Jump to content

x58+ Ι7 920 (Sebastian) VS P67+2500k (Alexopus6)

sebastian

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply
:offtopic2:, δεν διαφωνούμε, εξάλλου και το f1 2010, στην ίδια !$@@$@$%μηχανή με το dirt2 βασίζεται(και είναι ακόμη πιο βαρύ), αλλά το ερώτημα όπως θα ξαναπώ.. είναι κατα πόσο αυτές οι διαφορές εκμηδενίζονται σε 5760χ1080..

:offtopic2:

@sebastian,papatsonis Παιδες η διαφορα του x48 με το x58 ηταν κατα πολυ πανω του 10% σε crossfire υλοποιηση.

http://www.thelab.gr/1062852696-post44.html

Mηπως ομως μεσολαβησαν και νεωτεροι drivers και ενεργοποιησαν το cf? To bench του dirt2 ειναι μουφα γιατι τρεχει την πιστα που εχεις παιξει πριν.

Το λεω αυτο γιατι δοκιμαζαμε παλια με τον seb με 2χ5870 με qx9650 vs i7 920 και ζητημα να ειχε ενα 10% υπερ του Χ58.

Στις συγκρίσεις αυτό που τελικά συμβαίνει και το Χ58 είναι εκεί που είναι,είναι επειδή λειτουργουν οι κάρτες σε χ16 και οι δύο ή επειδή είναι 0,6ghz η διαφορά στη συχνότητα?

Μην ξεχνάμε ότι πολύ sandy φτάνουν και πάνω από τα 5.5ghz με νερό ή αέρα!Το οποίο σημαίνει ότι 24\7 θα μπορούν να είναι 5.5ghz!Και αν σας χαλάει το 5.5 για 24\7 τότε τουλάχιστον 5.2.Οπότε σε αυτές τις συχνότητες,τι θα γινόταν?Ο 920 στα 4.2-4,4 και ο sandy στα 5,2?

Θα ήθελα να δω σύγκριση ανάμεσά τους και να είναι και οι δύο στην ίδια συχνότητα,με σκοπό να φαίνεται πιο καθαρα το αν πρόκειται για το χ16 ή την συχνότητα οι διαφορές τους.

Τωρα παμε για μαχη Χ68 vs P67....

Μαχη ; Οταν θα ερθει το x68 θα μιλαμε για δυο εργα sex. :D (ισως κατι να θυμιζει στα μεγαλυτερα παιδια)

Αυτο που είδαμε τελικά είναι οτι σε ανάλυση 5760 δεν παίζει ρόλο cpu.

Wrong.

Αυτο που ειδαμε ειναι οτι οταν σε ενα παιχνιδι το cpu (και μονο το cpu) δεν δημιουργει bottleneck τοτε αναδεικνυεται η υπεροχη της πλατφορμας.

:offtopic2:, δεν διαφωνούμε, εξάλλου και το f1 2010, στην ίδια !$@@$@$%μηχανή με το dirt2 βασίζεται(και είναι ακόμη πιο βαρύ), αλλά το ερώτημα όπως θα ξαναπώ.. είναι κατα πόσο αυτές οι διαφορές εκμηδενίζονται σε 5760χ1080..

Πραγματικα θα ηθελα και εγω να το δω αυτο.:T:

Mηπως ομως μεσολαβησαν και νεωτεροι drivers και ενεργοποιησαν το cf? To bench του dirt2 ειναι μουφα γιατι τρεχει την πιστα που εχεις παιξει πριν.

Το λεω αυτο γιατι δοκιμαζαμε παλια με τον seb με 2χ5870 με qx9650 vs i7 920 και ζητημα να ειχε ενα 10% υπερ του Χ58.

Μπα φιλε ξερω τι σου λεω.

Διαβασε μια εδω http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=335142 και θα καταλαβεις.

