motorhell Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Guyz καλησπέρα σκέφτομαι να ανοίξω κατάστημα για service και πώληση υπολογιστών, και θέλω να ρωτήσω το εξής… Τι παίζει με τις άδειες στα λειτουργικά συστήματα, τι λογισμικό θα πρέπει να περνάω στα καινούρια μηχανάκια; Αγοράζω κάποια λειτουργικά από τον αντιπρόσωπο (βλέπε octabit ή infoquest) και περνάω μόνο αυτά; Και σε ποια τιμή; Υπάρχουν ειδικές εκδόσεις (ποιο φτηνές) για λειτουργικά σε καινούρια μηχανήματα; Παίζει το ίδιο και για το office και για τα antivirus; Guyz:help: help γιατί τόσα χρόνια δεν έχω ιδέα για τα «νόμιμα» λειτουργικά, hack και άγιος ο Θεός:dance3:!!!!!! Αν κάποιος έχει μια κάποια εμπειρία στο θέμα ας βοηθήσει, σε λίγο καιρό λέω να κάνω έναρξη και έχω μεσάνυχτα στο θέμα!!!!!! :shout: Επίσης αν κάποιος έχει προτάσεις για κάτι άλλο για το μαγαζί ας μου στείλει pm, μην διαλύσουμε το topic!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhell Φεβρουάριος 11, 2011 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Ρε παιδια, κανείς δεν ξερει τιποτε????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 11, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Ρε παιδια, κανείς δεν ξερει τιποτε?????Πατρίδα , τα περί τιμολογιακής πολιτικής τα μαθαίνεις κατεβαίνοντας στην Αθήνα ,και μιλώντας αυτοπροσώπως με τους αντιπρόσωπους των εταιρειών.Φουλάρισε βενζίνα και κατέβα στην Αθήνα , και ξέχνα τα φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhell Φεβρουάριος 11, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Αδερφέ δεν θέλω να μάθω τιμές ντε και καλά, γενικά θελω να μάθω τι παίζει!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick61 Φεβρουάριος 11, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Στο αρχικό σου μήνυμα λές ότι θέλεις να ανοίξεις κατάστημα για service και πώληση υπολογιστών. Προσωπικά δεν θα το επέλεγα σαν δραστηριότητα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Θα μπορούσες δηλαδή να ανταγωνιστείς τιμές πλαισίου και e-shop; Δυστηχώς για τα άλλα δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 11, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2011 Μια χαρά κατάστημα μπορείς να ανοίξεις αλλά να επικεντρωθεί περισσότερο στο service και τις κατ΄οίκων επισκέψεις και τα μικρά γραφεία (ιατρεία, δικηγορικά, οδοντιατρικά, φροντιστήρια κλπ).Εκεί πάσχει το σύστημα από έλλειψη σωστού service...Όσον αφορά τα νέα συστήματα, δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τις μεγάλες αλυσίδες και να αγοράζεις το h/w και τις άδειες κατά εκατοντάδες, οπότε ξέχνα το αυτό...Άρα μάλλον θα είναι λίγο δύσκολο να εξασφαλίζεις καλύτερες τιμές.Μπορείς να βγάζεις ένα απειροελάχιστο κέρδος από το h/w και το s/w κάνωντας το έτσι φθηνότερο αλλά να χρεώνεις κανονικά την εγκατάσταση και την συντήρηση.Γενικά θέλει καλή δικτύωση και προώθηση για να γίνεις γνωστός και να σε φωνάζει ο κόσμος.Από όσο ξέρω πάντως και στα μικρά καταστήματα παίζει αβέρτα το «πειρατικό» s/w αν ο πελάτης δεν θέλει να το αγοράσει και συμφωνήσει να γίνει έτσι η δουλειά.Απλά δεν μπορείς να κρατάς μέσα στο μαγαζί τέτοιου είδους s/w, ούτε να το πουλάς ξεχωριστά, ούτε και να τα έχεις φόρα παρτίδα στην βιτρίνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 12, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Το θέμα είναι ότι υπάρχει ήδη κορεσμός από τέτοια μαγαζιά στην πόλη. Έχουμε και έναν παλαβό , που διαφημίζει το Format σαν τα καρπούζια. Ταμπέλες παντού " Format 30€ " πάρε πάρε .