Jump to content

i7-970

zpaf

Recommended Posts

Λες ο cpu να μην πηγαινει αλλο ή η μητρικη μου?

Σου εχω πει πλλες φορες οτι η μητρικη σου ειναι για τα μπαζα Αγορι μου :wall: παρε μια σαν την δικια μου να δεις κανα mhz παραπανω!!:dance3:

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply
Με τον 970 μου ενω βγαζει vantage στα 4750mhz με 1.45ν ρευμα απο εκει και πανω οσο ρευμα και να δωσω δεν σηκωνει ουτε 10mhz...

Λες ο cpu να μην πηγαινει αλλο ή η μητρικη μου?

Λογικό είναι, πόσα περιθώρια να έχεις.

Το ότι βγάζεις Vantage @ 4.75GHz @ 1.45 on air/water είναι δείγμα ότι έχεις αρκετά καλό CPU, αλλά όλα έχουνε και ένα όριο.

Πολύ δύσκολο να ευθύνεται η μητρική για το limit σου σε air/water.

Και εγω ότι screenshots & bench έχω δώσει με αυτόν αν προσέξατε είναι με μια φτηνιάρικη eVGA X58 SLI ( όχι Classified, η απλή X58 SLI (E768) είναι ).

Τα ίδια clocks πιάνει on air και στην X58 Classified.

και την καταναλωση πες...:hehe:

Ένα θα πω, όταν τρέχω Vantage χαμηλώνουνε τα φώτα στο σπίτι ( just kidding :D )

Κατσε ρε Bill εγω ετρεξα και εβγαλα Vantage στα 4.8 και θεωρητηκα το δικο μου το κομματι δεν ειναι τοσο καλο οπως του csaris γιατι (γνωμη μου παντα) θελει πολυ περισσοτερο ρευμα, αυτο πως το λεμε τυχαιο;

Με τον Χρηστο εχουμε και ακριβως τις ιδιες μνημες, το λεω αυτο μην το καταλογισεις στις μνημες.

Κατσε ρε Bill εγω ετρεξα και εβγαλα Vantage στα 4.8 και θεωρητηκα το δικο μου το κομματι δεν ειναι τοσο καλο οπως του csaris γιατι (γνωμη μου παντα) θελει πολυ περισσοτερο ρευμα, αυτο πως το λεμε τυχαιο;

Με τον Χρηστο εχουμε και ακριβως τις ιδιες μνημες, το λεω αυτο μην το καταλογισεις στις μνημες.

Λιγότερο, περισσότερο ρεύμα δεν λέει κάτι, γιατί πολύ απλά ο ένας πιάνει π.χ. τα τόσα GHz ενώ ο άλλος ότι και να του κάνεις δεν θα τα πιάσει.

Όλος αυτός ο αγώνας για τα πολλά GHz για 24/7 είναι κατ' εμέ αδόκιμος, αφού αν τον παίξεις στα 4.2GHz δεν τρως bottleneck πουθενά και με κανένα config, και δεν έχεις και ουσιαστική διαφορά ούτε καν στα πολύ βαριά tasks ( π.χ. HD video encoding ) ( ξέρετε πόσα secs διαφορά κάνει π.χ. encode σε h.264 μια ταινία ο 980X @ 4.2GHz και αντίστοιχα στα 4.8GHz ? εντελώς αμελητέα. )

Στα του θέματος τώρα:

Δεν παίζει ρόλο το mobo σε air/water OC.

Δεν έχω τον παραμικρό λόγο να σου πω ψέμματα.

Ίσα ίσα, το UD7 του csaris είναι μια χαρά mobo για air/water/phase change cooling.

Αν θέλετε τόσο πολύ να... "κοντραριστείτε" για τον καλύτερο CPU, ελάτε να μαζευτούμε κάπου, να φέρω 3-4 mobo και να παίξουμε τον κάθε CPU στην κάθε mobo να το δείτε και από κοντά αυτό που σας λέω.

Βασικα δεν εχω λογο να μην πιστεψω τα λεγομενα σου και ουτε να αμφισβητησω τις γνωσεις-εμπειρια σου ( σε σχεση με εμενα παντα ). :T:

Πιο πολυ εγραψα αυτα να πειραξω λιγο τον Χρηστο (το κανω και στις κατ ιδιαν συζητησεις μας) για την μητρικη του που εμενα δεν μ αρεσει. :wall:

Οντως πιο πανω απο 4.2 ειναι ασκοπο να τοχεις το μηχανημα για 24/7 χρηση.

@billpeppas

Καλα εννοειται οτι τα 4ghz με 4.8ghz δεν εχουν διαφορα αλλα μου κανει εντυπωση οτι εστω και 10mhz επανω να δωσω μου σκανε κατι μπλε οθονες π.χ. 0Χ0000F5 & F7 οταν μπαινω στα win. Υπεθεσα οτι μπορει να χτυπαει καπου η μητρικη και να μην μπορει να δωσει παραπανω...

Takis-pa

Εγω ξερω παντως οτι καποιες rex3 πεθαναν και πλεον δεν μπορουν να βγαλουν vantage σε σχεση με καποιες UD7 που συνεχιζουν ανετα!:dance3::p

• 4 months later...
Μπαγιατικα κουλουρια με 500ε+? No way! Μαλλον να ξεστοκαρει θελει η Intel...

s1356 & 2011 on the way με pcie 3.0 και παρεα με 2-3 kepler...:T:

Το θεμα για μενα ειναι το κατα ποσο αξιζει ολη αυτη η μεταβαση μιας και σε 6-7 μηνες ολα αυτα θα ειναι για τα μουσεια...