Απ οσα διαβασα και ειδα δεν μου εκανε κατι εντυπωση γιατι ηταν αυτονοητο πως το X58 με τα x16 x16 lanes θα αφηνε πισω το P67 αλλα μιλαμε για τον απολυτο και ενθουσιωδη χρηστη με eyefinity και οχι τον μεσο χρηστη που δεν θα καταλαβει τη διαφορα σε fps παιζοντας σε 1920x1080. Aυτο που περιμενω να δω σαν τρελλος ειναι τον Sandy σε στοκ και τον 920 στη συχνοτητα του 2600K γιατι θελω να δω κατα ποσο η CPU σπρωχνει τις καρτες out of the box και οχι στα 5Ghz γιατι προσωπικα πιστευω πως θα λυπομουν να εχω τον CPU να ψηνεται στο ρευμα για να κοιταω με καμαρι το CPU-Z:nothing: Πολυ καλη δουλεια και μακαρι να συνεχιστει και στα επερχομενα Chipset και CPU!

Γενικα τα αποτελεσματα δε με εξεπληξαν ιδιαιτερα (λογω των συνθηκων) αλλα περιμενα 1 εστω benchmark να το παρει το P67. Αποκει και περα με εξεπληξαν οι διαφορες στο Stalker , γιατι σε ολα τα αλλα ειναι γελοιες και δε συνιστουν αιτια επιλογης πλατφορμας προηγουμενης γεννιας (γιατι μη ξεχναμε οτι αμα αυριο δωσεις τις 2 580, και παρεις μια ati 7850 και παιξεις single gpu, θα νιωσεις μλκας που θα εχεις 20% κατω επειδη πηρες σημερα Χ58 για 5% πανω).

Λοιπον εκατσα και εβγαλα τα ποσοστα διαφορων αμα θελετε τα περνατε και στην 1η σελιδα. Σε καθε περιπτωση εχω λαβει υποψη μου μονο τα bench του Χ58 με την καλυτερη αποδοση (χωρις ΗΤ δηλαδη συνηθως), και μονο τα average fps.

Dirt2

P67------95.1

X58----100.1

---------+5.26%

Farcry2

P67-----87.1

X58-----88.8

---------+1.9%

Stalker

P67-----21-----------22----------24----------14

X58-----25.8---------26.7--------28.4--------16.7

-------+22.86%----+21.36%--+18.33%---+19.29%

Metro

P67-----27.33

X58-----28

---------+2.45%

Μονο το Stalker παντως εχει ενδιαφερον. Στα αλλα οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που πιθανον ο 2600k με τα 2mb cache ακομα να τις εκμηδενιζε στο Metro και στο Farcry. Και σιγουρα θα ηταν πιο δικαια η συγκριση με τον 2600.

Απο βδομαδα θα παραλαβω 2600k+ giga UD4. Οταν δω που κλοκαρει μπορω να βοηθησω και εγω σε τυχον δοκιμες...

Γενικα τα αποτελεσματα δε με εξεπληξαν ιδιαιτερα (λογω των συνθηκων) αλλα περιμενα 1 εστω benchmark να το παρει το P67. Αποκει και περα με εξεπληξαν οι διαφορες στο Stalker , γιατι σε ολα τα αλλα ειναι γελοιες και δε συνιστουν αιτια επιλογης πλατφορμας προηγουμενης γεννιας (γιατι μη ξεχναμε οτι αμα αυριο δωσεις τις 2 580, και παρεις μια ati 7850 και παιξεις single gpu, θα νιωσεις μλκας που θα εχεις 20% κατω επειδη πηρες σημερα Χ58 για 5% πανω).

Λοιπον εκατσα και εβγαλα τα ποσοστα διαφορων αμα θελετε τα περνατε και στην 1η σελιδα. Σε καθε περιπτωση εχω λαβει υποψη μου μονο τα bench του Χ58 με την καλυτερη αποδοση (χωρις ΗΤ δηλαδη συνηθως), και μονο τα average fps.

