tavlamari Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 θα ηθελα πληροφοριες σχετικα σχολες που μπορει καποιος να παρακολουθησει τον συγκεκριμενο κλαδο και εαν ειναι εφικτο να μου λυθουν καποιες αποριες1)μελλοντικη αποκατασταση2)προτιμοτερο ιδιωτικη σχολη η καποια κρατικη οπως πχ Σιβιτανιδειος3)εχετε καποια συγκεκριμενα σε εκτιμηση?δεν θελω να παρερμηνευτουν τα παραπανω,ρωταω απλα για ξαδερφακι μου που θελει να ακολουθησει κατι τετοιο στην επαγγελματικη του καριερα και εμενα οι γνωσεις μου δεν μου επιτρεπουν να του λυσω αυτες τις αποριες.ΥΓ1.μπορει να μην επιτρεπονται ονοματα να αναφερθουν δημοσια και αυτο ειναι σιγουρα κατι που το καταλαβαινω.αν παρολαυτα καποιος μπορει να με βοηθησει,ας το κανει εστω μεσω προσωπικου μηνυματος.ΥΓ2.υποκειμενικες ''εκτιμησεις'' (αναφερομαι σε αποψεις απο καποιο ατομο που δουλευει ηδη σε καποια και θα μου την προτεινει για το δικο του συμφερον η θα εχει καποιο αλλο κερδος) παρακαλω να μην γινουν.κοιταω για το καλυτερο δυνατο.Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 12, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 IEK για τον τιτλο δεν ξερω αν υπαρχει κατι hardwareαδικο σε αει-τει αμα διαβάζει thelab δεν χρειάζεται να παει πουθενά παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Φεβρουάριος 12, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 αμα διαβάζει thelab δεν χρειάζεται να παει πουθενά παντως Ετσι ετσι:T:!!! Σε 1 χρονο με καθημερινο διαβασμα thelab θα γινει ξεφτερι!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Φεβρουάριος 12, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 καλυτερα να παρει καποιο comptia πτυχιο που βασιζεται ακριβως σε οτι πρεπει να ξερει ενας τεχνικος και οχι σε ακυρα πραγματα που θα τον μαθουν στη σχολη.χωρις να δεσμευεται απο ετη φοιτησης κλπ. εχει να κανει μονο με τις γνωσεις που εχει αποκομισει.τωρα επαγγελματικη αποκατασταση.....g700. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Φεβρουάριος 12, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 τωρα επαγγελματικη αποκατασταση.....g700.Υπάρχει ακόμα αυτή η γενιά?Πάντως όσο αναφορά την ερώτηση του φίλου δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά με αυτό το αντικείμενο.Γενικά ξέρω κάνα δυο παιδιά που κάνουν αυτήν την δουλειά για συμπλήρωμα στο χαρτζιλίκι τους και δουλεύουν μόνοι τους με γνωριμίες απο γνωστούς φίλους, οικογένεια κτλ κτλ χωρίς να έχουν τίποτα πιστοποιημένες γνώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jek Φεβρουάριος 12, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Τεχνικος Υπολογιστων και Μηχανές Γραφείου πήγε ο Bro μου.Το καλύτερο ΙΕΚ(οχι δεν κάνω διαφήμιση ) Μπορεί να κάνει και γνωριμίες με εταιρίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 12, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 ΥΓενικά ξέρω κάνα δυο παιδιά που κάνουν αυτήν την δουλειά για συμπλήρωμα στο χαρτζιλίκι τους και δουλεύουν μόνοι τους με γνωριμίες απο γνωστούς φίλους, οικογένεια κτλ κτλ χωρίς να έχουν τίποτα πιστοποιημένες γνώσεις. Ίσως για αυτό κάνουν τη δουλειά για χαρτζηλίκι. Γενικά, ο τεχνικός PC έχει παρεξηγηθεί λίγο με τον "στήνω PC του ξαδέρφου και περνάω ΧΡ". Σαν τεχνικός όμως, τα λεφτά ενός ηλεκτρολόγου/υδραυλικού δύσκολα θα τα βγάλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Φεβρουάριος 12, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 ενδιαφερον ακουγεται αυτο που ειπες φιλε jek αλλα και απο τα αλλα ιεκ δεν θα εχεις τη δυνατοτητα να δουλεψεις η και να αποκτησεις γνωριμιες σε διαφορες εταιριες?