gus8511 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2004 Καταφερα και εχω βγαλει απο παλιους θερμοσυσσωρευτες τον ανεμιστηρα στην παρακατω εικονα. Σε φουλ λειτουργια ο αερας που βγαζει ειναι υπεραρκετος(Οσο 5 με 6 δωδεκαριδες σε full λειτουργεια!!!) . Ο θόρυβος ομως που κανει ειναι πολυ εντονος. Ξερει κανενας καποιον τροπο ετσι ωστε να τοποθετησω στον ανεμιστηρα αυξομειωτη στροφων ο οποιος να ειναι συνδεδεμενος σε θερμιστορ (μεσα στο νερο) και να αυξομειωνεται ετσι ο αριθμος περιστροφων αναλογα με την θερμοκρασια του νερο0υ? Περιμενω προτασεις. ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο ανεμιστηρας λειτουργει στα 220 Volt και οχι στα 12V!!! ps. O eleven μου εδειξε ενα πολυ ευκολο και ενδιαφερον κυκλωμα που κανει αυτη την δουλεια αλλα είναι για ταση 12 Volt! Εγώ θέλω να παιρνει το κυκλωμα ρευμα 220 Volt! Ξεχασα να πω πως οποιος εχει παλιους θερμοσυσσωρευτες καλα θα κανει να βγαλει τα μοτερακια για ευνοητους λογους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus8511 Απρίλιος 30, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2004 Σορρυ για πριν! Οριστε και η 2η φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus8511 Δεκέμβριος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 μετα απο 2 σχεδον χρονια δεν εχω βρει ακομα την λυση! μηπως υπαρχει καποιος να με βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Καλημέραμε μία γρήγορη ανάγνωση μια σκέψη που μου ήρθε είναι να χρησιμοποιήσεις ενα ptc θερμιστορ μιμούμενος το κύκλωμα απομαγνητισμού που έχουν οι τηλεοράσεις crt. δηλ: θερμίστορ 3 ακροδέκτες είσοδος 220 - κοινός- έξοδος προς φορτίο (ανεμιστήρα) Η λύση που σκέφτομαι για την εμβάπτιση του θερμίστορ στο νερό είναι είτε ο εγκλεισμός του σε γύαλινο δοχείο (δοκιμαστικό σωλήνα) είτε αλουμινοκατασκευή ΑΛΛΑ με πολλή προσοχή πάντα.Βραδάκι θα δώ κανένα σχέδιο απο tv και θα ποστάρω αντίστοιχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frap Δεκέμβριος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Για συνεχή μεταβολή στροφών σε AC θέλεις variac αν δεν απατώμαι...Για διακριτές σκάλες, μάλλον σου φτάνει να δώσεις άλλα volt. Ήδη ο ανεμιστήρας που δείχνεις έχει ένα μετασχηματιστή επάνω του, μέτρα το δευτερεύον να δεις τι βγάζει στο μοτέρ. Θα μπορούσες να τροφοδοτείς το μοτέρ από διάφορα τυλίγματα διαδοχικά.Όσους παρόμοιους ανεμιστήρες από θερμοσυσωρευτές έχω δει, συνήθως είχαν ήδη δύο σκάλες. Η μικρή ίσα που ακούγονταν... Με είσοδο ένα θερμίστορ μπορείς να κάνεις εύκολα ένα κύκλωμα με ένα οp-amp/comparator όπου πάνω από ένα threshold να ενεργοποιεί την χαμηλή σκάλα.-K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Γιατί δεν παίρνεις έναν ροοστάτη από αυτούς που βάζουν στα φώτα? Με 220 δουλεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Να'μαι και πάλι... το σχέδιο για το οποίο έγραφα παραπάνω θα μπορούσε να έχει αυτή τη μορφή: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus8511 Δεκέμβριος 22, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2005 thnks colt. θα το δοκιμασω και θα σου πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.