pastelidis.n.s. Φεβρουάριος 13, 2011 #101 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Γιατι ουσιαστικα εδω μιλαμε για ΟΣΟ πανε οι cpu Και ποσο μπορει ο καθενας να τον εχει 24/7! Ενας 920/930 στα 4400 θα βραζει..ενω εγω στα 5g βλεπω 70 κατι βαθμους στο linx!(παντα με αερα)Εδω ειναι το ζουμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #102 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 ποιος ο λογος? Πρεπει δηλαδη σων και καλα να κερδισει παντου το Χ58 με οποιονδηποτε τροπο? Εχει κανενα νοημα να βρεις το απιστευτο κομματι που ειναι ενα στα 100 για να βγει και στο τελευταιο τεστ λιγο μπροστα το socket 1366 σε σχεση με ενα τυπικο κομματι 1155?3% πισω ειναι βρε αδερφε, σιγα τα ωα.Δεν ειναι τυχαιο και οτι εχασε στο vantage PERFORMANCE που η αναλυση ειναι χαμηλη (και που δεν ειναι αντιπροσωπευτικο, ειναι biased απο την αντιθετη κατευθυνση οσο Biased ειανι το eyefinity).Τρεχτε και vantage xtreme και θα βγουν στα ιδια, ισως λιγο μπροστα το 1366.Peppa πραγμαγικα δε ξερω γιατι τρωνε τετοια τσοντα οι AMD στο starcraft, το ειπα και μονος μου οτι μπορει να εχει πολυ Biased coding. Αλλα βλεπεις ακομα και αναμεσα στους intel οτι ο cpu μετραει ΠΟΛΥ. Με τον ΙΔΙΟ cpu (920) απο τα 2.66 στα 3.7 (39% αυξηση) παιρνει ενα καλο Boost 32% και η αποδοση (47 σε 63 average fps).Δεν κατάλαβες! Tι ήθελα να σου δείξω...αν και 500 mhz πισω ειμαι 600 μόνο πόντους στο gpu performance....και χανω στο πρωτο τεστ εδικα απο μνημες...Ενας i7 στα 4,6ghz χωρις ΗΤ ειναι 2000 πανω απο το gpu score του p67 στα 4,8ghz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #103 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Αμα ειχα μια 580 θα σας εβαζα σκορακια με 2600k @ 5g εως 5300 σε 1920x1080! Και οσο παει του seb ο δικος του cpu με μια καρτα..!Γιατι ουσιαστικα εδω μιλαμε για ΟΣΟ πανε οι cpu Και ποσο μπορει ο καθενας να τον εχει 24/7! Ενας 920/930 στα 4400 θα βραζει..ενω εγω στα 5g βλεπω 70 κατι βαθμους στο linx!(παντα με αερα) Τωρα το θεμα X58 vs P67 τα εχουμε χιλιο πει.! Αυτος που θελει Multi-gpu Και θελει και το τελευταιο frame θα παρει Χ58! Αυτον που δεν τον ενδιαφερει και θελει να τα κανει ολα , γρηγορα και οικονομικα παιρνει P67 Αλλα οπως βλεπουμε οτι ειναι λιγο πισω το P67! Οπως επισης το P67 θα υποστηριζει και τους 22nm cpu's που ΛΕΝΕ θα ειναι 20% πανω απο τους Sandy bridge! Μπραβο παιδια για τον χρονο σας και για την συγκριση που κανατε για να την μοιραστειτε μαζι μας..! Δεν πρόκειται να περάσει το P67 το Χ58, απλά γιατί είναι P και να είσαι 10000% η INTEL έχει κάνει της απαραίτητες μετρήσεις της πριν βγαλεις και τις δυο στην αγορα... Είπα propitsiriko, συγκρίνω platforma στα βαριά, αμα ήθελα παρουσίαζα trisli και είχαμε δράμα για το p67...Αν και αμφιβάλω για αυτο που λες, γιατι πολύ τρέχουν αλα νταλων bench... Στα kepler περιμένω τρελη χασούρα απο το P67 σε SLI, Τrisli...