Jump to content

AMD Bulldozer Benchmarks Leaked

nikpoth

Recommended Posts

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Κάποια AMD firsts:

1) 64 bit cpu

2) Real Dual core cpu's

3)On Die Memory Controler (Για αυτό οι ATHLON είναι πιο RESPONCIVE από C2D & C2Q, δηλαδή ανοίγουν πιο γρήγορα τις εφαρμογές)

Φυσικά και η INTEL έχει πάρα πάρα πολλές πρωτιές.

Οι πρωτιές δεν σημαίνουν και καλύτερο προιόν.

αν ήταν έστι:

1)Οι ρώσοι δεν θα έχαναν από τις ΗΠΑ στο διάστημα

2)Οι Γερμανοί δεν θα αντέγραφαν τις Ιαπωνικές Αυτοκινητοβιομηχανίες

3)Η Nokia δεν θα βρίσκονταν σε κάθετη πτώση

κλπ κλπ

Η AMD έχει πολλές και δυνατές ιδέες , για αυτό και επιβιώνει απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι υπερπολλαπλάσιος σαν οικονομικό και παραγωγικό μέγεθος.

Παράγει λύσεις Value for Money και για αυτό επιβιώνει και με πολλές τις ενέργειες ανεβάζει τον τεχνολογικό πήχη.

Αράξτε και ενημερώνετε το thread όταν έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό.

Oi Μπουλντόζες σε 2-3 μήνες θα είναι εδώ και τότε όποιος κρίνει ότι του καλύπτουν τις ανάγκες παίρνει.

Ο τυπος συγκρινε επεξεργαστες στο ανοιγμα εφαρμογων? :hehe:

Τι και αν κάνει 30 λεπτά το video encoding ο AMD του βίντεο και σε 10 λεπτά ο Intel του βίντεο... αφού η εφαρμογή άνοιξε 2s γρηγορότερα με τον AMD that's all that matters :D

Καλά το συγκεκριμένο βίντεο είναι epic.

Όχι τα in windows κομμάτια αυτού, και αυτά καλομαγειρεμένα είναι ( HDDs ? installation ? antivirus ? prefetch ? ) αλλά το boot time είναι pure epic.

Θέλει δηλαδή να μας πείσει ότι από το power on μέχρι το να εμφανιστεί η loading screen των Windows στον Intel πήρε 45sec ? :D

Μικρός θεούλης :D

2) Real Dual core cpu's

πάλι τα έμπλεξες...

"Real" Quad-Core CPUs ( non-MCM CPU ) [ δηλαδη 4 πυρήνες σε ένα die, όχι 2 dies των 2 πυρήνων σε ένα PCB... ] έβγαλε η AMD.

Και τι έγινε ? Πιο αργοί από τους αντίστοιχους "fake" Quad-Core CPUs της Intel ( Core 2 Quad δηλαδή, που ήτανε 2 Core 2 Duo σε μια συσκευασία επί της ουσίας ) και αργήσανε και πολύ να τους βγάλουνε αφού είχανε ένα σωρό προβλήματα στην παραγωγή κατά κύριο μέρος, και κάποια στο σχεδιαστικό και τις επιδόσεις αυτού.

3)On Die Memory Controler

Για desktop x86 processors ναι, γενικώς όχι.

(Για αυτό οι ATHLON είναι πιο RESPONCIVE από C2D & C2Q, δηλαδή ανοίγουν πιο γρήγορα τις εφαρμογές)

Πιο responsive = faster application startup ? :D

Για να δούμε πως ανοίγει μια εφαρμογή:

1) CPU λέει στον ελεγκτή PATA/SATA/SAS/RAID/etc πες στον HDD 1 να μου διαβάσει το αρχείο ΚαρακίτσοςΜαθημάτικς.exe

2) Ο δίσκος διαβάζει το αρχείο και στέλνει τα δεδομένα στον SATA controller από τον οποίο πάνε στο Northbridge και από εκεί στην μνήμη RAM από την οποία διαβάζει ο CPU τα δεδομένα

3) Ο CPU διαβάζει από την RAM τα δεδομένα ( ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ CPU & RAM = memory controller ) και εκτελεί τον κώδικα.

Η διαφορά μεταξύ οn-die memory controller και external memory controller ( @ NorthBridge δηλαδή ) είναι 2 nodes απόσταση, σε πρακτικά νούμερα με ίδιας συχνότητας και timings μνήμη RAM σε ίδιο mobo ( ίδιες αποστάσεις γραμμών, κυκλώματα, etc ) είναι μερικά ns, περί τα 20ns για τους επεξεργαστές εκείνης της γενιάς/εποχής.

Oi Μπουλντόζες σε 2-3 μήνες θα είναι εδώ και τότε όποιος κρίνει ότι του καλύπτουν τις ανάγκες παίρνει.

