Jump to content

SP94 vs stock fan

meni

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά...

Πριν μερικές μέρες απόκτησα έναν P4 3.2C και ένα ASUS P4C800 Deluxe...

Δουλεύω τον επεξεργαστή με stock cooler στα 3.5GHZ σταθερά με τάση 1.58v και 48 βαθμούς σε full.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια SP-94, αλλά δεν ξέρω αν θα βοηθήσει άλλο σε OC σε σχέση με την stock ψύκτρα, μιλώντας πάντα για την ίδια τάση (Δεν θέλω να δώσω παραπάνω τάση)

Αξίζει η αγορά μιας SP-94 για να ανεβάσω λίγο ακόμα την CPU με την ίδια πάντα τάση ή δεν θα έχω καθόλου κέρδος σε overclocking παρά μόνο σε θερμοκρασίες???(Γιατί και οι 48 βαθμοί που έχω τώρα μια χαρά είναι)

θερωρητικά θα μπορείς να ανέβεις και άλλο με το χαμήλωμα της θερμοκρασίας. Αλλά το θέμα είναι ότι με καλύτερη ψύκτρα μπορείς να δώσεις παραπάνω τάση χωρίς να ρισκάρεις την ζωή του επεξεργαστή σου. Γιατί το φοβάσαι??

Την έχω υπολογίσει αυτή τη διαφορά των 7 βαθμών...41-42 βαθμούς σε full μου δείχνει το Probe...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Μάλλον θα μείνω με την stock...:nothing:

Αρχική απάντηση από fANiS_K

To Probe δινει -7 βαθμους απο τη πραγματικη?

Ναι 5-8 βαθμούς κάτω ανάλογα με το board...

Αρχική απάντηση από Chris2004

Ρεύμα πόσο έχεις δώσει; Είσαι σταθερός; Prime κτλ έτρεξες;

Με default ρέυμα (1.520 σε full δείχνει το CPU-Z) δείχνει σταθερό μέχρι τα 3750MHZ αλλά ανεβάζει πάνω από 55 βαθμούς...Τελικά μήπως πρέπει να πάρω την SP-94???

:...:

Στα 3800 κάνει benchmarks αλλά φτάνει 60 βαθμούς και κολλάει ...:...:

Με μια Zalman 7000CU θα κάνω την δουλειά μου λέτε ή έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την SP?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.