vic Φεβρουάριος 9, 2011 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Ο τίτλος έπρεπε να είναι: "Προπαγάνδα: Υποσυνείδητα μηνύματα κατά της Ελλάδος (Αρκουδέηδες)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 9, 2011 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Η παρατήρησή μου εμένα είναι η εξής. Όπως καταλαβαίνουμε οι δύο σημαίες δεν επιλέχθησαν καθόλου τυχαία. Άρα είχαν κάποιο σκοπό. Ποιος όμως ήταν αυτός ο σκοπός? Πλάκα, αστείο, υποβόσκουσα προπαγάνδα;Πολύ ωραία αναφέρεται στο θέμα το ποστ του Petrossortep PS: Αν μπορείς astro δημιούργησε ένα νέο θέμα και μετέφερε τα ποστ εκεί. συγνώμη για το εντελώς off topic, αλλά η προπαγάνδα δεν είναι αγελάδα για να (υπο)βόσκει. Η σωστή λέξη είναι υποφώσκει (κυριολεκτικά=σιγοκαίει). Αφού έχουμε τόσο ωραία γλώσσα (και είναι από τα ελάχιστα πράγματα που έχουν απομείνει) ας τη χρησιμοποιούμε τουλάχιστον σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Δε θέλω να γίνω κακός αλλά με κατηγόρησες γρήγορα. Ένα λάθος έκανα. Δε σημαίνει ότι δεν τη χρησιμοποιώ σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 9, 2011 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 καμία κατηγορία, απλώς μια επισήμανση έκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Φεβρουάριος 9, 2011 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Sorry για το :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 9, 2011 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 συγνώμη για το εντελώς off topic, αλλά η προπαγάνδα δεν είναι αγελάδα για να (υπο)βόσκει. Η αγελάδα βόσκει φίλε haya, δεν υποβόσκει. Ενίοτε ξεχνά να ψάξει και στο διαδίκτυο Λεξικό της κοινής νεοελληνικής ΣΥΝΩΝΥΜΑ: υποβόσκω Καθημερινά λάθη - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece - Page 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Sorry για το :OT: Συγγνώμη αλλά ο χλευασμός το μόνο που κάνει είναι να κατακεραυνώνει την άποψή σου ότι όλα αυτά είναι φτιαγμένα από συνωμοσιολάγνους λαοπλάνους. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Αν κάνω λάθος συγχώρεσέ με, τα παίρνω πίσω. Φιλικά, PS: Καλά εγώ αφήνω τον υποβοσκό τώρα και δεν το ξαναλλάζω...Μην μαλώνετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Φεβρουάριος 9, 2011 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Συγγνώμη αλλά ο χλευασμός το μόνο που κάνει είναι να κατακεραυνώνει την άποψή σου ότι όλα αυτά είναι φτιαγμένα από συνωμοσιολάγνους λαοπλάνους. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Αν κάνω λάθος συγχώρεσέ με, τα παίρνω πίσω. Φιλικά, PS: Καλά εγώ αφήνω τον υποβοσκό τώρα και δεν το ξαναλλάζω...Μην μαλώνετε... Δεν ξέρω ποιος κ αν τα κάνει σκόπιμα όλα αυτά αλλά το ανέφερα ότι το ποστ μου είναι off topic. Αν το πήρες στα σοβαρά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Άρα για να το ξεκαθαρίσουμε απλά αναφέρεσαι χιουμοριστικά στην όλη κατάσταση. Προφανώς και δεν έχω πρόβλημα με κάτι τέτοιο και κάνε και όση πλάκα θέλεις, μαζί σου. Απλά αρχικά δεν το εξέλαβα έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Φεβρουάριος 9, 2011 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Σε τέτοιες περιπτώσεις έχω μάθει να πιστεύω τα μισά από την κάθε πλευρά.