Jump to content

hacked Teamviewer και προληψη απο επιθεσεις (firewall κλπ)

SirDiman

Recommended Posts

Μετα απο μια απρόσμενη "επίθεση" που δέχτηκα μεσω του teamviewer αποφάσισα μετά απο 5-6 χρονια να ξαναδοκιμάσω κάποιο firewall για να έχουμε το κεφαλι μας ήσυχο...:wall:

Αρχικα σκεφτηκα να εγκαταστήσω καποιο firewall και να εχω πλήρη έλεγχο για το τι γίνεται με τις εισερχόμενες/εξερχόμενες συνδέσεις στο internet και να κανω monitoring γενικά.

Την τελευταια φορα που ειχα το Zonealarm θυμάμαι ηταν κορυφή.

Εχει αλλάξει κατι από τοτε?

Αν ναι εχετε δοκιμασει καποιο και προτινετε?

Btw, η λυση του hardware firewall απο το modem router εχει κάποιο αποτέλεσμα?

Φίλε γενικά το teamviewer είναι ύπουλο... Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί κάποιος να έκλεψε τους κωδικούς σου, αλλά γενικά τα hardware firewalls (σε ρουτεράκια, όχι τπτ το εξωφρενικό) τα περνάει για την πλάκα του... Εδώ ήμουν πίσω firewall (σοβαρό όχι της πλάκας) που έκοβε τα πάντα εκτός από το browsing και το teamviewer έπαιξε κανονικά.. Λογικά περνάει όλη η κίνηση μέσα από την πόρτα 80 ή 443... Γίνεται να κλείσεις πχ την 80 μόνο για το teamviewer??? Γιατί φαντάζομαι θέλεις να έχεις ίντερνετ ε?

Φίλε γενικά το teamviewer είναι ύπουλο... Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί κάποιος να έκλεψε τους κωδικούς σου, αλλά γενικά τα hardware firewalls (σε ρουτεράκια, όχι τπτ το εξωφρενικό) τα περνάει για την πλάκα του... Εδώ ήμουν πίσω firewall (σοβαρό όχι της πλάκας) που έκοβε τα πάντα εκτός από το browsing και το teamviewer έπαιξε κανονικά.. Λογικά περνάει όλη η κίνηση μέσα από την πόρτα 80 ή 443... Γίνεται να κλείσεις πχ την 80 μόνο για το teamviewer??? Γιατί φαντάζομαι θέλεις να έχεις ίντερνετ ε?

To teamviewr χρησιμοποιει την 80 και την 443 οπως ειπες.

Εδω αναφερει πως να την αλλαξεις στην 5938.

με το eset smart security πάντως, σε interactive filtering mode, μετά τα pop ups που χρειάζονται set n forget (είναι αρκετοί οι master servers) , μια χαρά μου πέταξε pop up με την ip ενός φίλου που τον έβαλα να κάνει δοκιμή πάνω μου. Σίγουρα δεν είναι ο ποιο convenient τρόπος να πρέπει να κάνεις κάθε φορά αποδοχή, όπως αντίστοιχα και το να έχεις το teamviewer να τρέχει όλη την ώρα από πίσω... για τέτοιες καταστάσεις, realvnc με ένα κωδικό από την Άρτα μέχρι την Αμφιλοχία και είσαι σχετικά καλυμμένος πιστεύω

... Εδώ ήμουν πίσω firewall (σοβαρό όχι της πλάκας) που έκοβε τα πάντα εκτός από το browsing και το teamviewer έπαιξε κανονικά.. Λογικά περνάει όλη η κίνηση μέσα από την πόρτα 80 ή 443... Γίνεται να κλείσεις πχ την 80 μόνο για το teamviewer??? Γιατί φαντάζομαι θέλεις να έχεις ίντερνετ ε?

Το σκεπτικό του teamviewer είναι αυτό ακριβώς.

Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρικά δίκτυα χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ξεκλειδώνουν το σύμπαν για να παίξει.

Όχι απαραίτητα για απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών αλλά για εταιρικές παρουσιάσεις, εκπαίδευση εξ' αποστάσεως, επίλυση προβλημάτων, help desk κλπ.

Χρησιμοποιεί λοιπόν τις πόρτες από όπου κάνουμε browsing για να απλοποιεί τα πράματα.

Τώρα, αν πρέπει ντε και καλά να το έχουμε μόνιμα ανοικτό στο πισί μας, σαν απλοί οικιακοί χρήστες, προκειμένου να μπορούμε να δούμε π.χ. αν έχουν κατέβει τα torrents ή να μπορούμε να συνδεόμαστε από την καφετέρια για να το δείχνουμε και να ρίχνουμε κανένα γκομενάκι τί να πώ. :tomato:

Αναλαμβάνουμε και τα αντίστοιχα ρίσκα.

Το παραπάνω είναι προσωπική άποψη, δεν το λέω για να προσβάλω κανέναν.

βασικά μπορείς να πεις τη μορφή είχε ο κωδικός σου?

άμα ήταν όλο γράμματα, 5 ψηφία e.t.c.

για παράδειγμα έχω συνήθως χρησιμοποιώ πάντα πάνω από 14 ψηφία, φροντίζω να έχουν και αριθμούς (και όχι μονο στην αρχή και στο τέλος) και γράμματα (πεζά και κεφαλαια) και σύμβολα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.