Jump to content

C2D 6300 o/c help

Recommended Posts

Αρχικά γεια σας και καλώς σας βρήκα :)

Μιας και ειναι το πρωτο μου ποστ να συστηθω κιολας, Χρήστος απο Αθηνα. Ψάχνωντας πληροφοριες στο διαδικτυο για o/c του επεξεργαστη μου, επεσα σε καποια νηματα σας κ διαπιστωσα οτι το κατεχετε το θεμα. Συνεπως ψιλοξεζουμισα τα θεματα του φορουμ σας κ μιας κ ακρη δε βρηκα λεω να ζητησω τη βοηθεια σας και απευθειας.

Εν συντομια το θεμα μου ειναι το εξης. Ασχολουμαι μεκατι φιλαρακια με gaming.... βασικα ενος παιχνιδιου!... cod2, κ πριν λιγες μερες βγηκε το νεο cod4. Ως εκτουτου πεσαμε με τα μουτρα. Εχω εναν 6300 στο P5B το απλό με ψυκτρα την TR Ultra 120. Ειχα 2 μνημες dual PC-5300 CL5. Η καρτα γραφικων μου ειναι η 8800GT 512MB. Τροφοδοτικο το Seasonic 650.

Πηγα να παιξω λοιπον το παιχνιδακι... (μουλτι) κ εφαγα ηττα τα fps οχι πανω απο 40-50 με full γραφικα σε 1280 αναλυση. Ε, λεω δε μπορει να μη φτανω τα 100fps με τετοια καρτα γραφικων. Το παλεψα, διαβασα αλλα δε βρηκα κατι. Λεω θα φταιει ο επεξεργαστης που κρατα την καρτα γραφικων. Ετσι μπηκα στο τρυπακι να τον κλοκαρω οσο μπορω ψηλοτερα. Ο τελευταιος επεξεργαστης που κλοκαρα για να καταλαβετε ειναι ο Celeron o 300MHz @520MHz... διοτι εχουμε κ καποια ηλικια.... οποτε το εριξα στο διαβασμα. Βρηκα αυτον τον οδηγο http://www.ocforums.com/showthread.php?t=515316 και προσπαθησα βασει αυτου να πειραξω το bios. Μπουταρα στα 2.5 εκανα τεστ σταθεροτητας -ολα καλα. Παω να δοκιμασω το cod4 και πηγαινε χειροτερα απο πριν... κολλουσαν τα frames,μειωθηκαν αντι να αυξηθουν. Ειναι δυνατον λεω...

Το ψαξα απο δω αποκει αλλα δε βρηκα ακρη, διαβασα και στο φορουμ σας τα οργια που εχετε κανει με τον Q6600, λεω δε βαριεσαι, θα παρω εναν Q6600, 2 μνημες γρηγορες κ μια μητρικη και θα καθαρισω... θα παιζω τουλαχιστον το παιχνιδακι μου μια χαρα.

Καθως ομως διαβαζα τα ποστς σας εβλεπα οτι ολοι ειχατε στα ο/c σας γρηγοροτερες μνημες απο τις δικες μου (PC5300). Πηγα λλοιπον κ πηρα 2χ1GB στα 1066ΜΗz, να δοκιμασω κ αν δεν αλλαζε τιποτα προχωραγα στην αγορα των υπολοιπων κομματιων.

Δοκιμασα λοιπον ξανα με τον ιδιο οδηγο και εφτασα στα 2.8Ghz. Τσεκαρω κ με το 3dmark06 και πραγματικα ειχα πλεον αποτελεσματα βελτιωσης. Με νουμερα τα εξης: στα 1.8Ghz score 8356 ενω στα 2.8Ghz score 11049! Χαρηκα οπως καταλαβαινετε... Λεω αντε να δουμε ποσο θα τον φτασω κ μετα δοκιμαζω κ το παιχνιδι μου να δω πρακτικα αποτελεσματα.

Για να μη σας κουραζω με τις ενδιαμεσες δοκιμες μου.. να σας πω που εχω καταληξει.... εχω ανεβασει 7Χ500=3.5Ghz με ρευμα 1,35 που μαλλον κατεβαινει κ αλλο. Θερμοκρασιες ολα καλα. Σττρεσινκγ μια χαρα τα περναει ολα, αλλα εκει που ειχα χαρει κ εβαλα το 3dmark να παρει σκορ μου ξενερωσα διοτι τα fps σερνονταν... (οπως ακριβως σερνονταν με τις παλιες μου μνημες οταν ειχα κανει ελαχιστο κλοκαρισμα). Δε ξερω για ποιο λογο γινεται αυτο κ ουτε προκειται να το βρω μονος μου, οποτε ζητω την εξηγηση σας κ τη βοηθεια σας μηπως κ γλιτωσω τον Q6600 να περιμενω τους επομενους οπως κ προγραμματιζα αρχικα. Καποιες πληροφοριες για τις ρυθμισεις που εχω στα 7χ500:

Vcore 1,35

5-5-5-15 τις μνημες (αυτες ειναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1034014)

dram freq 1:1

pciexp fr. 100

pci clock 33,33

memory voltage 2.1v (οσο λενε οι μνημες μου)

Ολα τα αλλα στο AUTO εκτος τον παρακατω:

C1E support.....disabled

Vanderpool.....disabled

MaxCPUid.....disabled

CPUTM......enabled

Execute Diable bit....enabled

PECI..........enabled

Speedstep....disabled

Βασικα οτι λεει ο οδηγος εχω βακει κ γω. Με σκοπο αφου βρω συχνοτητα fsb να βελτιωσω κ τα υποιλοιπα.

