Jump to content

Gigabyte 8800gt και ενοxλητικό fan

STINK

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής. Έχω την παρακάτω κάρτα Gigabyte GV-NX88T512HP Type B. Και δεν έχω βρεί κάποιον τρόπο για να ελέγχω τις στροφές του ανεμιστήρα ο οποίος δουλεύει συνέχεια στο 100%. Όπως καταλαβαίνεται είναι ενοχλητικό και ψάχνω τρόπους είτε με software, είτε με αλλαγή κάποιας οικονομικής ψήκτρας είτε κάποια πατέντα για να μπορέσω να απαλλαγώ από τον θόρυβο.

κοιταξε λιγο τα καλωδια που πανε στον ανεμιστηρα της καρτας ειναι 2 η 3?αν ειναι δυο ξεχνα το software πρεπει να βρεις αλλη ψυκτρα.αλλα και με 3 δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγαλεις ακρη

2 είναι, αλλά και η 3650 που έχω 2 έχει και μια χαρά ρυθμίζεται.

Από την άλλη αν πάρω άλλη ψήκτρα και κουμπώσω πάλι στα 2 μήπως θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα;

Όχι.

Οι aftermarket ψύκτρες συνήθως έχουν 3pin τροφοδοσία από μητρική ή fan controller.

Θα έβαζα άλλο ανεμιστήρι καθώς αυτό είναι που κάνω σε τέτοια προβλήματα.

Απλά προσεκτικά μην στραβώσει-χαλάσει τίποτα.

Ένα μεγαλύτερο φανάκι θα κάνει και καλύτερη δουλειά.

Η στήριξη μόνο μπορεί να είναι σοβαρότερο θέμα αλλά οκ,λύση βρίσκεται..

Απ' ότι θυμάμαι υπήρχαν κάποιες εκδόσεις 8800gt με κλειδωμένο το fan control.

Αν έχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση δε θα σε βοηθήσει κανένα software.

Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις βέβαια.

Με aftermarket ψύκτρα θα κάνεις δουλειά.

Δε ξέρω επίσης αν θα βοηθούσε να τη φλασάρεις με κάποιο άλλο bios. Ας πει όποιος ξέρει για να μη μπαίνεις στη διαδικασία άδικα.

Έχω δει afterburner, Speedfan και τις Gigabyte δεν έχει κάτι επίσης είναι μόνο για oc.

Από ότι καταλαβαίνω με software μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Κάποιος τρόπος να βάλω κάποιο άλλο fan και ας είναι και ακριβώς πάνω από την ψήκτρα.

Ίσως με κάποιο dimmer ή κάποιος αντάπτορας για να το συνδέσω πάνω στην μητρική.

Αν μπορώ να κάνω κάποιον custom ανταπτορα ο ίδιος;

edit:

honda22 πιο bios έχεις γιατί σε μένα με το f11 δεν μου δουλεύει. Μήπως έχεις την Type A;

Υπάρχουν ψοφιομαστερ ανεμηστήρια με αντάπτορα μέσα για μολεξάκια στη συσκευασία.

Αγόρασα 2 απαυτά και ξένοιασα με την τροφοδοσία.

Μπορείς να φτιάξεις και μόνος δεν ειναι τιποτα.

jiohkor3 ένα link ή μία φώτο θα με διευκόλυνε πολύ αν δεν σου κάνει κόπο γιατί δεν κατάλαβα για τι ακριβώς μιλάς.

honda22 θα ξαναδώ το bios γιατί αυτό το 08 με μπερδεύει και δεν θυμάμαι τι έχω 100%.

Πάντως 2 δοκιμές που έκανα για bios update απέτυχαν γιατί μάλλον θέλουν Vista, κι εγώ χρησιμοποίησα XP sp3 και Windows 7 64bit.

[μπακάλικο Mode]

Εγώ πάλι για να μην χρεώνομαι θα κοίταγα να βγάλω τον ανεμιστήρα και εφόσον είχα χώρο κάτω από την κάρτα θα της έβαζα ένα άλλο π.χ. 8άρι. Η στερέωση πάνω στην ψήκτρα είναι απλή υπόθεση με λίγο μεταλλικό λεπτό συρματάκι μιας και βολεύει και το σχήμα της ψήκτρας. Η σύνδεση του ανεμιστήρα θα γινόταν πάνω στην μητρική. Για 8800GT δεν αξίζει να αγοράζεις aftermarket ψήκτρες.