γιατι? Η πλατφόρμα είναι entry! Σε παω ενα χρονο μπροστα, πιστευεις οτι θα υπαρχει P67 setup που θα περνει X58 σε SLI, TriSLI, QuadSLI... Ούτε για ανέκδοτο!!!! Οταν δεν τραβαει η platforma τα mhz του επεξεργαστη και 7Ghz on air μετατρεπονται σε κούφια Για μενα τωρα που επεσε ο Ι7 970 στα 500 ευρω δεν υπαρχει λογος να μιλαμε καν για sandy άμα θέλουμε κατι δυνατό για setup, μέχρι να έρθει το Χ68 και να τα θερίσει όλα... .... εγώ δεν επενδύω αλλο σε Χ58 οχι γιατί δεν καλύπτει απλά όταν βγει το Χ68 δεν θα αντέξω να περιμένω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 13, 2011 #104 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Για μενα τωρα που επεσε ο Ι7 970 στα 500 ευρω δεν υπαρχει λογος να μιλαμε καν για sandy... Για σου "μικρε" το πιασες σωστα το θεμα. Ναι θελω τα 32nm του sandy με καλες θερμοκρασιες και τα 4500+ Mhz του αλλα οχι σε πλατφορμα με τα μισα lanes. 200ευρα+ απο τον ι7-2600Κ και i7-970 is coming .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 13, 2011 #105 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Bρε παιδες τι το κουραζεται το θεμα ο καθενας ψωνιζει συμφωνα με τις αναγκες και τα γουστα που εχει...Παραδειγμα εμενα που μου αρεσει το sigle high end gpu setup, γιατι αποφευγω να πλεκω με δυο καρτες, η συγκεκριμενη πλατφορμα με ενα 2600k στα 5,0ghz ειναι κορυφαια επιλογη.. Τα πραγματα ειναι απλα, εχεις χ58? Μενεις σε αυτο... Θελεις καινουργιο pc? Ειναι αστειο κατ εμε, να σκεφτεσαι να πας σε χ58 επειδη σε ενα τεστ με multigpu και μαλιστα σε τρελες αναλυσεις που αναδυκνυονται τα lanes του χ58, απεδωσε ο sandy 3% πιο λιγο...Βεβαια αλλος μπορει να πει οτι ναι, αυτες η διαφορες που ειδα στο τεστ μου αρκουν να παω σε χ58, ε αυτουνου μεγια του και χαρα του To μονο σημειο στο οποιο υπαρχει συγκριση μεταξυ p67 vs x58 ειναι το multi-gpu και ακομη και εκει οι διαφορες που ειδαμε, ειναι αστειες... Σε ολα τα υπολοιπα ενας sandy χαλαρα στελνει για τσαι και αναπρογραματισμο, τους Bloomfield... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #106 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Bρε παιδες τι το κουραζεται το θεμα ο καθενας ψωνιζει συμφωνα με τις αναγκες και τα γουστα που εχει...Παραδειγμα εμενα που μου αρεσει το sigle high end gpu setup, γιατι αποφευγω να πλεκω με δυο καρτες, η συγκεκριμενη πλατφορμα με ενα 2600k στα 5,0ghz ειναι κορυφαια επιλογη..Τα πραγματα ειναι απλα, εχεις χ58? Μενεις σε αυτο... Θελεις καινουργιο pc? Ειναι αστειο κατ εμε, να σκεφτεσαι να πας σε χ58 επειδη σε ενα τεστ με multigpu και μαλιστα σε τρελες αναλυσεις που αναδυκνυονται τα lanes του χ58, απεδωσε ο sandy 3% πιο λιγο...Βεβαια αλλος μπορει να πει οτι ναι, αυτες η διαφορες που ειδα στο τεστ μου αρκουν να παω σε χ58, ε αυτουνου μεγια του και χαρα του To μονο σημειο στο οποιο υπαρχει συγκριση μεταξυ p67 vs x58 ειναι το multi-gpu και ακομη και εκει οι διαφορες που ειδαμε, ειναι αστειες... Σε ολα τα υπολοιπα ενας sandy χαλαρα στελνει για τσαι και αναπρογραματισμο, τους Bloomfield... Ειπα κατι περι κουφια ghz...ο takispa με τον γερασμένο i7 σου εχει απάντηση στο gpu performance του vantage με SLI!!! Περίμενε λίγο... Δεν μιλαμε για 980Χ και 970 που οι διαφορες θα ανοιξουν και αλλο. Στα 500 ευρω τον 970 δεν υπάρχει καν θεμα για sandybridge... Το P67 ειναι μεχρι ενος σημειου πλάτφορμα, η Intel το ξερει πολυ καλα.... εκτός εαν νομίζεται οτι αυτοί ειναι χαζοί και δεν ξέρουν! Θες ενα απλο setup τοτε πας σε P67, θες κατι που να βασταει πας σε X58... Οπως ειπα με τα Kepler το p67 σε sli θα φαει τρελο χαστουκι απο το Χ58 σε SLI, TRISLI, QUADSLI.