Jump to content

σύστημα htpc

Athanasios2104

Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω ένα htpc για 32'' Samsung 1080p (full hd), ωστόσο δεν έχω ασχοληθεί με τον εν λόγω χώρο. Έχω ακούσει κάτι για brazos, ion και fusion πλατφόρμες, άλλα ως εκεί.

Βασική προυπόθεση είναι το συστηματάκι να είναι αθόρυβο. Μπορεί να έχει fans, άλλα θέλω στο 1m από την TV να μην ακούγεται "κιχ".

Επίσης, επειδή θα μπει μέσα σε έπιπλο, το κουτάκι δεν θα φαίνεται, οπότε μπορεί να είναι κάτι απλό (όχι κιτσαριό βέβαια).

Max budget λέω 200e και βλέπουμε.

Να σημειώσω επίσης ότι το θέμα δεν επείγει. Δδλ αν είναι να περιμένω κανένα 2μηνο επειδή πχ. θα βγούνε νέες μητρικές, θα προτιμούσα να περιμένω.

γενικά δεν θέλω να ξεφύγει το θέμα (πχ 400-500ε), γιατί μετά από λίγο θα το "κληρονομήσουν" οι γονείς και ο little bro, όταν θα φτιάξω για μένα θα βγάλουμε όλα τα αποθυμένα μας, άλλα προς το παρόν δεν χρειάζονται xtreme απαιτήσεις :D

Αυτό εδώ που δίνει το παλικάρι θα κάνει για full hd σε 32''; Αν είναι να το χτυπήσω...

γενικά δεν θέλω να ξεφύγει το θέμα (πχ 400-500ε), γιατί μετά από λίγο θα το "κληρονομήσουν" οι γονείς και ο little bro, όταν θα φτιάξω για μένα θα βγάλουμε όλα τα αποθυμένα μας, άλλα προς το παρόν δεν χρειάζονται xtreme απαιτήσεις :D

Αυτό εδώ που δίνει το παλικάρι θα κάνει για full hd σε 32''; Αν είναι να το χτυπήσω...

ναι, κανει! και ειναι και καλη η τιμη

χτυπα το! ειναι τσάμπα! :D

έστειλα ένα pm να δω αν είναι αθόρυβο και αν σηκώνει full hd σε 32'' samsung, λογικά είναι "ναι & ναι" άλλα θα περιμένω επιβεβαίωση (δεν ξέρω αν βλέπεις κάτι "κακό" στο συστηματάκι του :wassat:) και κατόπιν έφυγε το cheque

η λύση του media player που αναφέρθηκε θα μου κόστιζε 100e λιγότερα, άλλα δεν ξέρω, σκεφτόμουνα να τους έβαζα και κανά skype (έχω wifi) και όσο να'ναι ένα pc είναι πιο ευέλικτο από ένα media player. Ειδικά τις ταινίες τις έχω σαν "full disk" backups (με dvd fab), δηλαδή είναι φάκελοι με ότι έχει το dvd/bd, και δεν ξέρω αν οι media players -οι συσκευές τύπου WD Live- μπορούν να παίξουν αυτούς τους φακέλους...

το wdlive νομιζω οχι..

αλλα οτι καινουριο βγαινει στα 100€ ευρω, ακομα και το pico HD των 60€, της ελληνικοτατης crystal audio νομιζω παιζουν κανονικα..

ακομα υπαρχουν ακριβοτερες προτασεις (dune) ή fluxx που κανουν πολλα περισσοτερα απο οτι ενα απλο media player..

η περιπτωση της αγγελιας μοιαζει αρκετα καλη,αλλα σκεψου οτι ισως θα εχεις προβλημα στο να διαβαζει τα νεα φορματ ηχου ή ισως σε πολυ υψηλα bitrate να τα φτυνει..

βαλε το χρονο που πρεπει να αφιερωσεις να το φερεις στα μετρα σου...

Αν δε σου κάτσει αυτό από το Insomnia κάνω μια πρόταση με τα παρακάτω :

Μητρική : ASROCK E350M1 103€

Κουτί : HANTOL ITX PSU 120W HCITX01 BLACK 47€

Ή

LC-POWER MINI-ITX LC-1320MI 48.5€

Ή

AEROCOOL CASE M40 B299CAL000 71€

Ram : Corsair 2GB DDR3-1333 Ram Kit 33.5€

HDD : WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 65€

Σύνολο 248.5€, 250€ και 272.5€ αντίστοιχα. Οι τιμές μπορούν αν πέσουν επιλέγοντας μικρότερο δίσκο λιγότερη/διαφορετική ram κτλ.

Τελικά παίδες θα γυρίσω στο Plan A, αφού τα μεταφορικά από Αθήνα θα έβγαιναν πολλά και με λίγα παραπάνω στήνω καινούργιο δικό μου htpc.

