takis-pa Νοέμβριος 21, 2011 #181 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 Γιαννη μου εσενα ομως σε βλεπω οτι ολο το τριγυρνας το 2011 ή κανω λαθος; Κατα την γνωμη μου εσυ χρειαζεσαι μια ψυκτρα φιλε μου κοβεσαι απο θερμοκρασια και δεν μπορεις να εισαι ανεβασμενος καθε μερα και οχι απο τον cpu. ΥΓ. Μ αρεσε το ποστ σου με τις μνημες στα 2400 :clap: επιφυλασσομαι να ανταποδωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Νοέμβριος 21, 2011 Author #182 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 Γιαννη μου εσενα ομως σε βλεπω οτι ολο το τριγυρνας το 2011 ή κανω λαθος; Κατα την γνωμη μου εσυ χρειαζεσαι μια ψυκτρα φιλε μου κοβεσαι απο θερμοκρασια και δεν μπορεις να εισαι ανεβασμενος καθε μερα και οχι απο τον cpu. ΥΓ. Μ αρεσε το ποστ σου με τις μνημες στα 2400 :clap: επιφυλασσομαι να ανταποδωσω. Φιλε Τακη σε αλλες εποχες θα ειχα ηδη παει στην νεα πλατφορμα. Σημερα αν δωσω mb/cpu/ram θελω τουλαχιστον αλλα 500ευρω για μητρικη x79 3920Κ και μνημες. Πολλα τα ευρω σημερα φιλε μου μονο για την ταυλα μου. Με 500ευρω ομως + πωληση 2x6970 = multigpu setup μεσα στο 2012. Δεν σου φαινεται ποιο λογικο ; Οσον αφορα τον 970 και το clockαρισμα του βασικα ψαρωνω να του χωσω 1.4+ μιας και οπως ξερεις το κομματι ειναι ES και αν μου κανει νερα θα κλαιω τα 380ευρω που εδωσα.Κοινως προσεχουμε για να εχουμε. Στα παιχνιδια ετσι κι αλλιως με αναλυση 5760x1080 πιστεψε με στα μαμα του ειναι μια χαρα. Μνημες στα 2400Mhz εε ;; Δεν ειχα ασχοληθει ποτε και ειπα να τις παιξω λιγο μεσα στο σουκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Νοέμβριος 28, 2011 Author #183 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Αφιερωσα λιγο χρονο να δω τι γινετε με την γριουλα μου. Με ελαχιστα ρευματα δλδ vcore 1.21 vtt 1.22 και dram 1.6 πηγε στα 3.8GHz Για τα 4.2GHz το vcore/vtt ζηταει 1.35 οπως πρωτοειχα ψαξει. Υ.Γ. Για αυτους που σκεπτονται μια 6πυρηνη αναβαθμιση στο x58 σημερα ο απλος 980 βρισκεται και ποιο ευκολα και ποιο φθηνα απο τον 970 Intel Core i7-980 | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Νοέμβριος 28, 2011 #184 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] Εγω θα επιμεινω για ακομα μια φορα οτι σε κοβει η ψυκτρα σου, κατα τ αλλα πρεπει να εχουμε ιδιο κομματι φιλε Γιαννη.Τωρα για 4.2 που λες συμφωνω πως θες vcore 1.35 αλλα vtt μπορεις να μεινεις στο ιδιο αν δεν ανεβασεις uncore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Νοέμβριος 28, 2011 Author #185 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] Εγω θα επιμεινω για ακομα μια φορα οτι σε κοβει η ψυκτρα σου, κατα τ αλλα πρεπει να εχουμε ιδιο κομματι φιλε Γιαννη.Τωρα για 4.2 που λες συμφωνω πως θες vcore 1.35 αλλα vtt μπορεις να μεινεις στο ιδιο αν δεν ανεβασεις uncore. [MENTION=9802]takis-pa[/MENTION] Κοιτα σε απολυτα νουμερα το καθε κομματι εχει τα +/- του. Σιγουρα η ψυξη παιζει μεγαλο ρολο αλλα εδω και καιρο εχω διαλεξει τον δρομο της απολυτης ησυχιας. Φαντασου οτι με ενοχλουσε το ανεμιστηρακι του northbridge της μητρικης και το εβγαλα. Οι θερμοκρασιες που βλεπεις ειναι με την H50 και ενα NoiseBlocker BlackSilent Pro στα 900rpm. Οσον αφορα το vtt ναι περιπου κρατας το ιδιο με ενα δυο τικ πανω. Το 1.35 που εγραψα παραπανω ηταν για vcore στα 4.2 και uncore 3600. Οτι και να λεμε παντως ενα ειναι το ποστ. Θα το παλεψουμε ομως εμεις οι ιδιωτες Ενα σημερινο λιγο καλυτερο απο το αλλο. Που θα παει θα ξαναρθει η τριτη 580. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Δεκέμβριος 3, 2011 #186 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2011 Υ.Γ. Για αυτους που σκεπτονται μια 6πυρηνη αναβαθμιση στο x58 σημερα ο απλος 980 βρισκεται και ποιο ευκολα και ποιο φθηνα απο τον 970 Intel Core i7-980 | Skroutz.gr Πειραζει να περιμενω ποτε θα αναβαθμισεις εσυ σε χ79 και βαλεις αγγελια τον 970 σου; Υ.Γ. Cool results Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 4, 2011 Author #187 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 Πειραζει να περιμενω ποτε θα αναβαθμισεις εσυ σε χ79 και βαλεις αγγελια τον 970 σου; Υ.Γ. Cool results Μπα βαριεμαι να βαζω βγαζω μητρικες. Αν τον δεις σε αγγελια ειναι γιατι μια καινουργια γρια θα μου χει παρει τα μυαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Δεκέμβριος 4, 2011 #188 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] Φιλε Γιαννη μια τετοια γρια θα μ ενδιεφερε και εμενα. Αν πεσει κατι στην προσοχη σου εχε με υπ οψιν σου :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Δεκέμβριος 4, 2011 #189 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 745€ δεν ειναι πολλα για ενα σοκετ που "πεθαινει" σιγα σιγα? υσ: 745 εχει στο ιμπευ καινουριος,σε μαγαζια εχει 1200+..! (ψηθηκα με το που ειδα και εψαξα!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 5, 2011 Author #190 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 745€ δεν ειναι πολλα για ενα σοκετ που "πεθαινει" σιγα σιγα?υσ: 745 εχει στο ιμπευ καινουριος,σε μαγαζια εχει 1200+..! (ψηθηκα με το που ειδα και εψαξα!!) Ναι 745€ ειναι οντως πολλα για το x58. Υπαρχει ομως και αυτος στα 522€ ***Intel Xeon 6 Core W3690 3.46Ghz 12MB SLBW2 LGA1366 CPU Processor 5.0GHZ OC*** | eBay Οπως και στη περιπτωση τη δικια μου που με 380€ πηρα τον 970. Στο δια τα αυτα αν σε τρωει ο κ.... σου και θελεις να σκοτωσεις τον χρονο σου παιζοντας με το bios της μητρικης σου για κανα score στο vantage αξιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Δεκέμβριος 5, 2011 #191 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 Χωρις νερο ή μονοβαθμιο τετοια σκορ παιδια δεν βγαινουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Δεκέμβριος 5, 2011 #192 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 Ναι 745€ ειναι οντως πολλα για το x58.Υπαρχει ομως και αυτος στα 522€ ***Intel Xeon 6 Core W3690 3.46Ghz 12MB SLBW2 LGA1366 CPU Processor 5.0GHZ OC*** | eBay Οπως και στη περιπτωση τη δικια μου που με 380€ πηρα τον 970. Στο δια τα αυτα αν σε τρωει ο κ.... σου και θελεις να σκοτωσεις τον χρονο σου παιζοντας με το bios της μητρικης σου για κανα score στο vantage αξιζει. 520€ και να μην εχεις εγγυηση να μην ξερεις τι θα σου συμβει ειδικα οταν ο αλλος εχει δωσει 1,55βολτ ταση να δειξει οτι εχει καλο κομματι δεν το θελω.. 320€ εχει 980 οχι τον ξεκλειδωτο τον απλο,αλλα και παλι μου φαινονται παρα πολλα..!