djleon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2007 καλησπερα παιδια!εχω καποιες αποριες κ θα ηθελα βοηθεια..ειμαι με ενα Gigabyte P35-DQ6 κ εναν Q6600 GO!το προβλημα που εχω ειναι το εξης..με 9χ multi φτανω μεχρι τα 3.4..με 8χ μεχρι τα 3.7..κ με 7χ που ειμαι και τωρα στα 4.05! το προβλημα ειναι οτι π.χ. τωρα απο bios το εχω 7x420 και τα programs k τα win μου δειχνουν οτι ειμαι στα 4.05(7x578)!! Που οφειλεται αυτο?Γιατι δν μπορω να φτασω αυτες τις συχνοτιτες με 9x multi?Α,κ κατι αλλο..οσο ανεβαινω Ghz k FSB και κατεβαινω multi τοσο χειροτερο Super-Pi βγαζω!δλδ στα 3.4 με 9χ multi ειμαι στα 15 sec sto 1M ενω στα 4.05 με 7χ με βγαζει στα 16.7 sec!Μου ειπαν οτι ειναι ιδιαιτεροτιτα τις Gigabyte απλα ολο αυτο..εγω ομως τι κανω?προσπαθω να ανεβω κ πεφτω σε επιδωση!!Ευχαριστω για το χρονο σας κ ελπιζω να βρω λυση στο problem μου!καλη συνεχεια σε ολους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 7, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Νομίζεις οτι ανεβαίνεις στα 4.05GHz...δεν ανεβαίνεις κατεβάζοντας το multi... κατεβαζοντας το multi ανεβαζω και fsb αλλα γιατι βγαινει λαθος ο υπολογισμος?π.χ. 7χ420=2.940 εμενα μου βγαζει 4.05 τα win..κ το core temp λεει 7χ570=4.05 που ειναι το σωστο αλλα εγω εχω απο bios 7x 420 k στα 450 δεν bootaρει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Δεκέμβριος 7, 2007 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Cpuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 7, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Cpuz και το cpu-z ανοιγω και λεει οτι του κατεβει Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 7, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 να και ενα post!εγω απο bios ειμαι 7χ420 και κοιταχτε τι δειχνουν αυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Δεκέμβριος 7, 2007 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Καταρχην βαλε disable ΕΙST για να κραταει σταθερα το multi..Μετα κοιτα μονο το cpu-z.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 7, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Καταρχην βαλε disable ΕΙST για να κραταει σταθερα το multi..Μετα κοιτα μονο το cpu-z.. Σορυ..αλλα δν σε καταλαβαινω!περα απο αυτο για ολα τα αλλα τι εχεις να πεις?γενικα εχω μπερδευτει πολυ κ δν μπορω να βγαλω ακρη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 7, 2007 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 αν και δεν ξερω απο ιντελ, μεσα στο bios σου εχει μια επιλογη που λεγεται EIST και κανει αυτοματη ρυθμιση του multi και του fsb αναλογα με το φορτιο εργασιας που εχει να κανει ο επεξεργαστης. ετσι ενω εχεις βαλει 7*420 το EIST στο αλλαζει. απενεργοποιησε το και ξανατσεκαρε τα αποτελεσματα στο cpu-z. Αν κανω κατι λαθος ας με διορθωσουν οι πιο σχετικοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Δεκέμβριος 7, 2007 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 σωστα τα λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 7, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 ok..μπηκα bios κ το τσεκαρα!την επιλογη αυτη στα Gigabyte την εχει ως C.I.A.2 και ηταν ειδη απενεργοποιημενη..οποτε?τι κανω?καμια αλλη ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Δεκέμβριος 7, 2007 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Διαβασε το manual και μετα κανε disable το EIST. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 7, 2007 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Καμία σχέση το CIA με το ΕΙST.Κάποια άλλη επιλογή είναι.Όταν θα μπορέσω θα δω απο το σπίτι και θα σου πω.To CIA κράτα το κλειστό πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 7, 2007 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 Θα πας Advanced BIOS Features και εκει υπάρχει η επιλογή CPU EIST Function.Κάντο Disabled.