Jump to content

Ποιο συστημα ψυξης ?

Jean-Polo

Recommended Posts

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

ελπίζω να μην έφτασα καθυστερημένα αλλά προτείνω τo Η20 8501 της Swiftech. Έτοιμο kit για εντός του κουτιού με ψυγειό το οποίο τοποθετείται όμορφα στο πίσω μέρος κουτιού σε θέση ανεμιστήρα 8cm (κουτιά της Chieftec, antec etc)To συγκεκριμένο αποδίδει καλύτερα απο το παλιότερο kit της waterchill (η διαφορά νέου και καινούργιου είναι μόνο το CPU block-antarctica)

Eγω προσοπικα θα σου προτινα να το φτιαξεις μονος σου τα ετοιμα δεν αποδιδουν καλα και που οταν κανεις ο/c.

Δες την υπογραφη μου και εχω 22-25 idle 30-32 full load το χειμωνα ειχα χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

Φιλε johns επειδη εγω θα το φτιαξω μονος μου λογω καλυτερης αποδοσης και οχι χρηματων, μπορεις να μου πεις τι εχεις και εχεις τοσο χαμηλες θερμοκρασιες...με ενδιαφερει το setup της υδροψυξης σου! 32full τωρα????

Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου...τον 3200 δεν τον εχω πουσαρει τωρα...

και παραθετω το παρακατω κειμενο απο σοβαρο Site οσο αφορα το κιτ της swiftech. γιαυτο και δεν προτιμησα αυτο . ακομα δεν τοχω παραγγειλει to waterchill αλλα αν ειναι να μλεξω με cindensation kalitera να παω σε φρεον !!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ......

The Swiftech MCW5000-PT is a fully assembled liquid-cooled thermoelectric (Peltier) solution, specifically designed for Intel Pentium 4 (socket 478) microprocessors.

This unit is intended for advanced users, in extreme applications, and requires appropriate insulation to prevent the formation of condensation in sensitive areas of the motherboard. Whereas Swiftech provides gaskets, and specific installation instructions for such assembly, utilization of this device is at the sole risk of the user.

Αυτο το κιτ που κοιταξες εχει και πελτιερ επανω. Δεν ειναι απλη υδροψυξη. Γι'αυτο εχει προβληματα με υγροποιηση. Βεβαια αν ξερεις τι να κανεις και πως να το τοποθετησεις δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Και θα κανει καλυτερη δουλεια απο ενα home made συστημα ψυξης.

όπως είπε και ο zax αυτό που διάβασες έχει και πελτιέρ...εγώ θα σου έλεγα να διαβάσεις το review του Oppainter (δες το link που έδωσα πιο πάνω και διάβασε το review-καμμία σχέση με peltier κτλ)

μαλιστα . . . . . δηλαδη αυτο το μοντελο δεν εχει πανω peltier ????

και αν οντως δεν εχει ειναι καλυτερο απο to waterchill ?

γιατι βλεπω κατι 50 στις θερμοκρασιες ενω για το waterchill den exv dei τοσο μεγαλες θερμοκρασιεσ . . .δεν ξερω ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ??????:woot::jump:

Καταρχήν, ξέχνα κάθε θερμοκρασία που έχεις δεις. Για να συγκρίνεις μεταξύ τους τα διάφορα kit που κυκλοφορούν και τις θερμοκρασίες τους πρέπει να υπάρχουν κάποιες σταθερές, και ασφαλή συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις μόνο από δοκιμές πάνω στο ίδιο σύστημα ή σε εργαστηριακές συνθήκες. Δεύτερον κάθε μητρική λέει ότι θέλει οπότε και εκεί μη δίνεις βάση. Οπότε αν επιμένεις για έτοιμο κιτ ψάξε για ριβιούς που έχει συγκριτικά κι όχι μεμονομένα review.