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 13, 2011 #107 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Ειπα κατι περι κουφια ghz...ο takispa με τον γερασμένο i7 σου εχει απάντηση στο gpu performance του vantage με SLI!!! Περίμενε λίγο...Δεν μιλαμε για 980Χ και 970 που οι διαφορες θα ανοιξουν και αλλο.Το P67 ειναι μεχρι ενος σημειου πλάτφορμα, η Intel το ξερει πολυ καλα....Θες ενα απλο setup τοτε πας σε P67, θες κατι που να βασταει πας σε X58...Οπως ειπα με τα Kepler το p67 σε sli θα φαει τρελο χαστουκι απο το Χ58 σε SLI, TRISLI, QUADSLI....To sli ειναι η μαγικη κουβεντα...Πια κουφια ghz?? Καινουργιο παλι αυτο? Δηλαδη τι θες να πας πεις οτι ενας Bloomfield 4,5ghz αποδιδει καλυτερα απο ενα sandy 5ghz?Το p67 <<χανει>> λογο των 8+8 lanes vs 16+16 lanes, αλλα και παλι οι διαφορες ειναι αστειες, απλα ειναι τα πραγματα..Γιαυτο ειπα οτι στο μονο σημειο που υπαρχει συγκριση ειναι το Multi-gpu επειδη δουλευει το p67 8+8..Σε ολα τα υπολοιπα ειναι παγκοσμιος γνωστα οτι δεν τιθεται θεμα συγκρισης sandy vs Bloomfield, oι sandy τους στελνουν για τσαι κανονικα.....Τελος επισης για το Kepler, σε sigle setup θα τρωει χαστουκι το χ58 λογο Bloomfield Vs sandy..Το ενα το αλλο ειναι..για αυτο λεω ειναι τι ενδιαφερει τον καθενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 13, 2011 #108 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Peppa πραγμαγικα δε ξερω γιατι τρωνε τετοια τσοντα οι AMD στο starcraft, το ειπα και μονος μου οτι μπορει να εχει πολυ Biased coding. Αλλα βλεπεις ακομα και αναμεσα στους intel οτι ο cpu μετραει ΠΟΛΥ. Με τον ΙΔΙΟ cpu (920) απο τα 2.66 στα 3.7 (39% αυξηση) παιρνει ενα καλο Boost 32% και η αποδοση (47 σε 63 average fps).Καλημέρα,Λογικό να έχει καλή διαφορά μεταξύ 2.66 & 3.7, γιατί:1) Είναι πιο απαιτητικά στην CPU αυτά τα games σε σύγκριση με άλλα ( π.χ. FPS, Racing, etc ) [ σε δοκιμές που έχω κάνει με έναν i7 980X + single GTX 480 σε διάφορα games [ Crysis, NFS Shift, Metro2033, Hawx, BFBC2,... ) οι διαφορές μεταξύ 3.4GHz & 4GHz ( όπου και πρακτικά εκεί τερμάτιζε το scaling ) ήτανε περί τα 10-15% @ min fps / 5-12% @ avg fps / 10-20% @ max fps, τότε λογικό φαίνεται να βλέπουμε τέτοιες διαφορές μεταξύ 2.66GHz & 3.7GHz εφόσον το bottleneck στα 2.66GHz σίγουρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έτρωγε στα 3.4GHz στα δικά μου test.2) Σίγουρα στα 2.66GHz bottleneckάρουνε αβέρτα την κάρτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #109 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 To sli ειναι η μαγικη κουβεντα...Πια κουφια ghz?? Καινουργιο παλι αυτο? Δηλαδη τι θες να πας πεις οτι ενας Bloomfield 4,5ghz αποδιδει το ιδιο και καλυτερα απο ενα sandy 5ghz?Το p67 <<χανει>> λογο των 8+8 lanes vs 16+16 lanes, αλλα και παλι οι διαφορες ειναι αστειες, απλα ειναι τα πραγματα..Γιαυτο ειπα οτι στο μονο σημειο που υπαρχει συγκριση ειναι το Multi-gpu επειδη δουλευει το p67 8+8..Σε ολα τα υπολοιπα ειναι παγκοσμιος γνωστα οτι δεν τιθεται θεμα συγκρισης sandy vs Bloomfield, oι sandy τους στελνουν για τσαι κανονικα.....Τελος επισης για το Kepler, σε sigle setup θα τρωει χαστουκι το χ58 λογο Bloomfield Vs sandy..