αυτο που ενδιαφερει πιο πολυ βασικα ειναι το χαρτι.ποια θα ειναι δλδ η ''ισχυς'' του χαρτιου και αν μπορει με αυτο μετα(η εστω δινοντας καποια πιστοποιηση αργοτερα)να εργαστει σαν τεχνικος η να ανοιξει το δικο του μαγαζι.επισης αυτα τα χαρτια γνωριζετε αν ειναι ισοτιμα μεταξυ τους?(αναφερομαι απο σχολη σε σχολη παντα σε οτι εχει να κανει με τεχνικο υπολογιστων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jek Φεβρουάριος 12, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Για άλλα ΙΕΚ δεν γνωρίζω κάτι,αλλα για την ποιστοποίηση ξερω οτι οταν τελιώσεις τις σπουδες σου στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (2 χρονια κρατάνε)μπορεις να δώσεις ποιστοποίηση κράτους.Ναι μπορείς να δουλέψεις κάπου και να ανοίξεις μαγαζί δικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 12, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Μην ανοίγετε μαγαζιά μωρέ, έδρα το σπίτι, η δουλειά αυτή είναι για έξω, όχι σε μαγαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 13, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Θα μιλήσω βάση των δυο πτυχίων απο ΤΕΕ + απο ΤΕΙ ηλεκτρονικής(ειμαι φοιτητής 4ο χρόνο σε λίγο τελειώνω) . Εξηγούμε: Το μαχαίρι τις ελλάδας , πηγαίνεις ΤΕΕ τελειώνεις στην ουσία ως βοηθός ηλεκτρ.(πχ με τίτλο υπολογιστικών συστημάτων κ δικτύων ) και μετά απο 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά ) μπορείς να ανοίξεις δικό σου μαγαζί με προϋπηρεσίες κτλπ .(δεν παίζει αυτό καθώς δεν εχεις την εμπειρία αλλα λέμε) εχεις επιλογή να πας μετά σε ΤΕΙ οπου θα εχεις αλλα 4 εώς 7 χρόνια(να μην σου πώ κ παραπάνω ανάλογα....) για ενα αλλο πτυχίο αυτή την φορά ηλεκτρονικού σε κάτι ανάλογο πχ βιομηχανικών ηλεκτρ. που πάλι στην ουσία μπορείς να ασχολ. κ με pc .Για μεταπτυχιακά δεν μιλάω ειναι τελείως άλλη ιστορία για τα ΕΠΑΛ δεν ξέρω να σε πω αλλη λύση ειναι τα ΙΕΚ, το τι πιστοποιήσει παίρνεις είναι άγνωστο ,αυτό γιατί εχει βαρύτητα όσο κ του ΤΕΕ (κ λίγο ποιο κάτω) αλλα ακόμα και αν ειναι "αναγνωρισμένη" δεν κερδίζεις κάτι γιατι πάλι θεωρητικά θα προτιμήσουν κάποιον απο ΤΕΕ ΤΕΙ (αυτό δεν ειναι σίγουρο απλά τις περισσότερες φορές ετσι πάει). για μένα το ιεκ ειναι η ποιο "εύκολη " λύση αλλα όχι η ιδανική το αν θα βρεις δουλειά με αυτά τα πτυχία δεν μπορεί να στο πει κανείς ,ο λόγος ειναι οτι τεχνικοί υπάρχουν ,μαστόρια υπάρχουν κάποιος να τους προσλάβει δεν υπάρχει (για ψίχουλα μπορεί αλλα αξίζει?) εδώ μου έρχετε η ερώτηση "αφού απο την μια ειναι γκρεμός και απο την αλλη ρέμα τι κάνω?" εδώ ειναι τα δύσκολα ,τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις τι θες να γίνεις ,αν θες πχ τεχνικός υπολογιστών τοτε παίρνεις μια απο τις επιλογές που θεωρείς ΕΣΥ καλύτερη και προχωράς το αν θα πετύχεις ο χρόνος θα το δείξει . κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει κάτι ολα ειναι σχετικά στο θέμα αν και που θα βρώ δουλειά τα χαρτιά χρειάζονται για την πρώτη εντύπωση του εργοδότη ,το αν θα εισαι καλός στη δουλειά σου θα φανεί στην πράξει