Σε 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 μήνες, ναι, κάποια στιγμή θα βγούνε... να δούμε τι θα είναι, και τι θα έχει εκείνη την εποχή στην αγορά η VIA, που ξέρεις, μπορεί να τους φτάσει και αυτή κάποια στιγμή :D

Δεν μου λετε κατι......... συγνωμη........ τιποτα απολυτως. Το βιντεο επιστημονικο η οχι χωριατικο η μη, δειχνει απλα αυτο που ειδα και εγω (εχω και δικο μου βιντεο). ΔΕΝ ειμαι κανενας mastermind, απλα λεω αυτο που βλεπω. Βεβαια το να λες αυτο που βλεπεις ειναι κατι καλο, γιατι υπαρχουν και καποιοι που βλεπουν αυτο που θελουν και λενε οτι θελουν.

Είδα τα πρώτα, χμ, 1sec του βίντεο.

"Overclocking" is one of the Biggest scam in the world. WHY CANT overclock @ factory.

Κάπου εκεί σταμάτησα...next please...

Και κατι ακομα. Sebastian η αναλυση που μου εκανες βασιζεται σε δικες σου υποθεσεις. Εχουμε ενα βιντεο που δειχνει καποια πραγματα, εσυ μου λες οτι στην Χ ταχυτητα δεν κανει αυτο, που το ξερεις? Παντως δεν μου φαινετε και εντελως απιθανο αυτο που διχνει το βιντεο. Ο 955 μου με μαμα ταση παει 3.8 με 0,025 ακομα στα 4, θερμοκρασιες στα 4 ειναι εως 55-56. Μπορει ο buldozer στα 32nm να μπορει να πιασει τετοιες ταχυτητες στον αερα. Αν δεν εχουμε ενα πισωγυρισμα οπως με τους Phenom i που ζεματαγανε........

πάλι τα έμπλεξες...

"Real" Quad-Core CPUs ( non-MCM CPU ) [ δηλαδη 4 πυρήνες σε ένα die, όχι 2 dies των 2 πυρήνων σε ένα PCB... ] έβγαλε η AMD.

Και τι έγινε ? Πιο αργοί από τους αντίστοιχους "fake" Quad-Core CPUs της Intel ( Core 2 Quad δηλαδή, που ήτανε 2 Core 2 Duo σε μια συσκευασία επί της ουσίας ) και αργήσανε και πολύ να τους βγάλουνε αφού είχανε ένα σωρό προβλήματα στην παραγωγή κατά κύριο μέρος, και κάποια στο σχεδιαστικό και τις επιδόσεις αυτού.

Για desktop x86 processors ναι, γενικώς όχι.

Πιο responsive = faster application startup ? :D

Για να δούμε πως ανοίγει μια εφαρμογή:

1) CPU λέει στον ελεγκτή PATA/SATA/SAS/RAID/etc πες στον HDD 1 να μου διαβάσει το αρχείο ΚαρακίτσοςΜαθημάτικς.exe

2) Ο δίσκος διαβάζει το αρχείο και στέλνει τα δεδομένα στον SATA controller από τον οποίο πάνε στο Northbridge και από εκεί στην μνήμη RAM από την οποία διαβάζει ο CPU τα δεδομένα

3) Ο CPU διαβάζει από την RAM τα δεδομένα ( ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ CPU & RAM = memory controller ) και εκτελεί τον κώδικα.

Η διαφορά μεταξύ οn-die memory controller και external memory controller ( @ NorthBridge δηλαδή ) είναι 2 nodes απόσταση, σε πρακτικά νούμερα με ίδιας συχνότητας και timings μνήμη RAM σε ίδιο mobo ( ίδιες αποστάσεις γραμμών, κυκλώματα, etc ) είναι μερικά ns, περί τα 20ns για τους επεξεργαστές εκείνης της γενιάς/εποχής.

Σε 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 μήνες, ναι, κάποια στιγμή θα βγούνε... να δούμε τι θα είναι, και τι θα έχει εκείνη την εποχή στην αγορά η VIA, που ξέρεις, μπορεί να τους φτάσει και αυτή κάποια στιγμή :D

Πρόσεξε δεν μιλάω για C2D, μιλάω για S939 dual cores οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν από τη σειρά Pentium D, που ήρθε λίγο αργότερα, οι οποίοι παρότι είχαν 2 πυρήνες δεν μπορούσαν να τους αξιοποιήσουν πλήρως.

οι C2D, C2Q ήταν πραγματική επανάσταση!

Όμως επειδή για να μιλήσουν στην μνημη περνούσαν από το northbridge το σύστημα δεν ανταποκρίνονταν το ίδιο γρήγορα στις ενέργειες του χρήστη. ο

ταν η επεξεργασία ξεκινούσε τότε τα πλεονεκτήματα τους έμπαιναν μπροστά.

Αυτό δεν αλλάζει το ότι σε περιβάλλον windows ο ATHLON είχε μεγαλύτερο Σπίρτο από τον C2D.