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 12, 2011 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Με αυτό το δεδομένο τότε να το σκεφτεί καλύτερα ο φίλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhell Φεβρουάριος 12, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Τι 30 euro ρε, εγω ειδικα το format λεω να το εχω στα 20, μπορει και 15, δεν θα εχω νοικια και τετεια! βασικα περισσοτερο κατσαβίδι θα δουλευω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 12, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2011 Όταν λέμε format δεν εννοούμε μόνο το πέρασμα του λειτουργικού συνήθως αλλά και την εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλει ο πελάτης. Διότι αν ο πελάτης ήθελε να φάει την ώρα του στις εγκαταστάσεις δεν θα κολλούσε στο format, ειδικά στην εποχή μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 13, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Ο φίλος ξέχασε την εφορία το TEBE και τα ρέστα .. Τέλος πάντων. Και 1 ευρώ να το κάνεις το Format σαν Νέος και άπειρος, δύσκολα θα σε εμπιστευτούν. Δούλεψε αλλού πρώτα , να πάρεις πατήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Τι 30 euro ρε, εγω ειδικα το format λεω να το εχω στα 20, μπορει και 15, δεν θα εχω νοικια και τετεια! βασικα περισσοτερο κατσαβίδι θα δουλευω!!!!Για να στήσεις τον χώρο (αφού τον έχεις ήδη όπως λες) χρειάζεσαι κάποιο κεφάλαιο μερικών χιλιάδων €, αν θες να μπαίνουν και πελάτες μέσα και να μην μοιάζει σαν τα πακιστανο-ινδικά μαγαζάκια που έχουν γεμίσει οι γειτονιές.Στο παραπάνω αρχικό κεφάλαιο υπολογίζεις και κάποιες χιλιάδες ακόμα για την αγορά εμπορεύματος.Σαν νέος που θα είσαι στο χώρο δεν πιστεύω να δεχτούν επιταγές οι προμηθευτές άρα ένα μεγάλο ποσό θα είναι μετρητά.Υπολογίζεις τώρα τα πάγια έξοδα σου.Περίπου 240 ευρώ το μήνα για ΟΑΕΕ (ασφάλιση), το ΦΠΑ που θα αποδίδεις στην εφορία από τις αποδείξεις που θα κόβεις, ρεύμα, τηλέφωνο, ίντερνετ, λογιστή και έξοδα μετακίνησης (για τις κατ'οίκον επισκέψεις).Στο τέλος του χρόνου θα υπολογίσεις και τους φόρους ανάλογα με το εισόδημα σου.Όλα τα παραπάνω χωρίς να συζητάμε για το τί θα σου μείνει εσένα.Τα παραπάνω πάγια, αφού τα υπολογίσεις και τα σουμάρεις, προσθέτεις και ένα μικρό ποσοστό κέρδους αν θες να σου μένει και κάτι στην τσέπη και τα ενσωματώνεις στο ποσό της κάθε μιας υπηρεσίας που θα προσφέρεις.Δεν λέμε να τα παρατήσεις αλλά πόσα φορμάτ των 20 ή και 15 ευρώ πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις το μήνα για να τα εξασφαλίσεις αυτά ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick61 Φεβρουάριος 13, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Δεν λέμε να τα παρατήσεις αλλά πόσα φορμάτ των 20 ή και 15 ευρώ πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις το μήνα για να τα εξασφαλίσεις αυτά ;;;Εδώ στο Βόλο το χουν 50 ευρώ, το κοπιάρικο format, .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 13, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2011 Ο βόλος και και ο κάθε Βόλος , είναι μια μικρογραφία της Αθήνας . Διαφορετικά μέτρα και σταθμά , ανά επιχείρηση και περιοχή. Απο τότε που βγήκαν στην πιάτσα κλιμάκια έλεγχου , και έριξαν μέσα στο Βόλο τα πρώτα πρόστιμα για παράνομο λογισμικό , το 95% συμμορφώθηκε ακόμα και από φόβο. Η προηγούμενη έκρηξη στις πωλήσεις λαπτοπ και φορητών συσκευών ίντερνετ ,γέμισε με νόμιμο λογισμικό πολλά σπίτια . Η επανειλημμένη λύση , format σε κάθε παράνομα στημένο λειτουργικό σύστημα , και τα τζάμπα 40αρια σε μαγαζιά υπολογιστών για την επανεγκατάσταση των πάντων, έδωσε ώθηση ώστε πολύς κόσμος να αγοράσει νόμιμα Windows . Και ως νόμιμα και συνεχώς πατσαρισμενα από την microsoft , δεν πέφτουν κάτω τόσο εύκολα από τις κοινές κακοτοπιές . Οι εκπαιδευτικοί ( δάσκαλοι καθηγητές κλπ ) μέσα απο προγράμματα της Ευρώπης ,έμαθαν τι θα πει γνήσιο λογισμικό , και η ουσία είναι , ότι όλοι μας ως κοινωνία αλλάζουμε συμπεριφορές και εναρμονιζόμαστε σε αυτό που εξυπηρετεί το όφελος μας. Σε απλά Ελληνικά , είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό " η θάλασσα με τα ψάρια " όπου ένα μαγαζάκι θα μπορούσε να επιβιώσει σερβίροντας , μπαγιάτικο λογισμικό.