Jump to content

Twintech 470 Gtx απίστευτα αποτελέσματα OC!

yannismak

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες ;)

Είπα να παραθέσω ένα screenshot με τις ρυθμίσεις OC που έχω στην φρεσκο αγορασμένη GTX 470. Με Stock cooler προφανώς. Έχουν γίνει από το απόγευμα πολλά benchmarks με 3dmark 11 και έχει τρέξει το Crysis 1 για 3 ώρες περίπου με όλα στο Very High σε ανάλυση 1600x900. Από τις μέχρι από τις 12 μέχρι τώρα, που είναι 3, έτρεχε το Kombustor της MSI για να είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι stable.

Καθ' όλη τη διάρκεια όλων των τεστ έτρεχε το ΑfterBurner από πίσω για να κρατάει logs.

Πώς σας φαίνεται το συγκεκριμένο OC; Πιστεύετε ότι μπορώ να πειράξω κάτι άλλο;

σημείωση: το 78 max temp σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Kombustor και όχι του crysis.

29d8jmd.png

πολύ καλά είσαι. και εγώ της twintech έχω και άλλαξα ψύκτρα. για stock είσαι πολύ καλά . από θόρυβο ανεμιστήρα στο 80% πως είναι?

πολύ καλά είσαι. και εγώ της twintech έχω και άλλαξα ψύκτρα. για stock είσαι πολύ καλά . από θόρυβο ανεμιστήρα στο 80% πως είναι?

Από θόρυβο ε; :p Η αλήθεια είναι ότι αν κάτσεις λίγο και το ακούσεις μέχρι να προσαρμοστεί το αυτί σου παλεύεται. Αν πάλι έχεις ακουστικά θα είσαι άρχοντας! Ποια ψύκτρα aftermarket έχεις; Διαφορά σε θερμοκρασίες;

από θόρυβο ανεμιστήρα στο 80% πως είναι?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=EXEdq3UnnFE]YouTube - Turbine Engine: full power ... LOUD![/ame]

Δεν βαζεις και κανενα bench να δουμε πως παει γιατι απο τιμη πλεον βρισκεις φθηνοτερα απο την 560, ισως τελικα αξιζει περισσοτερο αν σκεφτεις και την παραπανω μνημη...

έπεσες σε πολύ καλό κομμάτι, αξίζει να της αλλάξεις και ψύκτρα αν θες τη γνώμη μου! στα 800 είσαι καλύτερα και από 480 στοκ.....

Για το φίλο που ζήτησε εικόνες από μετρήσεις, έτρεξα δύο τεστ με 3dmark vantage prof. στο performance και 3dmark 11 basic στο performance.

Παραθέτω τα αποτελέσματα.

dbpz4.jpg

28ltnp3.jpg

Όσον αφορά την ψύκτρα που μου προτείνεις να αλλάξω, έχεις κάποια συγκεκριμένη να μου πεις;

Accelero XTREME Plus FTW! Nothing beats cc λένε οι αγγλοσάξονες, την επιφάνεια απαγωγής θερμότητας που προσφέρει η accelero δεν την έχει καμία άλλη ψήκτρα.

Η πιο ισορροπημένη πρόταση για πολύ δυνατή ψύξη σε συνδυασμό με ανθρώπινες στάθμες θορύβου (θα έλεγα ότι 3 92άρηδες στις 2000 σαλ για όποιον τις επιλέξει είναι πιο υποφερτοί από την τουρπίνα του stock-cooler).

σσ. Πάντα θέλει προσοχή με τα VRMs στην after-market αερόψυξη. Ελπίζω η 470 να μην έχει θέματα όπως οι HD 58ΧΧ πχ...

Accelero XTREME Plus FTW! Nothing beats cc λένε οι αγγλοσάξονες, την επιφάνεια απαγωγής θερμότητας που προσφέρει η accelero δεν την έχει καμία άλλη ψήκτρα.

Η πιο ισορροπημένη πρόταση για πολύ δυνατή ψύξη σε συνδυασμό με ανθρώπινες στάθμες θορύβου (θα έλεγα ότι 3 92άρηδες στις 2000 σαλ για όποιον τις επιλέξει είναι πιο υποφερτοί από την τουρπίνα του stock-cooler).

σσ. Πάντα θέλει προσοχή με τα VRMs στην after-market αερόψυξη. Ελπίζω η 470 να μην έχει θέματα όπως οι HD 58ΧΧ πχ...

Tnx! Θα την τσεκάρω γιατί λένε ότι από θερμοκρασίες δεν υπάρχει. 50 σε load στα games και τέτοια! :D

σε καρτα μεχρι 200 ευρω να βαλεις 50+ ευρω ψυκτρα, χαθηκε το νοημα...πουλα τη και παρε δυνατοτερη stock με τα ιδια λεφτα:p

Επισης δε θα πας και πολυ παραπανω οποτε ουτε απο αυτην την αποψη αξιζει. Αν εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις αρκετη ταση και σε περιοριζει η θερμοκρασια τοτε το συζηταμε, αλλα και παλι για κατι φτηνοτερο απο 30 ευρω (αν υπαρχει)...