Ομως μου εκοψε τη φορα το 3d benchmark που σερνετε. Εχετε ιδεα γιατι συμβαινει αυτο? Θελει καπου ++ρευμα? Βασικα στοχος μου ειναι ο μαξιμουμ χρονισμος μεχρι το σημειο που αντεχει απο θερμοκρασια....και στα 7Χ500 η θερμοκρασια ηταν νορμαλ 45 βαθμοι με το coretemp.

Αν μπορειτε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα. Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα επρεπε να σας ενημερωσω λεπτομερως ωστε να εχετε ολα τα στοιχεια.

Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων αν θελετε καποια διευκρινιση πειτε μου.

με την καρτα γραφηκων ασχοληθηκες καθολου (drivers overclocking) υπαρχει ενα thread με 8800 gt ισως σε βοηθησει να την κλοκαρεις .ψαξου με τους drivers παντος εγω ειδα διαφορα σε 3d mark 06 με διαφορετικους drivers

Το κλασσικο pcie=1x λογικα

Στην P5B DLX που ειχα εφτιαξε με pcie freq απο 100--->103

Θα ελεγανα ξεκινησεις απο εκει και να το ανεβασεις μεχρι τα 110-115 μαξ.

Ελεγχεις με cpu-z στο motherboard tag για να δεις τι σου γραφει....

edit : Στην εικονα, αν καταλαβα καλα (και αν τραβας τα ιδια που τραβηξαμε ολοι) πρεπει να λεει σε εσενα 1Χ και οχι 16Χ.

post-338-1414343034,5461_thumb.jpg

Οταν λες στρεσινγ μια χαρά τα περνάει όλα τι εννοείς?

Κοίτα εκεί στα (7χ500) αν είσαι σταθερός με το prime95 (κανένα δίωρο είναι αρκετό)

αν όχι δώσε λίγο ρεύμα στη cpu ..1,38 η 1,39 ....μεχρι να δείξει σταθερότητα

Παιδια ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Το χω παλέψει αρκετά το θέμα κ εχω καταληξει σε καποια συμπεράσματα.

Το πρόβλημα της αποδοσης των fps στο 7χ500 το έλυσα με 2 τροπους. Αρχικά αλλάζοντας το NBv απο auto στο μινιμουμ 1,25 (και στο μαξιμουμ να το παω δουλευει. Αρκει να μην ειναι auto).

Επίσης δοκιμασα κ τη λυση του SLN και φυσικα δουλευει κ αυτη η λύση. Τωρα το τι απο τα δυο φταιει μονο η μητρικη ξερει...

Ενω πριν κανω αυτες τις αλλαγες στο 7χ500 μου εβγαζε prime95 30 λεπτα (τοσο το αφηνα) αλλα ειχε προβλημα στην αποδοση του 3dmark06, οταν κανω καποια απο τις παραπανω αλλαγες μου βγαζει αψογα το 3dmark06 αλλα το prime95 βγαζει error σχεδον αμεσως....

Μειωνοντας το fsb και δοκιμαζοντας κατελληξα στο 460Χ7 οπου με 1,375 ονομαστικη στο bios και ολα τα αλλα στις μικροτερες τιμες, τα κολπα για μικροτερη καταναλωση στο bios Enabled, και μνημες 4-4-4-4 εχω σταθερο μηχανημα (15 ωρες prime και 5 τεστακια με το memtest γιατι βαριομουν παραπανω :)! )

Νομιζω δε τιθεται θεμα σταθεροτητας για μονιμη χρηση εδω. Θερμοκρασια 3-4 βαθμους πανω απο αυτες με default συχνοτητα.

Πιστευω απο οσα εχω διαβασει αλλα και τις αντιδρασεις του μηχανηματος μου, οτι αυτο που με κοβει για παραπανω ειναι η μητρικη που ειναι αθλια... (απλη P5B) δεν εχει ψυκτρα για ΝΒ και πραγματικα ζεματαει ακομα κ σε default λειτουργια.

Ενα αλλο κουφο που δε καταλαβα, ηταν οτι οταν κατεβασα τον πολ/στη σε 6 και fsb 500 οταν μπηκα στα win το cpuz μου εδινε 6χ500=3GHz ενω το TAT και τα win συχνοτητα 3.5Ghz καθως και το 3dmark96 ιδιο σκορ με αυτο σε λειτουργια 7Χ500. Εδω δεν κατάλαβα τι ακριβως παιζει....

Οσο για το cod4 πλεον εχω σε 1280 αναλυση ολα φουλ σταθερα 120fps με κοφτη στα 120 ενω σε αναλυση 1680 στα δυσκολα πεφτω 70 με μεσο ορο τα 100fps.

Θηριο η 8800gt αλλα δε περιμενα ποτε οτι το παιχνιδι αυτο θα ειχε τετοιες απαιτησεις σε επεξεργαστη.

Και κατι τελευταιο αν εχει κανεις καποια ιδεα, στο σταθερο κλοκ που εχω αυτη τη στιγμη, οταν παιζει το tv tuner (pci) μου κανει κατι "τσικ" ο ηχος ψιλοσυχνα. Το γυρισα στο default clock κ δεν το κανει.... Τι μπορει να ειναι?

Αυτα κ ευχαριστώ!

Και κατι τελευταιο αν εχει κανεις καποια ιδεα, στο σταθερο κλοκ που εχω αυτη τη στιγμη, οταν παιζει το tv tuner (pci) μου κανει κατι "τσικ" ο ηχος ψιλοσυχνα. Το γυρισα στο default clock κ δεν το κανει.... Τι μπορει να ειναι?

Αυτα κ ευχαριστώ!

υπαρχει επιλογη στο BIOS για αυτο, PCI Clock ( η καπως ετσι).

ανεβασε λιγο αυτο, με μικρα βηματα, μεχρι το σημειο που δεν σου κανει αυτο το σπασιμο στον ηχο.

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.