτ. που μετατρέπεται σε θερμότητα από τους επεξεργαστές ).

Το I ( ένταση aka Ampere ) ξέρεις από που πηγάζει φαντάζομαι :)

Αρκετή, από 5C μέχρι και 10-15C ανάλογα την απόσταση του πυρήνα με τον σένσορα.

Φυσικά και ισχύει αυτό.

Κάθε κύκλωμα ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του έχει και διαφορετική ΕΜΠΕΔΙΣΗ = ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ = Ζ !

Αυτή η αντίσταση είναι διαφορετική σε AMD και INTEL πυρήνες κάνοντας για την ίδια καταναλισκόμενη ισχύ σε ένα chip να έχεις στην μια περίπτωση ΑΜD μεγαλύτερη τάση και στην περίπτωση Intel μεγαλύτερο ρεύμα !!!

Το θέμα είναι πως το ρεύμα είναι αυτό που προκαλεί θέρμανση.

Αν πουμε R intel = R amd για να μενει Ο ΛΟΓΟΣ τους ισος πρεπει να εχει μεγαλο ρευμα και μεγαλη ταση η INTEL ( ή το αναποδο ) και μικρο ρευμα και μικρη ταση η AMD .

Αυτό είναι το θέμα πως δεν είναι ίσες. αλλιώς ΔΕΝ θα υπήρχε η παραμικρή διαφορά !!!

Ο γιατρός είπε να λέμε πάντα ναι :)

Παρομοίως.

Επίσης ΜΗΝ προσπαθήσεις να με ξαναπροσβάλεις γιατί θα γίνει χαμός !!!

Απλά πράγματα φυσικής είναι ... Αν θες γατρό εσύ :

γρήγορος οδηγός!

http://www.xo.gr/search/?what=%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF&gclid=CMia-9fuxqoCFdMw3wodF0Px1g

H ουσία των πραγμάτων δεν αλλαζει, η AMD πουλάει motherboards στα fanboys και μερικους φτηνους cpus. Παιρνω το mobo και το φτηνο cpu και περιμενω τον καλο λενε (αλλα που να ξερανε)

Θα το πω οσο απλα μπορω ο BD B0 -> ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ!!!! Οτι και να κανει το Β1 δεν αλλαζει το σκηνικό...

....Θα βγει η AMD μετα και θα τους πει οτι ο καλος ειναι το Revision 2 για το socket FT1 και να σου νεα γύρα με Mobo και επεξεργαστές!

H ουσία των πραγμάτων δεν αλλαζει, η AMD πουλάει motherboards στα fanboys και μερικους φτηνους cpus. Παιρνω το mobo και το φτηνο cpu και περιμενω τον καλο λενε (αλλα που να ξερανε)

Θα το πω οσο απλα μπορω ο BD B0 -> ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ!!!! Οτι και να κανει το Β1 δεν αλλαζει το σκηνικό...

....Θα βγει η AMD μετα και θα τους πει οτι ο καλος ειναι το Revision 2 για το socket FT1 και να σου νεα γύρα με Mobo και επεξεργαστές!

Τους βγάλαμε άχρηστους επειδή δεν πατάνε τους Intel.Καλά σοβαρολογείτε μερικοί;;;Αυτός δηλαδή που αγοράζει AMD πιστεύεις δεν του αρκεί;;;

Δηλαδή το ότι η αξιοποίηση τους και στους μεν και στους δε είναι απειροελάχιστη δεν είναι ένα θέμα;Γιατί να μην προτιμήσω δηλαδή τον φθηνότερο όταν κάνω την δουλειά μου με αυτόν;;Γίνομαι τσίπης επειδή σκέφτομαι το κόστος,ποσοστό αξιοποίησης,απόδοση;;;

PS.Χώρια που αν κάποια έχει καταντήσει γελοία με τα sockets επειδή παίζει μόνη της στην αγορά είναι η μπλέ,που αντικειμενικά δεν χρειαζόταν τόσα πολλά. Το να το κάνει και η πράσινη εφόσον δεν βγούν πραγματικά τα λεγόμενα της,πόσο έξυπνο είναι;;;:slap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.