και θα εχεις την θέση σου όσο σου επιτρέψουν κ μπορούν (παιδιά οι καιροί ειναι δύσκολοι και υπουλοι ) συγνώμη αν σας φαίνονται κάπως αποθαρρυντικά αυτά που λέω ,αλλα ειναι αυτό που βλέπω στην αγορά και στο "ταξίδι" που έχω κάνει μεχρι τώρα , εχω μιλήσει με κόσμο ,με εργοδότες με υπαλλήλους και αυτά εχω ως γνώση αυτά εχω απο γενικά τωρα ποιο συγκεκριμένα Για άλλα ΙΕΚ δεν γνωρίζω κάτι,αλλα για την ποιστοποίηση ξερω οτι οταν τελιώσεις τις σπουδες σου στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (2 χρονια κρατάνε)μπορεις να δώσεις ποιστοποίηση κράτους.Ναι μπορείς να δουλέψεις κάπου και να ανοίξεις μαγαζί δικό σου. για το αν εχουν γνωστους για να σε βάλουν σε δουλειά απο ΙΕΚ ξέρω οτι ειναι ποιο πολύ ιστορία παρά πραγματικότητα ,αυτό γιατι συνήθως ειναι μονο για πρακτική κ αυτό με λίγα χρήματα και μετά τέλος (και πόσους θα πάρουν?) αυτό μου το έμαθα κ απο παιδιά που τελείωσαν ιεκ και την πάτησανε Ο τεχνικός υπολογιστών που λέμε ασχολείται εκτος απο pc κ με δίκτυα ,μεσα σε αυτά υπάρχει πολύ δουλειά που μπορεί να αναλ. κάποιος και εδω θέλει χρόνια για να μάθεις την δουλειά και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου. για να ανοίξεις μαγαζί δεν μιλάω καθώς πρέπει να κάνεις ανταγωνισμό σε αλυσίδες κ αυτό δεν ειναι καθόλου εύκολο και καθόλου κερδοφόρο (για το θέμα μαγαζί ενημερώθηκα πολύ και κατάλαβα οτι δεν ειναι καλή μπιζνα και εχει πολύ μεγάλο ποσοστό να πέσεις έξω ) για μένα αν του αρέσει τόσο πολύ ας το κυνηγήσει απλά να ξέρει οτι μπορεί τελικά να βρει εμπόδια που θα του αλλάξουν καριέρα. συγνώμη για το κειμενο σεντόνι ελπίζω το καλύτερο για τον ξάδελφό σου και ολα να του πάνε καλά δεν εχω καμία σχέση με το avatar μου φιλικά πάνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Φεβρουάριος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Ο τεχνικος υπολογιστων εχει χρηματα και καλες συνθηκες αν μπεις πχ τεχνικος σε καποια εταιρεια για τα pc της εταιρειας ενοοω ,και οχι σαν υπαλληλος σε καποιο μαγαζι .Σε κομπιουτερομαγαζο το πολυ να παιρνεις 800 ευρω ,και πολλα λεω ,και μπορει να κανεις τα παντα απο το να κουβαλας αναλωσιμα σε πελατες μεχρι να κανεις τον κλητηρα να μοιραζεις και να εισπρατεις τιμολογια ,ειδικα σε κατι μικρομαγαζα στην επαρχια .Εκει αν τους πεις για τιτλους και σπουδες βγαζουν σπυρακια..θελουν ενα πιτσιρικα να τρεχει με 700 ευρω και να τρωει και καμια φαπα ποτε ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jek Φεβρουάριος 13, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Μην ανοίγετε μαγαζιά μωρέ, έδρα το σπίτι, η δουλειά αυτή είναι για έξω, όχι σε μαγαζί Σωστος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jek Φεβρουάριος 13, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Και με τις Μηχανές Γραφείου βγάζεις καλά λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 13, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Είμαι πτυχιούχος τει ηλεκτρονικής και απλά πήγα για πτυχίο σαν τεχνικός υπολογιστών cisco στην masterd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Φεβρουάριος 13, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Είμαι πτυχιούχος τει ηλεκτρονικής και απλά πήγα για πτυχίο σαν τεχνικός υπολογιστών cisco στην masterd..πως τα βλέπεις σε θέμα δουλειάς ?