princess Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2004 Λοιπον θελουμε να αλλαξουμε μητρικη, μνημες και cpu.. α, και τροφοδοτικο γιατι ειναι της πλακας... Αυτο που εχουμε τωρα εχει ενα celeron 1Ghz... το ζητουμενο ειναι να ειναι αρκετα γρηγορο σε καθημερινες εφαρμογες -διοτι τωρα περιμενουμε να ανοιξει ακομα και το word!- να ειναι κατα το δυνατον αναβαθμισιμο και στο μελλον και να σηκωνει και λιγο τσιμπιματακι στην ταχυτητα (οχι να το τηγανισουμε κιολας αλλα να, λιγο!)Εχετε καποια προταση για μητρικη (κυριως); Ναι, θελουμε και dual μνημες, και υποστηριξη raid, και sata (αν και για την ωρα θα παρει τους ιde δισκους που εχουμε), και ψηλο fsb αλλα και να μπορουμε να βαλουμε την παλια καρτα γραφικων τουλαχιστον προσωρινα (ειναι η 2Χ η 4Χ δε θυμαμαι, μαλλον παει μεχρι 4 ομως) . Για πειτε καμμια ιδεα γιατι ειναι κι αργα κι εμενα μου ηρθε μια σκοτοδινη τετοια ωρα!!!!Α, και για τροφοδοτικουλι πειτε κατι please...
RootX Απρίλιος 28, 2004 #2 Απρίλιος 28, 2004 Όσο αφορά το τροφοδοτικό, πολλοί θα συμφωνήσουν για το tagan... φαντάζομαι θα έχεις συναντήσει διάφορες αναφορές για αυτό.Για μητρική, τι ακριβώς σε ενδιαφέρει από εξοπλισμό ? οι περισσότερες μητρικές για p4 βασισμένες στα intel 865/875 τσιπάκια, έχουν εγγενή υποστήριξη για sata raid.. Σε ενδιαφέρει να υπάρχει και 2ος sata controller? controller για ide raid?
princess Απρίλιος 28, 2004 Author #3 Απρίλιος 28, 2004 controller για ide raid... τωρα δευτερο sata.. ακομα δεν εχουμε δισκους sata να σου πω... ας πουμε οτι δε μας καιει κι ολας (δεν ειναι και για μενα)... απλα να ειναι κατι αξιοπιστο αφενος και να πληροι ολα αυτα που λεγαμε πριν (το τσιμπημα, τις μνημες κλπ..). Ειναι για μια φιλη που επιτελους αποφασισε να αναβαθμισει την αρχαιολογια της και οπως καταλαβαινεις νιωθω υποχρεωμενη να της βαλω οτι καλυτερο!
Vagouridis Απρίλιος 28, 2004 #4 Απρίλιος 28, 2004 Μια μητρικη για να στεγασει αρκετους σκληρους και οπως θες ειναι η P4P800Dlx που ενσωματωνει καινουργιες τεχνολογιες και ειναι αρκετα γρηγορη....
RootX Απρίλιος 28, 2004 #5 Απρίλιος 28, 2004 Συμφωνώ με τον Vagouridi... η asus, έχει αυτά ακριβώς που ψάχνεις.... ide & sata raid, αξιόπιστη, και fsb-friendly
jax7480 Απρίλιος 29, 2004 #6 Απρίλιος 29, 2004 Εγω θα συμφωνησω με το RootX για το TAGAN αλλα νομιζω οτι ειναι way too much για ενα συστημα που θα δουλευει λιγο πιο πανω απο τα ντιφολτ του(αν δουλεψει ποτε πανω απο αυτα). Βεβαια ενα καλο τροφο ειναι μια καλη επενδυση και στην συγκεκριμενη περιπτωση του TAGAN που εχει υποστηριξη και για το προτυπο BTX νομιζω ειναι αρκετα συμφερουσα επιλογη παρα τα 120 που ζηταει. Κατι αλλο που θα μπορουσες να κοιταξεις ειναι τα Chieftec του Πλαισιου στα 360 και 420W , με τιμες 42+ΦΠΑ και 65+ΦΠΑ αντιστοιχα.Για επεξεργαστη τωρα νομιζω οτι ενας P4 Northwood στα 2.8 ειναι μια καλη επιλογη για τα λεφτα που ζηταει.Μητρικη θα συμφωνησω για την P4P800-E Deluxe. Αρκετα καλη , σταθερη(εκτος απο τις τασεις , αλλα μαλλον δεν θα σε απασχολησει) και θα κανεις ευκολα ενα καλο o/c με την default ψυκτρα. Για μνημες τωρα, εδω τα πραγματα ειναι λιγο ζορικα. Αν και η εποχη που διανυουμε δεν ενδεικνυται για αγορα μνημων(εχουν παρει μεγαλη αυξηση οι τιμες) θα ελεγα οτι και για μελλοντικη χρηση 1 ζευγος των 512ΜΒ ειναι παρα πολυ καλη επιλογη. Βεβαια εξαρταται και η χρηση που θα γινει στον υπολογιστη. Αν χρησιμοποιηθει ΜΟΝΟ για εφαρμογες γραφειου και τιποτα αλλο τοτε και τα 2χ256ΜΒ(τοταλ : 512) ειναι αρκετα καλα. Φυσικα PC3200 ή αλλιως DDR400.Υ.Γ. Ενημερωσε μας για την VGA που εχει η φιλη σου γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην δουλεψει με το νεο συστημα.
princess Απρίλιος 29, 2004 Author #7 Απρίλιος 29, 2004 ευχαριστω παιδια... δεν εχω και χρονο για ψαξιμο και η αλλη καθεται σε αναμμενα καρβουνα (λογικο το βρισκω). Καρτα οθονης δεν εχω καλορωτησει τι ακριβως εχει (κατι σε gforce σιγουρα), αλλα δε με πολυαπασχολει γιατι στη χειροτερη θα της δωσω μια mx440 που εχω να βολευτει (μην ξεφραγκιαστει και τελειως τωρα). Βασικα επειδη ξερω οτι οσο περισσοτερα μπορουμε να κανουμε με ενα pc τοσο περισσοτερα ζηταμε, θελω αυτο που θα φτιαξουμε να την καλυψει για αρκετο καιρο γιαυτο μαλλον τεινω προς ενα ζευγαρι 512 μνημης...
princess Απρίλιος 29, 2004 Author #8 Απρίλιος 29, 2004 για να δουμε.... η p4p800 υποστηριζει hyperthreading? Ειδα και τη gigabyte ga8187ultra, τι να λεει; (κι εγω μια gigabyte εχω τρομαρα μου). για cpu σκεφτομαι p4 3ghz (να ανοιξει το ματι της της γυναικας, εχει λιωσει με το celeron τοσο καιρο!). Σκεφτεται να παρει ενα case maxi... αλλα εγω διαφωνω -πρωτον γιατι θα παιδευτω ενδεχομενως με τα καλωδια γιατι θα χρειαστω μακρυτερα, και δευτερον γιατι και γω που πηρα ενα τεραστιο κουτι κατεληξα να τα εχω τοσο στριμωγμενα μεσα που δεν βλεπω να υπαρχει χωρος για καλυτερη κυκλοφορια αερα.... αχρηστο μου φαινεται...
kallileo Απρίλιος 29, 2004 #9 Απρίλιος 29, 2004 Ασφαλως και υποστηριζει.............Για τη δουλεια που το θες ολες σου κανουν!!!!Παρε ενα midi case.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.