Lakisss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2011 Λοιπόν....θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια καθ'ότι όπως έχω αναφέρει πολλάκις είμαι άσχετος περί hardware και επιδόσεων. Μήν γελάσετε γιατί μερικές είναι τραγικές! 1) Pci-e extension cable: καλώδιο προέκτασης για κάρτα γραφικών. Για μία σύγχρονη κάρτα χρειάζεται οπωσδήποτε x16? Αυτά πχ. που έχω βρεί είναι τα σωστά? LinITX.com - PCI Express X16 Flexi Riser Card - 11cm Cable PCI-E PCI-Express 16x Riser Card Extender Ribbon Cable,bzsale.com, #11073 PCI-E Extension Cable for Card Relocate Riser Overclock - eBay (item 160461304129 end time Feb-22-11 09:56:14 PST) Έχουν κάποια επίπτωση στις επιδόσεις της κάρτας? (λογικά οχι έτσι?) 2) Ρητορική ερώτηση καθαρά: Προτείνετε μια κάρτα (ενδεικτικά) η οποία θα τηρεί τις παρακάτω προυποθέσεις. (άν υπάρχει) α) maximum μήκος όσο το mobo δηλ. 24cm. (καλύτερα άν είναι μικρότερη) β) να παίζει μόνο ταινίες σε tv 35-37 ίντσες. γ) να μήν είναι ιδιαίτερα ζεστή ούτε ενεργοβόρα. 3) Ένας επεξεργαστής Ι3-Ι5, μπορεί να δουλέψει (με καλό cooler) passive σε stock ταχύτητα και απλή χρήση? Φυσικά εξαρτάται απο το μοντέλο και είναι χαζή η ερώτηση, αλλά ρωτάω άν είναι εφικτό απλά έστω και με τους πιό μικρούς της σειράς. 4) Πιό είναι ένα καλό πάχος αλουμινίου ώστε να φτιαχτεί ένα 5.25' drive bay? Εννοώ να είναι αρκετά στιβαρό αλλά να γωνιάζει χωρίς να σκίζεται το αλουμίνιο. 5) Slim dvd-r player: Αξίζουν ή είναι επιρρεπή στις βλάβες? αυτό Sony AD-7700S | Skroutz.gr ή αυτό? LG GT20N | Skroutz.gr (κάτι φτηνό) Αυτά μέχρι στιγμής, ώσπου να μου γεννηθούν νέες απορίες και επανέλθω. Οποία βοήθειά σας καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα στο (1) , (2) Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Τα στανταρακια.1)δεν ειναι απαραιτητο να τρεχει 16χ..Αν χρησιμοποιησεις μονο τα πρωτα pins η καρτα θα τρεχει 1χ.Αν βαλεις και τα επομενα (δε θυμαμαι ποσα) παει στο 8χ.Ολη η καλωδιοταινια 16χ.2)θα ελεγα αυτην3)Eυκολα..Ακομα πιο ευκολα με undervoltage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Φεβρουάριος 5, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Radeon 5450 παίζει άψογα ότι 1080 του βαλα μέσω DXVA (mplayer classic και XBMC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 5, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Kάτι νέο μαστερεύεις!!! Έλα 'μολόγα το!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 5, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Οι νέοι i5 δεν έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών; Άρα δεν είναι περιττή η αγορά VGA, εφόσον θέλει να βλέπει μόνο ταινίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Φεβρουάριος 5, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2011 Αν πας για media player κατασταση περιμενε το Brazos που εχει ενσωματομενα CPU+GPU πανω στο chip και σε μεγεθος mini-itx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 7, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2011 2) Ρητορική ερώτηση καθαρά: Προτείνετε μια κάρτα (ενδεικτικά) η οποία θα τηρεί τις παρακάτω προυποθέσεις. (άν υπάρχει) α) maximum μήκος όσο το mobo δηλ. 24cm. (καλύτερα άν είναι μικρότερη) β) να παίζει μόνο ταινίες σε tv 35-37 ίντσες. γ) να μήν είναι ιδιαίτερα ζεστή ούτε ενεργοβόρα. Επανέρχομαι με το θέμα της κάρτας γραφικών. Σίγουρα δέν έχετε ξαναδεί τέτοιες προυποθέσεις στην επιλογή κάρτας, αλλά τελικά υπάρχει και κόσμος που δέν τον ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις... Ξανασουμάρω πιό συγκεκριμένος: α) μέγιστη τιμή 120-130 euros. β) δέν θα παίζει παιχνίδια, μόνο ταινίες σε tv 35-37 ίντσες. γ) Θα συνδυαστεί με AMD επεξεργαστή. Καλύτερα nvidia ή ATI? (μήν αρχίσετε κοκορομαχίες) δ) (και μείζονος σημασίας): Ή πρέπει η κάρτα να μήν βγάζει πολύ θερμότητα στο περιβάλλον (και κατ επέκταση στο κουτί), ή θα πρέπει να είναι double slot ώστε να την βγάζει από εκεί. (τα λέω καλά?) -Οι double slot κάρτες βγάζουν αποκλειστικά από εκεί την θερμότητα, ή ξεφεύγει μερική από το κάλυμμά τους? -Πάω σε double slot με κάλυμμα οπωσδήποτε? Με ένα πρόχειρο skroutz-άρισμα βάση τιμής είδα αυτές: Asus Radeon HD5770 1GB | Skroutz.gr EVGA GeForce GTS 450 1 GB | Skroutz.gr Προσπαθώ να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα, και να βρώ κάτι φτηνό, αξιοπρεπές, με ιδιαίτερη προσοχή στο πού βγάζει τον ζεστό αέρα. Οι παραπάνω λένε τίποτα για την δουλειά που τις θέλω? Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? Δείξτε κατανόηση στις τρελές προυποθέσεις που έβαλα, και περιμένω την βοήθειά σας. Πρόκειται για νέο project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 8, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 αφου δε θα παίζεις games γιατί να πάρεις τόσο ακριβή κάρτα. Άνετα βολεύεσαι με μια 5450 στο 50αρικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Δέν είμαι άνθρωπος που αλλάζει hardware συχνά και η κάρτα θα παραμείνει 2-3 χρόνια min. , οπότε είπα να πάω σε κάτι πιό αξιοπρεπές.Οι παραπάνω αξίζουν και πιά είναι καλύτερη?Είναι ζεστές κάρτες και πιά είναι πιό κρύα από τις δύο?Θέλω να επιβαρύνει την θερμοκρασία του case όσο το δυνατόν λιγότερο!Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε dual slot σε αυτά τα λεφτα? Βοηθήστε γιατί δέν ξέρω πού πάν τα τέσσερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 8, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Tα board & cpu έχουν ήδη αγοραστεί ;;;Αν όχι τότε κοίτα αυτήν την λύση http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=E350M1&cat=Specifications που σου πρότειναν ήδη με τιμή: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7+%CA%C1%D1%D4%C1&filter-3569=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Board είναι αυτό: MSI Global ? Mainboard - 890GXM-G65Cpu όχι ακόμα, μάλλον κάποιος τρι/τετραπύρηνος.Μνήμες όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 8, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 4πύρηνος μόνο για να βλέπεις ταινίες ;;; Πεταμένα λεφτά είναι. Το μπόρντ που έχεις διαθέτει ήδη μια κάρτα γραφικών που είναι οκ για ταινίες. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις ένα σωρό λεφτά για να πάρεις καλό μεν h/w που θα κάθεται όμως ανεκμετάλευτο τον περισσότερο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Μάρτιος 8, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Board είναι αυτό: MSI Global ? Mainboard - 890GXM-G65Cpu όχι ακόμα, μάλλον κάποιος τρι/τετραπύρηνος.Μνήμες όχι.Φίλε μου, η μητρική σου είναι σούπερ, διαθέτει ενσωματωμένο τσιπάκι γραφικών που παίζει full HD άνετα και κάποια ψόφια/παλιότερα παιχνίδια. ΔΕ χρειάζεσαι διακριτή κάρτα γραφικών! Θερμικά αδιάφορη, με έναν αργόστροφο 92άρη πάνω στα pwm έμεινε πάντα κάτω από χλιαρή, ακόμη και χωρίς καθόλου ροή ήταν πολύ υποφερτά τα πράγματα.Την είχα για καμιά βδομάδα και μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, απλά λόγω CF το πρώτο χ16 slot ερχόταν πολύ κοντά στον επεξεργαστή και δε βόλευε τα σχέδιά μου. Επιπλέον ήταν κάπως ακριβότερη από την φτηνή πλην πληρέστατη 785 που πήρα τελικά...Βέβαια, ακόμη και ένας ψόφιος 2πύρηνος φτάνει και περισσεύει για χρέη HTPC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Βρέ σείς....θα μου προτείνετε καμιά κάρτα? Ωραία μπορεί το board να παίζει μόνο του, αλλά πές πως μου έρθει να βάλω και κάρτα βρέ αδερφέ! (πρέπει να έχω μία ιδέα για να πάρω μέτρα) Προτείνετε ή μία dual slot που θα βγάζει την θερμότητα από πίσω, ή μία που και άς την διοχετεύει μεσα στο κουτί να το επιβαρύνει ελάχιστα με θερμότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Μάρτιος 8, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Χμμμ....