ευχαριστώ εκ των πρωτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 13, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Για τεχνικός hardware, πάρε πτυχίο ηλεκτρονικού από ΤΕΙ και όσο σπουδάζεις θα λιώσεις στα έξοδα ν' αγοράζεις hardware, να πειραματίζεσαι, να τα καίς, να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τεχνικός hardware είναι και ο "ξάδερφος" που αλλάζει μια vga επειδή είδε artifacts. Ο πραγματικός τεχνικός hardware όμως είναι αυτός που θα πάρει την μητρική του φορητού, θα βρει το vrm που είναι καμένο στην είσοδο, θα το επισκευάσει αλλάζοντας τα smd και τα ic που είναι off και θ΄αναστήσει τον νεκρό.Για τεχνικός δικτύων + software, θα πρέπει να λιώσεις στο διάβασμα και στα σεμινάρια εταιριών (microsoft, new horisons κλπ κλπ). Τεχνικαράδες software είναι αρκετοί που πετάνε win σ' ενα μηχάνημα και drivers. Σε λίγους κτυπάει το τηλέφωνό τους όμως, το μεσημέρι να τσακιστούν να πάνε στην ναυτιλιακή γιατί ο exchange έπεσε ή το crm και φεύγουν με 300+ στην τσέπη.Και τα 2 θέλει πολύ κυνήγι για να το πετύχεις να μην καταλήξεις ημιμαθής σ' έκαστο τομέα. Όπως και να έχει, οι βλέψεις σου δεν πρέπει να είναι "υπαλληλικές". Όσο δουλεύεις γι' άλλους δεν θα εξελιχτείς ποτέ οικονομικά. Το πολύ πολύ, κάτσε 3-4 χρόνια σε μία εταιρία (όχι μαγαζί) να μάθεις την αγορά, τους προμηθευτές και γενικά να πάρεις πληροφορίες και μετά ξεκίνα κάτι το δικό σου. Και αυτό δεν σημαίνει να φεσωθείς ενοίκιο μαγαζιού.... με έδρα το σπίτι σου, κάνε έναρξη και ΤΡΕΧΑ. Σε 1-2 χρόνια θα μετράς τον χρόνο, 2πλάσια + απ' όσο είχες αποδοχές σαν υπάλληλος.Βέβαια μόνος σου, θα έχεις να παλέψει με θηρία όπως την εφορία, το επιμελητήριο, το ΤΕΒΕ, κάτι που δεν υπάρχει στον "υπάλληλο" (ΙΚΑ και τέλος) αλλά ο δρόμος που ματώνει είναι και αυτός που θα σου αποδώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 13, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Δεν τα βλέπω!!!Προς το παρόν ασχολούμε μόνον με τη σχολή.Πολύ διάβασμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Φεβρουάριος 13, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 ωραια ολα οσα εισακουστηκαν και πραγματικα με βαλατε κ μενα σε δυσκολες σκεψεις.η αληθεια ειναι οτι και γω ειμαι φοιτητης ηλεκτρολογιας και μου ειναι καπως δυσκολο να πω στο ξαδερφακι μου με ανοιχτη την καρδια το να παει σε καποιο ιεκ αλλα δυστυχως αυτη ειναι η μονη λυση που υπαρχει.δεν εχει καποιο αλλο χαρτι,δεν περασε σε πανελληνιες και το μονο που το μενει ειναι να ασχοληθει με κατι που το αγαπαει.αρα το ιεκ για αυτον ειναι μονοδρομος.το αλλο ευλογο ερωτημα που μου εθεσε ειναι αν μπορουμε να μαθουμε η ''ισχυς'' του χαρτιου που θα λαβει που θα ειναι μεγαλυτερη,σε καποιο ιεκ η στη Σιβιτανιδειο(κρατικη σχολη)παντα σε αντιστοιχο τμημα(εκει εχει τεχνικος ηλεκτρονικων υπολογιστων και δικτυων).αν εχει καποιος πληροφοριες για το συγκεκριμενο παρακαλω ας μου απαντησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 13, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Γιατί δεν ψάχνει και σε κανένα κολέγιο; Ούτως ή άλλως οι τίτλοι τους πλέον αναγνωρίζονται και στην Ελλάδα. Αν έχει το κουράγιο, χρηματικά εννοώ, με 1-2 χρονάκια στην Αγγλία μετά το κολέγιο θα γυρίσει με πτυχίο πανεπιστημίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.