Το ενα το αλλο ειναι..για αυτο λεω ειναι τι ενδιαφερει τον καθενα..Συνεχιζεις και μιλας για cpu, εγω σου λεω για platforma...Το Χ58 δεν πιάνεται....αυτο θα το καταλάβεις εαν τουμπανιασεις ενα Χ58 και ενα P67! Δεν υπάρχει καν σύγκριση...Και σκεψου ποσο παλιο ειναι το Χ58....αλλα η Intel ξερει καλα τι κανει! Απλα πραγματα...Αυτος ειναι ο ορισμος του high για τωρα μεχρι να ερθει το Χ68!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Φεβρουάριος 13, 2011 #110 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Συνεχιζεις και μιλας για cpu, εγω σου λεω για platforma...Το Χ58 δεν πιάνεται....Απλα πραγματα...Ο καθενας αποφασιζει συμφωνα με τα γουστα του και τις αναγκες και ολοι ειμαστε εχαριστημενοι με τις επιλογες που κανουμε...Η πλατφορμα δεν παει μονο της ,<<παντρευσαι>> και τους cpu που την συνοδευουν..Δηλαδη οπως τα λες εσυ ειναι τοσο απλα τα πραγματα περι κορυφαιας πλατφορμας, εμενα που θελω να παιζω με sigle gtx 580 και αργοτερα με 1Χ kepler και δεν με ενδιαφερει το cf/sli μου προτινεις να παω σε 1366?Δεν νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Φεβρουάριος 13, 2011 #111 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Κατι μου ζητηθηκε (Seb) και οριστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #112 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Δηλαδη οπως τα λες εσυ ειναι τοσο απλα τα πραγματα περι κορυφαιας πλατφορμας, εμενα που θελω να παιζω με sigle gtx 580 και αργοτερα με 1Χ kepler και δεν με ενδιαφερει το cf/sli μου προτινεις να παω σε 1366?Δεν νομιζω...Μan διαβαζεις τα λεγόμενα μου...?? Εχω πει οτι ο Alexopus για αυτο που θελει εχει κανει την καλυτερη επιλογη και με τα λευτα που ειχε διαθέσιμα!!!Το εχω και 10 φορες...Αλλα μεχρι εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Φεβρουάριος 13, 2011 #113 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Ο καθενας αποφασιζει συμφωνα με τα γουστα του και τις αναγκες και ολοι ειμαστε εχαριστημενοι με τις επιλογες που κανουμε...Η πλατφορμα δεν παει μονο της ,<<παντρευσαι>> και τους cpu που την συνοδευουν..Δηλαδη οπως τα λες εσυ ειναι τοσο απλα τα πραγματα περι κορυφαιας πλατφορμας, εμενα που θελω να παιζω με sigle gtx 580 και αργοτερα με 1Χ kepler και δεν με ενδιαφερει το cf/sli μου προτινεις να παω σε 1366?Δεν νομιζω...Κατ' αρχάς ηρεμήστε.Ούτε γκομενικό θέμα να 'τανε.Δεύτερον, πόσο σίγουρος είσαι ότι:Sandy Bridge @ 4.8G + Kepler > i7 920/980X @ 4.2GHz ?Γιατί το πιο πιθανό και πάλι είναιSandry Bridge @ 4.8G + Kepler = i7 920/980X @ 4.2GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #114 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Λοιπον στο Vantage ο Alexopus6 τα 4,8ghz (2x580gtx-> 900/2100) Uploaded with ImageShack.us Takispa I7 X58 Uploaded with ImageShack.us να τα κούφια ghz του sandy λόγο της κουτσής πλατφόρμας!!!.... Ουτε καν 970 και 980Χ....και ο takis pa ειναι πανω 4.000 ποντους! Θες να παιξει και TRISLI μεταξυ στις 2 πλατφορμες ? Quad SLI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Φεβρουάριος 13, 2011 #115 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Συνεχιζεις και μιλας για cpu, εγω σου λεω για platforma...Βρε seb αφου η κα.