Το θέμα είναι ότι για να περάσεις κάτι στο υποσυνείδητο του άλλου πρέπει να χρησιμοποιήσεις μέσα γνωστά σε αυτόν πιστεύω. Όπως και οι περισσότεροι έτσι κι εγώ δεν γνώριζα τους Νήσους Marshall ούτε και την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης. Άσε που το 99,9% δεν θα παρατηρούσε κάτι αντίστοιχο αν δεν του το λέγανε. Τώρα που το "ξέρει" θα παρατηρεί συνέχει μήπως δει τις σημαίες και εδώ είναι που γίνετε η πλύση εγκεφάλου.Τέλος άντε και έγινε ανεξάρτητη η Κρήτη στα χαρτιά(γιατί μόνο αυτά λείπουν ως τώρα) εμείς τι θα χάσουμε και τι θα κερδίσουμε; Τίποτα κατά την γνώμη μου. Απλά τα πετρέλαια θα πάνε σε άλλη χώρα αντί να τα φάνε τα λαμόγια που τόσα χρόνια μας τα παίρνουν και δεν είπε κανείς τίποτα γιατί μας πετάνε ψίχουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Φεβρουάριος 9, 2011 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Με αυτή τη λογική ας πουλήσουμε και ολόκληρη τη χώρα κομμάτι κομμάτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Απλά τα πετρέλαια θα πάνε σε άλλη χώρα αντί να τα φάνε τα λαμόγια που τόσα χρόνια μας τα παίρνουν και δεν είπε κανείς τίποτα γιατί μας πετάνε ψίχουλα. Το λογικό και το σωστό αν μου επιτρέπεις, είναι να μείνουμε έτσι παθητικοί; Καταλαβαίνω όμως ότι με τόσα που γίνονται τόσα χρόνια στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει και καμιά σοβαρή αντίδραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 9, 2011 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Η παρατήρησή μου εμένα είναι η εξής. Όπως καταλαβαίνουμε οι δύο σημαίες δεν επιλέχθησαν καθόλου τυχαία. Άρα είχαν κάποιο σκοπό. Ποιος όμως ήταν αυτός ο σκοπός? Πάνω σε αυτό, προσωπικά παραθέτω ως απάντηση τη δημοσίευση του Chosen από το άλλο θέμα: Κι εγώ σου λέω ότι τις σημαίες τις διάλεξε ο κρητικός πιτσιρικάς που στήνει τις μακέτες και τα 5 ζευγάρια μάτια από τα οποία πέρασε το κλιπάκι για έλεγχο απλά δεν ήξεραν αν είναι πραγματικές σημαίες, τι σημαίες είναι κλπ.Αλλά αυτό δεν θα είχε ζουμί, πιο ωραίο ακούγεται το "Η προπαγάνδα της Vodafon για τον διαχωρισμό των Ελλήνων", ε; Και μιας και κοιτάμε εξονυχιστικά* το θέμα, ας θέσω μερικές απορίες: Ποιο ήταν το χρονικό διάστημα που προβαλλόταν η πρώτη διαφήμιση και σε τι συχνότητα? Ποιος ήταν ο αριθμός τηλεθεατών που πρόλαβαν να τη δουν? Πόσοι από αυτούς είχαν οπτική επαφή και δεν άκουγαν μόνο? Πόσοι είδαν τη δεύτερη? Τι ποσοστό από αυτούς ανήκουν στη προηγούμενη κατηγορία (με την οπτική επαφή)? Όσοι είδαν μόνο τη δεύτερη, υποκύπτουν στην προπαγάνδα επειδή υπάρχει μια σκιά δίπλα στο σημείο που λείπουν οι σημαίες? Το ότι γίνεται ντόρος σχετικά με ένα σιωπηλό video και καθόλου κριτική για ένα άλλο που χρησιμοποιεί κατάμουτρα τεχνικές υποβολής (βλέπε μουσική, επαναλλήψεις στα σημεία, κτλ) τι μπορεί να σημαίνει για τη παιδεία μας? Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την εν λόγω διαφήμιση? Ποιοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο project? Από που κατάγονται? Ποιες οι πεποιθήσεις τους για τα εθνικά ζητήματα? Είπες να αφήσω το video αλλά όπως βλέπεις σχολιάζω και αυτό. *έχω κολλήσει απίστευτα με τη συγκεκριμένη λέξη και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την ορθογραφία της στο ιντερνετ :fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Και μιας και κοιτάμε εξονυχιστικά* το θέμα, ας θέσω μερικές απορίες:Ποιο ήταν το χρονικό διάστημα που προβαλλόταν η πρώτη διαφήμιση και σε τι συχνότητα?Ποιος ήταν ο αριθμός τηλεθεατών που πρόλαβαν να τη δουν? Πόσοι από αυτούς είχαν οπτική επαφή και δεν άκουγαν μόνο?Πόσοι είδαν τη δεύτερη? Τι ποσοστό από αυτούς ανήκουν στη προηγούμενη κατηγορία (με την οπτική επαφή)?Όσοι είδαν μόνο τη δεύτερη, υποκύπτουν στην προπαγάνδα επειδή υπάρχει μια σκιά δίπλα στο σημείο που λείπουν οι σημαίες?Η πράξη και μόνο που βγήκε αυτή η διαφήμιση έχει σημασία. Αν εγώ κλέβω το κράτος για μερικές μέρες και μετά το σταματήσω, τι σημαίνει αυτό; Επειδή σταμάτησα δεν μετράει το ότι το έκλεβα; (Οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματικά).Όσο για τον Κρητικό πιτσιρικά ο οποίες παίρνει πρωτοβουλίες οι υπεύθυνοι τις διαφήμισης δεν όφειλαν να το προσέξουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 9, 2011 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Η πράξη και μόνο που βγήκε αυτή η διαφήμιση έχει σημασία. Αν εγώ κλέβω το κράτος για μερικές μέρες και μετά το σταματήσω, τι σημαίνει αυτό; Επειδή σταμάτησα δεν μετράει το ότι το έκλεβα; (Οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματικά).Όσο για τον Κρητικό πιτσιρικά ο οποίες παίρνει πρωτοβουλίες οι υπεύθυνοι τις διαφήμισης δεν όφειλαν να το προσέξουν;Οι ερωτήσεις έχουν ως σκοπό να κατανοηθεί σε τι ποσοστό υπήρξε αποτέλεσμα της εν λόγω "προπαγάνδας".Να στο πω και διαφορετικά.Γνωρίζω μια κοπέλα, βγαίνω για καφέ μαζί της, περνάμε καλά, μετά φεύγουμε με το αμάξι, πάμε στο σπίτι (μου/της - δεν έχει σημασία) το βράδυ, το επόμενο πρωί ο ένας από τους δύο φεύγει για το δικό του σπίτι.Η πλειοψηφία θα υποστηρίξει ότι κάναμε σεξ. Αλλά στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο υποδείξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία. Προφανώς κάποιος είχα αναλάβει να φτιάξει το σκηνικό, έτσι; Μπορεί ο σκηνογράφος στην προκειμένη περίπτωση να μην είχε γνώση ότι τοποθετήθηκαν εκεί. Όπως είπες και εσύ οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τα νησιά Marshall οπότε φαντάζομαι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Οι σημαίες δεν βρέθηκαν εκεί μόνες τους όμως. Κάποιος τις έβαλε. Μπορεί κάποιος που είχε συγκεκριμένες εντολές. Για μένα προσωπικά το θέμα δεν είναι ποιος τις έβαλε. Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κάποιον, απλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι υπάρχει ευθύνη. Για να το κάνω πιο λιανά και συγχωρέστε με για την έκφραση, πώς στο διάολο βρέθηκαν εκεί, από το υπερπέραν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Φεβρουάριος 9, 2011 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Με αυτή τη λογική ας πουλήσουμε και ολόκληρη τη χώρα κομμάτι κομμάτι...