Dirt2

P67------95.1

X58----100.1

---------+5.26%

Farcry2

P67-----87.1

X58-----88.8

---------+1.9%

Stalker

P67-----21-----------22----------24----------14

X58-----25.8---------26.7--------28.4--------16.7

-------+22.86%----+21.36%--+18.33%---+19.29%

Metro

P67-----27.33

X58-----28

---------+2.45%

Μονο το Stalker παντως εχει ενδιαφερον. Στα αλλα οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που πιθανον ο 2600k με τα 2mb cache ακομα να τις εκμηδενιζε στο Metro και στο Farcry. Και σιγουρα θα ηταν πιο δικαια η συγκριση με τον 2600.

Απο βδομαδα θα παραλαβω 2600k+ giga UD4. Οταν δω που κλοκαρει μπορω να βοηθησω και εγω σε τυχον δοκιμες...

Μιλάω για platforma και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους...

Απλα πραγματα, κατεβασε το καλυτερο P67 και θα κατεβασω spartan με UD9 x58+980X+4X580gtx το P67 εχει παει για να του αναπρογραμματιστούν τα lanes...με HT και χωρις HT! Sli? Trisli? QuadSli? Βεντούζα παντού!

Απλα πραγματα...μιλαμε για high end πλατφορμα! Τελος!

...Χ68 θα ριξει μπολικη λασπη!

Απλα πραγματα....μην το κουραζουμε....

Καλο το P αλλα ειναι P, το Χ αναλογα την τσεπη του καθενα ειναι Χ

Οπως ειπα -> P35<X38 -> P45<X38 -> P45<X48 -> X38<X48 -> P55<X58 -> P67<X58 ->X58<X68 Nομος seb! Oχι νόμος της Intel :hehe:

ρεσυ Seb, δε μιλαμε για τρελα πραγματα, οσο κοστιζει ενας 2600 κοστιζει και ενας 950... και στη mobo μπορεις αν τη βγαλεις και πιο φτηνα μαλλον (αφου ειναι ψιλομουφες οι P67 και δεν αξιζει να πας σε ακριβη anyway).

Τεσπα, το καταλαβαινεις οτι οι συνθηκες αυτου του τεστ ηταν οσο το δυνατον πιο ευνοϊκες για να δειξει το Χ58 τα Lanes του? Οπως ειχα πει και πριν αν το P67 κερδιζε θα ηταν ξεκαθαρη η επιλογη. Αν κερδιζε για λιγο το Χ58 περιπλεκονται τα πραγματα, ενω αν κερδιζε αρκετα το Χ58 θα ηταν ξεκαθαρος νικητης. Ε με τα 4 bench που εχουμε μεχρι τωρα, στη 2η περιπτωση βρισκομαστε με εξαιρεση το stalker.

Λαμβανοντας υποψη μου και τα σημερινα benches, δε θα προτεινα σε κανεναν με 2 καρτες να παρει Χ58 αντι P67. το θεωρω σχεδον βεβαιο οτι αργα η γρηγορα θα το μετανιωσει (μη ξεχναμε και Ivy bridge στο 1155 p67...). ΜΟΝΟ αμα εχει 3 καρτες να παει σε Χ58.

Αυτη η μικρη υπεροχη του Χ58 σε τοσο υπερβολικες συνθηκες το μονο που κανει ειναι να δειξει σε οσους εχουν ηδη Χ58 οτι δεν υπαρχει κανενας λογος αναβαθμισης (και χρυσωνει λιγο και το χαπι σε οσους εχουν 1 gpu και X58 οτι κατι κανει και η "παλια" τους πλεον πλατφορμα, γιατι σιγουρα δελεαζοταν τρελα βλεποντας 4.-5-4.8-5ghz αποδω και αποκει)

Τωρα μια που τα εχετε στησει, τρεχτε και τιποτα αλλο...κανα vantage, κανα 3dmark11...

ρεσυ Seb, δε μιλαμε για τρελα πραγματα, οσο κοστιζει ενας 2600 κοστιζει και ενας 950... και στη mobo μπορεις αν τη βγαλεις και πιο φτηνα μαλλον (αφου ειναι ψιλομουφες οι P67 και δεν αξιζει να πας σε ακριβη anyway).