με τοσα και οσα πουλησω μομπο ραμ σιπιγιου παιρνω 1155καινουριο.. εδιτ: Χωρις νερο ή μονοβαθμιο τετοια σκορ παιδια δεν βγαινουν. βγαινουν αν δωσεις 1,55 που εδωσε αυτος απο το ιμπευ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 5, 2011 Author #193 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 320€ εχει 980 οχι τον ξεκλειδωτο τον απλο,αλλα και παλι μου φαινονται παρα πολλα..!με τοσα και οσα πουλησω μομπο ραμ σιπιγιου παιρνω 1155καινουριο.. Σιγουρα εχει να κανει και πως το βλεπει ο καθενας αλλα νομιζω οτι το rig σου με εναν 980 θα ηταν σαφως καλυτερο απο εναν 2600 πανω στο 1155. Αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 5, 2011 #194 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 Ναι 745€ ειναι οντως πολλα για το x58.Υπαρχει ομως και αυτος στα 522€ ***Intel Xeon 6 Core W3690 3.46Ghz 12MB SLBW2 LGA1366 CPU Processor 5.0GHZ OC*** | eBayΟπως και στη περιπτωση τη δικια μου που με 380€ πηρα τον 970.Στο δια τα αυτα αν σε τρωει ο κ.... σου και θελεις να σκοτωσεις τον χρονο σου παιζοντας με το bios της μητρικης σου για κανα score στο vantage αξιζει.Κανω οτι δεν ειδα το link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Δεκέμβριος 5, 2011 #195 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2011 Σιγουρα εχει να κανει και πως το βλεπει ο καθενας αλλα νομιζω οτι το rig σου με εναν 980 θα ηταν σαφως καλυτερο απο εναν 2600 πανω στο 1155.Αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπυτα. καλυτερο στο τι?γιατι σε επιδοσεις καταναλωση ο/cability θα ειμαι πισω ακομα και με τον εξαπυρηνο που στο κατω κατω τον πηρα απο το ebay.. αυτα σκεφτομαι και δεν προχωραω στην αγορα..!και τωρα τον δικο μου default τον εχω,ακομα και με υδροψυξη 1,25εδινα. παραπανω για καθημερινη χρηση το θεωρω πολυ. δεν θα μου αρεσε να τον παρω στα χερια και ας εχω εγγυηση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 6, 2011 Author #196 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2011 καλυτερο στο τι?γιατι σε επιδοσεις καταναλωση ο/cability θα ειμαι πισω ακομα και με τον εξαπυρηνο που στο κατω κατω τον πηρα απο το ebay..αυτα σκεφτομαι και δεν προχωραω στην αγορα..!και τωρα τον δικο μου default τον εχω,ακομα και με υδροψυξη 1,25εδινα. παραπανω για καθημερινη χρηση το θεωρω πολυ. δεν θα μου αρεσε να τον παρω στα χερια και ας εχω εγγυηση.. Δηλαδη συγνωμη για να καταλαβω λες σε αυτους που εχουν 1366 με Gulftown αν θελουν κατι καλυτερο να πανε σε 1155 με Sandy Bridge ; Μαλλον καποιος σε εχει πεισει οτι το μελλον(δυναμη) ειναι τα Hz και οχι τα cores. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Δεκέμβριος 6, 2011 #197 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2011 Συνηθως συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα σε αυτο με βρισκεις σκεπτικο.Προσωπικα δεν ενδιαφερομαι αμμεσα για αναβαθμιση, ειπα να περιμενω τους ivy.Αλλα υποθετικα αν ηθελα σημερα να αλλαξω ετσι για το μικροβιο, το μαλλον καλυτερο δεν ειναι το 1155;Μικροτερη καταναλωση/μικροτερες θερμοκρασιες/ευκολοτερα υψηλοτεροι χρονισμοι συγκρινοντας με το 1366, σχετικα οικονομικα συγκρινοντας με το x79/2011.Τα extra cores /hyperthreading μπορει να ειναι το μελλον αλλα μαλλον το αποτερο.