Εναλλακτικά κόβεις (αν είναι αναγκαίο) τα καλώδια του ανεμιστήρα της ψήκτρας και αντίστοιχα - αν έχεις - από έναν ανεμιστήρα το 3pin βύσμα, τα συνδυάζεις και συνδέεις την κάρτα σε μια υποδοχή της μητρικής στην οποία από πριν έχεις ελέγξει ότι μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές ενός ανεμιστήρα δύο καλωδίων. Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μητρική αγοράζεις κάτι σαν αυτό

Xigmatek Monocool Fan Controller - Case Accessories - plaisio.gr

και κάνεις την ανάλογη διαδικασία ή κάτι ίσως ποιο έξυπνο που να μην περιλαμβάνει το κόψιμο καλωδίων (π.χ. αν το 2pin βύσμα μπορεί να χωθεί εύκολα σε κλασικό 3pin βύσμα δεν θα χρειαστεί να κόψεις τίποτα).

Λίγη φαντασία θέλει...

[/μπακάλικο Mode]

Zalman VF700 φοραει πανω αυτη η καρτα!! Μπορεις να κανεις αυτα που γραφει απο πανω ο φιλος yanni! Αν ξερεις απο κολλησεις θα ειναι ευκολη δουλεια.. Αν θελεις η καρτα να ειναι μονιμα silent, κανε solder μια επεκταση με αντισταση πανω ωστε να πεσουν τα volt και οι στροφες!

Αλλιως κανε αυτο με τον ρυθμιστη στροφων το οποιο ειναι το καλυτερο.. Αν τα πιν δεν χωρανε τοτε θα πρεπει να κοψεις το καλωδιο και να του βαλεις αλλους πιο μεγαλους ακροδεκτες ωστε να μπει στο fan controller

Try and see ;)

Προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω πολλές δοκιμές λόγο εξεταστικής αλλά από την πέμπτη που τελειώνω θα γίνουν όλα.

Δεν είναι η VF700 αλλά η VF830 γιατί έχω την type B.

Αααα μαλιστα my bad ;) Καλη εξεταστικη και μολις κανεις τις δοκιμες ποσταρε ;) Περιεργο παντως η gigabyte ειναι καλη εταιρεια ειναι δυνατον να κανει τετοια βλακεια?? Συνηθως σε κατι Connect3D ATI τα βλεπαμε αυτα

Να πω και κατι αλλο που μου κατεβηκε πρωι πρωι!! :dance3: Τσεκαρε οταν εχεις χρονο μηπως με BIOS flashing απο καμμια ASUS super top wow κλπ σου δωσει δυνατοτητα μεσα απο το MSI afterburner να ρυθμισεις το fan!!!! Η ακομα καλυτερα τσεκαρε μηπως υπαρχει και MSI εκδοση να βαλεις αυτο το BIOS!! (αν δεν ξερεις απο που να κατεβασεις το bios pm me) :magic:

το πιο απλο που εχεις να κανεις ειναι να αγορασεις μια αντισταση 56 Ohm

οπως αυτη: ::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::

ή απο καποιο ηλεκτρονικο

και να κοψεις το κοκκινο καλωδιο και να την κολλησεις ενδιαμεσα

οι στροφες και κατα συνεπεια ο θορυβος θα πεσουν σχεδον στο μισο

Ναι αλλα ετσι θα ειναι μονιμα στο μισο και η καρτα σε full load ισως ανεβαζει θερμοκρασιες!!

Λοιπόν κάθισα τα ζύγισα όλα και τελικά αγόρασα την παρακάτω ψήκτρα στα 20€. Ο λόγος είναι ότι από ότι είδα οι θερμοκρασία της ανεβαίνει αρκετά εύκολα, και δεν είναι και πολύ σωστό απλά να κατεβάσω τις στροφές του ανεμιστήρα. Να συμπληρώσω ότι η χρήση της περιστασιακά θα είναι για Physx μαζί με μία GTX 560 ti και κύρια κάρτα στο δεύτερο PC. Το σαββατοκύριακο θα έχω τις πρώτες εντυπώσεις από την ψήκτρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.