Τεσπα, το καταλαβαινεις οτι οι συνθηκες αυτου του τεστ ηταν οσο το δυνατον πιο ευνοϊκες για να δειξει το Χ58 τα Lanes του? Οπως ειχα πει και πριν αν το P67 κερδιζε θα ηταν ξεκαθαρη η επιλογη. Αν κερδιζε για λιγο το Χ58 περιπλεκονται τα πραγματα, ενω αν κερδιζε αρκετα το Χ58 θα ηταν ξεκαθαρος νικητης. Ε με τα 4 bench που εχουμε μεχρι τωρα, στη 2η περιπτωση βρισκομαστε με εξαιρεση το stalker.

Λαμβανοντας υποψη μου και τα σημερινα benches, δε θα προτεινα σε κανεναν με 2 καρτες να παρει Χ58 αντι P67. το θεωρω σχεδον βεβαιο οτι αργα η γρηγορα θα το μετανιωσει (μη ξεχναμε και Ivy bridge στο 1155 p67...). ΜΟΝΟ αμα εχει 3 καρτες να παει σε Χ58.

Αυτη η μικρη υπεροχη του Χ58 σε τοσο υπερβολικες συνθηκες το μονο που κανει ειναι να δειξει σε οσους εχουν ηδη Χ58 οτι δεν υπαρχει κανενας λογος αναβαθμισης (και χρυσωνει λιγο και το χαπι σε οσους εχουν 1 gpu και X58 οτι κατι κανει και η "παλια" τους πλεον πλατφορμα, γιατι σιγουρα δελεαζοταν τρελα βλεποντας 4.-5-4.8-5ghz αποδω και αποκει)

Τωρα μια που τα εχετε στησει, τρεχτε και τιποτα αλλο...κανα vantage, κανα 3dmark11...

Για να μην πολυλογουμε μιλαω απο την πλευρα μου, εχω την καλυτερη πλατφορμα για μενα και το setup μου και θα παω σε Χ68 και μονο γιατι εχω να πάρω και κάρτες τέρατα που θα βγουν και θέλω την καλύτερη υποστήριξη τους... (μιλαω για μενα και οχι για ολους το τονιζω)

Οποιος θελει p67 μια χαρα ειναι, οπως πολυ ειχανε και p55 και γουσταρανε!

Δεν μπορουν ολοι να εχουν Χ οπως και πολυ δεν μπορουν να εχουν 580gtx. Αν ειναι ετσι τοτε ποιος ο λογος να παρεις 580gtx αφου υπαρχει το 570gtx με 100+ λιγοτερα με 15% λιγοτερη αποδοση...

Ξεκαθαριστείτα στο μυαλό σας

Μα καλα δεν βλεπεις απο τα νουμερακια οτι και τον Ivy να ειχες στα 5.8Ghz θα ησουνα παλι 2ος ;

Υπαρχει ανθρωπος πανω στην γη που θα στησει μηχανημα με δυο gtx580 και να σκεφτεται αν η επενδυση των 1000ευρω τρωει φρενο απο την μητρικη ; No Way.

ενοειται ρε...μα ειπα οποιος εχει Χ58 και 2+ καρτες δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να αναβαθμισει, γιατι πιθανοτατα θα καταληξει και σε ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ αποτι δειχνουν αυτα τα benches.

Ακομα και σε 1080p που πιθανον και να κερδισει λιγο το P67 παλι δε συντρεχει λογος...

Απλα οταν μιλαμε γενικοτερα και οχι ειδικα με το τι εχουμε οι ιδιοι, και τι κανουμε οι ιδιοι, για μενα μονο στο Stalker διεχνει υπεροχη σαν πλατφορμα το Χ58 απο το P67. Ειναι τοσο biased (οχι επιτηδες, αλλα ειναι) οι συνθηκες που το να εχεις 2-3% διαφορα και να το θεωρεις νικη της πλατφορμας ειναι αστειο.