Τουλάχιστον έτσι είναι στη δικιά μου GA-965P-DS4Αν δεν σου έμφανίζει την επιλογή ίσως πρέπει στην αρχική σελίδα του BIOS να πατήσεις Ctrl+F1 για να σου εμφανήσει και της "advanced" ας πούμε επιλογές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 8, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Θα πας Advanced BIOS Features και εκει υπάρχει η επιλογή CPU EIST Function.Κάντο Disabled.Τουλάχιστον έτσι είναι στη δικιά μου GA-965P-DS4Αν δεν σου έμφανίζει την επιλογή ίσως πρέπει στην αρχική σελίδα του BIOS να πατήσεις Ctrl+F1 για να σου εμφανήσει και της "advanced" ας πούμε επιλογές... Λοιπον δοκιμασα και ctrl+F1 αλλα τιποτα..δεν υπαρχει κατι τετιο!Βρηκα μια επιλογη ομως που λεγεται CPU enhanced Halt (C1E) και ειπα να το κανω disable να δοκιμασω..και ανοιγω cpu-z και βλεπω ακριβως τη συχνοτητα που εχω βαλει απο bios!Ομως τα win κ το core temp συνεχειζουν να μου δειχνουν τιην ψευτικη συχνοτητα!Αρα ουσιαστικα τπτ..μια τρυπα στο νερο!τωρα δεν ξερω τι αλλο να κανω..α,και το manual το εψαξα πολυ προσεχτικα αλλα τπτ..:sauer030: Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 8, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Ωπα παιδια sory αλλα τα δεδομενα αλαξαν..επειδη το manual το διαβασα 5 το πρωι μου ξεφηγε κατι..λοιπον ακουστε τωρα!Στο manual το βρησκω κανονικα σαν επιλογη CPU EIST Function στα advanced bios features!Μπαινω και εγω bios που λετε και δν υπαρχει τπτ..ουτε καν με ctrl+F1:eek:!!!Οποτε?Επειδη δν ξερω παιζει να εχει problem το mobo???Ας βοηθησει καπιος σχετικος πανω σε αυτο,για να βγαλω μια ακρη και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Gonzo Δεκέμβριος 8, 2007 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Μήπως πατώντας Ctrl+F1 περιμένεις να δεις καμιά καινούρια καρτέλα να σου εμφανίζεται στο BIOS?Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Πάτα Ctrl+F1 στο κεντρικό μενού, και όλες οι καρτέλες σου θα έχουν περισσότερες επιλογές στο εσωτερικό τους πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 8, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Μήπως πατώντας Ctrl+F1 περιμένεις να δεις καμιά καινούρια καρτέλα να σου εμφανίζεται στο BIOS?Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Πάτα Ctrl+F1 στο κεντρικό μενού, και όλες οι καρτέλες σου θα έχουν περισσότερες επιλογές στο εσωτερικό τους πλέον. Ρε εντακσει ειπαμε δν ξερουμε καπια πραγματα αλλα οχι και ετσι..εχω κοιταξει ολες τις καρτελες και τπτ..εκει που πρεπει να εμφανησει παραπανω τα εμφανιζει!τςρα δν ξερω τι παιζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 8, 2007 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Αυτό είπα και γω.Ctrl+F1 στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα του BIOS.Δεν εμφανίζεται καινούρια καρτέλα απλά τρεμοπαίζει λίγο η οθόνη.Μετά θα ξαναμπείς στο μενού που θές και θα είναι οι επιλογές εκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Δεκέμβριος 8, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Αυτό είπα και γω.Ctrl+F1 στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα του BIOS. Δεν εμφανίζεται καινούρια καρτέλα απλά τρεμοπαίζει λίγο η οθόνη. Μετά θα ξαναμπείς στο μενού που θές και θα είναι οι επιλογές εκεί... Ρε παιδια..ελεος!Πιστεψτε με..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΠΤ!!!εχω κοιταξει τα παντα..εχω μεινει λαλακας..πως γινεται να μην υπαρχει τετια επιλογη εφοσον το λεει το ιδιο το manual? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Δεκέμβριος 8, 2007 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2007 Ψάξε τότε φίλε μου μήπως στις Ρ35 έχει αλλάξει ο τρόπος που εμφανίζονται αυτές οι επιλογές.Μόνο το manual μπορεί να σε βοηθήσει. Εκτός και αν κάποιος εδώ έχει παρόμοια μητρηκή με σένα.Κατέβασε και κανένα καινούριο manual απο το site τις gigabyte μπορεί και να είναι πιο ενημερωμένο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.