cherryman Μάϊος 1, 2004 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2004 Ποτέ μια υγιής συζήτηση δεν είναι άσκοπη, αρκεί να εξετάζουμε όλες τις πλευρές ενός θέματος. Εγώ λέω ότι συνολικά η θητεία ενός φαντάρου με την θητεία ενός δόκιμου δεν συγκρίνονται σε καμιά περίπτωση. Ο δόκιμος περνάει την σχολή για 3 μήνες, τραβάει ότι τραβάει, και μετά απλά παέι στην μονάδα του και έχει εκεί κάποιες ευθύνες πλέον σαν αξιωματικός. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρειάστηκε δόκιμος να αναλάβει και την διοίκηση του λόχου, και άλλα. Αυτά όμως το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη προσοχή και υπευθυνότητα και κανείς δεν έχει πρόβλημα, Όταν όμως πρόκειται για τα φαντάρια, τότε είναι διαφορετικά τα πράγματα, από την πρώτη στιγμή που θα μπούν στο κέντρο και μέχρι την στιγμή που θα απολυθούν, έχουν να τραβήξουν πολλά. Είτε είναι αγγαρείες, είτε είναι σκοπιές ατελείωτων ωρών, είτε καψόνια κάποιων ηλίθιων (αυτό τώρα βέβαια έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν) και διάφορα άλλα. Αυταααα. Ημι ανας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Μάϊος 2, 2004 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 ποσο υγιης μπορει να ειναι η συζητηση με ενα κοπρoσκυλο; τελος παντων, ο καθενας εχει τις δικες του παραστασεις απο τον ΕΣ και απολυτες αληθειες δεν υπαρχουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 2, 2004 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από ea6gka χεσε μας ρε φιλε που πηζεται στη σχολη, βουτυροπαιδα... Χαλάρωσε eagka... και μην εκφράζεσαι έτσι, ειδικά άμα δεν έχεις δει ιδίοις όμμασι τι σημαίνει η εκπαίδευση στην σχολή... Μην βγάζεται απωθημένα....4 μηνάκια στην σεαπ, σε στανιάρουν, είτε είσαι βουτυρόπαιδο όπως λες, είτε όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 2, 2004 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από MarkG ποσο υγιης μπορει να ειναι η συζητηση με ενα κοπρoσκυλο; τελος παντων, ο καθενας εχει τις δικες του παραστασεις απο τον ΕΣ και απολυτες αληθειες δεν υπαρχουν.... ποιον ειπες κοπροσκυλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 2, 2004 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Όχι ρε ea6gka, εγώ είχα πει κοπρόσκυλο σε προηγούμενο post μου. Μην αρπάζεσαι/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 2, 2004 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από RootX Χαλάρωσε eagka... και μην εκφράζεσαι έτσι, ειδικά άμα δεν έχεις δει ιδίοις όμμασι τι σημαίνει η εκπαίδευση στην σχολή... Μην βγάζεται απωθημένα....4 μηνάκια στην σεαπ, σε στανιάρουν, είτε είσαι βουτυρόπαιδο όπως λες, είτε όχι... φιλε μου ελα 18 μηνες στη φρεγατα και εκει σε στανιαρουν για τα πολυ καλα, μη μου λετε τωρα οτι οι εφερδροι κακοπερασαν , τι ειναι αυτα που λετε τωρα ειμαστε με τα καλα μας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 2, 2004 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 ανθρωποι που μετα τις 2 πηγαιναν σπιτακι τους κακοπερνανε? σκοπια 8ωρο εχετε κανει? αγγαρειες εχετε κανει? μη πω για τα υφακια τους. Για μενα ομως στο στρατο ο καθενας εξυπηρετει ενα σκοπο , εχει μια αποστολη , τωρα απο εφεδρο πρωτη φορα ακουω υπονοουμενα οτι περασε ασχημα. ελεος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Μάϊος 2, 2004 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 XM εννοω σκηνακια σε χιονι,πορειες σε χιονια βραδυνες ασκησεις στα βουνα του εβρου και ενα σωροι αλλα πραγματα εινα καλα θες να μας πεις τωρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 2, 2004 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 22:02] φιλε μου ελα 18 μηνες στη φρεγατα και εκει σε στανιαρουν για τα πολυ καλα, μη μου λετε τωρα οτι οι εφερδροι κακοπερασαν , τι ειναι αυτα που λετε τωρα ειμαστε με τα καλα μας? Πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αρπαζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος πέρασε καλά και ποιος όχι. Είναι ανόητο να γίνεται αυτό. Η κατάσταση στο στρατό γενικά είναι αυτή που έιναι για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις και να τις συντηρεί. Όλοι περάσαμε άσχημες και καλές στιγμές στον στρατό. Τάδε έφη cherryman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 2, 2004 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 το κακο ειναι, πως δεν μπορεις να κανεις και τα δυο, ωστε να εχεις αποψη και για τα δυο. καθενας διαλεξε και εζησε αυτο που θεωρησε καλυτερο, αρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 2, 2004 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 παιδες η απολυτη αληθεια ειναι οτι η ζωη του φανταρου με τη ζωη του εφεδρου δεν συγκρινεται, ειναι σαφως χειροτερη η μοιρα του φανταρου. τελος .- Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 2, 2004 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 22:08] το κακο ειναι, πως δεν μπορεις να κανεις και τα δυο, ωστε να εχεις αποψη και για τα δυο. καθενας διαλεξε και εζησε αυτο που θεωρησε καλυτερο, αρα; Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το να λες ότι ο καθένας διάλεξε. Αν εννοείς ότι κάποιος που ηθελημένα πήγε ΥΕΑ και κάποιος άλλος έμεινε φαντάρος, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο δηλαδή με τον ΕΣ είναι ότι δεν διαλέγεις τι θέλεις να κάνεις. Αυτό είναι σίγουρο. Στο κέντρο που ήμουνα και όπως τα είδα εγώ τα πράγματα βέβαια, κανείς δεν ήθελε να πάει δόκιμος, αλλά έπρεπε να πάρουν κάποιους και έτσι τους πήραν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Μάϊος 2, 2004 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από ea6gka παιδες η απολυτη αληθεια ειναι οτι η ζωη του φανταρου με τη ζωη του εφεδρου δεν συγκρινεται, ειναι σαφως χειροτερη η μοιρα του φανταρου. τελος .- Χμ δεν ξερω Εμας στο εβρο (βαρυ πυροβολικο) ο καθε δοκιμος ειχε χρεωμενα 3 αυτοκιμουμενα και 3 μεταφορας προσωπικου,επισης σε καθε ασκηση παρων,σε καθε 5 πενθημερα μαζι.Τα γκαζια απο τους λοχαγους αυτοι τα ακουγαν,και το μονο που δεν εκαναν ηταν σκοπιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 2, 2004 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Shidokanjohn [Σήμερα, στις 22:15] και το μονο που δεν εκαναν ηταν σκοπιες. Είναι και άλλα πράγματα πέρα από την σκοπιά που κάνει ένας φαντάρος. Μερικές φορές η σκοπιά είναι και μέρος για να ξεφύγεις από τις μαλ@κίες του καθενός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 2, 2004 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 @ cherrymanεννοω, οτι καποιοι ειχαν τη δυνατοτητα επιλογης (ΥΕΑ ή οχι) και εκαναν την επιλογη τους. σαφως και δεν υπαρχει θεμα αλλης τετοιας ευκαιριας στον ΕΣ (για τη συντριπτικη πλειοψηφια).οσο για το πιο απο τα δυο ειναι καλυτερο ή χειροτερο, "καθενας εχει το δικο του ευαγγελιο" οπως λενε στο χωριο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Μάϊος 2, 2004 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από cherryman Είναι και άλλα πράγματα πέρα από την σκοπιά που κάνει ένας φαντάρος. Μερικές φορές η σκοπιά είναι και μέρος για να ξεφύγεις από τις μαλ@κίες του καθενός. Τσερυ το ξερω φιλε και εγω φανταρος ημουν,αλλα πολλες φορες τους "λυπομουν" τους δοκιμους απο αποψη εθυνων Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Μάϊος 2, 2004 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Όλα βέβαια είναι αναλογικά με το σώμα και το όπλο που έιναι ο καθένας. Τους δικούς μας δόκιμους δεν τους λυπόμουν καθόλου. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι φωλιάζαν σε γραφεία και δεν τους έβρισκες με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 2, 2004 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2004 Αρχική απάντηση από ea6gka ανθρωποι που μετα τις 2 πηγαιναν σπιτακι τους κακοπερνανε? σκοπια 8ωρο εχετε κανει? αγγαρειες εχετε κανει? μη πω για τα υφακια τους. Για μενα ομως στο στρατο ο καθενας εξυπηρετει ενα σκοπο , εχει μια αποστολη , τωρα απο εφεδρο πρωτη φορα ακουω υπονοουμενα οτι περασε ασχημα. ελεος Μπορώ να σου αναφέρω 1000+2 λόγους για τους οποίους δεν καλοπέρασα φίλε... Μην κρίνεις από αυτά που είδες, 15 μέρες υπηρέτησα παραπάνω επειδή προστάτευσα φαντάρια.... Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.... Και ποτέ δεν έφυγα στις 2 να πάω σπίτι μου... Λήμνος βλέπεις, προτίμησα τα σκηνάκια, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 3, 2004 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 ενοειτε οτι δεν ειναι ολοι οι ιδιοι οι ανθρωποι αλοιμονο δεν ειπα οτι ολοι οι εφεδροι ειναι ιδιοι. σε τιμα που προστατευσες φανταρια. το μονο που δεν εχει ο φανταρος ειναι ευθυνες. ολα τα αλλα τα φορτωνονται οι φανταροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 3, 2004 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Τρακαρει ο διοικητης με εναν δοκιμο...Ποιος φταιει??...Ο δοκιμος......Τρακαρει ο διοικητης με τον Ταξιαρχο...Ποιος φταιει τωρα??...Μα φυσικα παλι ο δοκιμος......αυτα τουλαχιστον ισχυαν στην Χιο προ τριετιας και το επιβεβαιωναν απαντες (μονιμαδες, ε.π.υ.α, δοκιμοι αλλα και φανταρια......) @ Ea6gka: Σ.Ε.Α.Π. δεν ειναι για βουτυροπαιδα.....ξανασκεψου το..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.