Gigabyte GA-X58A-UD7|i7 970|Noctua NH-D14|Corsair Dominator GT 6GB DDR3 2000MHz|580GTX 3-way SLI|2x Intel Postville G2 X25-M 80GB||Corsair AX1200|HAF X|3x Samsung SM2330H (5760x1080)

:hehe:

• 2 weeks later...

Γραφω εδω γιατι αλλου θα πουν οτι χαλαω το νημα.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION]: Βρε Γιαννη μου τι ποστ ειναι αυτο στο 3DMark 11 :wall: εχεις ενεργοποιησει και τα power saver και δειχνει τον cpu στα 1602 !! :shout: και καρτες στα μαμα και ποσταρεις αποτελεσμα; :hang3: ΟΧΙ ρε Αγορι μου οχι εσυ τετοια πραγματα, παω και εγω να χτυπησω like λεω ο zpaf ανεβασε κατι καλο και μενω καγκελο. :fist:

Βγαλτο απο κει ή τουλαχιστον διορθωσε το με κατι καλυτερο ASAP :getlost:

Στο ποστ #168 δειχνεις Xeon ή μου φαινεται; Αστον μωρε δεν ειδες ο Παντελης (P70) δεν μπορουσε να τον κουμανταρει ολο προβληματα ειχε, εβαλε 980Χ και ηρεμησε ο ανθρωπος εξ αλλου τους Xeon δεν τους υποστηριζει η μητρικη μας.

Αυτα.

Γραφω εδω γιατι αλλου θα πουν οτι χαλαω το νημα.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION]: Βρε Γιαννη μου τι ποστ ειναι αυτο στο 3DMark 11 :wall: εχεις ενεργοποιησει και τα power saver και δειχνει τον cpu στα 1602 !! :shout: και καρτες στα μαμα και ποσταρεις αποτελεσμα; :hang3: ΟΧΙ ρε Αγορι μου οχι εσυ τετοια πραγματα, παω και εγω να χτυπησω like λεω ο zpaf ανεβασε κατι καλο και μενω καγκελο. :fist:

Βγαλτο απο κει ή τουλαχιστον διορθωσε το με κατι καλυτερο ASAP :getlost:

Στο ποστ #168 δειχνεις Xeon ή μου φαινεται; Αστον μωρε δεν ειδες ο Παντελης (P70) δεν μπορουσε να τον κουμανταρει ολο προβληματα ειχε, εβαλε 980Χ και ηρεμησε ο ανθρωπος εξ αλλου τους Xeon δεν τους υποστηριζει η μητρικη μας.

Αυτα.

[MENTION=9802]takis-pa[/MENTION] Φιλε Τακη αστα αυτα και ποσταρε ενα 3DMark 11 με τον 970 οπως εγω και τις δυο 580 στα μαμα τους να δουμε και εμεις απο τι νουμερα ξεκιναει αυτο το setup.

Οσον αφορα τον Xeon ο τυπος αναφερει :

Test Platform

ASUS RAMPAGE III EXTREME

All bios setting = default

All voltage setting = default

18x185 = 3.33GHz

• 4 weeks later...
Zpaf μολις σκασει το Χ68 ο πιο μικρος SB θα παστελωνει τη σημερινη 6 πυρηνη γενια! Παντα ετσι γινεται. Επισης οπως και να το δεις και απο θεμα πλατφορμας τα μελλοντικα SLI/CF δεν θα πιανονται στο Χ68! Να σου θυμισω τον QX9770 στα 1000ε τι ξυλο ετρωγε απο τον 920 των 300ε!

Η intel θα τα κανει ετσι ωστε να πουλαει, και σε καμμια περιπτωση ο 970 δεν θα ναι καλυτερος απο τον μελλοντικο SB. H intel με τον 970 ξεπουλαει το στοκ γι αυτο μειωσε και την τιμη του! Το θεμα ειναι αν αξιζουν τα 500ε για 6-7 μηνες...

Εγω προσωπικα το PC το χρησιμοποιοω 100% για games, ουτε για επεξεργασια εικονας, ουτε για συμπιεση video, ουτε για ταινιες κτλ. Ιngame και 10 cores να εχω δεν κερδιζω τπτ.

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] Χρηστο να εχω τυψεις που σε εσπρωξα στον i7-970 ;

gulf.jpg

Intel Sandy Bridge-E Core i7-3960X CPU Review - Page 6

Zpaf μολις σκασει το Χ68 ο πιο μικρος SB θα παστελωνει τη σημερινη 6 πυρηνη γενια!

Ωραία η σύγκρισή σου John αλλά το παράδειγμα σου πιστεύω δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα λόγια του csaris γιατί συγκρίνεις τον 980X που όντως είναι 6πύρηνος με τον 3960X που όμως δεν είναι ο πιο μικρος SB όπως λέει!Εκτός και αν το χάνω κάπου εγώ...!!!:hm:

Απλα αυτο που ηθελα πω στον χρηστο ειναι οτι πριν 3 χρονια πηρε x58 εδω και 7 μηνες εβαλε εναν 6πυρηνο πανω και τωρα περιμενει αν θα βγει κατι μετα την πλατφορμα 2011 που να αξιζει αναβαθμισης. Αλλα 3 χρονια δλδ. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.