Δηλαδη νομιζω οτι αυτη η δοκιμη εγινε για εναν potential buyer Που θελει να φτιαξει μηχανημα τουμπανο και ακουει αποδω και αποκει "sandy bridge....καινουρια γεννια....γαμαει....5ghz..." και ακουει και απο την αλλη "Δεν κανει για Multi-gpu....δεν εχει Lanes....δεν....δεν" και ειναι μπερδεμενος.

ΑΥΤΟΝ προσπαθουμε να βοηθησουμε και για ΑΥΤΟΝ βγαζουμε συμπερασματα, και οχι για εσενα και για μενα και για το Μακη, ουτε για να δωσουμε βραβειο στην μια πλατφορμα...

Το βλεπω λαθος?

Ε εγω σε ΑΥΤΟΝ, αν δε γινουν αλλα 6-7 benchmarks, και να προκυψουν τουλαχιστον αλλες 2 περιπτωσεις με διαφορες οπως του stalker, σε καμια περιπτωση δε μπορω να του προτεινω να παει σε Χ58.

ενοειται ρε...μα ειπα οποιος εχει Χ58 και 2+ καρτες δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να αναβαθμισει, γιατι πιθανοτατα θα καταληξει και σε ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ αποτι δειχνουν αυτα τα benches.

Ακομα και σε 1080p που πιθανον και να κερδισει λιγο το P67 παλι δε συντρεχει λογος...

Απλα οταν μιλαμε γενικοτερα και οχι ειδικα με το τι εχουμε οι ιδιοι, και τι κανουμε οι ιδιοι, για μενα μονο στο Stalker διεχνει υπεροχη σαν πλατφορμα το Χ58 απο το P67. Ειναι τοσο biased (οχι επιτηδες, αλλα ειναι) οι συνθηκες που το να εχεις 2-3% διαφορα και να το θεωρεις νικη της πλατφορμας ειναι αστειο.

Δηλαδη νομιζω οτι αυτη η δοκιμη εγινε για εναν potential buyer Που θελει να φτιαξει μηχανημα τουμπανο και ακουει αποδω και αποκει "sandy bridge....καινουρια γεννια....γαμαει....5ghz..." και ακουει και απο την αλλη "Δεν κανει για Multi-gpu....δεν εχει Lanes....δεν....δεν" και ειναι μπερδεμενος.

ΑΥΤΟΝ προσπαθουμε να βοηθησουμε και για ΑΥΤΟΝ βγαζουμε συμπερασματα, και οχι για εσενα και για μενα και για το Μακη, ουτε για να δωσουμε βραβειο στην μια πλατφορμα...

Το βλεπω λαθος?

Ε εγω σε ΑΥΤΟΝ, αν δε γινουν αλλα 6-7 benchmarks, και να προκυψουν τουλαχιστον αλλες 2 περιπτωσεις με διαφορες οπως του stalker, σε καμια περιπτωση δε μπορω να του προτεινω να παει σε Χ58.

Μα δεν βλεπεις κατι λαθος, αλλα χ8χ8 εγώ SLI με τις νέες κάρτες γραφικών που έρχονται δεν θα έκανα....και τον Redpurple 15nm να επερνε το P67 δεν θα το επερνα!

Ο καθένας κρίνει και επιλέγει, αλλα το HIGH ειναι το Χ58 γιατί ανευ κόστους μπορεί να σηκώσει οσα ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ γουστάρεις, το άλλο αμφιβάλω...

Εαν μου βρεθει η ευκαιρια μεχρι να φυγω (δεν εχω και πολυ χρονο) θα ηθελα να παρουσιάσω Triple SLI X58 VS P67 με 980Χ or 970 στο Χ58 σε 5760χ1080

Το βλεπω λαθος?

Oταν πας σε Χ δεν πας σε Ρ... Θα πηγαινες απο Χ38 σε Ρ45? No way! Οποιος φτιαχνει νεο PC οτι και να επιλεξει (SB/ι7) μετα απο 6-7 μηνες θα ειναι για τα σκουπιδια γιατι βγαινει s1356 & s2011 με native υποστηριξη USB 3.0/SATA 3.0 και pcie 3.0. Teloc!

