Jump to content

Θερμοκρασίες abit - nf7s

jogi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετα από ένα ατυχές συμβάν με την lanparty χτες πήγα και αγόρασα μια abit nf7s . Πρώτη εντύπωση... η ίδια με την lanparty, δηλ γιαυτά που την θέλω πάει μια χαρά και ακόμα δεν έχει παρουσιασει κάποιο πρόβλημα...

2η εντύπωση?? Οι 60 βαθμοί με 2volt και 2,5 ghz στον mobile με την slk 900a. Επειδή δεν ξέρω ποιος είναι ο φυσιολογικός μέσος όρος θερμοκρασιών με αυτήν την μητρική (με την lanparty ήμουν με τις ίδιες ρυθμίσεις στους 50 - 51) για ποστάρετε θερμοκρασίες, τάση και συχνότητα για να παρω μια γεύση!!!

1.65Volt , default CPU freq ( 2167MHz ) , SLK-900U

44C max load.

( μην παρερμηνεύσεις την θερμοκρασία , το κουτί είναι τεράστιο , και γεμάτο ανεμιστήρες )

πονεμένη ιστορία.... επίσης καλό θα ήταν οι χρήστες να ποστάρουν και το BIOS που χρησιμοποιούν.

Προσωπική εμπειρία.... ποτέ η συγκεκριμένη μητρική δεν μου έδινε αξιόπιστες μετρήσεις θερμοκρασιών. Mε τον προηγούμενo επεξεργαστή Athlon XP2400+ σε default (1.65 vcore) είχα την μια ημέρα 42C και την επόμενη 48-50C χωρις να έχω αλλάξει κάποια ρύθμιση στο BIOS ή στο hardware.

Με τoν επεξεργαστή της υπογραφής και ψύκτρα την SLK800 για 2400(12*200) με 1.725 στο BIOS (undervoltage στο 1.7v) είχα 50C σε idle! (BIOS D23-3D_Fire) Αγγίζοντας την ψύκτρα ήταν μεν ζεστή αλλά όχι και τόσο που να δικαιολογεί τους 50 σε idle. Αυτή την στιγμή με watercooling έχω 42C για την ίδια συχνότητα και με 1.7v στο BIOS παρόλο που τόσο το ψυγείο όσο και το block είναι κρύα!

Επίσης, με το που ξεκινάει o υπολογιστής στο BIOS η θερμοκρασία ξεκινάει απο τους 35C και σταματάει στους 42.......σήμερα το πρωι bootaro το pc μπαίνω BIOS και βλέπω την θερμοκρασία να ξεκιναέι απο τους 15 και να σταματάει στους 25. Κατεβάζω το vcore 0.025 ξαναμπουτάρω και η θερμοκρασία ήδη είχε πάει στους 35!!!! (πότε πρόλαβε και αυξήθηκε 10C σε 1-2 sec και με λιγότερο vcore ??? ) (BIOS D23_Subzero)

Αρχική απάντηση από billpeppas

1.65Volt , default CPU freq ( 2167MHz ) , SLK-900U

44C max load.

( μην παρερμηνεύσεις την θερμοκρασία , το κουτί είναι τεράστιο , και γεμάτο ανεμιστήρες )

εχεις και εσυ σαν καποιον αλλο καλο airflow προφανως.

.....και παλι καλα εισαι με 2.v..........;) ...εγω με epox 8rda3+ με 2500+@2480 1.85v ειμαι 51c idle και SLK900U με 90mmEnermax .......αλλα το κουτι μου ειναι τιγκα (4x HDD +++)

Επίσης, με το που ξεκινάει o υπολογιστής στο BIOS η θερμοκρασία ξεκινάει απο τους 35C και σταματάει στους 42.......σήμερα το πρωι bootaro το pc μπαίνω BIOS και βλέπω την θερμοκρασία να ξεκιναέι απο τους 15 και να σταματάει στους 25. Κατεβάζω το vcore 0.025 ξαναμπουτάρω και η θερμοκρασία ήδη είχε πάει στους 35!!!! (πότε πρόλαβε και αυξήθηκε 10C σε 1-2 sec και με λιγότερο vcore ??? ) (BIOS D23_Subzero)

καλως ηλθες στον υπεροχο, μοναδικο κοσμο των θερμοκρασιων της abit - nf7s

στο μπουταρισμα απο ωρες κλειστο (και το πισι και η αντλια) δειχνει idle 29 και την μητρικη 1-2 βαθμους κατω απο το περιβαλλον.

αν δουλευει η αντλια (οποτε το νερο ειναι 1-2 βαθμους πανω απο το περιβαλλον) ξεκινα απο 33-34 idle, για να σταματησει καπου στα 42 (οταν σταματησει να ανεβαζει θερμοκρασια το νερο) και λεει για load 47.

στο επομενο μπουτ (με ζεστο νερο) γυρω στους 38 idle, με load 42

2500+ ΧΡ-Μ @2650 @1.87ν

Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι με κάθε διαφορετικό BIOS υπάρχουν διαφορές στις θερμοκρασίες που αναφέρει το MB

Εγώ είμαι ακόμα λοιπόν στην αρχαία 17 έκδοση του BIOS γιατί δεν έχω προβλήματα και με ικανοποιεί.

Με τον 2400+ στα 2400MHz (Vcore 1.9) και τον ανεμιστήρα του Volcano11 στις 5200rpm έχω 55full load

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 19:17]

με κάθε διαφορετικό BIOS υπάρχουν διαφορές στις θερμοκρασίες που αναφέρει το MB

πολυ αληθεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.