Πάντως αυτό που ήθελαν το έχουν καταφέρει. Εδώ και 20 χρόνια ξεπουλάνε την Ελλάδα και τώρα μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι εμείς το κάναμε. Εγώ απλός κάνω αναφορά στη πραγματικότητα. Η δικιά μου η γενιά (22 είμαι) είναι η μόνη που δεν φταίει και οι μόνοι που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Όποτε αν οι Κρητικοί δεν νιώθουν Έλληνες ας ανεξαρτητοποιηθούν. Εξάλλου όταν κάποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους ενός κράτους, για μένα δεν ανήκει σε αυτό(βλ ναρκωτικά, κλοπές κ.α.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 9, 2011 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία. Προφανώς κάποιος είχα αναλάβει να φτιάξει το σκηνικό, έτσι; Μπορεί ο σκηνογράφος στην προκειμένη περίπτωση να μην είχε γνώση ότι τοποθετήθηκαν εκεί. Όπως είπες και εσύ οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τα νησιά Marshall οπότε φαντάζομαι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Οι σημαίες δεν βρέθηκαν εκεί μόνες τους όμως. Κάποιος τις έβαλε. Μπορεί κάποιος που είχε συγκεκριμένες εντολές. Για μένα προσωπικά το θέμα δεν είναι ποιος τις έβαλε. Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω κάποιον, απλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι υπάρχει ευθύνη. Για να το κάνω πιο λιανά και συγχωρέστε με για την έκφραση, πώς στο διάολο βρέθηκαν εκεί, από το υπερπέραν;Το γεγονός ότι το video περνάει την αντίληψη "OMFG ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!!!" προκαλώντας έτσι τον συναισθηματικό φορτισμό στο έθνος χωρίς να προτείνει ουσιώδες λύσεις γιατί δεν σου κάνει περισσότερο εντύπωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Φεβρουάριος 9, 2011 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Γιατί δε με ενδιαφέρει τι λέει το video στο YouTube, ας λέει ότι λέει. Ο καθένας ανεβάζει video στο YouTube που περιέχει και χειρότερα. Και θα σου πω και το λόγο. Δεν μπορώ να πω εγώ στον καθέναν τι θα λέει και πως θα το λέει. Αν θα το κάνει προπαγανδιστικά ή με συναισθηματική φόρτιση. Το video το μόνο που με ενδιέφερε ήταν γιατί ήταν η αφετηρία για το thread αυτό και τη συζήτηση αυτή. Από την άλλη όμως αυτή ήταν μία διαφήμιση της Vodafone, η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση. Ο λόγος που αποσύρθηκε ήταν λόγω διαμαρτυριών. Οπότε προτιμώ να επικεντρωθώ στη διαφήμιση αυτή καθ' εαυτή και να αναλύσω το τι και πως. Για να σου απαντήσω όμως ξεκάθαρα και για το video, διαφωνώ με τον τρόπο που το παρουσιάζει, γι' αυτό και προσπαθώ εδώ μέσα σε αυτό το thread να προβάλω τις απόψεις μου εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα. Και κάτι τελευταίο. Νομίζω πως κοιτάς το video και το επικρίνεις (και καλά κάνεις), αλλά δεν κοιτάς την ίδια τη διαφήμιση. Το τελευταίο χωρίς καμία πρόθεση κακίας. Απλή παρατήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Φεβρουάριος 9, 2011 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2011 Και κάτι τελευταίο. Νομίζω πως κοιτάς το video και το επικρίνεις (και καλά κάνεις), αλλά δεν κοιτάς την ίδια τη διαφήμιση.Τι εννοείς σε αυτό? Ότι δεν πρόσεξα την υπηρεσία που προωθεί η διαφήμιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.