ΟΚ.Here's the situation:οι dual-slot κάρτες με μαμά ψύξη συνήθως βγάζουν όλο το αέρα έξω από το κουτί, ΑΛΛΑ παράγουν σε γενικές γραμμές σημαντικά επίπεδα θορύβου. Αν δε σε ενοχλεί ο θόρυβος, τσιμπάς την πιο φτηνή dual-slot που θα βρεις και τέλος (αν και είναι τρομερό overkill).Απο κει και πέρα, μπορείς να πας και σε μία κάρτα με παθητική ψύξη (κάθετη πτώση θορύβου), βεβαίως σε αυτή την περίπτωση σεβαστά ποσά θερμότητας παραμένουν μέσα στο κουτί (θα χρειαστείς ένα κάποιος τυπικό air-flow για να παραμένουν οι θερμοκρασίες σε νορμάλ επίπεδα).Εδώ σταματάνε οι δικές μου παρατηρήσεις: HTPC δε θα έφτιαχνα ποτέ και αν έφτιαχνα θα χρησιμοποιούσα το onboard. Επιπλέον περί passive καταστάσεων μάλλον τα ξέρεις καλύτερα λόγω plexi-project, ενώ έχει συζητηθεί εκτενώς και σε ένα ατελείωτο σχετικό νήμα με ένα παλικάρι που έψαχνε αθόρυβη κάρτα (για gaming). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Ερνέστο τα καταλαβαίνω αυτά που λές πολύ καλά.Περισσότερα για το project που αναμένεται δέν μπορώ να σου πώ, αλλά όταν φτάσει η ώρα θα καταλάβεις γιατί θέλω dual slot, και γιατί η θερμότητα της κάρτας θα συμβάλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του συστήματος.Το pc θα είναι γενικής χρήσης που ίσως παίξει και κανά χαλαρό παιχνιδάκι, γι' αυτό λέω για τοποθέτηση κάρτας.Το ''τσιμπάς την πιο φτηνή dual-slot που θα βρεις και τέλος'' δέν μου λέει τίποτα γιατί δέν έχω ιδέα από κάρτες!Ξαναρωτάω: Οι παραπάνω κάρτες που παρέθεσα είναι της προκοπής? Ποιά από τις δύο, ή έχετε άλλη υπόψιν?Προτείνετε κάρτα μήν ξεχειλώσει άσκοπα το thread.Ρωτάω ρέ παιδιά μήν πάρω καμιά πατάτα....απλά πράγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Μάρτιος 8, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 OK, then.H 5770 είναι λίγο μπροστά σε επιδόσεις, αλλά και λίγο πιο ζεστή τόσο σε ηρεμία όσο και υπό φορτίο με αυτή την ψυκτική λύση. Από την άλλη, έχουν και οι δύο την ίδια κατανάλωση (τεχνολογική υπεροχή της ΑΤΙ σε αυτό το σημείο). Τα 12€ διαφοράς υπέρ της 450 δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο, αν ήταν για καθαρό gaming θα προτιμούσα την 5770, εφόσον μιλάμε βασικά για ταινίες η 450 δεν είναι άσχημη επιλογή (πιθανολογώ ότι θα είναι και λίγο πιο ήσυχη σύμφωνα με αυτά που καταδεικνύουν και οι δοκιμές). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filarhos Μάρτιος 8, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Lakisss εγώ έχω την Gigabyte 5770 και από απόδοση παίζω παιχνίδια σε 24άρι με 1900χ1200 χωρίς σπασίματα και τα περισσότερα στο high, για τον θόρυβο δεν την έχω ακούσει ποτέ (ακόμα και σε πίεση ~72 βαθμούς δεν ανεβάζει πάνω από το 30% του ανεμιστήρα).Το μεγαλύτερο μέρος του αέρα το διώχνει προς τα πίσω παρόλο το περίεργο σχήμα του καπακιού. Πάντως στο σαλόνι έχω ένα ion board υλοποίηση της Asus το οποίο εκτελεί χρέη htpc δεν κολάει πουθενά ακόμα.Υ.Γ. Το sketchup το δοκίμασες πως σου φάνηκε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 8, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 β) να παίζει μόνο ταινίες σε tv 35-37 ίντσες. . β) δέν θα παίζει παιχνίδια, μόνο ταινίες σε tv 35-37 ίντσες. Το pc θα είναι γενικής χρήσης που ίσως παίξει και κανά χαλαρό παιχνιδάκι, γι' αυτό λέω για τοποθέτηση κάρτας. Βλέπω ότι είσαι ξεκάθαρος στις απόψεις σου... :p:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 8, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Βλέπω ότι είσαι ξεκάθαρος στις απόψεις σου... :p:p Κοίτα μέχρι στιγμής έχω εγκαταστήσει μόνο μία φορά παιχνίδι, και το έβγαλα σε δύο ημέρες για να καταλάβεις! Τώρα άν μου έρθει και βάλω ένα στα επόμενα δύο χρόνια, δέν θεωρούμαι και gamer! Βασικά το είπα επειδή επιμένετε με την onboard και 'γω θέλω μία κάρτα να υπάρχει ''μήπως καί''... Μάλλον θα πάρω αυτήν Asus Radeon HD5770 1GB | Skroutz.gr αφού δέν βλέπω και μεγάλη συμμετοχή σε γνώμες, και ότι βγεί. Αυτή βλέποντας μία ταινία 1080p σε τί load δουλεύει, και τί temps. πιάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.