Έτσι, σε τελική ανάλυση , αυτόν που έρχεται και σε παρακαλάει να του βάλεις λαθραία προγράμματα στην ουσία το κάνει γιατί δεν έχει λεφτά .... και εσύ τέτοιους θες για πελάτες ? Η επιχείρηση δεν είναι σύλλογος τζαμπατζίδων . Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhell Φεβρουάριος 14, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2011 Guyz θα το παλέψω και θα δούμε, η αρχική ιδέα είναι να κάνω έδρα στο σπίτι μου και για μαγαζί-εργαστίριο να έχω ένα άλλο οίκιμα μέσα στο οικόπεδο! Στην τελική (για τον φίλο απο πάνω που είπε για τους πελάτες) θεωρώ πως είναι ανοησία να απευθίνεσε μόνο στους έχοντες και αυτό γιατί και οι έχοντες αυτον τον καιρό δεν δίνουν ευκολα. Εγώ λέω να απευθίνομαι στις μικρές ηλικίες για φορματ, για στίσιμο, για κανένα αναλόσημο, κανένα γραφείο για υποστίριξη, απλα πραγματα! Βασικά λέω να προωθήσω περισσότερο το γρήγορο service, είναι πιστευω το σημείο που πονάνε τα μαγαζιά πληροφορικής! Ειλικρινά απο την εμπορία δεν περιμένω να βγάλω τίποτε!Όσο αναφωρά τα ΤΕΒΕ και τα λοιπά, είναι περίπου 550 το δίμηνο για τους νέους επαγγελματίες και αργότερα στα 800 το δίμηνο, τα οποία τα γλιτώνω εγω διότι θα κάνει έναρξη ο πατέρας μου ο οποίος είναι ήδη επαγγελματίας.Ιντερνετ θα έχω την γραμμή του σπιτιού όπως και το ρεύμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 14, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2011 Όσο αναφωρά τα ΤΕΒΕ και τα λοιπά, είναι περίπου 550 το δίμηνο για τους νέους επαγγελματίες και αργότερα στα 800 το δίμηνο, τα οποία τα γλιτώνω εγω διότι θα κάνει έναρξη ο πατέρας μου ο οποίος είναι ήδη επαγγελματίας.Ιντερνετ θα έχω την γραμμή του σπιτιού όπως και το ρεύμα!O οποίος πατέρας σου όμως θα πρέπει να σε έχει δηλώσει σαν υπάλληλο και να έχεις έστω ασφάλιση ΙΚΑ εσύ, αλλλιώς αν τον τσιμπήσουν θα πληρώσει μεγάλο πρόστιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhell Φεβρουάριος 14, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2011 Μεχρι για πρότου βαθμού συγγενίας νομίζω δεν χρειάζετε τίποτε, μπορώ να δουλέβω μέσα άνετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 14, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2011 Πρέπει να είσαι δηλωμένος στο ΙΚΑ, απλά μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας θα πληρώνει ποιό φθηνά τα ένσημα.Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να «φαίνεσαι» σαν υπάλληλος αλλιώς το πρόστιμα θα τσούξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Φεβρουάριος 15, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2011 Επειδή από επιχείρηση, την γύρισε ο φίλος σε τυχοδιωκτισμό , εγώ το παρατάω το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 15, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2011 Sorry για το offtopic Επειδή από επιχείρηση, την γύρισε ο φίλος σε τυχοδιωκτισμό , εγώ το παρατάω το θέμα. Τουλάχιστον "αστειο" το ποστ σου.Το παλικάρι προσπαθεί να ξεκινίσει ΣΗΜΕΡΑ (υπο-μνημόνιο και με οτι αυτο συνεπάγεται) την δική του δουλειά έστω και "εν τυποις" νόμιμη, να μην χρειάζεται να δουλεύει με μισθό πείνας σε κάποιον άλλο 12ώρα και εσύ βλέπεις τυχοδιωκτισμό ? :hehe: Μηπως θα έπρεπε να νοικιάσει ή να αγοράσει με δάνειο 1000τμ εγκαταστάσεις στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και να σε προσλάβει για manager για να μην τον χαρακτηρίσεις έτσι ? Θα το δουλεύει ή θα χρειαστεί να το δουλεύει το 12ώρο ή και περισσότερο για να τα βγάλει πέρα αλλά τουλάχιστον θα είναι αφεντικό του εαυτού του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.