Αυτό αν κάποιος έχει αρκετό χρόνο για χάσιμο μπορεί να το δει και τώρα...

τώρα για το τελευταίο σου σχόλιο απλά δείχνει είτε:

1) το πόσο fanboy είσαι (με το να σπαμάρεις ένα thread και να κοροϊδεύεις τα άλλα παιδάκια για το παιχνίδι που θέλουν να πάρουν :p )

2) είτε το ότι ο μπαμπάς έχει μετοχές στην Μπλέ κυρία :)

Σωστος ο vakis. Ενας φιλος που εχει i7, μου ειπε πως απο c2q που ειχε πριν, ειδε διαφορα σε αυτο. Οποτε μπορεις να συγκρινεις και intel με intel.

Διακρίνω μία ειρωνία; :hmm:

:p

Σωστος ο vakis. Ενας φιλος που εχει i7, μου ειπε πως απο c2q που ειχε πριν, ειδε διαφορα σε αυτο. Οποτε μπορεις να συγκρινεις και intel με intel.

Φυσικά και φαίνεται και σε intel με intel!

όταν βγήκαν οι I7 συζητιόταν πάρα πολύ τόσο σε forum όσο και σε review.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι C2D και C2Q ήταν κακοί επεξεργαστές, απλά ήταν πίσω σε αυτό το κομμάτι.

Για την ιστορία θεωρώ πως ο Q6600 είναι ίσως το πλέον επιτυχημένο CPU της τελευταίας δεκαετίας.

Εξαιρετικό Value for Money.

Και Μάλιστα είναι πλήρως ικανοποιητικός μέχρι και σήμερα σε μια σειρά από εφάρμογές και χρήσεις, ενώ chipakia της επόμενης γενιάς C2D (e8400-500-600, ) είναι ανύπαρκτα.

Εμενα δεν μου αρεσε καμια εταιρια στα 65nm. Παντως ναι ο q6600 ακομα και τωρα τσουλαει......

........... και για την ιστορια εγω θεωρω το καλυτερο τσιπ της ιντελ την τελευταια δεκαετια τον i5 750 (δικια μου εκτιμηση,ισως να κανω λαθος).

Και κατι ακομα. Sebastian η αναλυση που μου εκανες βασιζεται σε δικες σου υποθεσεις. Εχουμε ενα βιντεο που δειχνει καποια πραγματα, εσυ μου λες οτι στην Χ ταχυτητα δεν κανει αυτο, που το ξερεις? Παντως δεν μου φαινετε και εντελως απιθανο αυτο που διχνει το βιντεο. Ο 955 μου με μαμα ταση παει 3.8 με 0,025 ακομα στα 4, θερμοκρασιες στα 4 ειναι εως 55-56. Μπορει ο buldozer στα 32nm να μπορει να πιασει τετοιες ταχυτητες στον αερα. Αν δεν εχουμε ενα πισωγυρισμα οπως με τους Phenom i που ζεματαγανε........

Tι σου δείχνει ακριβώς το βιντεο, γιατι εγω δεν βλεπω κατι ουσιώδες αντιθετα τροφη μονο για να fanboystika σχόλια!

Εγω βλεπω καποιον που εχει ενα cpu, κατα πασα πιθανοτητα bulldozer, και το εχει παει στα 5 ghz με αερα. ΑΠΛΑ.

Ποτέ μην πιστεύετε ότι δεν έχετε δει με τα μάτια σας, ιδικά από θέματα υπολογιστών. Ετοιμάζω κάτι.Οι μπουλντούζερς έχουνε πάει 50-50 αυτήν την στιγμή και από εκεί που νομίζαμε ότι θα κάνουν ένα τρελό oc σε σχέση με τους sb βλέπουμε ότι κομμάτι που ακόμα δεν έχει βγει καταφέρνει να κάνει ότι κάνει ένας 6 μηνών sb.

στο χωριο μου λενε το εξης:

"απο οτι ακους, να μην πιστευεις τιποτα και απο οτι βλεπεις, τα μισα..!!"

capturezbj.png

και άμα θέλετε σας το κάνω και βίντεο αυτά να φαίνονται live και δίπλα benchmarks να τρέχουνε, ακριβώς όπως το έκανε και ο τύπος.

Τα video αυτά είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα λόγια του Παπανδρέου...

Όλα μα όλα μπορούνε να γίνουνε, εύκολα μάλιστα αν σκαμπάζεις λίγο από software.

Μπορώ να κάνω έναν 2600K να τον βλέπει το CPUz/Everest/3D Mark/etc σαν AMD Bulldozer, να δείχνει ότι συχνότητα θέλω, να γίνεται κανονικότατα validation το cpu-z & τα scores @ futuremark ORB, κλπ κλπ.

Στο παρακάτω link βλέπετε έναν special E.S. που έχω:

CPU-Z Validator 3.1

uberchipir6e.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.