Jump to content

τεχνικος υπολογιστων και αποριες

tavlamari

Recommended Posts

Μην κολλάτε με την "ισχύ" εκάστου χάρτου... αυτό είναι μόνο για το δημόσιο και ως γνωστόν άμα έχεις δόντι ικανό την σήμερον ημέρα να σε βάλει, η ειδικότητα δεν παίζει ρόλο. Το χαρτί στο δημόσιο είναι για κλίμακα στο payrole και μελλοντική κατάληψη ανώτερων θέσεων βάσει προϋποθέσεων.

Στον ιδιωτικό τομέα, το χαρτί, έπαιζε κάποιο ρόλο, όσο υπήρχαν οι συλλογικές συμβάσεις (όπου τηρούντο) και όσο δούλευαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους για την ορθή καταβολή μισθών. Τώρα με τις επιχειρησιακές, δεν υπάρχει κανένα νόημα να πας να φιγουράρεις..... είτε με ΙΕΚ ή με ΤΕΙ - ΑΕΙ ή με master, ΜΒΑ, διδακτορικό.... αφού η καζάνα του ιδιωτικού σε θέλει με 740 (άντε 800 στην θέση του τεχνικού.... μην τσινήσεις ότι αμείβεσαι όσο οι πωλητές κι οι ταμίες) και "ελαστικό" ωράριο.

Αυτό το κόλλημα με τα "χαρτιά" μου θυμίζει μόνο γονείς που συντηρούν τα μαγαζιά των ΙΕΚ για παλαιού τύπου ιδεολογίες "το δικό μου το παιδί....". Ακόμα και αν bugetάρεις την έννοια των σπουδών σε ιδιωτικό κολλέγιο, απόσβεση δεν θα κάνεις ποτέ (εκτός του δημοσίου είπαμε...). Πάντα μιλάμε για ελεύθερη βούληση σπουδών, τίποτα από αυτά δεν ισχύει για όποιον θα κληρονομήσει την εργασία του από συγγενικό πρόσωπο.

Δεν αναφέρομαι στην ισχύ όπως την εννοείς. Όπως και να το κάνουμε άλλα μαθαίνεις στο ΙΕΚ, άλλα - πιο προχωρημένα προφανώς - στο ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο. Το θέμα είναι ότι με πτυχίο ΤΕΙ/πανεπιστημίου ανοίγουν πιο πολλοί δρόμοι και μιας και το παληκάρι δεν θέλει να ξαναδώσει πανελλήνιες τότε το κολέγιο είναι μια κάποια λύση...

γενικά σε ενα ιεκ μαθαίνεις καποια πράγματα που μπορείς να τα μαθεις και στο ΤΕΕ(λογικά κ στο επαλ τώρα) στο ΤΕΙ στην ουσία δεν μαθαίνεις τ'ιποτα αλλα αυτό ειναι αλλο:wall:

δυστυχως για εξω δεν το σκεφτεται,κυριως για το οικονομικο κομματι..και μενα πρωτη μου συμβουλη ηταν αυτη εξαλλου..

τωρα για το χαρτι,λογικο ειναι να ρωταει για την ισχυ του μιας και θα μπει σε εναν αλλο χωρο που εδω που τα λεμε θα κρινει κ το μελλον του.

για την Σιβιτανιδειο στην Καλλιθεα εχετε τπτ να προτεινετε για το τμημα τεχνικος υπολογιστων και δικτυων και γενικοτερα για την σχολη?2 χρονια ειναι αυτο μου ειπε και θα θελε να ξερει το πτυχιο που θα παρει απο εκει μετα και δινοντας μια πιστοπιηση αργοτερα αν θα ειναι ισαξιο με καποιο απο ιεκ.οποτε αν γνωριζει καποιος ας απαντησει και σε αυτο.

ευχαριστω ολους παντως παιδια δινετε πολυ χρησιμες συμβουλες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.