λα του 4500+ με αερα ειναι αυτο που θα οδηγησει αρκετους στο P67 και οχι η ιδια η πλατφορμα.Μιλησε κανεις για την επανασταση που εφερε το P67 εκτος της ελευσης των 32nm cpu ;Απο τον 11/2008 το x58 καθεται στον θρονο του και θα συνεχισει μεχρι την ελευση του x68.Οσο για αυτους που εχουν αναγκη τα παραπανω hz η καλη μας η Intel (οπως θα λεγε και ο takis-pa) σημερα μας δινει με 500ευρουλακια μια πολυ καλη λυση.Intel Core i7 970 3.20GHz (Gulftown) (Socket LGA1366)- Core Size: 32nm- Socket: LGA1366- Six Core- Frequency: 3.20GHz- Multiplier: 25x- L2 Cache: 6x 256KB- L3 Cache: 12MB- QPI: 6.4 GT/s- TDP: 130W Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Φεβρουάριος 13, 2011 #116 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Seb μην βιαζεσαι. Υπαρχει θεμα με τα bios οποτε δεν μπορεις να μιλας με σιγουρια για X58 vs P67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #117 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Seb μην βιαζεσαι. Υπαρχει θεμα με τα bios οποτε δεν μπορεις να μιλας με σιγουρια για X58 vs P67 Οχι, το ΔΝΤ φταίει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #118 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Στα 210χ21 -> 4,4ghz χωρίς ΗΤ με ανεβασμένες τις μνήμες στα 2000+ (έπαιξα με 10αρια με 1,55vtt και 1,40 ταση ON AIR) -> 44.634 Με 2χ580gtx στα 900/2100 Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 13, 2011 #119 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Δεν κατάλαβες! Tι ήθελα να σου δείξω...αν και 500 mhz πισω ειμαι 600 μόνο πόντους στο gpu performance....και χανω στο πρωτο τεστ εδικα απο μνημες...Ενας i7 στα 4,6ghz χωρις ΗΤ ειναι 2000 πανω απο το gpu score του p67 στα 4,8ghz...Εσυ μαλλον δεν καταλαβες...Το ξερουμε απο την αρχη του review οτι ο sandy bridge ειναι ενας ανωτερος cpu απο τον 1366 clock for clock, αμφιβαλεις σε αυτο? (με εξαιρεση τους 6πυρινους αφου αυτοι δεν υπαρχουν καν σε 1155)Επισης ξερουμε απο την αρχη οτι το Χ58 εχει καλυτερα specs εκει που μετραει στα games (γιατι το sata6 πχ στο οποιο υπερεχει το p67 δεν μετραει) με το 16-16.Δεν παμε λοιπον να ανακαλυψουμε την Αμερικη...Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να δουμε σε ρεαλιστικες συνθηκες, κατα ποσο μπορει να υπερισχυσει το 16-16 ή το αποδοτικοτερο cpu(+ καλυτερο κλοκαρισμα) στο τελικο αποτελεσμα.Το να δημιουργησεις λοιπον ΜΗ ρεαλιστικες συνθηκες δεν εχει κανενα νοημα για εξαγωγη συμπερασματων...Το να βρεις ενα 1366 κομματι που να πλησιασει το 1155 σε συχνοτητα και να αφαιρεσει δηλαδη αυτο το πλεονεκτημα του (και να του αφησει μονο την καλυτερο clock4clock αποδοση) για να καλυψεις τη διαφορα σε ενα benchmark στο οποιο εχασε το 1366 δεν μας δειχνει τιποτα απολυτως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 13, 2011 Author #120 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Πάρε sandybridge man, μην χαλιέσαι! Μια χαρά είναι... Εγώ θα περιμένω X68 για να κάνω την αναβαθμισουλα μου... ....υπάρχουν απειρα setup και ολοι πανε με τις τσέπες στους! ετσι και αλλιως και εγω σε Sandy θα παω, απλα σε αλλη πλατφορμα Ποιο λέτε να driftarei καλύτερα ? Το Χ58 or P67 [ame] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.