σε καρτα μεχρι 200 ευρω να βαλεις 50+ ευρω ψυκτρα, χαθηκε το νοημα...πουλα τη και παρε δυνατοτερη stock με τα ιδια λεφτα:p

Επισης δε θα πας και πολυ παραπανω οποτε ουτε απο αυτην την αποψη αξιζει. Αν εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις αρκετη ταση και σε περιοριζει η θερμοκρασια τοτε το συζηταμε, αλλα και παλι για κατι φτηνοτερο απο 30 ευρω (αν υπαρχει)...

έχεις ένα δίκιο.

Μπορεί να βγάλει το πλαστικό και να κάνει μόντα με straps και ένα 12άρι ανεμιστήρα 60+ cfm. εύκολο φτηνό και σίγουρα πιο αθόρυβο.

Μπορείς να βάλεις και καλύτερη θερμική πάστα.

Μου φαίνεται ότι όλες σχεδόν οι gtx470 πάνε 800/4000 με την μαμίσια ψύκτρα - αρκεί να ανέχεσαι τον extra θόρυβο - άλλες με λιγότερο ρεύμα, άλλες με περισσότερο, και με πολύ μεγάλο jump σε απόδοση.

Με μία aftermarket ψύκτρα μιλάμε για ακόμα καλύτερο o/c (πιστεύω γύρω στα 850 πυρήνα θα τα έχει) με λιγότερο θόρυβο και χαμηλότερες temps. Για μένα αξίζει, και ΔΕΝ την πουλάς την κάρτα, εκτός αν σε καίει η τσέπη σου ή θες πιο extreme πράγματα.

Με βάση το vantage του yannismak (Q6600 3.2ghz) έτρεξα και εγώ ένα με την 470 στα ίδια (800/4000, 1.05vgpu, 72c temp max 80%fan), και τον i7 στα default του (2.80ghz με turbo on)

i7470oc.jpg

O Q6600 "κόβει" (ή αν θέλετε ο i7 δίνει) 1500 πόντους στο gpu score του vantage, παρά τα 400mhz διαφορά σε συχνότητα υπέρ του Q6600...

Bλέπω όμως και P35 με pci-e 16x, αν και σε 1280*1024 δεν θα πρέπει να έχει αξιοπρόσεκτη διαφορα με το pci-e 2.0 16x

Μου φαίνεται ότι όλες σχεδόν οι gtx470 πάνε 800/4000 με την μαμίσια ψύκτρα - αρκεί να ανέχεσαι τον extra θόρυβο - άλλες με λιγότερο ρεύμα, άλλες με περισσότερο, και με πολύ μεγάλο jump σε απόδοση.

Με μία aftermarket ψύκτρα μιλάμε για ακόμα καλύτερο o/c (πιστεύω γύρω στα 850 πυρήνα θα τα έχει) με λιγότερο θόρυβο και χαμηλότερες temps. Για μένα αξίζει, και ΔΕΝ την πουλάς την κάρτα, εκτός αν σε καίει η τσέπη σου ή θες πιο extreme πράγματα.

Με βάση το vantage του yannismak (Q6600 3.2ghz) έτρεξα και εγώ ένα με την 470 στα ίδια (800/4000, 1.05vgpu, 72c temp max 80%fan), και τον i7 στα default του (2.80ghz με turbo on)

i7470oc.jpg

O Q6600 "κόβει" (ή αν θέλετε ο i7 δίνει) 1500 πόντους στο gpu score του vantage, παρά τα 400mhz διαφορά σε συχνότητα υπέρ του Q6600...

Bλέπω όμως και P35 με pci-e 16x, αν και σε 1280*1024 δεν θα πρέπει να έχει αξιοπρόσεκτη διαφορα με το pci-e 2.0 16x

Γιατί το overall score μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου αφού μεμονομένα βγαίνεις λίγο πιο πάνω...; :confused:

Γιατί το overall score μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου αφού μεμονομένα βγαίνεις λίγο πιο πάνω...; :confused:

Γιατι εχεις τα physx enable ενω αυτος δεν τα εχει?

Επειδή έχεις ενεργοποιημένα τα Physx!

edit...

Με πρόλαβες amdnikos επειδή το είχα ανοίξει το θέμα αρκετή ώρα αλλά δεν είχα κάνει refresh και δεν είχε εμφανιστεί η απάντησή σου!:p

Επειδή έχεις ενεργοποιημένα τα Physx!

edit...

Με πρόλαβες amdnikos επειδή το είχα ανοίξει το θέμα αρκετή ώρα αλλά δεν είχα κάνει refresh και δεν είχε εμφανιστεί η απάντησή σου!:p

Τα έχω στο auto και είχα διαβάσει ότι το 3dmark τα απενεργοποιεί! Αλλά anyway! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.