Η ταμπακερα ειναι μια: Το Χ58 ειναι εδω και 2 χρονια η κορυφαια πλατφορμακαι θα συνεχισει να ειναι μεχρι το Q3 δηλ. 3 χρονια σχεδον, διαθετει τα περισσοτερα lanes για πολλαπλες καρτες καθως υποστηριξη στον κορυφαιο CPU που κυκλοφορει αυτην την στιγμη (980X).

Απο κει και περα οι καθενας βλεπει και κρινει αναλογως συμφωνα παντα και με την τσεπη του...

καλα οταν ερθουν νεες καρτες θα ερθει και socket2011 και δε θα υπαρχει πια διλλημα για τον high-end-α.

Για σημερα, και θεωρωντας τελοσπαντων οτι τα 4 αυτα benches ειναι αντιπροσχπευτικα του συνολου (γιατι οκ 4 ειναι λιγα αντικειμενικα ετσι? Και δεν υπαρχει ουτε ενα RTS μεσα που στηριζει πολλα σε CPU, αμα βαλεις ενα starcraft πιστευω θα πεσει τρελη τσοντα απο την αλλη πλευρα, αλλα ουτε αυτο το θεωρω αντικειμενικο) , τοτε ΑΝ καποιος εχει 2 580gtx, Και ΑΝ εχει eyefinity με 3 Monitors, και AN δε κανει τιποτα αλλο με το μηχανημα περα απο gaming, τοτε ναι να παρει Χ58...

Βλεπεις υπαρχουν αρκετα ΑΝ στην εξισωση, με κυριοτερο αυτο του eyefinity, γιατι στα αλλα δεχομαι οτι για να θελει να τα σκασει μπορει να παρει και τις 2 580gtx, και οτι δε τον νοιαζει μαλλον και πολυ το να κανει 10% παραπανω χρονο στο encoding, τον νοιαζει πιο πολυ να μη χασει frame. Αλλα αυτο του eyefinity ειναι μεγαλο ΑΝ, οσο high-end και να ειναι ο αλλος. Δηλαδη δεν ειναι μονο θεμα λεφτων, ειναι και γουστου (σε πολλου δεν αρεσουν τα bezels των οθονων που κοβουν την εικονα) ειναι θεμα και υποστηριξης (δεν υποστηριζουν ολα τα παιχνιδια), ειναι θεμα ακομα και χωρου. Εγω θα προτιμουσα στις περισσοτερες των περιπτωσεων 120" projector 1080p παρα eyefinity ας πουμε για ενα racing, αλλα και αυτο ειναι αλλη κουβεντα ας μην ξεφυγουμε.

καλα οταν ερθουν νεες καρτες θα ερθει και socket2011 και δε θα υπαρχει πια διλλημα για τον high-end-α.

Για σημερα, και θεωρωντας τελοσπαντων οτι τα 4 αυτα benches ειναι αντιπροσχπευτικα του συνολου (γιατι οκ 4 ειναι λιγα αντικειμενικα ετσι? Και δεν υπαρχει ουτε ενα RTS μεσα που στηριζει πολλα σε CPU, αμα βαλεις ενα starcraft πιστευω θα πεσει τρελη τσοντα απο την αλλη πλευρα, αλλα ουτε αυτο το θεωρω αντικειμενικο) , τοτε ΑΝ καποιος εχει 2 580gtx, Και ΑΝ εχει eyefinity με 3 Monitors, και AN δε κανει τιποτα αλλο με το μηχανημα περα απο gaming, τοτε ναι να παρει Χ58...