Επομένως, με budget τώρα 300-350 ευρώ (πως τα καταφέρνω πάντα να ξεφεύγω από το budget, μάλλον είναι στο γονίδιο του Έλληνα :hehe:) ψάχνουμε για αθόρυβο htpc που να παίζει Full HD 1080p σε 32'' Samsung μέσω hdmi.

edit: Για να μην σας μπερδεύω, είμαι ανοιχτός και σε media player, αρκεί να μπορεί να αναπαράγει φακέλους ταινιών (backups, αν και μπορώ να τους κάνω iso).

αυτο εφτιαξα πριν ενα μηνα στον κουμπαρο μου για να βλεπει ταινιες στο σαλονι σε 32 samsyng και τα σπαει...

GIGABYTE GEFORCE G210 GV-N210OC-512I CUDA 512MB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

DEER DR-8500BTX 500W 12CM FAN - - E-SHOP.GR

AMD ATHLON II X2 250 3.0GHZ DUAL CORE BOX - - CPU - E-SHOP.GR

GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 RETAIL - - E-SHOP.GR

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553904

WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 - - E-SHOP.GR

ASUS VENTO TA-863 - - CASES - E-SHOP.GR

συνολο 300 και αν δεν εχεις παιρνεις και ασυρματο πληκτρολογιο ποντικι συνολο 330 και 350 αν θες να βαλεις και dvdrw. για μενα καλυτερα ενα απλο κουτι και να το βολεψεις καπως στο πλαι η πισω απο το επιπλο της tv σου γιατι στο μελλον κανεις οτι γουσταρεις και δεν σε περιοριζει με 1 αντε το πολυ 2 σκληρους.σε αυτο μπορεις να βαλεις μεχρι 5+2 εκει που μπαινουν τα flopy. επισης μπορεις στο μελλον να το αναβαθμισεις βαζοντας πιο δυνατο επεξεργαστη,καρτα γραφικων και ram.οσο για το θορυβο το τροφοδοτικο ειναι δοκιμασμενα ησυχο, καθως και η gpu και cpu. τωρα για ανεμιστηρες δεν χρειαζεται κι ολας, οι ψυκτρες ειναι μια χαρα για cpu και gpu,και ο σκληρος ειναι κρυος απο μονος του.

DISCLAIMER.. χρησιμοποιησα το e-shop επειδη βολευει εμενα και το εχω συνηθισει. δεν σημαινει οτι το δεν υπαρχουν αλλα μαγαζια.μπορεις να βρεις και τα ιδια πραγματα αλλου και ισως και πιο φθηνα.

Αν δε σου κάτσει αυτό από το Insomnia κάνω μια πρόταση με τα παρακάτω :

Μητρική : ASROCK E350M1 103€

Κουτί : HANTOL ITX PSU 120W HCITX01 BLACK 47€

Ή

LC-POWER MINI-ITX LC-1320MI 48.5€

Ή

AEROCOOL CASE M40 B299CAL000 71€

Ram : Corsair 2GB DDR3-1333 Ram Kit 33.5€

HDD : WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 65€

Σύνολο 248.5€, 250€ και 272.5€ αντίστοιχα. Οι τιμές μπορούν αν πέσουν επιλέγοντας μικρότερο δίσκο λιγότερη/διαφορετική ram κτλ.

γενικά δεν είμαι σίγουρος για τις miniATX, καθώς έχω διαβάσει αντικρουόμενα reviews (πχ ότι σε BD μπορεί να υπάρχουν κολλήματα). Από την άλλη, συστηματάκια όπως το Xtreamer Ultra στα 200$ φαίνονται λουκούμι.

Από το ψάξιμο που έκανα είδα ότι η SilverStone βγάζει τρομέρα κουτιά και για htpc (έχω το Raven 2 για το desktop ;)). Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τα βρω στην Ελλάδα :(. Προσωπικά μου άρεσε το GRANDIA GD05 που παίρνει M-ATX.

Προφανώς με M-ATX έχεις πολύ περισσότερες επιλογές, άλλα δεν έχω πειστεί αν όντως χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτόν που προσφέρει μία Brazos ή ION2 πλατφόρμα (για full HD 1080p)...

Αποφάσισα τελικά να περιμένω το Xtreamer Ultra, να δω τι κριτικές θα πάρει και αν πάνε όλα καλά, να το χτυπήσω. Αν διατηρήσουνε την ισοτιμία στα 200e, με έναν σκληρό 2.5'' θα βγαίνει πάλι ~250e, με την διαφορά ότι θα είναι έτοιμο (fixed) μηχάνημα με ION2, αθόρυβο, όμορφη compact θήκη και βέβαια που θα παίζει Full HD.

Ίδωμεν, 1 εβδομάδα έμεινε ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.