Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2004 Πριν λίγο πήγα να flashάρω την τελευταία έκδοση του BIOS της QDI Platinix4 του πατέρα μου (χωρίς να του το πώ). Ο λόγος: Τρομερά αργός( περίπου 5λεπτά από τη στιγμή που θα ανοίξει μέχρι να είναι έτοιμος για χρήση και κάτι δευτερόλεπτα να ανοίξει φακέλους και αρχεία). Έτρεξα από DOS το official utility, επιλέγω το official bios, κάνω save το παλιό και εκεί που υποτίθεται οτι περνάει το καινούριο BIOS κόλλησε! Τελικά έκανα το σταυρό μου και την προσευχή μου και πάτησα το κρίσιμο Reset! Κι όμως, δεν έπαθε κατάγματα, δεν έπαθε αμνησία. Δούλεψε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 2, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 To οτι ετρεχε αργα το pc δεν σημαινει οτι εφταιγε το bios .Μαλλον πρεπει να τρεξεις κανενα defrag... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisXP Μάϊος 2, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Τυχερός είσαι, πάντως αν το μάθει ο πατέρας σου και σε διώξει από το σπίτι σου προσφέρω στέγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 3, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr To οτι ετρεχε αργα το pc δεν σημαινει οτι εφταιγε το bios .Μαλλον πρεπει να τρεξεις κανενα defrag... Δεν έχει σχέση το defrag. Ο υπολογιστής αυτός είναι τρομερά αργός όλη την ώρα. Defrag και Clean up κάνω κάθε τόσο. Όσο για σένα ChrisXP, δεν λέω ενδιαφέρουσα η πρότασή σου αλλά δεν πρόκειται να το μάθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 3, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Φίλε Μάκη: Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα , ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε την κατάλληλη εμπειρία για αυτά. Επίσης το ίδιο όταν δεν ξέρουμε ποιός είναι ο λόγος της "δυσλειτουργίας"Τα χαρακτηριστηκά του PC που λες ότι πάει πολύ αργά?Επίσης τι Windows & Service Pack τρέχει?Υ.Γ. Πήγαινε παίξε και κανά Joker , μπορεί να κερδίσεις ( με τέτοια τύχη...! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 3, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 1. Εμπειρία έχω. Είχα αναβαθμήσει πρόσφατα και τη δικιά μου MSI.2. Έχω κάνει τα πάντα αλλά έχω καταλήξει στη mobo. Είπα μήπως και έκανε τίποτα το τελευταίο BIOS.3. Έχει XP Home English με το SP1 και όλα τα τελευταία updates.4. Τα χαρακτηριστικά του: #Chieftech DX-01W #Chieftech PSU 360W #QDI Platinix4 #P4 1.4GHz (Willamete) #256MB Rambus (δεν θυμάμαι στα πόσα αλλά νομίζω είναι οι 1000άρες) #Triplex GeForce 2 MX400 #2Χ Quantum Fireball 20GB (δεν ξέρω στις πόσες στροφές) #Ricoh 32X10X40 #Hitachi DVDΠάντως μην το ψάχνεις, οι Platinix4 έχουν βγει γενικά προβληματικές. Έχω χειριστεί υπολογιστές με παρόμοια χαρακτηριστικά και πάνε τρομερά πιο γρήγορα. Και δεν έχει και τίποτα πάνω. Μόνο τα απαραίτητα + ένα Autocad R14. Οι δίσκοι είναι κατά 50% περίπου γεμάτοι κυρίως με αρχεία .doc & .dwg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 3, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Κανει 5 λεπτα να μπει?? Απο τοτε που τον πηρε 5 λεπτα εκανε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 3, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Καλά όχι και πέντε αλλά τα τέσσερα τα παιρνάει σίγουρα lol! Τώρα πόσο έκανε στην αρχή δεν θυμάμαι αλλά θυμάμαι οτι γενικά αργούσε. Μιλάμε πάντα για το χρόνο που κάνει απ'το POST μέχρι να κάνεις log in και να σταματήσει ο δίσκος. Και δεν είναι οτι έχει XP. ’ρχισε από 98, μετά Me και τέλος XP. Ο δικός μου (με ΧΡ) κάνει 35-40 δευτερόλεπτα (πολύ είναι. Τέσπα το Φθινόπωρο μάλλον παίρνει πόδι και αυτή τη φορά θα του τον φτιάξω εγώ τον υπολογιστή (αυτόν τον έχει φτιάξει ο αδερφός μου). ’σε βέβαια που μου 'χει σπάσει τα νεύρα η ψύκτρα με το θόρυβο που κάνει. Μείωσα και τα volt αλλά εξακολουθεί να ηφίσταται βαβούρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 3, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis ’σε βέβαια που μου 'χει σπάσει τα νεύρα η ψύκτρα με το θόρυβο που κάνει. Μείωσα και τα volt αλλά εξακολουθεί να ηφίσταται βαβούρα... Kανει θορυβο η ψυκτρα??,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 3, 2004 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 κανα φορματ το εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 3, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Πώς μείωσες τα Volt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Μάϊος 3, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Αρχική απάντηση από billpeppas Πώς μείωσες τα Volt? μαλλον θα μειωσε το vcore γιαυτο κανει 5λεπτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 3, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Καταρχάς οι δίσκοι αυτοί είναι αργοί.( Ελπίζω να μην μείωσε το Vcore...LOL )Αν δεν κάνεις defragment συχνά...Και κανένα format δεν θα έβλαπτε.Αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έχει σχέση το BIOS με το boot time Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 4, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 Ηρεμία ρε παιδιά, έχω και σχολείο, δεν μπορώ να απαντώ αμέσως.#Format έχω κάνει μπόλικα#Τα volt τα μείωσα με την προέκταση που έχουν οι ZALMAN ZM-F1. Το θόρυβο τον έκανε και πιο πριν όπως και αργούσε το ίδιο πολύ. Πάντως σίγουρα τον κάνει η ψύκτρα μιας και έχω αλλάξει και τροφοδοτικό, έχω δοκιμάσει και με την κάρτα γραφικών out. Το κουτί μέσα δεν έχει άλλους ανεμιστήρες (είχα βάλει δυο πρόσθετους αλλά τους έβγαλα. Έτσι κι αλλιώς μια χαρά υποφερτή είναι η θερμοκρασία).#Ξαναείπα πιο πάνω οτι defrag κάνω κάθε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 4, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 Και από που έβγαλες συμπέρασμα ότι έφταιγε το BIOS?Δεν υπήρχε περίπτωση στο εκατομμύριο να ήταν αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 4, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 Ε, είπα ρε billpeppa, επειδή έχω καταλύξει στη mobo μήπως έφταιγε το BIOS. Δεν είμαι δα και τεχνικός για να βγάλω σίγουρα συμπεράσματα κι έτσι δεν μπορούσα ν ατο αφήσω να περάσει και να σκέφτομαι "που ξέρεις, θα μπορούσε να φταίει κι αυτό". Τέσπα, τέρμα τώρα. Είπαμε, φταίει η mobo. Βγήκαν προβληματικές αυτές και το χειμώνα πάει άλλαγμα όλο το σύστημα.Τώρα μια ερώτηση: Πώς τη γλίτωσα; Θεωρητικά είχε σβήσει το προηγούμενο BIOS. Η mobo δεν έχει καμιά πατέντα τύπου "Dual BIOS". Μήπως είμαι πραγματικά κολόφαρδος ή μήπως απέδωσε η προσευχή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.