Βλεπεις υπαρχουν αρκετα ΑΝ στην εξισωση, με κυριοτερο αυτο του eyefinity, γιατι στα αλλα δεχομαι οτι για να θελει να τα σκασει μπορει να παρει και τις 2 580gtx, και οτι δε τον νοιαζει μαλλον και πολυ το να κανει 10% παραπανω χρονο στο encoding, τον νοιαζει πιο πολυ να μη χασει frame. Αλλα αυτο του eyefinity ειναι μεγαλο ΑΝ, οσο high-end και να ειναι ο αλλος. Δηλαδη δεν ειναι μονο θεμα λεφτων, ειναι και γουστου (σε πολλου δεν αρεσουν τα bezels των οθονων που κοβουν την εικονα) ειναι θεμα και υποστηριξης (δεν υποστηριζουν ολα τα παιχνιδια), ειναι θεμα ακομα και χωρου. Εγω θα προτιμουσα στις περισσοτερες των περιπτωσεων 120" projector 1080p παρα eyefinity ας πουμε για ενα racing, αλλα και αυτο ειναι αλλη κουβεντα ας μην ξεφυγουμε.

Απο κει και περα οι καθενας βλεπει και κρινει αναλογως συμφωνα παντα και με την τσεπη του...

δεν ειναι μια συνηθης συγκριση που το ενα προιον ειναι φτηνοτερο και εχει καλυτερο value4money και το αλλο καλυτερο αλλα πανακριβο. Οι 2 πλατφορμες σημερα με λογικες επιλογες εχουν περιπου το ιδιο κοστος, γι'αυτο βρσκω ατυχες αυτο που λες. Οπωβς ατυχες ηταν και το παραδειγμα με Χ38 και P45 απο τη στιγμη που εκεινα επαιρναν τους ιδιους CPUs και δεν υπηρχε νοημα να πας απο το 1ο στο 2ο

Οι 2 πλατφορμες εχουν περιπτου το ιδιο κοστος, και καποια πλεονεκτηματα η μεν καποια η δε, αυτο που συζηταμε ειναι υπο ποιες συνθηκες συμφερει να παει κανεις στη μεν ή στην δε...

Εγώ πάλι απορώ με την κόντρα. Ξεφύγαμε από το Intel vs AMD και πήγαμε στο P67 vs X58. Γιατί δεν προσπαθούμε λίγο να μπούμε στο σκεπτικό των ιθυνόντων της εταιρίας; Αν το P67 είναι κατά πολύ καλύτερο του Χ58 τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κανείς τους τωρινούς i7+X58. Πώς όμως θα ξεστοκάριζε η εταιρία τα κομμάτια που κυκλοφορούν και γιατί ο 960 σε αυτήν την περίπτωση να παραμείνει στα 500+ ευρώ;

δεν ειναι μια συνηθης συγκριση που το ενα προιον ειναι φτηνοτερο και εχει καλυτερο value4money και το αλλο καλυτερο αλλα πανακριβο. Οι 2 πλατφορμες σημερα με λογικες επιλογες εχουν περιπου το ιδιο κοστος, γι'αυτο βρσκω ατυχες αυτο που λες. Οπωβς ατυχες ηταν και το παραδειγμα με Χ38 και P45 απο τη στιγμη που εκεινα επαιρναν τους ιδιους CPUs και δεν υπηρχε νοημα να πας απο το 1ο στο 2ο

Οι 2 πλατφορμες εχουν περιπτου το ιδιο κοστος, και καποια πλεονεκτηματα η μεν καποια η δε, αυτο που συζηταμε ειναι υπο ποιες συνθηκες συμφερει να παει κανεις στη μεν ή στην δε...

Λοιπον, ο spartangr 980Χ+UD9+(4χ580gtx -> 3waySli +μια dedicated physx) πες μου πιο setup με P67 μπορεί να τον ακουμπήσει ?

Θα τον συμβούλευες να πουλήσει το setup του να παει σε Sandybridge και να βαλει τις κάρτες του ?

(βεβαια παιζει σε 30αρα ΗP 2560x1600 με πολλα φιλτρα)

Η απάντηση ειναι απλη, ΟΧΙ, ούτε τώρα, ουτε ποτέ δεν θα ακούμπαγε P67....

Αυτο ξερει η Intel και για αυτο δεν υπαρχει λογος να αντικαταστήσει το Χ58 γιατι το P67 ειναι μεχρι ενος σημειου, ειναι το entry!

Τωρα που επεσε και ο 970 6core/12t 32nm στα 500 ευρω, κομπλε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.