Και τρίτον.. από τη στιγμή που αποφάσισες να πας σε Waterchill... γιατί δεν παίρνεις δικά σου κομμάτια; Η μόνη διαφορά με ένα "home-made" σύστημα είναι ότι αυτό στα έχει όλα σε ένα κουτί. Και σίγουρα θα σου βγει φθηνότερα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Καλή τύχη :turn:

εγω απλα ελεγα να ξεκινησω με αυτο για να μπω sto trip του watercooling και μετα να ερχισω να τοθ κανω αναβαθμισεισ να ασχολουμε περισσοτερο και τελος να κανω και εγω ενα δικο μου συστημα . . . .

αλλιως τι πραγματα προτεινεις να παρω ? και δεν εννοω τρομπες απο ενυδριο και ψυγειο απο ford. εννοω απο πραγματα που κυκλοφουν στην αγορα ,, , ,ενα ολοκληρωμενο κιτ. μπορει καποιος να μου προτεινει μια λυση ? π.χ. ποια αντλια, τα λαστιχα , water block gia P4 prescott, water block gia m.b ths gigabyte 8knxp , ati radeon 9800 xt kai ta ipoloipa. . .

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Φιλε johns επειδη εγω θα το φτιαξω μονος μου λογω καλυτερης αποδοσης και οχι χρηματων, μπορεις να μου πεις τι εχεις και εχεις τοσο χαμηλες θερμοκρασιες...με ενδιαφερει το setup της υδροψυξης σου! 32full τωρα????

Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου...τον 3200 δεν τον εχω πουσαρει τωρα...

Mπλοκ απο eleven

Αντλια Eheim 1048

Ψυγειο απο hac δυπλο

2 ενεμαξ 12 αρηδες στο ψυγειο

λαστιχο Eheim 12X16

Αρχική απάντηση από Jean-Polo

επισης μολις τωρα μου ηρθε αυτο το μαιλ απο danger den . ασ το δει καποιος που ξερει να μου πει αν ειναι καλυτερο απο to koolance exos aluminum !!! please . . . . ..

RBX 478 CPU Cooler 1/2"

Z-Chip Cooler 1/2" (we are making a new chipset cooler but our UK resellers

may not have this in stock)

Maze4 GPU Cooler 1/2"

the Thermochill HE 120.3 (triple

radiator:)

2 120mm Fans

Danger Den D-4 12v Pump 1/2"

Reservoir of your Choice and needs 1/2"

10 feet of Tygon Tubing

14-16 1/2" Hose Clamps

4oz Bottle Zerex Super Coolant

αρα να παραγγειλω αυτα ? ειναι ακριβως οτι χρειαζομαι η θελω και αλλα πραγματα ? μηπως πρεπει να παρω τρια φανακια αν καταλαβα καλα apo to radiator (δηλαδη ψυγειο, επειδη ειναι τριπλο?) ??? και αφου δεν εχω ξαναβαλει συστημα w/c πως θα τα βαλω ??? οδηγιες ερχονται ???? αχ τι μου κανετε........

Αρχική απάντηση από johns [Σήμερα, στις 20:38]

Mπλοκ απο eleven

Αντλια Eheim 1048

Ψυγειο απο hac δυπλο

λαστιχο Eheim 12X16

ποσο σου πηγαν αυτα συνολικα???και εχεις 32C full?

Αρχική απάντηση από overclocker [01-05-2004 23:01]

Φιλε το waterchill ειναι πολυ καλο (το εχω και εγω αν και τωρα μετα απο τοσες αλλαγες μονο waterchill δεν ειναι)

τι αλλαγες εχεις κανει??απο βαθμους ποσους ειχες μαμα και ποσουσ τωρα???

Αρχική απάντηση από johns [02-05-2004 18:38]

Mπλοκ απο eleven

Αντλια Eheim 1048

Ψυγειο απο hac δυπλο

λαστιχο Eheim 12X16

Ολα καλα αυτα ρε μαγκες αλλα πες τε μας και που τα πουλανε?

το hac προφανως ειναι το hacshop αλλα στο site τους δεν εχει τιποτα απο αυτα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.