Φοβαμαι οτι οταν πραγματικα θα υπαρχουν real-life εφαρμογες που θα τους αξιοποιουν μαλλον θα εχουμε αναβαθμισει ηδη 4-5 φορες και το 1366 θα το θυμομαστε οπως τωρα το 478.Εναν φιλησυχο gamer που δεν ασχολειται με benchmarks προφανως του ειναι αδιαφοροι οι 6 πυρηνες, να μην πω οι 8 του μπουλτοζα.Οποτε οσο βγαινουν ακομα παιχνιδια που αξιοποιουν μολις 1 με 2 πυρηνες και δεν παιρνουν χαμπαρι αν η διαμεταγωγη στο sli/cf σου ειναι 4x ή 8x ή 16x, προφανως ο SB ειναι κατι καλυτερο απο το τωρινο μου 4πυρηνο setup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 6, 2011 Author #198 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2011 Τα extra cores /hyperthreading μπορει να ειναι το μελλον αλλα μαλλον το αποτερο. Φοβαμαι οτι οταν πραγματικα θα υπαρχουν real-life εφαρμογες που θα τους αξιοποιουν μαλλον θα εχουμε αναβαθμισει ηδη 4-5 φορες και το 1366 θα το θυμομαστε οπως τωρα το 478. Εναν φιλησυχο gamer που δεν ασχολειται με benchmarks προφανως του ειναι αδιαφοροι οι 6 πυρηνες, να μην πω οι 8 του μπουλτοζα. Οποτε οσο βγαινουν ακομα παιχνιδια που αξιοποιουν μολις 1 με 2 πυρηνες και δεν παιρνουν χαμπαρι αν η διαμεταγωγη στο sli/cf σου ειναι 4x ή 8x ή 16x, προφανως ο SB ειναι κατι καλυτερο απο το τωρινο μου 4πυρηνο setup. Τα extra cores/hyperthreading ειναι εδω σημερα αλλα για να τα βρεις πρεπει να παιξεις και κανα σοβαρο παιχνιδι (Battlefield). Και για να γινω ποιο συγκεκριμενος. Στο 1ο screenshot βλεπεις ηδη 8 threads in use και στο 2ο με κομμενο το HT τους εξι. Ριξε και μια ματια στο cpu usage και θα καταλαβεις. Να φυγεις απο μια πλατφορμα που σου δινει επεξεργαστη 6c/12t με 12MB cache και να πας σε 4c/8t με 8MB cache για μενα ειναι ο ορισμος του downgrade. Καλλιο αργα παρα ποτε.Ειπα να ξεcodιασω λιγο και ασχοληθηκα με το bfbc2. Δεν εχει το πρου πρου των cod αλλα σιγουρα μιλαμε για battle. 5760x1080 με 120 fps avg antialiasing 1xmsaa anistropic filter 1x vsync off hbao off ολα τα αλλα στο high Τα πυρηνακια του ι7 970 μια χαρα χορευουν. Μετα απο αιτηση του φιλου neph ενα aida με τα settings στο παιχνιδι ως εχουν παραπανω αλλα με το ι7-970 κοντα στα 3.6Ghz και το HT OFF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Δεκέμβριος 6, 2011 #199 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2011 Να φυγεις απο μια πλατφορμα που σου δινει επεξεργαστη 6c/12t με 12MB cache και να πας σε 4c/8t με 8MB cache για μενα ειναι ο ορισμος του downgrade. Δεν καταπιανομαι μονο απο τα νουμερα. Ετσι την πατανε και αυτοι που αγοραζουν 8c mpouldozer Kαταλαβαινω πως το λες και εν μερη το ασπαζομαι, αλλα το γεγονος οτι ο 2500Κ, μπορει να δουλευει με καλυτερες επιδοσεις στα περισσοτερα παιχνιδια στα 4,2 με στοκ ψυκτρα, διχως δλδ περαιτερω εξοδων και να καιει λιγοτερο ρευμα απο οτι καει ο 6c 1366 στα 4,2 δεν μπορει να μου περασει απαρατηρητο. Λογαριαζω πολυ τον οικονομικο παραγοντα στην τελικη εξισωση, ( σιγα το σοβαρο game το battlefield ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 6, 2011 #200 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2011 Ο 970 δεν χρειαζεται ΚΑΝ να κλοκαρειΚανενα "σοβαρο" παιχνιδι δεν εχει οφελος απο το overclock.STOCK FTW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.